• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
02 Юни 2011 16:20
^^The Red Rose^^
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите #14950
Доказваш неприетата теория, че жените са по-кръвожадни от мъжете!^ :lol:

Визирам в частност себе си. На моменти мисля като мъж, което не ми личи, ако имаше възможността да ме познаваш!

Погледнах назад... (но кой е там отпред?)
Застанах сред тъмнината... (и нощта разкъсах с нокти!)...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Юни 2011 16:33
KirilS
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите #14952

^^The Red Rose^^ писа: писа:
Доказваш неприетата теория, че жените са по-кръвожадни от мъжете!^ :lol:

Това не е никаква теория, а факт :lol: Поне аз от личен опит мога да кажа, че в залите по бойни изкуства винаги е по-опасно и трудно да разтърваваш освирепели жени отколкото мъже :twisted: А как само налитат тея каки да удрят, не е истина. Жените може би потискат агресията си по-добре от мъжете, но пуснат ли я веднъж да излезе навън, няма спиране.

02 Юни 2011 17:19
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите #14956
Като си луд да ги разтърваваш сам и не си 130 кила - твоя грешка, че ги разтърваваш.

Бтв, знам, че ще съм леко опонент, но чиста логика искам да вметна.

Имаш два войника, които се дебнат. Имаш два професионалиста. Това е добре, но жестоката истина е, че не вярвам някой от тях да е преживял сериозни вътрешни вълнения. Не че нещо, ама такива хора просто не стават снайперисти. Снайперистите са си адски хладнокръвни копелета. Та би ми било интересно да видя, как точно Рози ще вкара каквито и да е емоции в тях (освен емоцията от рода на "мамка му, видяха ме!" за няколко хилядни от секундата, докато куршума лети към черепа му.)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

02 Юни 2011 17:31
^^The Red Rose^^
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите #14957
Именно това е предизвикателството, не мислиш ли? ^ ;)

Както споменах по-горе дядо ми е бил очевидец на Втората Световна Война, както и на Първата, за това и съм чувала истории за него от майка си, която и досега, въпреки, че човека е мъртъв от десетина година, все още го уважава и му се прекланя. Което си е трудно, щот' не показва емоции. Приличаме си с нея, но да кажем, че аз съм взела от руско-татарските си корени много повече, отколкото от българските. Та ти говорих за дядо ми, който е бил два метра мъж и кавалерист. Нали се сещаш колко старовремско е това, но интересно, че през войната е имало кавалерия. И бил доста хладнокръвен, размятайки сабя и сечейки хора наред. Интересното е другото, че познавам и друг военен, на който пък съм отредила специално място в "Розата". И двамата са обикновени, предполагам, по някакви общоприети стереотипи, но на бойното поле са били различни. По пътя на логиката всеки би се променил, нали?

Та си мислех да залегна на това и се надявам да не бъркам! :rolleyes:

02 Юни 2011 17:43
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите #14960
по принцип е най-добре да изровим някой снайперист и да го питаме :D
те са особена порода - не напразно не всеки може да стане снайперист.

Иначе, ще ми е интересно да прочета каквото напишеш :)

02 Юни 2011 17:51
^^The Red Rose^^
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите #14961
Ммм, да... Прав си. Жалко, че не познавам такъв род човек, но ще залагам най-вече на онова, което съм чувала и което усещам като вътрешна нагласа.

Само не можах да разбера какво е за предпочитане - дълги описателни епизоди или къси? И как би се харесала - от първо лице или второ? Защото аз я почнах от първо, понеже ми е най-лесно да пиша в първо. :rolleyes: Не знам колко хора биха предпочели това лице - да не съм само аз единствената, която си го харесва.

02 Юни 2011 17:55
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите #14963
Споровете бяха големи. Изводът - пиши си както на ТЕБ ти харесва, няма начин да угодиш на всички. :)

02 Юни 2011 18:54
Magic glavishte
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите #14967

hameleona писа: писа:
Споровете бяха големи. Изводът - пиши си както на ТЕБ ти харесва, няма начин да угодиш на всички. :)

АХАХХАХАХАХХХ Много правилно мнение!!! :D

02 Юни 2011 19:41
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите #14969

^^The Red Rose^^ писа: писа:
Ммм, да... Прав си. Жалко, че не познавам такъв род човек, но ще залагам най-вече на онова, което съм чувала и което усещам като вътрешна нагласа.

Само не можах да разбера какво е за предпочитане - дълги описателни епизоди или къси? И как би се харесала - от първо лице или второ? Защото аз я почнах от първо, понеже ми е най-лесно да пиша в първо. :rolleyes: Не знам колко хора биха предпочели това лице - да не съм само аз единствената, която си го харесва.
Още един глас за "пиши така, че да ти харесва на теб". На останалите или ще угодиш, или няма.

А за кръвожадността на жените имам даже стихотворение на Киплинг, което е забавно, ако и да не е добре издържано от гледна точка на етологията !

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

02 Юни 2011 19:47
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите #14972
Истината е проста: лицето и времето, сами по себе си, нямат абсолютно никакво значение. Историята, езикът, героите - и геймплеят, разбира се - са всичко.

За дължината на епизодите препоръчвам да се търси разнообразие - и златната среда.

03 Юни 2011 09:20
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1107
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите #14996
В общи линии от психологическа гледна точка късите епизоди предрасполагат към динамика. Динамика може да се постигне в дълъг епизод чрез къси изречения. Дълъг епизод не трябва да заема повече то страница страница и половина, ако не се вместваш в този обем го късаш на два-три по-малки епизода за да може окото да почива, а също така по лесно се помни докъде си стигнал. Това обаче идва от оформлението на книгата, а до там има доста време. За лицата съм се изказвал в съответната тема, но в крайна сметка Хам е прав, че е важно да се усеща удоволствието докато си го писала и щом ти е по-приятно в първо... в първо да е.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

04 Юни 2011 20:14
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите #15108
Първо да кажа че и аз ставам фен на проекта. Давай смело. За лицето щом ти е по-удобно в 1во то да е. Аз нямам претенции в кое е по-добре. Така че давай както ти е удобно. Това важи и за останалите въпроси по които имаш съмнения. Но понеже питаш. Аз да си кажа мнението за дължината на епизодите. Комбинация дълъг-къси-дълъг-къси е с висок шанс за одобрение поне от мене.

Nuzzo писа: писа:
Ех, жени..... Едва ли някой си води гаджето/жената на фронта. Още по-малко нациското либе ще е нейде близо до Сталинград... Освен, ако не се е преоблякла като руска дуня и не е пропълзяла по неведоми пътища до нациския лагер и е успяла незабелязано да открие Кьониг :D Но може примерно да се вмъкне елемента на споделяне на преживяното ежедневно с изгората далеч от фронта под формата на писмо. Там и може да се развие втория фронт от военните действия - емоционалното развитие на героя. Дори в самите писма може да се вмъкне игралния елемент - ако ще й напишеш това, запиши си еди си коя кодова дума, ако ще напишеш в писмото онова запиши си другата кодова дума. Като кодова дума ще значи как въздейства на героя самата война. В хода на последващо сражение системата ще пита коя кодова дума има героя. Така емоционалната му обвързаност с видяното от войната би могна да го тласне към по-жестоки или пък по-филанстропски действия. Така дори самия читател ще има своего рода зрънце прдстава за себе си как би повлияла войанта на собствения му мир... Успех!

Ей тва ми се стори интересно. При все че трудно си представях как ще вкараш емоционалното състояние на героя в текста. Но идеята ми хареса. Както и да е. На мен михрумна освен това без знанието на читателя че тези писма ги прихващат вразите и по някое време могат да ти влезнат в гръб ако се разприказваш много,много. Но това последното май не съвпада с твоите идеи и едва ли ще е интересно.

Още веднъж смело пиши и съм убеден че ще се получи.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

17 Фев 2013 17:10
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите #67624
Ъ-ъ, някой познава ли Розата? Един от потребителите, липсата на който се усеща...

17 Фев 2013 17:12
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Проект за КИ на Розата: помощ от читателите #67625
Да аз я познавам. Живо и здраво си е момичето. Гледа си детенцето и работи яко в Гърция.

Избери своето приключение

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.069 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата (66 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Georgi
    • Today 10:29
    • Приключения в Балара (171 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Efix7
    • 20 Сеп 2023 13:37
    • Премиерни дати (147 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 19 Сеп 2023 15:09

За контакти