• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Формула Страт ( проектно заглавие )

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
22 Юни 2017 22:34
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122676

pycku писа: писа:
Докато я завършиш някои от тези отбори може да ги няма или да не се казат така. И със сигурност ще има разместване на пластовете. Аз бих те посъветвал да го направиш с 12 тима - така ако всички играчи са равностойни - ще играят с еднакви начални показатели. В противен случай ще има някой ощетен или ще има домашно правило да се изравни с другите.

Отборите съм ги дал само за пример. Няма да има подобни отбори в играта.

Уоу, 12 тима!? Освен, ако не искам едно състезание да отнема 3 часа, не бих го направил.

Играчите, запомни от мен, не искат да са равностойни. Искат да са уникални, различни, индивидуални и да се асоциират със своето "игрално" превъплъщение.

Точно затова могат да играят на една степен на трудност, ако го искат това равенство. Или на различни степени на трудност, ако искат да са различни. А те искат да са различни. Винаги! :)

Относно играта:
Вчера и днес правя тестрънове, които стават все по-интересни ....

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Юни 2017 16:15 23 Юни 2017 16:15 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122691
Work in progress ....

23 Юни 2017 16:33
Добромир's Avatar
Добромир
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122693
Не знам защо ще коментирам нещо, към което нямам никакъв интерес, и което не съм сигурен че разбирам напълно, но все пак един съвет от мен.
Ако искаш запази общата схема на пистата и идеята за раздробяване тип "пчелна пита", но завърти всички шестоъгълници с 30 градуса(или 1/12 от кръга), така че по двете дъли прави да ти се получат наистина прави "коловози", а "зиг-заг" движението да се измести в зоната на късите страни. Не само, че ще е по-логично и по-прилично графично изглеждащо, но и ако се заиграеш по-подробно с механиката така, че да има силно тактически елемент в изпреварването - по този начин ще се симулира ситуация по-близка до реалността, където ако не се лъжа повечето изпреварвания стават в завоите, а не на правите.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

23 Юни 2017 17:14
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 45
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122696

Добромир писа: писа:
Не знам защо ще коментирам нещо, към което нямам никакъв интерес, и което не съм сигурен че разбирам напълно, но все пак един съвет от мен.

E как защо - понеже в този форум си на всяка манджа мерудия :)

23 Юни 2017 17:37 23 Юни 2017 17:40 от Добромир.
Добромир's Avatar
Добромир
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122697
Радвам се, че ми следиш кариерата, но нека ти дам и на теб три съвета:
Чети постовете на хората и след първото изречение, особено пък ако си решил да коментираш.
Коментирай така, че постовете ти да имат все пак някаква стойност, различна от нула.
А ако и двете на са ти по силите, поне никога не губи усмивката си :)

23 Юни 2017 18:46
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122701

Добромир писа: писа:
Ако искаш запази общата схема на пистата и идеята за раздробяване тип "пчелна пита", но завърти всички шестоъгълници с 30 градуса(или 1/12 от кръга), така че по двете дъли прави да ти се получат наистина прави "коловози", а "зиг-заг" движението да се измести в зоната на късите страни. Не само, че ще е по-логично и по-прилично графично изглеждащо, но и ако се заиграеш по-подробно с механиката така, че да има силно тактически елемент в изпреварването - по този начин ще се симулира ситуация по-близка до реалността, където ако не се лъжа повечето изпреварвания стават в завоите, а не на правите.

Да, ще я завъртя другата седмица да видим как ще стои. Благодаря за съвета. Ако имаш други идеи, давай ги насам. Всичко още е в процес на разработка така, че за момента няма правилен вариант и всичко е възможно. :)

23 Юни 2017 21:04 23 Юни 2017 21:14 от Добромир.
Добромир's Avatar
Добромир
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122704
Ами да, всъщност доста неща ми хрумват само като гледам схемата, правилата обаче нещо не са ми съвсем ясни - дали ти не си ги описал правилно или проблемът е в това, че нямам опит в подобни игри, не знам. Имай предвид, че нещата които ще пиша може и да звучат странно, но аз така ги виждам. Нито стратове съм играл, нито бордови игри(като изключим шахмат, табла, монополи и не се сърди човече) и не съм наясно с философията и принципите им. Всъщност противно на общото мнение, че НССЧ е игра на чист шанс, съм убеден че дори в нея има тактика, която разбира се при супер лош зар няма да те спаси, но ако мога да дам сравнение с шаха, където шансът е 0%, а стратегия/умения са с тежест 100%, то при НССЧ шансът е грубо 70%, а останалите 30 са си майсторлък и познаване на базови математически зависимости. Тъй, от лаишката си позиция разглеждам твоята игра като доста ъпгрейдвано Не се сърди човече. Но с прекаленото много механизми, генериращи случайни събития, които искаш да добавиш уж за да направиш играта по-атрактивна - ти намаляш тези 30% тактика/умения за сметка на увеличаващата се тежест на шанса. Това ли искаш да постигнеш?
На пръв поглед още се вижда, дори и без тест, че има издънка в начина по който си разграфил бокс-зоната. Отборите на Офицерите и Конете са облагодетелствани с едно поле спрямо тези на Пешките и Топовете. Ако правилно разбирам, че за да влезеш в бокса, трябва пионката ти да попадне в полето със съответния за отбора символ, нали? В такъв случай болидите на О и К ще трябва да минат 11 полета общо в цялата бокс-зона, докато на П и Т - 12. Сам се сещаш колко нелравилно е това. Този проблем между впрочем ще се реши от само себе си, ако ме послушаш и завъртиш шестоъгълниците както ти обясних, и по този начин цялата схема ще се преформатира, бокс полосата ще се стане права линия и както и да залепиш после четирите отборни зони, полетата за всички отбори ще се изравнят.
И още нещо много важно, според мен - когато преформатираш, направи цялата писта с еднаква ширина - 3 полета, а не както е сега 3 по дългите страни и 2 по късите. После ще ти обясня защо, тъй като веднага ми хрумват интересни врътки със механиката на изпреварване.
Тъй, зачетох се в по-старите ти постове - оставам с впечатление, че искаш да направиш играта по-неравнопоставена за различните участници. Аз като я анализирам и давам идеи изхождам от точно обратната гледна точка. Освен това не разбирам какви са тези аса и карти? Това някакъв инструмент за генериране на случайни събития, като в монополито ли са? А в тази връзка - абсолютно не доумявам табличката за гумите - разтълкувай ми я. Какъв е смисълът да си с твърди гуми ако меките ти дават плюс 2, а твърдите нула? Има ли предивдено събитие да завали дъжд? Само тогава ми се струва оправдано да има избор на различни гуми. И въобще играта като цяло цели да е изнесена от реалността фикшън-забава или се опитва да е максимално симулираща реално състезание?

27 Юни 2017 15:43
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122783
Благодаря за помощта. Ето и "новата" ревизия" :)

- преработих правилата - прочети ги сега да си кажеш мнението; нарочно не пускам примерна игра, за да ги подобря дотолкова, че да са по-добри
- относно шанс <-> играч - в играта искам съотношението да е 50:50 шанс:играч
- оправил съм бокс-зоната след като видя това "несъответствие"
- завъртял съм картата както каза
- нарочно двете прави са по-широки, а завоите по-тесни - каква е твоята идея за по-широки завои ?

Следват тестове довечера преди да продължа по-нататък. :)

27 Юни 2017 17:29 27 Юни 2017 17:31 от pycku.
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 51
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122786
На прима виста:

Според мен избирането на начална позиция трябва да става с жребии, показател на болидите или нещо друго. Не очаквай хората да се разберат, особено при такава разлика. От поледна позиция ще имаш по 8 точки бонус на ход в последната обиколка, което е адски много и ми звучи като голямо предимство. Гумите и горивото към момента не виждам само бонус ли дават, им ли някакво наказание. Не съм убеден, че боксовете не са прекалено дълги, имам чувството, че за един бокс, ако заредя гориво за 4-5 обиколки и ще ме затворят с 2 тура. Може би ако при бокса получа право за всеки пропуснат ход да възстановя 1 карта от тестето или нещо друго - би било по-добре.
По картата: според мен старт финалната права е неправилна. най-долу шестоъгълника следва да е десния на този, който си сложил. В този ред на мисли дали не е по-добре и стартовите позиции да са през шестоъгълник (т.е. позиция 2,4,6 и 8 да са долната линия на шестоъгълниците)? В противен случай бонусът им спрямо съседното поле е доста голям в последната обиколка, а на практика стартират от почти същата позиция.

Въобще този бонус не ми изглежда читав. Особено ако стартовата позиция се определя не по съглашение, а с качества (на болид, на кола) + шанс.

28 Юни 2017 13:13
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122800
Ето и "новата" версия:

- двете таблички са събрани в една и са преработени
- добавени са няколко рисунки на болиди, за да се поразчупи малко дизайна
- добавена е квалификация преди състезанието
- картите от тестето вече са еднакви за всички - намален е шанса и е увеличена тежестта на играча и неговите решения
- Асо вече не е 1 поле, а 11 полета
- дребни корекции по правилата

@Руски - това правилно беше помощно и го използвах само за тестоветел; исках по някакъв начин да изравня силите, за да видя, ако го премахна каква разлика ще се отвори; гумите и горивото дават бонус поле 1 или 2 на ход; ако са твърди издържат 6 обиколки, но не дават бонус; горивото дава бонус като намалява, защото болида олеква; благодаря за прима вистата :)

Довечера следват нови тестове и съм се насочил към дуализма Икономичност на използваната техника <-> Повреди по време на играта. Трябва по някакъв елегантен начин да имплементирам това в играта.

28 Юни 2017 13:25 28 Юни 2017 13:26 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122801
Ефикс, с интерес наблюдавам развитието на страта ти, след време може да го тестваме във форума. както тествахте предната игра с ММ.

Истината ще те направи свободен

28 Юни 2017 15:15 28 Юни 2017 15:35 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122802
Бих предложил да разкараш последните два отбора 7 и 8 и да преместиш финалната линия на мястото на сегашните 3 и 4. Даже ако ограничението е 4 играча то всеки да участва само с по 1 кола.
Също така, ако искаш играта да е кратка рязко увеличи бонуса за скорост. Примерно да не е +2 твърдо а +2 зара.
Всъщност не виждам какви са заровете, но предполагам, че ползваш 3 шестстенни базово.

За да се вкара тактика ти предлагам следното картонче. На играча ще му трябват 10 зара максимум картончето и два пула да си отбелязва горивото и гумите. Промените на картончето се правят при преминаване на финалната линия.
формула-2.jpg

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Прикачени файлове:
формула-2.jpg

28 Юни 2017 17:37
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122806
@George-AL - благодаря, ще ги имам предвид :)

@Вилорп - отлично включване - благодаря! ; ще пробвам нещата, които си написал на дълга игрова серия и утре ще пиша по-подробно

29 Юни 2017 10:05
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122815
Ето и "новата" версия след вчерашните тестове и включането на Вилорп:

upload for facebook

upload for facebook

Промени:

- играчите ръководят само 1 болид - на дългите игрови сесии се забелязва объркване в последната част на играта, кой болид в коя обиколка е и става един малък "хаос" в играта
- броя играчи вече е от 2 до 6
- пистата е преработена - старта и бокса вече са други; бокса е вече много по атрактивен за използване
- добавена е нова таблица върху която играчите следят своите гуми, гориво и скорост - върху нея поставя черния си еквивалент на белия болид по пистата и така е премахнато писането в играта
- намалени са обиколките от 1+9 на 1+6 и обиколките, които издържат гумите и обема на резервоара от 6 на 4 обиколки
- дребни корекции по правилата и дизайна
- А е отново 1 точка, а J, Q, и K дават възможност за още едно хвърляне на зар, ако се използват

Довечера следват отново тестове. :)

29 Юни 2017 12:57 29 Юни 2017 13:00 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122820
Всеки играч ползва 3 маркера - 1 за количката на пистата; 1 за отбелязване на бонус заровете; 1 за отбелязване в коя обиколка е.
Всеки играч мята два екшън зара и 1 до 6 бонус зара. След като хвърли заровете си играча почва да мести болида си по пистата, като последователно премахва използваните зарове докато свършат или реши да не се придвижва повече.
Всеки играч има 6 карти три „бели” и три „сиви”, като във всяка обиколка може да използва най-много две от тях. След използване картата излиза от игра. Картите могат да се изиграят по всяко време в хода на играча. Сивите карти имат специфични изисквания.
На картата има три типа полета бяло - 1 точка на зара 1 бяло поле; жълти - 2 точки на зара едно жълто поле; сиви - 3 точки на зара за 1 сиво поле.
В бокса, ако не се ползва карта, за един пропуснат ход се зарежда 2 гориво и се сменят гумите с нови, като може да се промени типът им.

1. направил съм финалната линия да е линия, а не да заема полета.
2. прикачил съм ти 6 карти вместо тея от редовно тесте.
3. няма квалификации, подреждането е по часовниковата стрелка
4. Край на играта - когато играч завършил финалната обиколка отново дойде на ход.
5. Определяне на победител:
- ако повече от един играч завърши в един и същи тур победител е този, кой има повече останали карти;
- ако има играчи с равно количество карти победител е този който има повече останали бели карти;
- ако и по този показател са равни победителя е този започнал от по-задна позиция.

карти.jpg

tablo.jpg

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Прикачени файлове:
карти.jpg
tablo.jpg

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.219 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg