• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Зомби - КИ

Зомби - КИ

• 1
  • 1
16 Авг 2019 23:24
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Topic Author
Зомби - КИ #131897
Пускам 1вия епизод на новата ми книга. Готвя я за 2020г. Пак ще е голяма!

1

Отворих кървясалите си очи.
Небето беше лъчезарно синьо с няколко бели облачета по него. Явно лежах на земята, някъде навън. Трябваха ми няколко секунди, за да стабилизирам пробуждащия се поглед. Да! Наистина това, което виждах беше небето, следователно наистина съм спал навън. Стори ми се странно и в първия момент си помислих, че снощи трябва много да съм се отрязал. До тук добре, но когато реших да стана, се втрещих от видяното. Едната ми ръка липсваше от дланта, точно като на Люк Скайуокър. WTF!
Зави ми се свят и припаднах...
Събудих се отново. Отново видях раните по себе си. Пак се стреснах и чак тогава ме озря провидението, че не чувствах никаква болка. Или се бях побъркал, или сънувах. Най-вероятно сънувах, няма какво друго да е. Да видим, обаче дали и кога щях да се събудя!
С доста усилия се изправих на крака. Бях се схванал здраво, което също беше странно, тъй като наистина не изпитвах абсолютно нищо. Огледах се! Нямаше никого освен мен. Намирах се на улицата, точно пред вилата, която наехме с приятели. Около краката ми, асфалта беше опръскан с локви кръв, а едно черво се беше пльоснало до мен и се извиваше, като змия чак до входната врата на верандата. Това се казваше напиване. Тръгнах да се прибирам към вилата. Вървях доста бавно и се клатех, като чучало. Опитвах се, да си спомня, какво толкова бях изпил снощи. И защо спях на улицата? За липсващата ръка изобщо нямаше какво да говорим.
Залитнах на верандата и отворих вратата с рамо. Влязох вътре, като хуна. Вилата беше абсолютен кич с амбизиозното дизайнерско решение, всека стена в нея да е различна. На антрето се падна, стените му да са изградени от огледала. Почти всички бяха потрошени. Стана ми лошо, като се сетих, че депозита е на мое име. Но това не беше нищо в сравнение със случващото се на пода. Там Пешо, или по-точно половината от него, си лежеше в локва кръв и карантии. Най-изввратеното беше, че това изобщо не ме впечатли, а Пешо все пак ми беше кум. Не ме разбирайте погрешно! Не че смърта на Пецата, не ме трогна, просто цялото ми внимание се бе насочило в огледалото насреща. Гледах отражението си безмълвно и се опитвах да анализирам това, което виждах. В корема имах кървава дупка и едно черво, навито като карначе се подаваше от там. Кожата ми беше бледа и посивяла със зелени оттенъци. Черни сенчести кръгове обрамчваха овчия ми полузаспал поглед, устата ми беше като препарирана - полуотворена, от която неспирно течеше кървава лига...
OMG!!!
Бях се превърнал в зомби!?!
Премини на 5

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Авг 2019 12:22 17 Авг 2019 12:22 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Зомби - КИ #131898
Идеята за съзнателно зомби ми харесва :P
В новите книги на СВ има бонус приключения 3 от тях са за зомби, което става съзнателно след среща със Самотния вълк

Преместете темата в Проекти

20 Сеп 2019 23:00 21 Сеп 2019 10:19 от Ал Торо.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Зомби - КИ #132035
Актуализация:
Най-накрая прописах / 8000 думи и първа глава е почти готова. Книгата се очертава да е към 17 глави - не знам точно колко думи ще е, но със сигурност ще гледам да бия "Запад" с поне 2-3 думи.

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

21 Сеп 2019 10:42
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Зомби - КИ #132036

Nedelcho Bogdanov писа: писа:
Актуализация:
Най-накрая прописах / 8000 думи и първа глава е почти готова. Книгата се очертава да е към 17 глави - не знам точно колко думи ще е, но със сигурност ще гледам да бия "Запад" с поне 2-3 думи.

Уау, голяма цел имаш! Ще използваш ли игрови механики и какви? А това, че ще има глави, означава ли, че няма да има епизоди?

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

21 Сеп 2019 23:08
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Зомби - КИ #132038
Благодаря ти за интереса, Ефикс.
Игровите механики ще са епизоди, кодови думи и всякаквите им разновидности, загадки, изграждане на герои и всичко друго, каквото ми хрумне в процеса на писане! Главите ще са разделени на епизоди. Всяка глава ще започва с епизод 1. Все още не съм дорасъл да се справя с трудната задача да напиша книга игра без епизоди... Малко са гениите, които го могат...

27 Сеп 2019 09:56
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Зомби - КИ #132075
Първа глава е приключена - 14 000 думи.
Започнах втора глава, но си признавам че в главата ми е каша и може и да зарежа проекта по някое време...

27 Сеп 2019 23:32
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Зомби - КИ #132076

Започнах втора глава, но си признавам че в главата ми е каша и може и да зарежа проекта по някое време...
Да не си посмял

05 Окт 2019 14:39
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Зомби - КИ #132153

На 16 август си започнал темата, на 27 септември вече ще се отказваш. Не се прави така.

Ако искаш, направи я "пътуваща" КИ - ти пишеш първите 2 глави, после я даваш на някой друг, той пише следващите 2, после трети, четвърти и накрая хоп, тя е завършена. Разбира се всеки автор има свой стил, механики, думи и поглед върху нещата. Пък и нали сюжета е зомби, може да има няколко самоличности в него ... ;)

05 Окт 2019 22:32
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Зомби - КИ #132156
Хич не звучи зле, това което предлагаш! Наистина се отказах за сега от нея и като цяло от книгите игри! Впускам се в дебрите на романистиката, ще вадя 3-томен роман - фентъзи.

Сега,
ако изобщо от тъпотията, която съм сътворил може да се направи нещо... ето!
Прикачам файла със зомбито до където съм стигнал, почти завършен сет - въведение, от него нататък може да се продължи както му хрумне на човек, а дори нямам претенции и да се преправя това което съм написал до сега.

Прикаченият файл е скрит за гости.
Моля влезте в системата или се регистрирайте, за да получите достъп.

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

05 Окт 2019 23:58
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Зомби - КИ #132160
Така, така,,, вземи и ти напиши една глава!

Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

06 Окт 2019 13:21
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Зомби - КИ #132162

Хич не звучи зле, това което предлагаш! Наистина се отказах за сега от нея и като цяло от книгите игри! Впускам се в дебрите на романистиката, ще вадя 3-томен роман - фентъзи.
Сега,
ако изобщо от тъпотията, която съм сътворил може да се направи нещо... ето!
Прикачам файла със зомбито до където съм стигнал, почти завършен сет - въведение, от него нататък може да се продължи както му хрумне на човек, а дори нямам претенции и да се преправя това което съм написал до сега.

Отделих 1 час да изчета написаното дотук. Ще ти го кажа в прав текст - писането не е твоето. С детайли няма да задълбавам, защото според мен ти можеш друго да направиш и да спреш да си губиш времето с неща, които не ти се отдават. Все едно аз да почна да рисувам. Вместо това можеш да направиш разкошен комикс-игра, това ти го бях казал още миналата година. Нещо, като това "Кралска кръв", което излизаше в "Мегаигри"-те на Плеяда едно време. Разбира се, това няма да има пародийната насоченост на Българ-а, но смятам, че можеш да рисуваш и непародийни неща.

Untitled_2019-10-06.jpg

Иначе на онзи другия, тролещия темата, само инициативи му дай да прави и да не си ги изпълнява след това.

Прикачени файлове:
Untitled_2019-10-06.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL, Nedelcho Bogdanov

17 Окт 2019 21:37 17 Окт 2019 21:38 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Зомби - КИ #132219
Неделчо, изтърва чата за зомбитата, но ти го пускам тук, та да не се изгуби:

който не напише поне една книга-игра със зомбита, няма да е готов за зомбокалипсиса

Каква е целта на едно зомби?

да се наяде с някой жив

Да се ядат 1ни други

Добре, ами ако не се наяде, ще умре ли?

сигурно има някакъв срок на годност, не може да е вечно
според мен ще се разпадне

малко е условно и не е много ясно
но може да има следния геймплей: Събуждаш се. Зомби си. Имаш показател "Жажда за плът" и ако той стане 10 или повече, тази жажда те разяжда отвътре и ти умираш. Всеки преход между епизодите ти го увеличава с 1 точка. Започвай играта.

въобще не го мисля от неговата страна аз, даже ми дойде, че трябва просто да изчакаш на сигурно място всички зомбита да се разпаднат, за да се спасиш
но това може да продължи дълго, ако се ядат и едно друго

бинго - бонус секцията на играта се разкрива, ако ти, в ролята на зомби, се досетиш, че можеш да ядеш другите зомбите
и не е нужно да търсиш свежа мръвка, която на всичкото отгоре бяга и пищи от теб

е, сигурно няма да ти е толкова вкусно и... хранително
може би 10 изядени зомбита се равняват на 1 жив

протеина си е протеин, дали на жив човек, дали на зомби
и когато играча открие, че може да яде другите зомбита, той вече може да мисли, за друго, да си промени целите пред себе си

не вярвам, ако си зомби, да имаш друга цел

че защо? при хората как е - като си нахранен, облечен и напит с вода, как ти се променят целите? там по пирамидата на Маслоу
значи и зомбито вече има нова цел - да създаде империя от зомбита

имаше едно филмче с подобна идея, но там мъжкото зомби май беше влюбено "приживе" в едно момиче, та леееко се осъзнаваше на моменти и в нейно присъствие

аха, ама това лееееко осъзнаване е изкривило сюжета, явно сценаристите са имали "дупка", "слабо място" в него

каква дупка, идеята им беше, че "Любовта е по-силна от всичко"

е да де, това е била дупката :smile:
все едно, продължаваме
и така, нашето зомби вече има нов показател "Жажда за власт" - ако стане 10 или повече точки, другите зомбита вдигат бунт и го изяждат
и вече той трябва да вербува зомбита за своята империя

чакай сега, той храни ли се с тях или си другарува

става цар на зомбитата - носят му за ядене, но и recruit-ват войници за армията му
сдушва се с няколко важни за него зомбита - Малкия Джон един едър зомбяк, Лудия учен - той им бие разни стимулатори, и Тихата стъпка - тоя е като нинджа

терсене ми е да мисля като зомби

това е истината да имаш живи герои в произведението си - трябва да мислиш като тях, да им влизаш в главите и да гледаш света през техните очи, силни и слаби страни
тогава и читателя ще ти повярва, че са истински :slight_smile:

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Nedelcho Bogdanov

18 Окт 2019 00:27
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Зомби - КИ #132221
Готини хрумки, Ефикс! Но аз за сега те послушах и оставих проекта на страна! Наистина съм решил да се пробвам в неинтерактивната литература, че напоследък обществото тук не се чувства добре от присъствието ми :) Ще им дам малко въздух! И под обществото, нали се сещаш, визирам ония... Краля Ряпа, където се пробужда в началото на всеки месец за да се извинява!

Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, Efix7, George-AL

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Зомби - КИ
Time to create page: 0.103 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (23 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:04
    • Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg