• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Re: Книга-игра на български за AndroidOS

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
25 Фев 2014 15:05
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #86814
Браво Гоше! Браво Ксминдов!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Апр 2014 13:38
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #88152
Path of Heresy в Google Play: play.google.com/store/apps/deta ... thofheresy

Roger, roger!

23 Апр 2014 14:43
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #88155

xsmind писа: писа:
Path of Heresy в Google Play: play.google.com/store/apps/deta ... thofheresy
Това е разказ-игра (100 епизода), който предшества Пътят на Светлината. Безплатен е.

10 Май 2014 23:50
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #88694
От утре търсете Леденият вихър на смъртта в Google Play: play.google.com/store/apps/deta ... id.rekata3

Също така търсете и бъговете, защото го направих днес вечерта набързо. Един го знам, че текста на фейсбук лайк бутона не излиза винаги, но самия бутон си работи.

Roger, roger!

10 Май 2014 23:53
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1326
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #88695

xsmind писа: писа:
От утре търсете Леденият вихър на смъртта в Google Play: play.google.com/store/apps/deta ... id.rekata3

We're sorry, the requested URL was not found on this server.

Това ми дава като натиснах линка.

П.П Уф сори, не прочетох че е от утре. Сори.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

10 Май 2014 23:56
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #88696
Мда, има някакъв неясен период от публикуването до показването в магазина, затова писах "от утре", да е сигурно че ще се е появило ;-)

Roger, roger!

11 Май 2014 10:42
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #88699
Потвърждавам, че вече е налично за сваляне.

Избери своето приключение

29 Май 2014 14:26
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89534

Ал Торо писа: писа:
Човекът с пачките не го чакам и не ми трябва - целите тук са по-високи от финансови - разпространяваме нещо стойностно и развиващо. България и без друго е малка и гадна за почти всякакъв бизнес, още повече за свързан с култура такъв, без извинения.
Напълно те разбирам за високите цели, но от опит ще ти споделя, че когато имаш високи нефинансови цели и ги постигаш, и се появи някой с не-особено високи, но пък съвсем финансови цели в същата сфера и също си постига неговите, обикновено започваш да си задаваш някои въпроси. Моят опит не е от сферата на книгите-игри.

Това, което споменавате по-горе за т.нар. пресрелийзи, е много добре да се случи, защото повечето "журналисти" публикуват на практика всяка глупост, която им бъде изпратена. Т.е. ако целите популяризация, просто трябва да намерите мейлите на няколко подходящи (интернет)издания и да ги захранвате с информация за нови книги/събития.

Възможно е да се повтарям, но ако целта е да бъдете четени от повече хора, то пътят е електронни издания. Тук дори не пропагандирам собствената си платформа, защото далеч не е най-добрата, но фактите са, че имам КИ-приложения свалени хиляди пъти, въпреки "дървения" и доста ограничен app, който предлагам. Ако действително целта е нефинансова, е много по-лесно да се постигне по този начин, отколкото да се дават пари за издаване. Също така, който се е интересувал, знае че има доста обратна връзка от потребители. Вероятно не много качествени коментари, но очевидно коментари от хора, които не висят по цял ден на този форум с цел да оплюят/обожествят своя любим/омразен автор/пишман-автор, а просто са видели нещо ново за тях и са го прочели/погледнали.
От друга страна, издаването на безплатни приложения, би проправило път и за платени такива. Ронина, а и други, обаче знаят колко е трудно да пробиеш с платени приложения в морето от безплатни. Ще става все по-трудно всъщност. Препоръчително е да се започне от рано, например преди две години...

Roger, roger!

29 Май 2014 15:15
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2428
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89535
Аз мисля, че нещата се допълват, а не са взаимнозаменяеми. Ако книгите-игри не бяха излизали на хартия, нямаше да имат долкова сваляния и дигиталните им варианти. Освен това бая хора се кефят на хартията и можем да си позволим да го правим - като автор го казвам с още по-голяма сила - да си видя книгата на хартия по книжарниците и на приложение в Google Play не ми дава едно и също удовлетворение. Важи и като читател, макар и в по-малка степен. Бих желал и двете - най-добрият вариант е това.

29 Май 2014 17:47
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89539

Ако книгите-игри не бяха излизали на хартия, нямаше да имат долкова сваляния и дигиталните им варианти.
Поне в моята статистика, това изобщо не е вярно, дори е точно обратното, неиздаваните на хартия имат повече сваляния. Изключение прави Реката, като там мога да приема, че наистина името на автора вдига популярността. Ето справка за Total Downloads:
Dating a Witch Gamebook          7,240 *English
Книга-игра: Камите на дракона    5,859
Книга-игра: Леденият вихър          52
Книга-игра: Лудостта на бика     8,619
Книга-игра: Нокти срещу огън     6,366
Книга-игра: Пегас 880C           3,310
Книга-игра: Редникът от рота     1,711
Книга-игра: Реката               4,825
Книга-игра: Тревожно обаждане      617
В тази статистика няма как да бъдат отразени свалянията през не-Google магазини, каквито има много.

Всъщност, ако приложението ми беше по-добро, с повече картинки, фон, бутончета и като цяло по-изпипано свалянията щяха да са доста повече. Ако имах превод на руски, разликата щеше да е в порядъци, имам десетки коментари в стил "какъв е тоя смотан руски език!?". За съжаление на рускоговорящите ми приятели не им се занимава с превод на книжки, така че явно няма скоро да пробия в тази категория.

По темата за двойно издаване (хартия и апп едновременно), мисля че пак съм го предлагал, но никой не е имал желание да се възползва. Включително вариант е да се пуска приложение, което да е рекламно за излизащата книга, да съдържа първите ХХ епизода, описания на героите, или нещо подобно, трябва да се съобрази с конкретната книга.

Надявам се скоро да има опит с издаване през друга система, за да се види разликата при работа с нещо по-утвърдено от моето.

Roger, roger!

29 Май 2014 21:32
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89550
Не ме разбра съвсем, ако нямаше нова вълна на хартия можеше тия данни да са наполовина или на 10%. Можеше и да не са.

Освен това ако 1 от 10 тегления е довело до прочит е добре. Много от апликациите не се отварят нито веднъж, доста се отварят само няколко пъти, което може и да означава четене, може и да не означава. Дори аз от книгите-игри, които съм си свалял, половината съм изтрил след няколко епизода, други съм отварял по няколко пъти, но не съм ги чел.
www.marketingpilgrim.com/2013/09 ... -once.html

За разлика от това една купена книга обикновенно води до четене вероятно средно от повече от един човек.
Докато предното вече ми влиза в работата, това второто го казвам по-скоро на усет и лични наблюдения.

Относно интереса, сещам се за поне няколко пъти да съм предлагал Спасението на Аврея, предполагам включително и по форумните теми. Според мен не демонстрираш особена сериозност в тази посока дори като говорим за второстепенно хоби - апликацията е изключително неразвита както функционалност, така и като дизайн - няколко читави бутона и един фон можеш да вземеш за стотинки или безплатно, за няколко дена можеш да накодиш дневници, зарове и проверки, с което да поддържаш едно 50-60% от книгите-игри у нас.

Отделно от това, радвам се много на цялата инициатива и мисля, че си си много точен по принцип. Оценявам ОГРОМНИЯ потенциал на mobile пазара и имам също толкова голям интерес към него и със сигурност Котарака ще излезе в такъв формат на англоезичния пазар след някакво време, просто не мога да смогна със всички неща точно сега.

30 Май 2014 08:47
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89566
Никой не знае колко точно от свалилите са изиграли приключението поне веднъж, със сигурност не е 100 %, но 10% ми се струва занижено. В статията с линка пише, че 22% от приложенията се използват само веднъж. Има и хартиени КИ, които съм чел веднъж, смятам, че са си изпълнили ролята.

Не съм на мнение, че апликациите на Георги не са читави. По нищо не отстъпват на тези на Сам Ландстром и на Чойс ъв Геймс. Смятам, че колкото и усилия да се вложат в такива подобрения, резултатът няма да е задоволителен. Това, което трябва е силен маркетинг, а точно там дори нямам идея какво може да се направи без да се наливат много средства.

Относно интереса, сещам се за поне няколко пъти да съм предлагал Спасението на Аврея, предполагам включително и по форумните теми.

Не знам защо се очаква от Георги да направи всичко по апликацията. Дори Тин Ман Геймс не действат по този начин, а на авторите се дава помощна програма, която да улесни кодирането. А именно тази програма на Екс е много удобна (много по-лесна за ползване от ЧойсСкрипта, който Чойс ъв Геймс ползват). Специално за последните 2 приложения трябваше доста да копирам и пействам.

30 Май 2014 10:14
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89571

Рони# Мейдей писа: писа:
Никой не знае колко точно от свалилите са изиграли приключението поне веднъж, със сигурност не е 100 %, но 10% ми се струва занижено. В статията с линка пише, че 22% от приложенията се използват само веднъж. Има и хартиени КИ, които съм чел веднъж, смятам, че са си изпълнили ролята.

Не съм на мнение, че апликациите на Георги не са читави. По нищо не отстъпват на

Не знам защо се очаква от Георги да направи всичко по апликацията. Дори Тин Ман Геймс не действат по този начин, а на авторите се дава помощна програма, която да улесни кодирането. А именно тази програма на Екс е много удобна (много по-лесна за ползване от ЧойсСкрипта, който Чойс ъв Геймс ползват). Специално за последните 2 приложения трябваше доста да копирам и пействам.
Рони, вниманието на мобилния потребител, особено за Андроид, е нещо, което трудно печелиш. Тези 10% са може би оптимистични, едно отваряне определено не е 1 четене. Няма как да се даде точна оценка. Ще ти обърна внимание на статистиките на Delight Games - имат три порядъка разлика между свалена безплатна и продадена книга. 1:1000, струват няколко лева и се свалят от потребители, чиито телефони струват стотици, т.е. не си говорим за пари. 999:1000 не си правят труда да кликнат 3 пъти, за да си вземат следващата книга, а бих казал, че имат МНОГО добри неща. Анализирай си я както прецениш. Според мен от тези милиони сваляния имат не повече от няколко десетки хиляди читателя.

За референции не мога да кажа нищо, а едитора - не го знам. За сметка на това съм прочел това онова за дизайн и usability в сферата на мобилните, в момента това и работя, та мога да кажа, че някакъв абсолютен минимум е това, което са направили испанците с книгата-игра за Свети Георги (която не струва, иначе, категорично твоите я бият като геймплей, може би и като литература). Не е сериозно да се пуска нещо с черен екран и бутони тип windows 3-11 през 2014 г. Може би имам малко Майндкрайм в начина си на мислене и аз, обичам нещата да са изпипани и не се задоволявам с нещо, което е готино, ама може да бъде доста доста по-готино, не се притеснявам и да си критикувам, мисля че го правя достатъчно градивно.

Не ми е идеята по никакъв начин да омаловажавам нито дигиталните неща, нито вашия труд и ви се радвам наистина на инициативите, следя ги и т.н. XS познавам и на живо покрай книгите-игри и мисля, че е много читав пич. Дискусията тръгна от това, че XS на базата на едни цифри, които е възможно да не е съвсем наясно какво значат, тръгна да генерализира какво е смислено и не да се прави за книгите-игри в България и беше редно да си поговорим малко по темата - току виж някой от нас научи нещо ново, намерим по-добри решения и т.н. И разбира се, че не е длъжен на никого с нищо, просто правим неща в сферата на книгите-игри и си даваме мнения и идеи. Тръгнал е да прави нещо, аз бях със същите очаквания в началото - "Момчета, направих толкова много, давайте!". Няма такова нещо, теглиш си проектите до края или си умират. Той не е така "раним" като теб, така че съм сигурен, че ще го погледне по този начин :-)

@Никса - евала за статията :-)

ПП. Мисля, че от първия пост на XS mind нещата могат да отидат в тема за електронните книги.

30 Май 2014 10:41
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89572

ПП. Мисля, че от първия пост на XS mind нещата могат да отидат в тема за електронните книги.

Ще, ма си се наговорете първо, сега поне си знаете, къде ви върви лафа :wink:

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

30 Май 2014 10:59
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #89573
Ал, как точно достигна до 1:1000? През какви калкулации мина? Не смяташ ли, че има много хора, които са харесали безплатната част 1, но не си купуват другите по различни причини (примерно защото има много други КИ апликации).

Мисля си, че колкото елементи пропускаме да вземем предвид ние, толкова и ти :-). Нека и аз да споделя някакви цифри, понеже. Значи имаме 44 продажби на Path of Light. Защо нямаме 44 000 сваляния на Dating a Witch, която излезе (ако не се лъжа) година и половина по-рано. Коефициента сваляния безплатна/платена КИ апликация е по-скоро 1:100, за другото може само да се гадае.

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.103 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Ярост" - ревюта и коментари (39 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от Mindcrime
    • Yesterday 21:20
    • Топ 9 любими книги (Върджил Дриймънд) (5 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Върджил Дриймънд
    • от Efix7
    • Yesterday 20:04
    • Финална надпревара - ревюта и коментари (26 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от comics_ross
    • Yesterday 15:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност