Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
+1 към поста на Джордж и си спестявам писането.
Моят съвет е пиши смело! Тези съображения за "добрия комунист" и "лошия нацист" са остарели поне с 20 години. За потенциалните ти читатели и двете понятия са непознати и екзотични поне колкото вампир и върколак Освен това доколкото разбрах смяташ да се съобразиш с душевната нагласа и емоционалното развитие на литературни герои, не да прокламираш фашизъм. Така че пак казвам - давай смело напред!... и в двата случая ще има хора, които биха прокламирали книгата за нацистка, ако избирайки Кьониг накрая "убиваха" Зайцев. Остави достоверността, тук е литература и не би следвало да има и грам достоверност, но в повечето случаи биха ме разкъсали за това, че предлагам вариант, в който нациста убива комуниста...
Идеята да вмъкнеш емоционални преживявания е много хубава. Направо страхотна! Герои стрелци има предостатъчно.... емоционално развитие (намеквам онова, в което влагам спомени и мисли, описвайки героя и вътрешният му мир, в това число и любов!)
Колкото до стратегия и шанс, достоверност или литература... избора си е само твой. Всяко литературно произведение, винаги, е отражение на позицията на автора, дори да е с претенциите за " чисти исторически факти".
Явно съм чел същото.Идеята за тази книга звучи обещаващо. Ако мога да подхвърля набързо една-две препоръки с твое позволение:
Забрави за отвратителния филм "Враг пред портата". Не ползвай нищо от него.
Не се притеснявай, че пишеш за "фашист срещу комунист". И двамата са били войници, идеологията и политиката не са им били първа грижа в окопа. Не е нужно войникът да споделя идеите на цивилното управление, а да изпълнява заповедите. От автобиографичната книга на Зайцев не личи да е фанатизиран комунист. Даже напротив - отишъл на фронта да се бие за Майка Русия, а не за благото на комунизма.
Не съм проучвал сериозно темата, но ми се струва, че между двамата е нямало лична/професионална вражда. Зайцев твърди в книгата си, че по някое време се разнесъл слух, че немците пратили елитен снайперист в Сталинград. И по време на една нормална снайперистка "седянка" Зайцев заедно с партньора си имат подозрение, че някой се е скрил под един порутен зид. Партньорът подлъгва скрития снайперист да стреля и да издаде, че е там, а Зайцев само отвръща с един изстрел в тясната дупка под зида. После се примъкват да проверят и откриват, че това е въпросният Кьониг. Цялата история заемаше около страница и половина от книгата. Зайцев не придаваше на случая особено значение. Това обаче въобще да не ти пречи да напишеш едно "голямо дебнене"
Пак заповядай !Особено след твоя пост няма как да не го почна! ^
Благодаря за всичко!
Това за личната вражда и до колко е достоверна и аз съм го чувала. Дори съм срещала и инфо, според което Кьониг не съществува. Пък относно по-горните коментари, ще кажа само, че според някои факти Зайцев не е толкова елитен снайперист. В сравнение с Миша Талков, който има 942 поразени или със Шатирадзе - 534, Зайцев е едва ли не пеленаче - само 225. Тук едва ли това трябва да е мерило, но е било война и хората са отсявали факти. И въпреки всичко на другите снайперисти никой не им знае имената, а Зайцев остава в историята на битката при Сталинград, може би именно заради тази легенда, според която уж убива есесовецът Кьониг, който пак според тази легенда е началник на немската снайперистка школа...
Аз пак съм недоразбрал, защото до днес не знаех !За това и мен ме вълнува военната тематика, което си е малко странно предвид това, че съм жена, понеже всеки знае, че жените се стряскат като се заговори за нея.
За това и мен ме вълнува военната тематика, което си е малко странно предвид това, че съм жена, понеже всеки знае, че жените се стряскат като се заговори за нея.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas