• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Книгоиздаването в България

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
21 Мар 2013 23:39
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Topic Author
Книгоиздаването в България #70519
На вниманието на потенциалните автори в този форум пускам следните две статии, които би следвало да са ви интересни. За г-н Богданов мога да кажа, че винаги е бил прекалено безмилостен, директен и дори леко обиждащ в критиката си (май си приличаме по това) и е нормално на някои да не им понасят статиите му, но за мен е и също толкова професионален. И си прави труда да обяснява на хората разни неща, които счита, че е важно те да знаят:

www.bukvite.bg/colon.php?id=768
www.bukvite.bg/colon.php?id=738

Off: Между другото Уейн също достигна преди време до извода, че продажбите на живо са от първостепенно значение, сега виждаме неговата практически изведена формула изведена и по теоретичен път.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Мар 2013 23:56
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
Книгоиздаването в България #70520
Много хубави статии, ако знаеш къде са и тези, в които Богданов е писал за маркетинга бих се радвал да ги погледна.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

22 Мар 2013 09:24
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Книгоиздаването в България #70531
Като човек, който е чел статитите и се познава лично с Богданов от години, имал е вземане-даване с него смея да заявя с чисто сърце: ХИЧ НЕ СЛУШАЙТЕ КАКВИ ВИ ГИ ДРЪНКА ТОЙ. Не един и двама е завлякъл и не мога да взимам съвет за книгоиздаване от издател, който издава книги в тираж от по 20-50 бройки и то с финансиране от автора. Който е любопитен, да заповяда на 27-и, когато се събираме на по бира и вече на живо ще споделя, че не е за форум.

22 Мар 2013 09:31
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Книгоиздаването в България #70532
Принципно на knigite.bg/ имаше много статии от него и други за писането, за издаването, а той самият мислеше да издава книга за издаването на книги. Явно идеята е отпаднала, а статиите са свалени/преместени и не мога да ги открия. Те имаха един тежък период с вируси, с липса на поддръжка и т.н. и при преструтктурирането може да са ги бутнали в някое ъгълче на сайта, така че можеш да поогледаш или да ги питаш във facebook-а им.

Относно коментара на Бранко, към мен Богданов също има лоша издателска история, но не съм съгласен, че това е мерило за опита му в издателския бизнес и качеството на статиите му и дори да е така е по-интересно да чуем какво не е вярно в статиите :) Отбелязвам, че Бранко все пак е доста по-навътре от мен в тези сфери, така че може и да е прав.

22 Мар 2013 10:06
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
Книгоиздаването в България #70537
Аз също имам (кратко) лично познанство с Богданов и мнението ми за него е силно противоречиво, но нека да коментираме самите статии, а не неговата персона.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

22 Мар 2013 10:22
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Книгоиздаването в България #70539
Статиите от Книгите.бг са свалени, защото всички които му ги списваха без пари и ги качваха дигнаха ръце и се махнаха, защото вече не искаха да имат никакви отношения и нищо общо с него. Колкото до другото, Торо, сори, ама сам си противоречиш - ИМЕННО защото е имал лоша издателска история мнението му не бива да е меродавно.

Статиите ще ги разпечатам и ще ги коментираме двамата (ако дойдеш на 27-и ;-)), макар че реално за това няма смисъл. Хора, моля погледнете как започва едната от двете статии - "БЪЛГАРСКИЯТ АВТОР НЕ Е НУЖЕН НА НИКОГО". Ами, само като прочетеш това заглавие и разбираш, че няма нужда нито да четеш тази, нито която и да е било друга статия от въпросния субект.

22 Мар 2013 10:53
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Книгоиздаването в България #70548
Богданов може да бъде описан с една-единствена дума, тя е "безскрупулен".

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

22 Мар 2013 11:33
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Книгоиздаването в България #70560

Branimer писа: писа:
Статиите ще ги разпечатам и ще ги коментираме двамата (ако дойдеш на 27-и ;-)), макар че реално за това няма смисъл. Хора, моля погледнете как започва едната от двете статии - "БЪЛГАРСКИЯТ АВТОР НЕ Е НУЖЕН НА НИКОГО". Ами, само като прочетеш това заглавие и разбираш, че няма нужда нито да четеш тази, нито която и да е било друга статия от въпросния субект.

Ще се радвам и аз да ви се включа в разговора на 27-ми.
А иначе началото на статията го разбирам, че българските имена не продават, както в русия руските. После доста подробно обяснява защо издателставата не искат български автори. И ако съдя по авторите на форума, включвам и себе си (нескромно) е прав.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

22 Мар 2013 12:07
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Книгоиздаването в България #70567
Дори мислите в една такава статия да не са миродавни, винаги е полезно човек да прочете и да си отбере, ако е заинтересован от тематиката.

22 Мар 2013 12:14
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Книгоиздаването в България #70570
Да кажа и аз, че нямам положителни впечатления от Богданов и като характер, и като разсъждения. Специално статията за българския автор е типична - повърхностни, азбучни приказки с високопарен тон и удивителни.

Занаятчийски основи на писането

22 Мар 2013 15:34
Ikaria_
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Книгоиздаването в България #70600
Имам съвсем малък опит в книгоиздаването, и все още се чудя какво да мисля по въпроса за издателската къща. Няма да споменавам името й, въпреки че се съмнявам някой представител да чете този форум. През 2004-та, когато бях на осемнайсет, малко преди завършването на гимназията, те издадоха първата ми книга - колекция от разкази(не харесвам думата сборник). Финансирането беше изцяло от моя страна, като част от парите бяха осигурени от общината в родния ми град - разходите по издаването плюс хонорар за редактора. Спомням си, че по времето когато отидох в София по официална покана, за да сключим договор, издателят дори не беше прочел ръкописа и ме попита сигурна ли съм, че искам да издавам - дали това не просто "пред-книга"(после я прочете и си промени мнението). Това се случи през септември - декември месец докараха вече готовите и отпечатани книги - мисля, че бяха 500 бройки, ако не ме лъже паметта. И общо взето - с това се изчерпа тяхната роля. Дори нямаше корична цена.
Разпространението и всичко свързано с него се падна на мен.
Имах двете интервюта за местен вестник, както и участие в сутрешния блок на една телевизия - в тези прояви издателската къща нямаше пръст. Корицата отново бе осигурена от мен - бе обработена от баща ми и негов приятел. Разпродадох колкото можах в училище, потърсих една-две книжарници, които бяха съгласни да я продават. Премиерата на книгата също бе организирана от мен и мои близки, получи се доста добре - докато подписвах книгите чух коментари, че съм като "западен писател, раздаващ автографи" - това е най-смешната и нелепа част от историята. Нататък нещата секнаха - оказах се с един куп цветя и сума ти томчета, които не знаех какво да правя. Още стоят и събират прах... даже част от тях бяха дефектни. Раздавам ги на приятели. Просто... беше ми много унизително да ходя по различни книжарници, да се моля някой да ми изложи книгата и да се чувствам като просякиня. Не мисля, че авторът трябва да се занимава с това, още повече, че никога не съм била добра в саморекламата.
Едновременно не е самиздат... и въпреки това си сам в почти всичко.
По онова време бях прекалено развълнувана и не можех да повярвам, че ще ми издадат Книга, в представите ми това беше нещо, което не се случва просто така, едва ли не в зоната на фантастиката. Даже до последния момент бях убедена, че нещо ще се обърка, докато не ми дадоха първата бройка. Може би заради това дори не се замислих по въпросите с разпространението, рекламата, оформлението и ролята на издателя.
Вероятно ако някой чете тези редове и се познае ще ми е ядосан, ще каже, че съм неблагодарна и че трябва да съм им признателна, че въобще са се занимавали с мен - някаква си там ученичка, която никой не я знае и познава. Може и така да е било.
Възможно е и аз да съм несправедлива към издателската къща, те си изпълниха задълженията по договора, никога нищо не са ми обещавали, извън това, което бе договорено. Но въпреки това си мисля, че нещата не трябва да стоят по този начин. Ако някога отново издам книга - макар че вече дълбоко се съмнявам да се случи - ще настоявам на една идея по-добри условия. Не ми трябва още една купчина прашасващи издания. От друга страна, това е случка от преди осем-девет години. Книгоиздаването би следвало да е претърпяло развитие... може би...

If I could find a real-life place that made me feel like Tiffany's, then I'd buy some furniture and give the cat a name.

22 Мар 2013 15:47
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Книгоиздаването в България #70604
Ъм, Икариа, това изобщо не са издатели. ;) Просто са ти взели парите (или на когото там са били), за да отпечатат книгата (просто да я дадат в печатница - на поне тройна цена вероятно, задържайки разликата за "голямото усилие" :)). Това не е издателска работа.

Издателство за бг автори е Сибела да речем, едва ли има много други - и (това вече по друг въпрос) съмнявам се, че дори те плащат коректно авторовите отчисления. А и да плащат, при тези тиражи - кел файда.

22 Мар 2013 16:03
Ikaria_
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Книгоиздаването в България #70610
Вярно е, въпреки че са едно от най-старите издателства към момента.
Бях публикувала разказ в списанието им - трябваше да си плащам, за да ми отпуснат въобще няколко бройки.

If I could find a real-life place that made me feel like Tiffany's, then I'd buy some furniture and give the cat a name.

22 Мар 2013 16:08
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Книгоиздаването в България #70614
Е, това вече е ново дъно. :sick: Докато това в предния ти пост така или иначе е норма за БГ.

22 Мар 2013 16:32
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Книгоиздаването в България #70625
Икария, а ако не е прекалено нахално, как се казва книжката ти, корица, изглед, инфо за нея можем ли да видим някъде, това онова :)

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • Yesterday 21:47
    • Таблица с наказанията на потребителите (64 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от ringlas
    • Yesterday 21:21
    • Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност