Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Тавтoлогия.беше средно висок мъж, не много едър,
мерки относно пиенето на ракия
не правеше никаква реакция
и направо изстинах.По принцип мразя критиците и не ми се влиза в ролята на такъв, но
Освен пълната "разфасовка" която е направил Coblin King, която си е основателна, уводът е добър като замисъл и история. Само се чудех кой е твоя свят щом се предлага "ракия", нали тя уж е българско национално питие, т.е. мисля, че само у нас се нарича ракия.
"То бавно се разля по гърлото на пътника и го сгря с една мека и сладка топлина."
Това ми звучи освен като реклама, малко и агитация...
А ракията по-скоро пари и нищо сладко няма в нея.
И вкарай малко действие.
ПС. Мяукането на уличното коте ми е по-приятно от гадните щурци.![]()
П.П.: А това за ракията, го кажи на ръката ми!
Ще нахвърлям някой неща дано не те отчаят =)
1. Котетата не не мяукат, смени си го на котки. Аз не виждам супер голямата разлика, но щом държиш.
2. Засада зад ъгъла звучи зле, смени го проста на нападнат. Не ми звучи зле, дори ми се вижда напълно удачно.
3. След като е само плащ няма как да е фигура, избери едно от двете. Не само човешкото е фигура, но определено там мислех за подходящ контекстов синоним 10 минути и нагоре. Трябва ми помощ. Отново с "плащ" ми се вижда, че се натоварва от повторението.
4. Същото важи и за оглеждането. Качулката се завъртя наляво надясно, макар че и такава не е спомената. Изключително удачна забележка. Там мислих и повече как да го напиша. Благодаря за идеята. За мен качулката е по подразбиране, а изразът ти няма да остане неразбран. Все пак не пиша за идиоти или за 6-годишни.
5. Тука с появяването на мъжа нещо изтървах - плащат се е влачил по земята и затова не е са се виждали краката или е бил с нещо правещо го невидим? Човеееек... Идеята е, че плащът е ниско до земята. Дори да има отстъп 2-5 пръста, в тъмното надали някой ще види обувчиците на Дан под него.
6. Това за нивите го кажи: повече от половината. Даже не е нужно и ниви да казваш, пиши земята. Може би е малко натоварващо, но не е случайно. Ще се опитам да пиша така, все едно Дан говори по спомен за себе си в трето лице. В опит читателят да усети по-добре героя. От един откъс няма как да си проличи, но героят е много "sidetrack-ващ". За нивите остава. Тонин е герой, който ще се срещне по-нататък, а нивите са важни, защото са причината, поради която ще се срещнеш с него.
7. Ако си чупят чашите от какво пият? Малко на дребно е това. Може би, за да станат кръгло число.Просто им носят нови. Те са платежоспособни, собственикът е алчен. Угажда им.
8. Имам леко подозление че ти варират времената на изказа - ама не съм аз човека, който може да го потвърди. Не мисля. Просто ползвам помощни времена, което е нормално и всъщност задължително. Надявам се съм в нормата и не бъркам, но нека някой се изкаже.
9. Защо кръчмаря и Дан говорят за взлом на бара, не е ли по-логично да се скрият нейде? По същата причина, поради която аз говоря с приятелите ми за намеренията ми към някоя...кхъм...дама, която стои и на три метра от мен, в някоя дискотека. Глъчката е голяма. Гостите на заведението имат разнообразни занимания. Няма кой да ги чуе.
10. Танцьорката не привлича ли вниманието на тълпата пияни младежи или е специално за търговците? Дан прекарва около две минути в кръчмата. Може би богаташчетата ѝ са се нарадвали, може би пък просто са прекалено пияни вече. Не съм го мислил подробно. Варианти много.
Като цяло добра начална сцена, давай натам!
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas