• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Мемоарите на Краля

Мемоарите на Краля

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
25 Ян 2016 14:51
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Topic Author
Мемоарите на Краля #112040
Става въпрос за книгата-игра на Yann,
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
която бе спомената в линка по-долу, но там е много бунищно и по-добре да не четете :)
knigi-igri.bg/forum/158/4706?p=105927#p105927
Та, след като я изтрих и се установи, че не съм я разпространявал, я получих пак, а след като Ян вече спомена за въпросния проект, мисля че не нарушавам някаква тайна да кажа две думи за него.
За сметка на това няма да мога да кажа нищо конкретно по самото демо, за да не обидя самия автор (Джейсън Дарк), той сам ще сподели повече, ако прецени.
Така или иначе, позабавих се с прочита поради дипломатическите причини, както и това, че започва с 15 страници въведение и правила и завършва с 10-15 страници приложение в края, което ми беше голям стопер за започване.

Проектът си заслужава най-малкото тема. Първо, изключително мащабен е, надминава по планове сериозно дори и "Асасините на Персия". Написаното в момента също не е малко като за демо.
По-важното, обаче - Ян се е справил добре с писането, а системата за игра е интересна и предлага някои редки за жанра възможности. Естествено, има много какво да се доошлайфа и доизгради, прекалено рано е да се дава и цялостна оценка, но потенциалът е неоспорим... та ми се прииска да има тема в този раздел :-)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Ян 2016 18:18 16 Май 2020 11:26 от ringlas. Причина: Редакция по молба на автора
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Мемоарите на Краля #112044
Здравейте всички!

Първо, бях се заклел в костите на баба си да не пиша повече тук - явно КИ са нещо, което надминава дори и клетата ми баба, която почина наскоро, мир на праха й :-)

Второ, благодаря на Ал Торо за любезната тема, в която, така да се каже, ме ревюира... Не го очаквах точно днес, хехе!

Трето, "демото" за което говори Ал, е точно това - "демо" и нищо повече, но винаги има начин да остана неразбран...

В случая, ако Ал каже "Ян пише добре", Вие всички вкупом ще викнете: "На база на какво Ян пишел добре?" Е, демото де :-)

Тъй че съм безсилен да спра времето, а от друга страна (и по мои изчисления) книгата ми ще се различава доста от това демо, което е готово за момента. И тъй като все пак е "демо", пускам Ви го да се види от всички, сполай Ви и да сте здрави!

Съдържанието е премахнато.

Пожелавам Ви приятно четене и приятно умиране - в играта имам предвид де, споко! :-) Ако не Ви се чете, пак Ви разбирам!

Всички коментари, ако има такива, ми пишете тук, или изпращайте на ЛС. Майкъл вече ме закопа, очаквам сега да си трае :-)

Благодаря за вниманието, а на всички, които ми пишат на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. обещавам персонален (вкл. и по-дълъг) отговор!

Със здраве и не ме питайте защо има толкова "черно в схемата" - бързо ще се научите да умирате, казах Ви го! :-) До скоро!

Игри, както никога досега. И няма да спрем!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ninja_senso

25 Ян 2016 19:55
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Мемоарите на Краля #112048
Аз пък не съм се клел в кости, но ще напиша няколко думи ... глагола ... епитети! :-)))

Играта е замислена като голям проект в няколко части. Всяка от тях съчетава различна механика взаимствана от книгите-игри, настолните игри, ролевите игри, компютърните походови игри и т.н. В във всяка една от тях постепенно се разкрива сюжетната линия и нови герои навлизат в игровата механика. Героите са познати и лесно може да се влезе в "тяхната кожа", за да ги разиграе човек във въображението си. Тайната мисия е "гъдел" за играчът. Да я намери. Да я изиграе и нея. Стилът е приятен, леко комедиен и игрив. Предразполага и полага основите за добро забавление.

Чакам, за да изиграя цялото приключение! :-)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

25 Ян 2016 20:23
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Мемоарите на Краля #112050
Яко е демото, казал съм на Ян каквото мисля още преди година, че и повече, но ще напиша пак това което ме притесни най-много. Твърде голям мащаб. Твърде голяма вариативност. Не си представям как ще се завърши този проект, но дано :-)

25 Ян 2016 21:04
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Мемоарите на Краля #112052
много мащабна ролева игра, не се сещам за нейн достатъчно близък аналог. ОТ една страна е достатъчно игрова и не може да се сравнява с Кървав меч и други такива игри, от друга страна е много мащабна - 1000 епизода са колкото "Края на коридата" на Майкъл, по голяма е и от "Варварският Бог" с неговите 753 епизода на Блонд и Уейн. по сюжетност напомня на "Конника на Апокалипсиса" и "Сянката на Сатаната" и донякъде на трилогията "Реката от която никой не се завръщаше" - нищо, чудно автора признава, че се е вдъхновил от Колин - но е много по мащабно и развито. Разказът не е линеен, а напротив много е интерактивен, дава хиляди възможности за различни преживявания. Тъй като сме имало малко на брой "исторически" игри ми е трудно да направя аналог, защото единствените книги-игри които имаме като база за сравнение са индианските книги -игри на Дж. М. Дж.

П.С. Новият Калоян също ще е над 1000 епизода, явно в историческите книги-игри има база за мащабност!
П.П.С. кога ще излезе книгата, колко ще струва, в каква степен е готова към този момент - има ли нещо написано извън демото, къде ще се разпространява и кое издателство ще я издава?

Истината ще те направи свободен

25 Ян 2016 21:43
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Мемоарите на Краля #112053
George-AL: виж си личните съобщения, приятелю! :-)

До всички: както каза Ефикс, в играта има "Тайна мисия" - но няма да казвам къде!

Намерете я и времето Ви за игра ще се увеличи с почти 50%! :-) Приятно търсене! :-)

26 Ян 2016 08:53
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
Мемоарите на Краля #112066
Ян, тоя професионален софтуер може ли да подреди малко схемата. Хералдически примерно?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

26 Ян 2016 09:49
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мемоарите на Краля #112068
след като направих над 10 прочита и си побърихме с Ян сериозно, ето моите коментари

Първо - плюсовете
-страхотна итерактивност - на края на всеки епизод има минимум 3 разклонения, някъде по 4-5-6 варианта.
-страхотна мащабност - над 200 готови епизода, очакват се още щъм 800 епизода
-много иновативност - съчетаване на ролева игра, куест /скрити артефакти и тайни мисии/, литературна книга -игра, историческа книга игра,
- Четивен език :hi:
-много "кодови думи"

като минус
- отчитам същия проблем като в "Зъби" - мотивацията на героя. не стана ясно защо баща му го държи заключен, и как така принцът почти няма власт над хората си, че могат насила да го върнат в спалнята му? Въпреки това не препоръчвам да се преработва изцяло, тъй като на този етап играта е добра, а ако може просто в началото да се добави един абзац за пояснение, защо принцът е заключен :?:
-много дълго въведение, Прологът идва доста късно. бих посъветвал ЯН да "резне" малко от посвещенията, не е нужно да са на две страници, спокойно може и на една. Обикновено посвещенията са два-три реда. Все пак той си решава.

След над 10 изигравания съм възхитен.
няма да разкривам как ми протекоха разиграванията защото книгата е все още демо. За някои неща имам питания към Ян /ще ги объсъдим на чат/, но като цяло играта е много итерактивна, съжалявам че се повтарям.
Хареса ми това, че някой от героите може да пострада, и въпреки това този факт да бъде изпозван за положителна цел. /научете сами как, не искам да споля/ :grin: :hi:
За толкова опити не умрях нито веднъж, а Ян твърдеше че играта е трудна? Все пак признавам - не съм влизал в никакви битки.тепърва ще започвам сериозното разучаване .
Интересното е, че играта допуска вариант принцът да "гаднее", така че поздравявам Ян и затова, стига "добри момчета".

-не видях откъде се влиза с някой от другите герои, но предполагам, че като се разгърнат и другите епизоди ще става и това? :?:

Поздравявам Ян, играта - засега - е страхотна. Дано не го урочасам. Не се сещам за достатъчно близък аналог на това което прочетох - много е новаторско, затова спирам дотук.

26 Ян 2016 17:55
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Мемоарите на Краля #112103
Спасе, звъня и ти пиша в чата с цел да си говорим за "хералдика", ама ти не чуваш :-)

Към Георги: всичко, което си написал, е чудесно и ме трогва много! Писах ти във Фейсбук, ако имаш още питанки...

Към останалите: демото е абсолютно завършено и качено за преглед в нета - просто го вижте и няма да сбъркате! :-)

31 Ян 2016 09:21
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Мемоарите на Краля #112293
Може би съм първият или един от първите, запознати с проекта на Ян, и който го окуражи да го започне. Засега не успявам май да го окуража да го довърши, но това е друга тема. :-)

Идеята е книгата да е максимално интерактивна и да предлага множество пътища за преиграване. Ян дори се нави да направи тайна мисия в играта, която да се отключва с картички, които ще бъдат раздавани на случаен с всяка евентуално отпечатана книга, така че определена секция да остава "заключена" за читателите, които не притежават въпросната картичка. Концепцията е взета от Destiny Quest, но е доразвита, тъй като подобни картички ще се отразяват директно на самото приключение. Разбира се, трябва да има баланс и "бонусът" не би трябвало да е решаващ.

Искрено се надявам в скоро време проектът да бъде завършен! :-)

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

31 Ян 2016 14:27
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мемоарите на Краля #112307
Ян е обещал да довърши книгата, аз очаквам от него нещо много мащабно- Предполагам до края на 2016 ще видим книгата на бял свят. Една пета от книгата е готова остават още 80 процента.

01 Фев 2016 21:57
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Мемоарите на Краля #112455
Интересен проект. Над 120 стр. демо :-) Заслужава си да му се отдели време, поне на пръв поглед.

11 Фев 2016 23:34
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Мемоарите на Краля #112722
Мемоарите на краля - за сега само демо, но скоро очаквам цялото произведение. Класическо фентъзи, но с много герои, много варианти, много ..абе много от всичко + собствена система.
За Демото - в над 120 страници - придобива се добра представа каква ще бъде играта, атмосферата е приятна, чете се леко, запознаваш се със света, оформлението е добро.
Имаш основна задача да си спасиш кожата :grin: , но има и бонус мисия, която дава още доста възможности. Още в демото е залегнала играта с повече от един герой, която чакам да видя как ще се разгърне.
написано е така, че всеки епизод завършва с много опции, така всеки път, когато четеш може да се случи нещо ново и различно. Нивото на трудност е лесно, но все пак се очаква всяка следваща да става по-трудна, така че е нормално в началото да не е.
Като минус на това мога да отчета, че може да се мине само с 4-5 избора, но това се компенсира с много голяма преиграваемост.

31 Ян 2017 18:01
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Мемоарите на Краля #119571
Ян, какво се случва с този проект ? Замразен ли е или работиш по него ?

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

02 Фев 2017 15:35 02 Фев 2017 15:37 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Мемоарите на Краля #119649
Не искам да се изказвам от името на Ян, но на няколко пъти разговарях с него и проекта май--май засега е замразен на ниво демо - 200 епизода. Във всеки случай поне за миналата година не знам Ян да е писал нови епизоди, но нека той да каже. жалщо защото изглеждаше обещаващо. Ян последно е започнал три-четири проекта и като всеки се чуди с кой по-напред да се захване? не искам даиздавам какви са те, нека той си прецени дали да казва.
Самият аз имам няколко отпочнати проекта един - за роман, поне три за разкази за довършване, един за книга-игра и т.н. и т.н.- но станаха толкова много проектите ми, а толкова малко време имам напоследък, че не намирам време да пиша затова много-много не влизам във форума. В този смисъл досат добре го разбирам Ян.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Мемоарите на Краля
Time to create page: 0.081 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (23 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:04
    • Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg