• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Формула Страт ( проектно заглавие )

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
04 Юли 2017 16:41
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122974
1. След като пренебрегваш квалификацията, която е основна част от играта защо въобще има квалификация?
3. Точно това имим в предвид, не са ти били верни тестовете при положение че си игнорирал квалификацията и нейното значение. Дадох ти пример как се настройва играта при различен брой играчи: до трима играчи всеки тръгва от по-задна редица, при четирима се ползват първите две редици, при 5 и 6 отново се ползват всички редици.
4. Имах предвид това: „Болидът направил по-малко ходове в квалификацията е първи. Ако са два се гледа кой е с по-меки гуми.” - Добре гледаме и виждаме че са с различен тип гуми. Кой е победителя? Същото и за горивото. Предполагам че си искал да напишеш нещо от сорта на: Ако са два или повече по-напред се е класирал този с твърди гуми. При твърди гуми по-напред се е класирал този заредил повече гориво в началото. Ако и там има равенство поредноста се определя чрез зар.
5. Както казах прескочил си съществена част от играта и още по едно спиране в бокса, което променя нещата.
6. Нямам против да се използват лесно но ти липсва описание. Няма и агресия от моя страна. Казваш че всеки има по 2 карти от всяка боя - демек 8 карти (хубаво да е да се каже в играта).
6.1 Пиката ти позволява да изпреварваш противник - защо?
6.2 Не може ли просто да го задминеш? Ако тя е задължителна първия играч си взима две високи кари (блокира изпреварването) и повече никой не може да го мине.
6.3 Защо да си взема 7-ца спатия (ускоряване по права (трябва да се уточни какво е права)), вместо 10-ка да речем?
6.4 На какъв принцип си избираш картите?
6.5 Колко тестета ти трябва, ако повече от двама души иска поп пика?
6.6 И още и още и още... Беше казал че няма да въвеждаш нова механика преди да се изчистят предишните, а правиш промени в бокса И вкарваш карти на общи основания. =)
8. В правилата пише, че не можа да не се зареди гориво или да се сменят гуми. Ако беше ясно написано нямаше да повдигам въпроса. Предлагам: „Щом влезе в бокса играча може да избере да промени гумите си продвижвайки своя маркер по хоризонтала и същевременно с това да зареди 1-ца гориво придвижвайки го по вертикала. Играчът може да извършва тези действия за всеки ход който реши да остен в бокса.”
9. Нещо не сме се разбрали, казвам, че през цялата игра си използвал един тип гуми, ти меки, тя твърди. Проблемът сполед мен идва от това че сте изтървали квалификацията, която толкова държеше да я има. Тогава на нея поне щеше да ѝ се наложи да влезе още един път в бокса и ако се следва логиката, да си сложи изтъркани меки гуми. Сега като пиша това се сещам за нещо. Влизаш в бокса с 1 гориво, защото с по-малко не може. При преминаване през „финалната линия” горивото ти намалява, но полетата които си се движил до тогава и бонуса към тях по схемата с 2 гориво ли се изчисляват или с 1?
10. Не е нужно да има повече хора за да направиш състезание с повече автомобили. Приеми че всеки от играчите команда по 3 болида или сам командвай 6-те.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Юли 2017 18:31
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1459
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122977
1. След като пренебрегваш квалификацията, която е основна част от играта защо въобще има квалификация?
Пренебрегнал съм я в тези тестове и съм го описал това. Това някакво нарушение на правилата ли?
3. Точно това имим в предвид, не са ти били верни тестовете при положение че си игнорирал квалификацията и нейното значение. Дадох ти пример как се настройва играта при различен брой играчи: до трима играчи всеки тръгва от по-задна редица, при четирима се ползват първите две редици, при 5 и 6 отново се ползват всички редици.
Верни тестове? Това някакъв изпит ли е? При двама играчи не виждам логика да има квалификация.
4. Имах предвид това: „Болидът направил по-малко ходове в квалификацията е първи. Ако са два се гледа кой е с по-меки гуми.” - Добре гледаме и виждаме че са с различен тип гуми. Кой е победителя? Същото и за горивото. Предполагам че си искал да напишеш нещо от сорта на: Ако са два или повече по-напред се е класирал този с твърди гуми. При твърди гуми по-напред се е класирал този заредил повече гориво в началото. Ако и там има равенство поредността се определя чрез зар.
Победител е болида с по-меките гуми. Според теб между твърди и меки гуми, които са по-меки? :P
5. Както казах прескочил си съществена част от играта и още по едно спиране в бокса, което променя нещата.
Като се съберем повече хора, ще видим как ще ги променим.
6. Нямам против да се използват лесно но ти липсва описание. Няма и агресия от моя страна. Казваш че всеки има по 2 карти от всяка боя - демек 8 карти (хубаво да е да се каже в играта).
Ако кажа, че имат по 8 карти, после трябва да уточнявам какви са тия 8 карти, а така с едно удар два заека. Таблица за умножение не е нужна според мен.
6.1 Пиката ти позволява да изпреварваш противник - защо?
Защото ако противника има Каро и реши да го играе и да се защити, няма да можеш да го изпревариш.
6.2 Не може ли просто да го задминеш? Ако тя е задължителна първия играч си взима две високи кари (блокира изпреварването) и повече никой не може да го мине.
Ако реши да не се защитава, просто си го подминаваш. Къде съм писал, че нещо е задължително ? Измисляш си някакви твои си правила ми се струва ...
6.3 Защо да си взема 7-ца спатия (ускоряване по права (трябва да се уточни какво е права)), вместо 10-ка да речем?
Ами вземи си - така ще си бърз на правите. Права е когато фигурката следва права линия и не завива. По-точно от това - здраве.
6.4 На какъв принцип си избираш картите?
Тука си прав - добавям думата "случаен"
6.5 Колко тестета ти трябва, ако повече от двама души иска поп пика?
Едно тесте, добавих думата случайно, но сега като се замисля, може и да не е случайно ....
6.6 И още и още и още... Беше казал че няма да въвеждаш нова механика преди да се изчистят предишните, а правиш промени в бокса И вкарваш карти на общи основания. =)
Да, казах и го направих. Вчера между 3 и 4 състезание добавих нови механики след като изчистих старите първите три състезания.
8. В правилата пише, че не можа да не се зареди гориво или да се сменят гуми. Ако беше ясно написано нямаше да повдигам въпроса. Предлагам: „Щом влезе в бокса играча може да избере да промени гумите си продвижвайки своя маркер по хоризонтала и същевременно с това да зареди 1-ца гориво придвижвайки го по вертикала. Играчът може да извършва тези действия за всеки ход който реши да остен в бокса.”
Къде пише, че не може да се зарежда гориво или да се сменят гуми? И въобще какъв е твоя прочит на правилата с тези маркери?
9. Нещо не сме се разбрали, казвам, че през цялата игра си използвал един тип гуми, ти меки, тя твърди. Проблемът сполед мен идва от това че сте изтървали квалификацията, която толкова държеше да я има. Тогава на нея поне щеше да ѝ се наложи да влезе още един път в бокса и ако се следва логиката, да си сложи изтъркани меки гуми. Сега като пиша това се сещам за нещо. Влизаш в бокса с 1 гориво, защото с по-малко не може. При преминаване през „финалната линия” горивото ти намалява, но полетата които си се движил до тогава и бонуса към тях по схемата с 2 гориво ли се изчисляват или с 1?
Като тръгнеш с новите гуми имаш нов бонус. Какъв е въпроса ?
10. Не е нужно да има повече хора за да направиш състезание с повече автомобили. Приеми че всеки от играчите команда по 3 болида или сам командвай 6-те.
Ако наистина искаш да тестваш игра за шестима души, намираш шестима души. Тестове не се правят така, защото не са 100 % истински. Ако правя нещо го правя както трябва или въобще не се заемам.

Редактор - 33 произведения
Автор - 25 книги (10 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024

05 Юли 2017 12:24
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122989
След вчерашните тестове - 6 състезания & квалификации към тях - е готова е новата версия 1.3, като я смятам вече за напълно завършена игра.

upload gifs online

upload gifs online

Промени:

- правилата са пренаписани, обновени и откоригирани
- добавена e таблица със силата на картите

05 Юли 2017 13:45
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122990
Какво значи това: „- изпреварване на болид - трябва да се играе пика...”? Помисли моляте същото как се връзва предходното с „Всеки играч тегли на случаен принцип по 2 карти от всяка боя” и „Играчи 2-6 човека”.

Цвят за модериране

05 Юли 2017 17:03
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122992

Вилорп писа: писа:
Какво значи това: „- изпреварване на болид - трябва да се играе пика...”? Помисли моляте същото как се връзва предходното с „Всеки играч тегли на случаен принцип по 2 карти от всяка боя” и „Играчи 2-6 човека”.

- изпреварване на болид – трябва да се играе Пика, по-висока стойност от защитаващият се с Каро играч [ условие AND, ако се защитава ], иначе остава зад него => може и [ AND ] да има каро, но да не го използва
- защита на позиция – ако има налична карта Каро и [ условие тип AND ] се обяви защита; ако условието AND не е изпълнено, няма защита на позиция

Не ти трябва задължително карта, за да изпревариш. Написал съм, че ти трябва карта, АКО противника реши и [ AND ] се защитава т.е. има налично Каро и има желание да го използва.

Ако исках играчите да правя само по 2 атаки и 2 защити на състезание, щях да го напиша в прав текст. Вместо това съм им дал право на избор кога и как да ги използват. Същото е и със Спатията, ако се замислиш ..... Искам играчите да открият "скритите" трикове на играта, а не всичко да им сервирам наготово обяснено и разграничено със забрани. :)

05 Юли 2017 17:47
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 72
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122994
Според мен в бокса трябва да имаш възможност да разменяш или дори да си възстановиш една карта. В противен случай елементът на стратегия се намаля. Особено при игра от двама души, където всеки път когато има изпреварване ще има и блокиране (всеки играч има 2 пики и 2 кари).

Добре е да се уточни и дали всички точки от спатията трябва задължително да се играят. И още едно уточнение - само точките от спатията ли трябва да са на правата или и тези точки от зара? Защото според мен трябва да можеш да си изиграеш точките от зара и след това си определяш една посока и цепиш напред.

Това първа редица стартира в първия ход, втора редица - от втория ход и т.н. нещо не го схванах. Не би ли трябвало всички да стартират в един и същи ход, просто редът на изиграването да е различен. От тук следва и още един въпрос - като приключи първия ход/цикъл/въртене (всички са метнали зар и са действали) как се определя кой започва новия ход/цикъл/въртене - по реда от квалификацията или по реда на разположението на фигурите. Отделно ако в моя ход използвам пика и изпреваря, това означава ли че ако следващ по ред ме застигне и ползва пика, то аз няма да мога да ползвам каро (т.е. аз още в същия ход ли съм)?

Извинявай, някои въпроси изглеждат да имат логичен и ясен отговор, но поне в правилата не е така и може да има проблем при тълкуване.

В правилата има някои технически грешки, но предполагам те ще се изчистят в края.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

05 Юли 2017 21:04 05 Юли 2017 21:13 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #122999
Според мен в бокса трябва да имаш възможност да разменяш или дори да си възстановиш една карта.
- в никакъв случай - така никой няма да слага твърди гуми и да прави един стоп по-малко

В противен случай елементът на стратегия се намаля.
- да, намалява се използването на стратегията с твърдите гуми

Особено при игра от двама души, където всеки път когато има изпреварване ще има и блокиране (всеки играч има 2 пики и 2 кари)
- при игра от двама души, изпреварванията са значително по-малко, отколкото при повече души

Добре е да се уточни и дали всички точки от спатията трябва задължително да се играят.
- не можеш да ги изиграеш задължително, след като правата ти е дълга 10 полета и повече от 9-ка спатия на тази конкретна писта не могат да се изиграят Освен да отидеш в публиката. :) И въобще думата "задължително" я забрави. Никой не играе правилата - хората играят игрите, а там няма нищо задължително.

И още едно уточнение - само точките от спатията ли трябва да са на правата или и тези точки от зара? Защото според мен трябва да можеш да си изиграеш точките от зара и след това си определяш една посока и цепиш напред.
- ето, напипа тънкия момент, който съм заложил тук и се разкрива само след игра - така играчите могат да подобрят своята игра - не е описано как можеш да си подредиш точките от спатията, зара и бонуса и логично досетливия играч, ще ги подреди така, че да са най-удобни за него

Това първа редица стартира в първия ход, втора редица - от втория ход и т.н. нещо не го схванах. Не би ли трябвало всички да стартират в един и същи ход, просто редът на изиграването да е различен.
- след първата обиколка мислиш ли, че някой ще помни кой в кой ход е? Не естествено - единствено се помни кой в коя обиколка е. Първия ход местят болидите на първата редица. Втория ход местят болидите от първата и на втората редица, а третия ход местят всички. После вече никой не знае кой в кой ход е, а само се помни реда на стартиране и първия пресякъл финала, независимо от ходовете е победител. Затова и квалификацията е с по-голяма тежест.

От тук следва и още един въпрос - като приключи първия ход/цикъл/въртене (всички са метнали зар и са действали) как се определя кой започва новия ход/цикъл/въртене - по реда от квалификацията или по реда на разположението на фигурите.
- по реда на стариране т.е. по реда на квалификацията

Отделно ако в моя ход използвам пика и изпреваря, това означава ли че ако следващ по ред ме застигне и ползва пика, то аз няма да мога да ползвам каро (т.е. аз още в същия ход ли съм)?
- тук пак се опитваш да влезеш в някакъв частен случай; в правилата е записано, че играеш една карта 1 ход; ако не си на ход как ще си изиграеш картата? още повече ако в твоя ход си играл вече една карта

Извинявай, някои въпроси изглеждат да имат логичен и ясен отговор, но поне в правилата не е така и може да има проблем при тълкуване.
Не може да се опишат всички частни случаи, които могат да възникнат. Във всяка игра между повече от 1 човек винаги има различни тълкувания на правилата. Който е играл бордови игри, DnD и прочие знае за какво говоря. :)

В правилата има някои технически грешки, но предполагам те ще се изчистят в края.
Какви технически грешки имам ? Давай да ги оправям - ще съм ти благодарен. :)

06 Юли 2017 11:15 06 Юли 2017 11:17 от pycku.
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 72
Формула Страт ( проектно заглавие ) #123014
- тук пак се опитваш да влезеш в някакъв частен случай; в правилата е записано, че играеш една карта 1 ход; ако не си на ход как ще си изиграеш картата? още повече ако в твоя ход си играл вече една карта

Останал съм с впечатление, че като играч А завърши зад колата на играч Б тогава обявява, че ще играе пиката, съответно играч Б едва тогава разбира, че ще бъде атакуван и може да заяви, че ще ползва каро. Какво правим ако обаче точно преди това играч Б е играл своя ход и е пуснал да речем купа?

-Какви технически грешки имам ? Давай да ги оправям - ще съм ти благодарен. :)
След затваряне на скобата веднага следва точката, не е необходимо да има интервал. Боите на картите (спатия, каро...) би следвало да са с малка буква. И има едно "ако двама болида..." - болидите са два, евентуално играчите/пилотите може да са двама.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

06 Юли 2017 11:19
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1304
Формула Страт ( проектно заглавие ) #123015

Efix7 писа: писа:
Във всяка игра между повече от 1 човек винаги има различни тълкувания на правилата. Който е играл бордови игри, DnD и прочие знае за какво говоря. :)

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Това твърдение изобщо не е вярно в частта "бордови" и "винаги". Най-добрите бордови игри са тези, в които правилата са ясно написани, и не възниква нужда от тълкуване.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

06 Юли 2017 15:05
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #123019
@руски

Останал съм с впечатление, че като играч А завърши зад колата на играч Б тогава обявява, че ще играе пиката, съответно играч Б едва тогава разбира, че ще бъде атакуван и може да заяви, че ще ползва каро. Какво правим ако обаче точно преди това играч Б е играл своя ход и е пуснал да речем купа?
- за да изпревариш някой болид, трябва да минеш пред него,нали така ? ако си останеш отзад няма как да го изпревариш. Пример: два болида са един зад другия на две полета разстояние, като задния има да мести 5 полета. Мести 2 полета и се изравнява с предния. Остава му да направи още 3 полета, но за да ги направи, трябва да изпревари болида, с който вече се е изравнил. Оттук има 2 варианта:
- застигнатият болид ( играч ) обявява, че няма да се защитава ( или пък няма каро ) и оня го изпреварва, като си играе останалите 3 полета без използването на карта
- застигнатият болид ( играч ) обявява, че ще се защитава - оттук имаме 2 варианта:
-- този, който иска да изпреварва няма пика => другия си играе карото и успешно се защитава; така тези 3 полета не се играя и болидите остават един до друг
-- този, който иска да изпреварва има пика => играе си пиката, другия карото и ако пика > каро => изпреварва и играе останалите 3 полета; в другите случаи, равенство и по-малко, остават един до друг

След затваряне на скобата веднага следва точката, не е необходимо да има интервал. Боите на картите (спатия, каро...) би следвало да са с малка буква. И има едно "ако двама болида..." - болидите са два, евентуално играчите/пилотите може да са двама.
- техническите грешки са отстранени. Благодаря. :)

06 Юли 2017 16:12
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Формула Страт ( проектно заглавие ) #123022

nixata писа: писа:

Във всяка игра между повече от 1 човек винаги има различни тълкувания на правилата. Който е играл бордови игри, DnD и прочие знае за какво говоря. :)

Това твърдение изобщо не е вярно в частта "бордови" и "винаги". Най-добрите бордови игри са тези, в които правилата са ясно написани, и не възниква нужда от тълкуване.
Не е вярно и в частта за ролевите игри, където има винаги една крайна инстанция и това е разказвача.

А по темата:
Доколкото схващам:
- каро (блок) можеш да играеш винаги, когато се опитват да те задминат дори да не си на ход и преди това да си играл друга карта.
- пика (изпреварване) се играе само в твоя ход и вслючай, когато някой се опитва да ти изиграе каро (блок) и за да я ползваш не би трябвало да си играл друга карта в хода си.
- спатия (турбо) се играе само в твоя ход и ускорението може да се спре от всеки който се опиташ да изпревариш по този начин.
- купа се играе в края на хода ти в който преминаваш през старт-финалната линия, ако зарът покаже 6 и не си играл други карти. (играеш ли карта през собствения си ход има шанс 1/6 да отпаднеш от състезанието?)
Верно ли схващам?

Цвят за модериране

06 Юли 2017 19:44
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #123026

Вилорп писа: писа:

nixata писа: писа:

Не е вярно и в частта за ролевите игри, където има винаги една крайна инстанция и това е разказвача.
- явно не си бил на сесии, където играчите спорят и обясняват правилата на разказвача. :)

А по темата:
Доколкото схващам:
- каро (блок) можеш да играеш винаги, когато се опитват да те задминат дори да не си на ход и преди това да си играл друга карта.
По всяко време.
- пика (изпреварване) се играе само в твоя ход и вслючай, когато някой се опитва да ти изиграе каро (блок) и за да я ползваш не би трябвало да си играл друга карта в хода си.
Само когато някой иска да се защити от твоето изпреварване.
- спатия (турбо) се играе само в твоя ход и ускорението може да се спре от всеки който се опиташ да изпревариш по този начин.
Всяко кривване от "правата" линия спира действието на спатията.
- купа се играе в края на хода ти в който преминаваш през старт-финалната линия, ако зарът покаже 6 и не си играл други карти. (играеш ли карта през собствения си ход има шанс 1/6 да отпаднеш от състезанието?)
Тук не те разбрах. Проверяваш болида за повреда след всяка завършена обиколка независимо от всичко друго. Това значи 6 обиколки = 6 проверки. Ако в три от тях хвърлиш 6-ци отпадат от състезанието. Два пъти можеш да се спасиш с купа - третия път вече не можеш. По този начин играта е интересна до края, защото победителя хвърля за повреди след като финишира и ако метне 6, а няма купа, печели втория, който също от твоя страна ... схвана за какво говоря. Това симулира донякъде измерванията, които се правят след състезание в F1 и официалното признаване на резултатите. Иначе за в бъдеще за дълбочина на играта, може тук да се добави правило - получава една купа повече, ако три обиколки караш с едно поле по-малко, т.е. занижени режими на болида срещу по-висока надежност :)
Верно ли схващам?

17 Юли 2017 13:22 17 Юли 2017 13:23 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #123267
Излезе от печат ( на домашния принтер :cheer: ) новата 1.4 версия на "Формула 6".

upload high resolution photos

upload high resolution photos

Промените:

- добавена е "идеалната" крива по пистата посредством коригиращи скоростта стойности в полетата - така играчите ще се опитват да използват максималната ширина на пистата и да преминават завоите следвайки златното трио "спиране и корекция на посоката-ейпекс на завоя-корекция на посоката и ускорение"
- добавена е помощна таблица за отчитане на резултатите от квалификацията, за да не се налага играчите да ги помнят - там се отчитат броя ходове, за които е направил една обиколка съответния играч и се маркира с поставянето на фигурка
- имплементирано е правилото за икономичност и пестене на ресурса на болида - ако играчът се движи в една обиколка с 2 полета по-бавно на ход, накрая не прави проверка за повреда на болида; може 1 път в тази обиколка да използва пълната дължина на хода т.е. мощност
- имплементирана е ситуация "Дъжд" и са добавени гуми за мокра писта - дъжд завалява, ако водачът в колоната, завършвайки обиколката повтори хвърления зар за "Повреда" два пъти - примерно хвърли 5 и после пак 5.
- променено е движението на болидите в бокса - движат се само с бонуса от скорост там и задължително спират на първото сиво поле в алеята пред боксовете
- някои дребни промени по текста и добавено името на пистата на картата

Бях дал играта на друг човек да я тества. Получиха се положителни отзиви. Също така направихме тестове с трима души и се оказва, че колкото повече играчи има, толкова е по-забавно и по-непредсказуем е победителят. Спрямо първата версия е намален процента на шанса, влияещ върху победата за сметка на умението на играча да взима решения и да управлява своя шанс. Играта е лесна за научаване и игра и трудна за усъвършенстване.

В бъдеще време виждам пресъздаване на пистите от Формула 1 в играта и организиране на шампионата с точки. Но и така играта е голям фън! :woohoo:

23 Юли 2017 18:39
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Формула Страт ( проектно заглавие ) #123435
Вчера направих тест на играта с 4-ма човека в клуб Мълиган - двама, знаещи правилата и двама нови. Едно състезание + квалификация отне около час и се забавлявахме добре. Най-много време отнема хвърлянето на зара и по преценка на играчите играта е 30 % умение на играча и 70 % шанс. Всички дадоха положителна оценка за играта. С което смятам, че този игрови дизайн е завършен. Нови версии и нови писти няма да има.Шест седмици работа и тестове минаха неусетно. :cheer:

Относно целият ми проект за симулация на Формула 1, то той остава отворен, като следващия опит ще бъде основно с карти, а зарът ще се хвърля в много по-малък процент от случаите. Обмислям deck building механика, в която всеки състезател има едно тесте, което си подрежда и използва в играта + всички добри практики от Формула 6, които бяха създадени и използвани успешно.

:hello:

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

11 Апр 2020 23:20
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Формула Страт ( проектно заглавие ) #135329
Ефикс, бих отделил един час за игра идната неделя на тази симулация. Тези предишните, които знаят правилата, ако още ги помнят могат също да се включат ако имат желание. Или най-малкото бих я разгледал поне да се запозная по-подробно с правилата.

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.098 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg