• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»?

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
14 Юли 2021 18:57
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Topic Author
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138710
От досегашния си опит в интернет пространството съм стигнал до извода, че ако в разработката на проектите не участват много хора, то те са обречени на неуспех. При разработвания от мен текстов редактор за книги-игри се получава нещо подобно - имам нужда от множество съвсем начинаещи автори на книги игри, но за момента и един няма (а и както отбелязвам това е недостатъчно). Агитирането на хора с рекламни материали е безполезно, освен ако целта ти не е просто да им вземеш парите. Вместо това правилния вид агитация е, чрез подставянето на нещата по подходящ начин, а определено най-добрия подобен начин е чрез заснимането на кратък филм по тематиката. Последният не е нужно (че даже е и вредно) да е с целево послание, а може просто да е вид игрален филм, защото този формат е много по-въздействащ.

Примерно прави се филм в който се говори за книги-игри и колко интересно е да се пишат. След това евентуалните зрители търсят по фразата "книги игри" и естествено попадат на този сайт тук, след това на този форум, а накрая могат и да проявят интерес и към текстовия редактор, който разработвам.

Във връзка с казаното по-горе, то имам нужда все пак от човек консултант, който все пак има нещо общо с киното. Ако познавате студент в НАТФИЗ, то пишете в темата тук или на лично.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Юли 2021 11:14 15 Юли 2021 11:16 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138717
Модерация: Темата е преместена в "Работилница", спамът от нея е преместен тук: knigi-igri.bg/forums/dump/5863?start=90

15 Юли 2021 16:11
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138719
И да познаваме, те искат пари за представление.

Нямаме в общността запалени актьори по книгите-игри, които доброволно да сътворят каквото и да било.

Преди 7-8 години имаше конкурс за рекламен клип свързан с книгите-игри и нямаше кой знае какъв отзвук.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

15 Юли 2021 17:39
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138721
Изумен съм че има хора, които не са наясно не само как работи системата, те не са наясно как работят хората като цяло...

Тъй като името на ОП е непроизнесимо за мен, ще кажа че ако стане известен и богат примерно ще му е много по лесно да привлече тълпа ентусиасти, докато е анонимник като мен няма да има само отзвук ами и ехо като това от падане в дълбок кладенец....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

19 Юли 2021 06:31
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138728
Efix7 можеш ли да ми дадеш линк към споменатия от теб конкурс. Общо взето и аз вече се насочвам към такъв опит (да организирам специфичен конкурс), но основният неразрешен за момента проблем е как да стигна точно до целевата аудитория (хора с интерес към обучение в НАТФИЗ или вече наскоро постъпили там).

19 Юли 2021 09:02
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138729

qrsoft писа:
Efix7 можеш ли да ми дадеш линк към споменатия от теб конкурс. Общо взето и аз вече се насочвам към такъв опит (да организирам специфичен конкурс), но основният неразрешен за момента проблем е как да стигна точно до целевата аудитория (хора с интерес към обучение в НАТФИЗ или вече наскоро постъпили там).

Открива се лесно в подраздела с конкурси - Конкурс номер шест - Рекламата - път към върха.

Нещо не мога да дам линк, затова пусни търсачката.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

19 Юли 2021 18:29
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138734
Efix7 от въпросната тема за която говориш някакъв с ник gbm е дал мнение, което бих желал да цитирам тук:

gbm писа:
Може ли да вметна една добавка. Много хубава и полезна идея изцяло съм ЗА, но ще е по-добре... даже задължително да се помисли и за разработването на някаква рекламна концепция, стратегия или както там искате го наречете.
Реклама "на парче", е единствено "медийно присъствие" и нищо повече. Почти няма ефект от такова нещо. Гълта сили и средства и се забравя веднага. Казвам го като човек, който от края на 90-те е в рекламния бизнес.

Обявения конкурс е идеално мероприятие като начало за разработване на такава стратегия . Ще се прегледат предложения, ще се обсъдят и ще се избистри някаква обща идея. Щеше де е по-ефективно ако имаше избистрена схема и по-конкретни задачи. Така "измислете нещо" си е малко хаотично, но все някакво начало трябва да се постави.
Към дадените от Вилорп задачи аз бих добавил и незадължителното изискване всеки участник да посочи как вижда предложението си като част от цялото, как според него ще се "върже" с другите проекти. Не да разработва стратегия.

Предложението ми е участници, които не се занимават активно с реклама да направят нещо индивидуално, което сигурно ще бъде полезно. Излишно е да залита в "чертаенето на стратегии". Не искам да се засяга никой, ама рекламата не е толкова "лесна работа" - всеки си има професия и способности и едва ли някой може да претендира, че е "специалист по всичко".

И накрая. Тук, във форума, вече има опити за "рекламна стратегия", които най-често се свеждат до: "да направим това или онова, да публикуваме във фейсбук, да пуснем дипляни, сувенири, банери" и т.н. - това не е стартегия, това е изброяване на възможностите.
Работата е там, че и тук с идеята ми за правене на филм и с оформянето на конкурс сме в много близка на ситуацията тогава и така в някакъв смисъл споменатите препоръки на gbm в пълна сила важат и тук. Като говора за правене на филм, то нямам предвид, че аз мога да осъществя това изцяло, защото аз не съм дори в бранша. Аз просто искам да се включа в подобна инициатива като "направя нещо индивидуално", а не да се пиша като всеможещ реализиращ цял филм... Затова ми и трябват поне консултации с хора от бранша...

19 Юли 2021 21:40
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 150
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138735
Приятелю, следя от известно време темите ти и, може би, проблемът е в мен, но ми е трудно да разбера целта на всичко това. Може ли, така, простичко, с кратки изречения, подредени последователно, да обясниш, каква е целта на цялото занимание и начинание? И ако може да избягваш мета-обяснения и мета-цели и мета-начини за постигането им. Иначе, рискуваш всичко това, каквото и да е то, да си остане мета. А може би и за добро.
ПП. Тоя gbm е Джордж М Джордж, да те осветя.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, George-AL

19 Юли 2021 22:01
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138736
Мога да обясня целта на цялото начинание много кратко и ясно. Една книга игра се пише от един автор - това всъщност важи за почти всички видове книги, които са примерно на литературна основа. Но при всичко останали дейности за да се развиват съвременно нещата са нужни цели екипи от хора. Именно достигането до тези хора, които са подходящи за съответните начинания е основният проблем, който се опитвам някак да разреша. Вече от опит знам много схеми чрез които нещата не се получават. Сега пробвам други най-различни, които естествено не са нещо цялостно и са си в състояние мета.

19 Юли 2021 22:31
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 150
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138737
Добре, след като можеш, би ли го направил все пак. Това с краткото и ясно обяснение на целите. Иначе да, една книга, па било то и игра все се пише от поне един автор.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

20 Юли 2021 00:46
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138740
Пт доста време насам аз и Лиердин явно сме на едно мнение.
Според мен тоталното неразбиране на как се твори (писането, секса, рисуването, поезията и боя са творчески процеси примерно) е доведено до идеята от училището, че ако знаеш а, б и ц ще получиш сумата на у, а ако у го добавиш към х и й получаваш награда.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

20 Юли 2021 06:54
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138741

Leidrin писа:
Добре, след като можеш, би ли го направил все пак. Това с краткото и ясно обяснение на целите. Иначе да, една книга, па било то и игра все се пише от поне един автор.

Leidrin вече го направих в предишния си пост в две изречения:
>Но при всичко останали дейности за да се развиват съвременно нещата са нужни цели екипи от хора. Именно достигането до тези хора, които са подходящи за съответните начинания е основният проблем, който се опитвам някак да разреша.

Между другото именно защото до момента нямам постигнати резултати за показване (а вероятно ти точно това очакваш), то съм минимизирал участието си тук. Защото в този форум се толерира говоренето по същество, а не е целта да се дърдори просто нещо, както се троли на максимум в останалите живи български форуми.

20 Юли 2021 09:38 20 Юли 2021 09:43 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138742
Подкрепям Светльо и Рахвина

"но при всичко останали дейности за да се развиват съвременно нещата са нужни цели екипи от хора"

Кои ли ще са тия други останали дейности?
тук сме сайт (предимно ) книги-игри и подобно творчество (ролеви игри) - все неща, които обикновено се правят от един авор. Разбира се авторът работи с един малък екип - илюстатор и т.н., но това са хора подбрани изключително от самия него, с които предварително се договорил за заплащане в някакви рамки, а "екипите" обикновено са десетина човека от които авторът не вижда половината (например той няма пряк контакт с хората, които печат, а само с шефа им).
Тук qrsoft говори за някакви неща с голям размах - разни софтуери, разни филми, имам чувството че насреща ми е Бил Гейтс или Джеймс Камерън. Говори за големи екипи, а не обяснява как ще ги наеме. Струва ми се, че дори не е наясно продукта който ще създаде - текстов редактор - на каква цел ще послужи. В крайна сметка книги-игри може да се създават и без текстов редактор, хората едва ли ще се избият за него.
Та той дори не е задал въпроса - "А вие ползвате ли тестов редактор"?

Ще кажа същото като Рахвин - имаш ли пари всичко става. (включително може да платиш на някого да ти създаде продукта, по твоя идея) Нямаш ли пари е загубена кауза да търсиш хора, които да работят заради фенщината. В най-добрия случай те ще отбият номера.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Rahvin

20 Юли 2021 18:08
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138747
George-AL защо трябва отново да се дискутират неща, които вече съм дискутирал в други теми? Повечето хора тук пишат книги, а аз пиша софтуер, което е една коренно различна дейност която се атакува по коренно различен начин. В началото пусках доста теми най-вече за да придобиете представа що за човек съм. Както съм отбелязал и в последния отговор вече "съм минимизирал участието си тук". Това, че нещата се правят с пари е вярно но само в общи линии. Нещата се правят срещу нещо със съществена и значима за съответния човек стойност - по принцип парите са такива, но в някои случаи просто става дума за предоставяне на достъп до определен ресурс (който не може да бъде намерен свободно и безплатно). Именно последното формира понятието бизнес среда. Именно заради последното например софтуерните гиганти са само в САЩ (изключвайки единствено SAP, но това е компания в твърде специфичен сектор) - там има перфектна софтуерна среда, а не са само тонове пари (каквито се намират днешно време без проблем и в Китай). И да напълно си прав, че фенщината не може да докара нищо до никъде. То и парите са горе долу същата работа, ако нямат нужните добавки (предоставени удобства на работа са най-малкото).

Повече от ясно е, че обясненията ми за начинанието което представям в тази тема са твърде ориентировъчни, т. е. това не е някакъв план за действие (и това обяснение се опитах да подкрепя с цитата на Джордж М Джордж). Защо по тази твърде частична информация ти Rahvin се опитваш да правиш някакви цялостни изводи? Темата я пуснах с ясно питане - него само Efix7 се опита да коментира, а другите са очевидно пас дори и в това...

20 Юли 2021 18:15
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Познавате ли студенти от НАТФИЗ «Кръстьо Сарафов»? #138748
Сякаш слушам някой даскал от университета да развива теория как се прави бизнес. Същата теория я развиха за комунизма който се чакаше към 2000 година....
Всичко звучи много добре, ама не работи така. Доналд Тръмп

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.096 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg