Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Слънцето вече се скрива зад хоризонта. Залезът е кървав, огнени отблясъци играят по шлема на стария войн.
Слънцето вече се скрива. Залезът е кървав, огнени отблясъци играят по шлема на стария войн.
Според мен е по-хубаво да се обясни къде се скрива слънцето, независимо дали е зад хоризонта, тъй като само думите "Слънцето вече се скрива", са недостатъчни да се поднесе някакво чуство, някакво описание, зад какъв природен обект се скрива, има ли такъв въобще. Забележете, че едва след второто изречение можем да разберем, че става дума за залез. Първото изречение като самостоятелно може и да не съществува, защото слънцето може да е скрито зад следобедни буреносни облаци и въобще да не става дума за вечер. Точно за това предпочитам да си оставя оригинала с Хоризонта, отколкото без него, защото сякаш увисва в нищото.
Т.е. ти като прочетеш "и мечът без скъпоценни камъни по дръжката не са просто труфила" и си мислиш "е сигурно има такива по ножницата"?ПС. Освен възраженията за другите неща написани от хората по-горе ще добавя и че скъпоценни камъни може да има и по ножницата.
Освен ако не пишете хай-фентъзи тип Салваторе.Малко офф - по принцип мечовете, с които се "работи", нямат скъпоценни камъни: секат, нащърбват се, цапат се с кръв, камъните от тях падат и се губят и т.н. Евентуално такива може да има някакъв церемониален меч Тъй че меч + скъпоценни камъни хич не го слагайте на една и съща страница даже.
Ми Трип всичко което е махнал Зе БГ за мене си е на мястото,както казах обичам описанията.Всеки път като чета аз си представям картина на на случката и описанията ми помагат тя да е по пълна.Сега можеби описанията могат да бъдат по добри отколкото ползваните от Сим,но както го е орязал Зето направо е осакатил текста.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas