• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Мемоарите на Краля

Мемоарите на Краля

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
15 Ное 2020 17:10
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Topic Author
Мемоарите на Краля #136914
Стискаме палци!
Как ще се разпространява? Предполагам дигитално, щом вече е изпратена към разпространители, а още се извършват тестове - или може би има все пак план за хартиено издание?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Ное 2020 17:20
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Мемоарите на Краля #136915
Тестовете не пречат да се обсъждат, със сигурност всяка една идея би била добре дошла в бъдещи едити, щом е дигитално, прав си!

Колкото до хартиеното издание, вероятно ще има и такова, но не и за демото, а за пълната версия. Нека да видим как ще бъде с демото.

Във всеки случай има едно интересно съвпадение - макар и само ДЕМО, самото демо е голямо колкото новата "Пристанището на гибелта".

Доста хора и вкл. напълно непознати за мен хора се включиха в проекта, за което съм им благодарен. Същото важи за играта на Рахвин!

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

15 Ное 2020 17:23
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Мемоарите на Краля #136916

Yann Gamgee писа: писа:
Във всеки случай има едно интересно съвпадение - макар и само ДЕМО, самото демо е голямо колкото новата "Пристанището на гибелта".

Имам предвид по броя на знаците във Word след разговор с издателя на новите FF, стискам палци и на това момче да успее да си промотира книгите...

09 Ное 2021 16:40
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 209
Мемоарите на Краля #139255
Какво се случи с проекта? Някакво инфо?

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, dechoto

09 Ное 2021 20:56
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Мемоарите на Краля #139257
Що? Ти прочете ли я? Ако си я изиграл цялата и си стигнал до края, ще ти пиша ЛС с инфо за следващата част, иначе не издаваме :-)

09 Ное 2021 22:08
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Мемоарите на Краля #139259
Изиграх демото. След него нещо има ли?

Тери Пратчет

10 Ное 2021 13:11 10 Ное 2021 13:14 от Rahvin.
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Мемоарите на Краля #139263
Мисля че е добре да напишеш едно мнение за демото. Аз съм го чел цялото и съм изумен от вариатиноста на произведението. Уви Ян е написъл демо в стил ДнД и стар пц куест, но не е цяла игра, ако беше получил малко подкрепа от общността би го довършил, но доколкото разбрах почти няма обратна връзка с никой...
То е малко като и с моята КИ, оказа се че много от хората имат силен психологически проблем да четат за соца - в главите им избухват пионерчета, упадъчен капитализъм, къси поли и печати, бръснати глави, сифилис, лозунги и прочее несъчествени неща и така не могат да вникнат изобщо какво пиша.
Торо, Таласъма и Никсата показаха много повече читателска култура и бяха разбрали какво пиша. Примерно Къртача до края не вдена за какво става дума, затова частта с Бъдешето и Казармата го смаза тъй като за него това е напълно безсмислен завой.
Тук е същото, когато Ян пише той пише Днд книга игра, някой си мислят че четат Принца на Алкирия...
Конан и прочее фентъзи с меч и магия...
Оказа се че читателите са като задниците, всички са различни и възприемат различно.
Страхотни тъпотии са велики и се издават в милионен тираж на сто езика (50 нюанса) а стойностни книги са с 500 тираж в родината и са издадени от ентусиаст...
Това ми напомня книгата Американски психар, там автора е получил серия откази като най смешния е че една от дундите не е искала дори да докосне отново демото, защото се чувствала омърсена психически и физически.
Книгата е срещу особен тип култура ама кой да го разбере това...

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, George-AL

10 Ное 2021 14:46
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Мемоарите на Краля #139265
Пускам кратко резюме.

Като сюжет е интересна, има потенциал и е в традициите на първата вълна.
1000 епизода бягане из замъка малко ми беше в повече. Хубаво е, че има много варианти, но става въпрос все пак за една отделна глава и обемът за мен е доста раздут. Ако реалната игра има 10 такива глави, ще е 10 000 епизода :) В 100-200 епизода можеш да вместиш една такава случка.
Харесва ми многовариантността, изборите, различните ситуации.
Дневника и игровата механика са доста опростени, аз съм почитател на по-сложни концепции.
Като цяло историята е интересна и бих искал да видя как ще продължи и защо аджеба е това бягство.

Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

10 Ное 2021 14:51
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Мемоарите на Краля #139266
ОК, ще ти пиша ЛС след малко!

04 Апр 2022 23:31
Radko's Avatar
Radko
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
Мемоарите на Краля #139899
Първо да благодаря на Ян за дадената възможност да се запозная с неговия проект, който поне за мен е различен от книгите-игри, които съм чел до момента. Положителните страни от това са нелинейната форма на игра: стандартните книги-игри имаха задължителните "чекпойнти" с ключовите думи, докато тук те наистина имат повече роля на "ключ", събран по-рано и отварящ ти разнообразно нанизани нови събития. ДнД системата наистина изглежда интересна, но за жалост в демо-версията не ми се наложи да я приложа никъде, така че нямам представа как би сработила.

Историята на Принца и неговия верен оръженосец веднага ме препраща към "Дон Кихот" и борбата му с вятърните мелници, което може да е търсена алюзия за тайната мисия, а може и да не е. Но така или иначе това е вече станала класическа история, а останалата част от "Мемоарите на краля" се вписват в класически фентъзи свят. Надявам се в следващо разширение, когато и да се случи то - да има повече от всичко, което е предложил досега. :oops:

Искам да отбележа, че поради технически причини изиграх играта на лаптоп, но дори така епуб приложението се "държеше" добре и не срещнах никакви проблеми от каквото и да е естество. Впечатленията са ми върху две изигравания на играта, минати по различен маршрут, но оттам идва да речем и една от основните ми забележки: в една ситуация Принцът трябва да скочи (да хвърли зарове за съдба), а след него и спътникът му - джуджето. Ловкостта им е определяща за успешен скок и въпреки че чисто повествователно Кирби има по-лесен подход за скока (хванат е за плащта на принца), той има неминуемо по-малък шанс за успех. Т.е. с три зара трябва да хвърли по-малко от 6 (или 9, ако използва молитва), което е почти невъзможно за постигане. :unsure:

Определено като тепърва запознал се с този проект, мога да поздравя авторът и спомосъществувателите му до момента. Успех и наслука, и чакаме продължението. :hello:

Би-бийп!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Rahvin

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Мемоарите на Краля
Time to create page: 0.065 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg