• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Проект за "огън и лед"

Проект за "огън и лед"

• 1
  • 1
28 Окт 2019 00:47 28 Окт 2019 00:57 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Topic Author
Проект за "огън и лед" #132325
Подновявам проекта си за огън и лед, но реших тотално да го преработя. Старият му вид приличаше на "Герои" на Ерик Берт или нещо от този род.
В новият вид, ще се опитам да избегна циклежа и да доближа книгата до "избери своето приключение", но ще има все пак и умения. Новата ми идея е да не включвам нито един от познатите ни герои - нито Джон Сняг, нито Денерис, нито Церсей (мислих за Тивин,като поддържащ персонаж, ама се отказах - много сложно щеше да стане), а съвсем непознат и неизвестен герой с когото главният герой по-лесно може да се идентифицира. Негова задача ще е да изследва непознатите земи отвъд Вестерос, в света на Планетос, да се прочуе във Вестерос и да се издигне в обществото. За тази цел ти, драги читателю ще бъдеш наемник, контрабандист, роботърговец, пират, мореплавател, а може би - и колонист.
Проекта е в съвсем начална фаза, има около 20 епизода, и върви много бавно, защото постоянно изникват нови и нови неща, които трябва внимателно да обмислям при съставянето на механиката. Като свърша поне първата част ще пусна промо. Предварителните нагласи е всичките 4 части да са към 400 епизода, от които първата -между 50 и 100 епизода, но това са много предварителни нагласи.
Няма да обявявам срокове, но със сигурност няма да е готово тази година. Надявам се декември да имам повече време да работя по проекта, а дотогава може само чат-пат да пиша нещо в съботите и/ли неделите.

работното заглавие е "Непознатият Планетос"*

*Планетос е целият свят на Мартин, Не само Вестерос, но и Сотьорос, Валирия и всичко останало.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: dechoto, Nedelcho Bogdanov

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Окт 2019 15:02 28 Окт 2019 17:04 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Проект за "огън и лед" #132326
Продължавам да работя над концепцията. Струва ми се, че малко хора знаят името "Планетос" за това след много мислене реших да бъде
т.

"Огън и кръв - в неизследвани територии". Правя аналогия с "Карибски пирати - в непознати води"
кратка сюжетност на нещата, като се има предвид, че много неща могат да се променя особени в части II, III и IV където ти да ги избистрям и е възможност да настанат и немалко промени

Огън и кръв – В неизследвани територии

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Читателю Огън и кръв –В неизследвания територии е едно приключение, съчетано от 4 части.
В първата част ти поемаш контрола над Оливър Цветята/Оливър Реките, копеле от рода Редвин, но действието не се развива в хронологията на Джон Сняг, а доста преди него - поне 30 г.. Оливър няма как да стане благородник защото е копеле, затова избира да отиде в Спорните земи и да се прочуе с меча си там. От теб зависи да преведеш Оливър през трудностите и кой знае – един ден той може да стане голям човек.
Първата част е Заминаване“.Тя е нещо като мини-мисия, за разпределение на точките, задачите и опит да се усети сетинга. Действието се развива в Спорните земи – в Пентос или в Лис.

Втората част ще се казва или„Наемник“ или „Пират“в засимост какъв път на развитие си избрал в първата. Съществуват алтенативни концепции, но тепърва ще видим как се се случат нещата. Ако си избрал наемник ще служжиш като кондотиер и ще нападаш други градове, вземайки плячка и робини. Ако Избереш пират ще нападат други кораби вземайки плячка и робини.

Третата част е „Колонист“. В Нея съм предвидил заселване на Заметар и...битки с туземците

Четвъртата част ще е или „Изследовател“ или „Мореплавател“ не съм решил още точно. Засега е предвидено изследване на Сотьорос в пълен мащаб, а може би – и на Летните острови и Спорните земи. Ако играта се хареса обещавам да направя патч – за Земите отвъд Вечната Зима, където кораби почти не стъпват, както и за Далечния Изток – Юай Тай, Лемурия и Асхай.
Крайната ти цел – Оливър да стане толкова популярен и богат, че да го удостоят с лордска титла или поне да му дадат значма длъжност.А ако го вкараш в Малкия Съвет – уцелил си джакпота. Затова от даден момент ще отчиташ два важни фактора – рейтинг и пари. Те няма да са важни в подготвителната мисия, но ще наберат скорост нататък.

определено ще има битки, особено в част втора и трета. В част втора най-вече с пирати и наемници, а в част трета - с туземци. битките засега ги планирам по старото правило шанс плюс умение срещу шанс и умение на противника, и който загуби му режат две точки издръжливост, но ще има модификации в зависимост дали имате умение Ръкопашен бой, Бой с Оръжие и пр. Не е все едно дали противника ви е въоръжен, а вие не сте. В зависимост от уменията щетите ще са различни.

Тази седмица съм малко зает, но веднъж да се отпуша, имам добра идея как да продължа.

П.С€ ще съм благодарен ако някой ме посъветва откъде да намеря читава електронна зарометачка за да си провеждам бета-тестингите

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Nedelcho Bogdanov, lagrestin

28 Окт 2019 21:39
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Проект за "огън и лед" #132328
Еваларката Джей Джей!
Подкрепям проекта с две ръце! Колкото и да не ти се вярва, ти си сред малкото автори, които истински следя. Ти поне пишеш, щото повечето тук само дрънкат.
От сега си поръчвам бройка с твърди корици.
А сега по проекта:
Добре е, че си решил да не пишеш за главните герои от света. Какво ще кажеш да развиеш историята на сър Елин Пейн! Много колоритна личност, която Мартин сякаш забрави. Човекът след втори-трети сезон някъде направо се изпари.
Планметос звучи тъпо.
Четирите части в една книга ли са, или мислиш да ги издаваш една по една?

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

29 Окт 2019 09:39 29 Окт 2019 10:15 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Проект за "огън и лед" #132331
Здрасти Нед, благодаря за милите думи, идеята ми бе че има много неразкрити или малко познати части извън Вестерос - Спорните земи, Сотьорос, Валирия, Юай Тай, да не говорим за Асхаи и земите на Вечната зима. Кой не би искал да види уайвърни, кракени или ледени дракони - същества смятани за изчезнали? Кой не би искал да разбереше защо всеки посетител на Летните острови умира, а жителите им -не? Искаше ми се да преведа читателя през тези земи, но настоящите герои на Мартин са твърде ангажирани в политически борби и ми се ще да видим очите през очите на персонаж откриващ нови светове. За това ми се ще да видим нещата пред очите на мореплавател. засега известните мореплаватели са Ломас Дългата крачка, Алин Дъбовия Юмрук, Алис Хълмовете, Нимерия, и Корлис Морския Змей. Аз обаче предпочитам по-неизвестен персонажа.

Идеалният вариант разбира се е страт, но нито имам опит в правене на страт,.* пък и е много скъпо

Първоначално идеята ми бе да издам всичко наведнъж, но се отказах. Едно - защото цялата идея е трудна за реализация. когато имаш много епизоди, структурата става изменчива и трябва да се съобразяваш с много фактори. (добри примери са Караджов който забави с години втората част на Калоян, Мандкрайм с Инциатиавата и Дамян, който все още не е издал "Мемоарите..." ). Второ ако издавам на части има малък шанс да спечеля конкурс в Списанието или ПГ и да бъдат издадени нещата като поредица. Но нека не слагаме рибата преди тигана. По принцип винаги съм обичал да пиша нещата си в два-три-четири разказа, които са отделни от един друг, но са хронологично свързани. Например "Тхор Аоб "-"Черният Шаман" - -"Морето на Сълзите"- и "Последната от рода К''хара"/недовършена. Или идеята ми за Априлското въстание, която засега е във фризера трябваше да бъде поредица също. Старозагорско въстание -Априлско Въстание-Илинденско Въстание-дейстивя на ВМРО през 1916-1918

дотук съм имал два проекта - едни за Огън и Лед, който бе ужасно схематичен и един втори - за Априлското въстание. Нито един не се реализира, но вярвам, че надграждам идеи. искрено имам желание да се явя на конкурс, защото независимо от мястото което получа аз вярвам, че градивните критики са трупане на опит.

Старая се да пиша, само когато имам да кажа нещо. Затова съм се изключил от чата. Има хора които са денонощно там, но не това е моята цел. Напоследък в личен план съм много ангажиран ако нещата там потръгнат в работата ще пиша повече, ако не - по-бавно.
Няма да давам обещания от типа "другата седмица очаквайте резултати". Концепцията ми е (почти) ясна, но имам проблеми с времето. И разбира се, понякога имам нужда да разтоваря и ме мързи да пиша. Ето снощи можех да отделя един-два часа за писане, но предпочетох да ги отделя в игри на белот във фейса и слушане на музика.

за всички които се интересуват - в момента работя по сюжетна линия Лис - Пират. Като свърша ще подхвана сюжетна линия линия Лис - Наемник и ще останат двете сюжетни линии Петнос - Пират и Пентос - наемник, където нещата ще станат много бързо.
*може би трябва да почерпя опит от Зе Бг или Козия, но уви не се срещам толкоз често с тях, че да ми бъдат ментор как се прави страт.

Спирам празните приказки, следващият ми пост в тази тема ще е едва като имам някакъв напредък

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Nedelcho Bogdanov

29 Окт 2019 14:40
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Проект за "огън и лед" #132335
Щом ще ги издаваш поотделно, в такъв случай си на 20% готов от първия разказ. Действай и гледай до декември да си готов с текста! Ако не те одобрят в пг и списанието, винаги можеш да ги пуснеш за свободно четене тук! Няма да има чак такава голяма разлика в броя на читателите :D
Аз лично нямам търпение да се сблъскам с кракените и там другите чудовища от света.

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

07 Дек 2019 20:06 07 Дек 2019 20:44 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Проект за "огън и лед" #132949
Поднових работат си по този проект. Каквото обещах - вече започва да ми се освобождава повече време за писане. за сега имам написани 43 епизода това е близо 33 процента от историята (може би дори и 40 процента).За два месеца съм увеличил обема с повече от 20 епизода, т.е. двойно, като съм работил само съботите и неделите, а и не всяка събота или всяка неделя, нито цялата неделя. Щом свърша с наливането на текста ще се заема с бета-тестовете. Досега си мислех, че ще се огранича в 50-60 епизода, но вече знам, че е много вероятно историята да е между 80 и 100 епизода. Постарах се да има много битки в тях. Във всяка линия да има поне 3-4 задължителни битки (1 с боса на нивото
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
- кракена
). Работя върху това да има голяма преиграваемост.
Лисенската линия е към финал. Пиратската част я свърших, сега приключвам и наемническта част свързана с Лис. Предстои Пентошката линия.

П.С.В главата ми бавно започват да се оформят някакви схеми за продължението, но все още е много рано да говорим за това.

П.П.С. преди края на декември няма да съм готов с наливнето на текста. Докъде ще съм в края на декември и началото на януари не знам, но знам едно - Нед, имаш достатъчно време.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: dechoto, Nedelcho Bogdanov

07 Дек 2019 21:56 07 Дек 2019 21:57 от Rahvin.
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Проект за "огън и лед" #132952
Само моля ако пишеш Бурен край примерно в който има село Сороу, да ги превеждаш тия неща,щото ми се завива страх от Барон Желязната Ръка и замъка му Стоункийп....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: dechoto

07 Дек 2019 23:02 07 Дек 2019 23:23 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Проект за "огън и лед" #132953
Да, това ме е дразнило и мен. Ще се стремя максимално да са смислени имената, но мисля че няма да има тези проблеми, защото не се предвижда да има много действие във Вестерос. Цикъл ще се казва "огън и кръв - непознати територии/земи". В първата част действието се развива в Спорните земи (основно в Лис и Пентош), а във втората ще бъдеш пренесен на Летните острови и оттам - на Сотьорс. (ако трябва - лично ще измислям имена на туземни племена във втората част). ОБещавам да се водя по "Историята"...В хора на действието ще опознаеш Сотьорос, Ассхаи и земите отвъд Вала, а защо не и Робския залив или Юай Тай. все територии слабо познати до този момент. Вестерос може да бъде включен само като странично действие, за фон, но не и като основно. Идеята е максимална да се оползотвори света на Мартин.

П.С. вече съм казал на Нед, но ще споделя и на другите - работата щеше да върви много по-бързо, ако не променях много неща в движение, което води до тъпи грешки, като дублажи на епизоди, поява на герой в текста, след като съм казал, че напуска действието и т.н. Всичко това ме бави. Понякога за час-два оправям 3 епизода, и просто не ми се занимава повече за деня. Въпреки всичко сега имам повече време, смятам този месец да се заема по-сериозно.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: ninja_senso, dechoto

04 Ян 2020 18:04 04 Ян 2020 18:05 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Проект за "огън и лед" #133396
Сега, когато не работя по "Зараза" отново започнах работа по "Огън и кръв - неизследван територии". Бързо напредвам, почти приключих с Лисенскта кампания, около 40 процента от текста (по-трудната част) е готов. Направих 52 епизода, от тях 4 засега ми стоят "празни" (епизод номер 3 ще се запълни като почна да пиша за ЛИС). На пръв поглед предполагам към 80 епизода ще излезе цялото нещо. Тази вечер и другата да свърша с Лис - Пентошката част очаквам да ми е много по-лесна.

04 Ян 2020 20:53
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Проект за "огън и лед" #133398
това ще го издаваш или някойдруг ще го издава? планове?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

04 Ян 2020 21:02 04 Ян 2020 21:15 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Проект за "огън и лед" #133399
Когато е готово изцяло, ще участвам за конкурса на "Списанието", с надежда да намери място там. Ако от там не ме одобрят, вече ще го мисля. Не искам да слагам рибата преди тигана (следващото Списание едва ли ще излезе преди лятото, значи имам достатъчно време). В краен случай мога винаги да го пусна свободно в Нет-а. Иначе - нямам обещание от никой, че ще ме издава, но то няма и как, след като текста е незавършен. Неделчо - къде на шега, къде на майтап - е обещал да им грижата за илюстративния материал, така че поне с художник съм уреден.

Джон - не трябва да бъдеш такова дърво. Никой не говори вече така. Слушам! Разбирам. Казваш К'во става пич?
Т-800 - К'во става?
Джон -Когато някой много се пали му викаш - Шшшш - изпусни въздуха! А като иска да разкараш някоя мацка казваш - Аста ла виста, бейби!
-Т-800 - Аста ла виста бейби?
..........
Т-800( стреля с гранатомета) - АСТА ЛА ВИСТА, БЕЙБИ!

04 Ян 2020 21:48
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Проект за "огън и лед" #133402
Джордж. Как стои въпроса с коректор и редактор?
Бета тестери?
Критици били и те литературни, стилови или исторически, тоест някой който като Туфир тънко е запознат с някой аспекти на живота, които ние често подминаваме без дори да заподозрем?

04 Ян 2020 22:58 04 Ян 2020 23:01 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Проект за "огън и лед" #133404
Рахвине, вече ти отговорих - нека първо да завърша проекта. Ти още малко и ще попиташ за предпечат. Първата ми грижа е труда да бъде написан. Оттам нататък започвам да мисля за всичко останало поетапно - бета-тестове, коректури и пр.. Карам нещата последователно. В тази тема информирам всички които се интересуват от развитието му, но все още не съм на етап да говорим за коректори. При всички случа не желая да бързам, предпочитам нещата да се получат изрядно.
Много зависи и от отношението на Нед към проекта, той е важна част от моята концепция. Съгласи се, че с Нед биха изглеждали нещата по един начин, а без Нед - по съвсем друг. Водил съм разговори с него, но сега-засега нито той, нито аз сме готови на сто процента, та не мога нито да казвам срокове, нито да изпадам в конкретика.
П.С. Ако имаш желание да си спонсор- тука е моментът да си го кажеш:hello:

04 Ян 2020 23:41
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Проект за "огън и лед" #133406
Имам свадба с жена, което оскъпява нещата и въпреки че имам желание, банковата ми сметка ми казва да ида да се прегледам :)
Интересно ми е, иначе. Ако бях в бг лично бих се заел да видя нещо, ама ей го на....
Пожелавам успех.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Проект за "огън и лед"
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg