• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Проект "Зараза/Епидемия"

Проект "Зараза/Епидемия"

• 1
  • 1
19 Дек 2019 19:12 19 Дек 2019 19:15 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Topic Author
Проект "Зараза/Епидемия" #133098
Успоредно с другия проект, за огън и кръв започвам проект "Епидемия/Зараза". Идеята ми дойде след като снощи и днес сутринта изгледах 6-серийния филм на Nat Geo Wild "Гореща зона" с Джулияна Маргулис и Лиъм Кънингам. Филма е вдъхновен по действителни събития, но аз няма да го следвам съвсем плътно. Идеята ми е, да променя имената на героите, да разместя случки, да преувелича опасността от зараза с Ебола (във филм "цъфва" Ебола Рестън, който е смъртоносен само само за маймуните, но ти читателю ще се бориш с Ебола Заир)и да създам нещо като играта Pandemic II, която вярвам всички сме играли. При (почти) готов сценарий, смятам. че няма да ми отнеме повече от два-три дни.
Играта ще се получи доста линейна, епизодите почти един след друг, но след като видях, че други го правят ( напр. - в "Битката за..."), реших, че мога да си го позволя. Играта не претендира, да е нещо повече от леко забавление. Смятам за ден-два-три да съм готов в общи линии да се върна към "Огън и кръв". Засега за 5-6 часа нахвърлях 18 епизода, които би трябвало да отговорят някъде на една трета от действието.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ninja_senso, Nedelcho Bogdanov

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Дек 2019 15:59 21 Дек 2019 16:03 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Проект "Зараза/Епидемия" #133127
Онзи ден - 18 епизода за 6 часа. Вчера не съм работил. Днеска вече са готови 30 (общо, иначе имам епизод с номер 33), а денят още не е свършил (работя откъм 14, 00 ч.). "Зараза" е към краят си, дотук 17 страници. Вече подготвям епизоди 28,29,32, 35,36 До ден-два започвам бета-тестове.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Nedelcho Bogdanov

21 Дек 2019 17:12
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Проект "Зараза/Епидемия" #133128
имаше една весела книжка опа няколко са... Алената чума на Лондон,
Бялата чума май за един луд учен и още една.... има филм 28 дни по късно ама той е за зомбита...
оцени че щама се променя след всяко поколение, японците от отряд 66 го изпитаха на гърба си... 72 кг чумни бълхи и кух, никаква чума не повалила руснаците заради отслабването на щама

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ninja_senso, George-AL, Nedelcho Bogdanov

21 Дек 2019 22:42 21 Дек 2019 22:46 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Проект "Зараза/Епидемия" #133133
Рахвине, мерси, за препоръките, но то почти всичко е завършено вече (дотук 35-36 епизода, ще бъде към 40-45 епизода по най-груба преценка). Да, щама постоянно се променя, те затова и не очакват Ебола Рестън. - филм и в истинският свят. Съвсем наскоро - преди две -три години откриха пък друг щам, съвсем нов. Тук не съм се занимавал с такива подробности, за да не дойде книгата твърде академична а съм се опитал да гоня екшъна. По същество разказва ми ще е научнопопулярен като "Звезден гост", но се надявам да е много по-динамичен, непрестанно да се надпреварваш с времето, защото вируса вече вилнее. Ще им фактор Време - със сигурност, щом толкова хора го ползват, ще го ползвам и аз.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Nedelcho Bogdanov

24 Дек 2019 09:43
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Проект "Зараза/Епидемия" #133153
Така е. Според мен много от щамовете са ескепримент на някой служби в сащ.... поне местните черни от африка тука твърдят така е добрите лекари пратени да ги лекуват събират данни и съпоставят как се променя щама за да не се издънят като японците с бълхите.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

26 Дек 2019 16:17
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Проект "Зараза/Епидемия" #133161
Работя финално - бетатестове и корекции. До момента- 42 епизода, плюс Епилог, най-много да се добавят още един -два епизода.. Последно ще се казва Зараза.

Ще се опитам да участвам в конкурса на Къртача с произведението, т.е. искам да го свърша до края на декември. После се захващам (отново)за Огън и Кръв -неизследвани територии.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Проект "Зараза/Епидемия"
Time to create page: 0.054 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (23 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:04
    • Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg