• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Мета издателство за книги игри.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
22 Май 2021 20:34
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Topic Author
Мета издателство за книги игри. #138085
Рекламирането е само поле за търсене на идеи. Един плакат се създава много по-лесно отколкото се измисля полезна и добре оформена функционалност на текстовия редактор, както и писането на цяла книга игра.

От друга страна за да имам 2-3 издадени книги-игри, то трябва все пак да привлека авторите на такива с продукта си, а как да стане това без реклама? Освен това те биха ли писали книга, след като в другата тема се обсъжда за "залезът на втората вълна". Определено и те трябва да имат някакво усещане, че като им стане книгата готова, то вероятно могат да се привлекат някакви читатели и отново по-добре е да има някаква предварително подготвена реклама.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Май 2021 13:26
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Мета издателство за книги игри. #138113
Ами ето, идва панаира на книгата и докато се намери подходящо „мета” издателство могат да се ползват няколкото налични чието участие да се рекламира.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

25 Май 2021 14:47 25 Май 2021 14:56 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Мета издателство за книги игри. #138115
@ qrsoft, на мен ми се струва че ти хвашащ рибата "от главата за краката", ще ме прощаваш за израза. Когато се пише книга (било книга-игра) авторът първо трябва да си даде сметка с какви пари разполага, в какви разходи може да влезе, може ли да наема илюстратори и ако да - колко качествени, колко може да даде на редактор, на предпечат, да дава ли на коректор, каква да е приблизителната цена на книгата, колко бройки...и тогава следва да тръгва да я пише, че и рекламна дейност да й прави.
АЗ мога да ти дам страхотна идея за реклама - огромен дирижабъл носи голям флаер на "Българ" и го размахва бодро, но Неделчо като няма парите да плати на дирижабъла какъв е смисълът? :side:
Твоят проект първо не е ясно за какво е ? (за книга ли е и ако да - каква)Второ не е ясно кой ще я пише. не е ясно кой ще я издава, какви пари са събрани, каква част ще се отделят за реклама. Книгата ще я финансира ли автора или ще разчита на дарения?
Изясни си детайлите, а бета-тестването е лесно.
Това - първо.
Второ - когато много хора работят на едно място винаги има проблеми. Ако пуснеш трима редактори всеки ще търси грешка на другите , книгата постоянно ще се бави и накрая никой няма да носи отговорност. Пусни един редактор и той си застава с името. винаги трябва да има един човек, който да отговаря по конкретен проблем, иначе настава хаос.

Истината ще те направи свободен

25 Май 2021 15:43 25 Май 2021 15:44 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Мета издателство за книги игри. #138117
@qrsoft - ако си от София или другата седмица имаш идване към София, ела на панаира на книгата да основем най-накрая това мета издателство :)

От друга страна, ако пишеш книга-игра и в момента и се чудиш "Какво, как и защо?", тогава можеш да ми я пратиш, за да я погледна. Ще ти кажа директно, дали някое от известните ми немета издателства на книги-игри би проявило интерес или не.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

26 Май 2021 19:51 26 Май 2021 19:56 от qrsoft.
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Мета издателство за книги игри. #138132
Първо да отбележа, че мета издателството не е издателство и никога няма да стане такова. Това е сайт в който се регистрират хора, които биха извършвали някакъв вид дейност, която е характерна за издателствата. Целта на сайта е да спомага за синхронизирането на дейността между въпросните "мета служители", както и да ги подпомага в тяхното представяне. Мета издателството нищо няма да издава, но хората в него са свободни да правят това (официално или неофициално)! За да може проектът да стартира трябва да има достатъчно инструменти (засега те са крайно недостатъчни, но пък имаме няколко вече) с които да се правят различни неща - например оформянето на рекламирането е именно такъв инструмент. Ако се развие като дейност, то даден автор може да се възползва от такъв вид услуги, но те се дават НЕ ОТ мета издателството, а на хората които са демонстрирали способности си в правене на реклами.

Направянето на реклами само по себе си на този етап не цели последните да се ползват веднага за постигане на някакъв ефект. Трябва да се експериментира и да се прецени колко добре стават нещата. Под реклама разбирам само едно голо изображение, а не някакви балони или физически билбордове. Направата на споменатото изображение е дейност, която не изисква средства, а е само начин за представянето на дейността на "мета служителите".

Иначе не съм от София, но не мисля че начинанието е толкова лесно за стартиране. Да, можеше да бъде представено като нещо което се изгражда в момента, но аз никога не съм мислил в това направление (как да го представя на подобно събитие), а чак другата седмица ми се вижда доста малко, за да може да се подготвят нещата. Efix7 ако имаш някакви идеи в това направление - то казвай. Поне една рекламна листовка да се напише.

Аз книги игри не пиша, а само пиша софтуер, чрез който последните да могат по-удобно да се пишат. Но и въпросният софтуер е твърде суров за представяне, както можеш сам да се убедиш (в темата, където публикувам направената версия). Предстои още доста работа, докато се завърши поне базовата функционалност.

27 Май 2021 15:16
Coblin's Avatar
Coblin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 146
Мета издателство за книги игри. #138148
Здравейте и добре дошли във форума!
С огромно закъснение видях темата и искам да кажа че идеята за мета-издателство е страхотна, с удоволствие ще се включа. Можете да ме пишете като автор, редактор, коректор, илюстратор, издател, програмист, разпространител и тестер на всякакави мета проекти които предстоят. За мен ще е огромно удоволствие да се включа в проекта!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, turbobobi

28 Май 2021 15:55
Леден Дракон's Avatar
Леден Дракон
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 54
Мета издателство за книги игри. #138160
Концепцията ми се вижда с възможности за в бъдеще. Особено ако се при творчеството се застъпи силно графичната работа. Ще ми се да се включа и то много, но като цяло времето ми е много оскъдно и не се очертава в близкото бъдеще да става повече. Бачкам на джаБа и евентуално мога да помогна в това направление.

На коляно пред народни свети жертви!
На нож за защита на Родината!
Мечове – вън: За Майка България!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

07 Юни 2021 06:09
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Мета издателство за книги игри. #138277
Тук искам да дискутирам защо вече няма сайт на "мета издателството" и защо това положение явно ще остане за малко по-дълго. Причината е, че при създаването на подобен сайт трябва да се постигне все пак някаква достатъчно полезна цел. Това да се направи един списък от "мета служители" не носи някаква смислена стойност. Ясно е, че едно от нещата във въпросния сайт е представянето на текстовия редактор за книги-игри, но и това не е от значение засега, защото последният го представям тук в съответна тема. Замислил съм някакви интересни допълнения към "мета издателството", но те са в твърде сурова форма, а и те като цяло са допълнения, е не нещо заради което си иска създаването на сайта. Но тогава какви са плановете и как се очаква въпросният сайт да трябва да се появи?

Идеята на която залагам е сайтът да е твърде специален, така че стартирайки от него версия на текстовия редактор за книги-игри, то последният да придобие множество полезна интернет функционалност. Например да могат да се записват файловете не само на локалния компютър, но и в интернет акаунт. Мисля и други полезни екстри. Основният проблем да се стартира с подобно нещо е това, че някой трябва да го направи. Не съм правил подобни сайтове от вида на системи за управление на съдържанието и така с тази задача трябва да се заеме някой друг. Иначе просто ще стане не както трябва. И на този етап точно това правя - търся подходящ човек по различни начини. Но кога се очаква евентуално да намеря - това вече е трудно за отговор.

07 Юни 2021 08:51
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Мета издателство за книги игри. #138280
Като програмист бъркаш тотално в подхода към широките народни маси.

Има една опция тук, нарича се анкета.
Пусни пет анкети на форума за да видиш има ли интерес, какъв е интересът, колко човека изобщо гласуват за анкетата, тема за предложения и прочее.
Като всеки програмист го караш като демиург, създаваш нещо и очакваш то да е полезно на теория.

Вземи Блонд.

Оня е писъл ки на листове хартия после ги е разбърквал, Николов е пъсъл ки на 4/8/6 станция с текстови редактор под дос. ММ пише с епизоди напред без да се връщаш назад и аз пиша така.

Само Ян пишеше едно време с програма ама при него имаме едно демо за осем години, което говори само за себе си.

Ти очакваш някой хора да си променят навици свързани с писане... смятай... тия дето са на уиски минават на бири, тия дето харесват руси със сини очи си взимат шоколадови къдравелки.... за това трябва да намериш бая змейове че и автори.

Я пробвай да говориш на Джордж Ал как да пише по добре... той дори не ти отговоря защото мисли че е добър и не разбира ти какво не разбираш.

Пиша ти всичко това за да си направиш една проверка на реалната ситуация.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

07 Юни 2021 18:53
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Мета издателство за книги игри. #138289
Каква анкети бе Rahvin? Да задам въпрос от вида "Като направя текстовият редактор за книги-игри, то ще го ползвате ли" - така ли? Не е ли повече от ясно, че 90% от хората ще зададат въпрос - ама какво ще може твоят текстов редактор. А на този въпрос още не мога да отговоря, защото още го правя и то в движение (не следвам някакъв начален план какво да съдържа накрая).

Много ясно е, че със софтуер е много по-удобно отколкото с прост текстов редактор. Но тук въпросът е какъв точно да е софтуера, за да е полезен на авторите, а не обратно по-скоро да им пречи. И освен това имай предвид, че много често сега заявилите "никога няма да ползвам специализиран продукт" след време може да размислят като видят продукта завършен. Да ти припомням ли, че ти ми каза например, че съвременните текстови редактори за ки нямат и 10% от нужната на авторите функционалност - значи ако я имаха, то много автори биха ги ползвали? Да ти припомням ли, че пак ти ми каза, че добавянето на датите на създаване към всеки епизод (което вече е направено и е използваемо) било много удобна възможност. Ти самият ми призна, че добавянето на епизоди в завършена книга е мисията невъзможно при писането с текстов редактор - нещо, което отново не е проблем и в момента за моят софтуер (а в бъдеще нещата планирам още да го пооправя).

Иначе по отношение на запитванията - имам вече няколко подобни теми (за какво да са анкети). Да те не са свързани пряко с текстовия редактор, защото при него още съм на етап базова функционалност, т. е. такава която просто няма как да се мине без нея. След време може да се появят и въпроси свързани с по-специфични функционалности.

И пак ще пиша нещо, което вече на две други места отбелязах. За момента текстовият редактор го насочвам към ентусиасти да пишат книги игри, т. е. такива които са млади и зелени и не знаят с какво всъщност се захващат. Твърде рано е да предлагам текстовия редактор за ки като продукт за професионални или поне опитни автори.

Иначе със софтуери призраци (т. е. такива в които никой не ползва, въпреки че съществуват) съм си имал работа и точно настоящия проект се разработва по коренно различен начин от мен. Опасенията ти са напразни.

Но иначе може да пусна не анкета, а само тема в която питам всеки да си казва кое го дразни в обикновения текстов редактор при писане на книги-игри .
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

07 Юни 2021 22:43
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Мета издателство за книги игри. #138293
Аз нямам нищо против дори ше се радвам ако го направиш функционален.

Помисли за опции с картинки и цифри върху самите картинки.

Просто не вярвам някой дрът котак да си смени навиците, ама щом има млади и зелени автори без изградени навици и те ще пишат... ок искам да го видя.
За десетина години може и да се получи, толкова им трябваше на хората да се престрашат да издават преведени фен книги игри на западни автори. Тъй че ако имаш време и су упорит ще ме зарадваш.
Засега имам да пиша бая по други системи.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

31 Окт 2021 22:22
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Мета издателство за книги игри. #139179
Мисля си, с оглед на последните новини, че названието "Мета" вече е заето и ако продължа да ровя, вече ще ни изпратят и адвокатите си. Весел Хелоуин!

Игри, както никога досега. И няма да спрем!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, George-AL

01 Ное 2021 00:14
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Мета издателство за книги игри. #139182
Белкем сега се направи истинско издателство, не че метата не беше успешно и не постигна своите цели.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Леден Дракон, George-AL

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.066 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg