Конрад даде знак с ръка, при който рицарите му се втурнаха напред и награбиха жените около мен, които се разпищяха. В хаоса Конрад посочи мен и маскираният му роб ме хвана за яката и ме извлече от тълпата, като ме тикна в друга шатра. Сложи ме да седна и и застана до входа на шатрата. Двама войници внесоха дървено корито, пълно с вода. Погледите им се застояха върху мен няколко секунди, но маскираният ги отпрати с жест и те неохотно излязоха.
— Измий се и облечи това. — каза робът, подхвърляйки ми синя полупрозрачна рокля от фина материя. — Господарят не обича да чака.
В шок от преживяното, нямах сили дори да протестирам. Плахо се протегнах, борейки се с болката в схванатите си мускули, и се изправих с олюляване. Като насън се съблякох и отидох до коритото. Водата беше студена, но бистра и приятна след горещия ден. Измих си лицето, оставяйки червени жилки в коритото. Косата ми бе слепнала от кръв. Под безизразния поглед на маскирания се измих и облякох роклята. Вършех всичко като в транс, напълно безволево, без да имам представа какво друго можех или трябваше да правя.
Когато свърших, робът ме сложи на колене и излезе от шатрата. Завесата на входа се отвори след две-три минути и вътре влезе Конрад де Бургиньон. Беше свалил бронята и оръжието си, не носеше дори кама. Oблечен бе само с кожени потури и мръсна широка риза. Той ме гледа няколко секунди с нескрито задоволство, после каза на кастилски:
— Арабка си, а?
Кимнах.
— Кастилски разбираш ли?
Отново кимнах.
— А френски?
Поклатих глава.
— Добре. От днес си моя робиня. Ясно ли е?
Вдигнах глава и погледът на Конрад ме смрази. В него прочетох дива, жестока, долна страст. Чак тогава си дадох ясна сметка какво ме очакваше. Олюлях се. Конрад ме хвана за косата и ме задържа изправена. От болката съзнанието ми се проясни.
— Пак те питам, момиче! Ясно ли е?
Кимнах през сълзи и затворих очи. Конрад ме пусна и добави:
— Няма от какво да се боиш. Аз няма да те убия. Ако обаче се разпищиш или противиш, ще те хвърля на момчетата да те разкъсат, ясно ли е?
Кимнах още веднъж. Дори и в това състояние разбрах заканата му.
Конрад отстъпи една крачка назад и ме изгледа похотливо, като разкопчаваше потурите си. После се хвърли върху мен, затискайки ме с тежестта си. Затворих очи. Безсилна и безпомощна пред реалността, исках да ме няма, да не съм там, да ми се случва каквото и да е, само не и това. С върховно усилие се опитах да си представя друга действителност, да повярвам в нещо различно. Рижата коса на мъчителя ми се размаза, разля се и се разстели пред погледа ми като червена пелена...
V.
Шейла замлъкна. Мъжете в кръга бяха затаили дъх, до един развълнувани от нейния разказ. За няколко секунди само пращенето на огъня се чуваше в нощта. Пламъците се отразяваха във виолетовите зеници на момичето, които криеха тъмни, ужасни спомени.
С огромно усилие Шейла се овладя, разтърси глава и продължи с глух глас.
- Никой от вас не може да си представи какво значи да си наистина напълно безпомощен. Да виждаш как честта ти е изтръгната от теб пряко твоята воля и да знаеш, че никога вече няма да се върне. Никога повече няма да бъдеш достойна за някого, а дарът на съгласието ти никога няма да значи нещо...какво ви остава след такъв момент? Какво бихте направили?
Аз потънах в безволеви, безчувствен транс. Отделих съзнанието си от това, което ставаше с мен и оставих на Конрад празна черупка, с която да си играе, а аз се зареях из дълбините на своето съзнание, там, където той нямаше власт.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Като читател има нулева толерантност към сексуално насилие. Честно казано, това беше основната причина да не ми допадне Поробената Принцеса.
Второзаконие 22: 25-29
22 Ако някой се хване да лежи с омъжена жена, то и двамата да се предадат на смърт: и мъжът, който е лежал с жената, и жената: тъй изтребвай злото от Израиля.
23 Ако някоя млада девица бъде сгодена за мъж, и някой я срещне в града и легне с нея,
24 то и двамата доведете при вратата на оня град и ги пребийте с камъни до смърт: момата, задето не е викала в града, а мъжът, задето е опорочил жената на ближния си: тъй изтребвай злото изсред себе си.
25 Ако пък някой срещне на полето мома сгодена, па я хване и легне с нея, да бъде погубен само мъжът, който е лежал с нея,
26 а на момата недей прави нищо; у момата няма грях за смърт: това е едно и същото, като някой да станеше върху ближния си и да го убиеше;
27 защото той я срещнал на полето, та сгодената мома и да е викала, не е имало кой да я спаси.
28 Ако някой срещне девица несгодена, па я хване и легне с нея и ги заварят, -
29 то оня, който е лежал с нея, трябва да даде на моминия баща петдесет (сикли) сребро, а тя да бъде негова жена, понеже той я опорочил; през целия си живот той не може да се разведе с нея.
Корана не е много по-мил, това, което успях да намеря:
4-24:
[Под възбрана са за вас] и омъжените жени, освен [пленничките] които десниците ви владеят. Това е предписанието на Аллах за вас. И отвъд него ви е позволено да търсите съпруги с имотите си целомъдрено, а не с разврат. А на съпругите, от които сте се възползвали7, дайте в дар задължителната плата. И няма прегрешение за вас в онова, за което се споразумеете след платата. Аллах е всезнаещ, премъдър.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas