• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Ал Торо

Въпроси към Ал Торо

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 10
05 Окт 2011 15:11
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Въпроси към Ал Торо #33006

aToro писа: писа:

Ro#i# писа: писа:
Ясно е, че няма да кажеш кой е, поне за момента. Би ли издал поне дали е от старите или не?
Бих :lol:

Kromodor?

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Окт 2011 15:19
Kromodor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Въпроси към Ал Торо #33009
:D
Автор е твърде силен етикет.

Към момента системен технолог и геймплей анализатор.

Изтеглете "Котаракът и Спасението на Аврея" безплатно
www.legacyofkreya.com
www.legacyofkreya.com/blog
www.facebook.com/legacyofkreya

30 Ное 2011 18:08
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
Въпроси към Ал Торо #38188
Имаш ли някакви планове да пишеш книга-игра насочена към възрастната аудитория? Не че нещо против Котарака, но юношеската литература ми е твърде... юношеска. Така или иначе към момента аудиторията е съставена почти изцяло от стари фенове, които наближават или са ударили 30-така.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

30 Ное 2011 18:26
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Въпроси към Ал Торо #38191
Мисля, че спрямо старите книги-игри определено съм в тази посока, в Абаносовия дракон си позволявам да се само-цензурирам по-малко и тук-там има описания, които не са съвсем за деца. Като сериозност на сюжета/героите, мисля че "Черният Нарцис" дава добра идея за посоката.
Мисля да продължавам да вкарвам избори, опиращи до морал и нагласа, а не само ориентирани към играта - правилни/неправилни.
Сериозността е много субективен фактор. Като цяло приключенският жанр и фентъзито странят от това понятие за някои хора, за момента смятам да остана там. Може да се каже и че са юношески, да, но такива книги се четат и от доста хора в по-зряла/midlife възраст - 25-30-35, а има и такива на по 50-60, които ги четат :)

Ако въпросът е дали ще пиша полудокументална книга-игра за студената война, за момента не. А някой ден - не се знае. Влече ме да пиша от horror и thriller през фентъзи и научна фантастика, до битови истории, били те от студентски град, Варна, ЮАР или където и да било. За момента разклоняването в две различни тематики ще ме забави много в изграждането на света на Крея, а аз съм човек с постоянство и съм тръгнал в тази посока.

31 Ян 2012 22:10
Cesare
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Въпроси към Ал Торо #44509
[offtopic]Книгата на Блонд с крадеца се казва "Вълшебната арфа", и е едно от най-силните му произведения изобщо.[/offtopic]

Въпрос - при едно евентуално съавторство къде би видял своята сила, и коя част от работата би преотстъпил на партньора си?

01 Фев 2012 00:03
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Ал Торо #44538

Cesare писа: писа:
Въпрос - при едно евентуално съавторство къде би видял своята сила, и коя част от работата би преотстъпил на партньора си?
Принципно съм ентусиазиран към всякакви творчески проекти и често се залавям с един куп едновременно, но напоследък ставам все по придирчив към качеството. Освен това съавторство за мен е нещо със спорен смисъл. Защо две книги в съавторство от двама човека да са по-добри от по една от двамата? За гейм дизайн със сигурност не ми трябва съавтор, за писане - да, ако някой със завидни умения в тази сфера изяви желание да пише по мой game-design, предполагам ще съм заинтересован от проекта.

Та, конкретно по въпроса, с удоволствие бих помогнал на някого изцяло с гейм дизайна и с шлифоването на текста, до колкото ми позволяват възможностите. Към паралелно писане на текст бих се захванал единствено ако съавторът ми може да пише поне на моето ниво (не е много, но поне съм се постарал да изчистя базовите грешки с половин декада четене и практика) и резултатът от съавторството и смесването на стиловете не доведе до манджа с грозде.

Това, което истински ме привлича, е стабилно развиване на света на Крея (четете "един свят", в случая е Крея; ролевата система се играе вече 12-тина години и света е доста консистентен), така че ако някой ден се включат повече автори в него и синхронизираме разни герои и събития, това ще ме зарадва много и ще ги подкрепя както мога. Такъв план имаше за паралелен на "Абаносовия Дракон" проект, но засега нещата са в застой от другата страна, а игралната система и основната концепция, както и схемата на отделните събития, са отдавна завършени.

01 Фев 2012 00:11
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Въпроси към Ал Торо #44539
И все пак, защо избра глупавото, палаво, но адски забавно (че и реалистично) коте на Саймън?

01 Фев 2012 00:21
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Ал Торо #44541
Защо избрах коте е ясно, защо на Саймън - защото ми е любимото :)
Следя му с интерес сериите още преди да добият широка популярност и редовно проверявам дали няма нещо ново. Като цяло съм любител на котките, макар че съм имал само една. Обичам и кучета обаче и всякакви други животни, всъщност.
Допълнително ще споделя, че това няма нищо общо с измислянето на прякора на главния герой :)

01 Фев 2012 01:44
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
Въпроси към Ал Торо #44551

Ал Торо писа: писа:
За гейм дизайн със сигурност не ми трябва съавтор, за писане - да, ако някой със завидни умения в тази сфера изяви желание да пише по мой game-design, предполагам ще съм заинтересован от проекта.
Какво трябва, да разбираме под термина "гейм-дизайн", когато се отнася за книга-игра?

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

01 Фев 2012 11:36
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Ал Торо #44652
Правила (развиване на герои, бойни системи, умения и т.н.), дневници, избори, проверки, цялостна схема на книгата игра по епизоди.

24 Авг 2012 02:11
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Ал Торо #60665

Bloucester писа: писа:
А ти защо ходиш на кино, вместо да пишеш Дракона :)
Защото човек трябва да разпуска (може и да прекалявам в тази посока), а и писането все още ми е в зона "удоволствие" и извън зона "работа". Без да отричам, че имах периоди на пълен застой, ще кажа че в момента не съм такъв и книгата се развива. Продължава да се бави, защото обемът й продължава да расте. :rolleyes:

24 Авг 2012 08:24
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Въпроси към Ал Торо #60666
Добри новини. Почвам да си мисля, че двамата с Ксенокс се състезавате кой ще напише по-обемна книга.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

24 Авг 2012 11:35
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Ал Торо #60671

Добри новини. Почвам да си мисля, че двамата с Ксенокс се състезавате кой ще напише по-обемна книга.
Не пропускайте и Мишо в тази схема! Ще го видите сега както е на етап изграждане на схемата на книгата, така като почне да пише и ще стопи 350 страници преднина за два месеца. Старите пушки са си стари пушки :)
Важното е че с Ксенокс няма да се дадем без бой, а както са тръгнали нещата, няма да има "загубили".

24 Авг 2012 12:37
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Въпроси към Ал Торо #60675
Имах някакви надежди вашите две да излязат тази година... Докато Мишо си каза 2013 г.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

24 Авг 2012 12:44
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Ал Торо #60676

Имах някакви надежди вашите две да излязат тази година... Докато Мишо си каза 2013 г.
Надявам се и аз за 2012 де, но интервалът между трите би следвало да не е голям, примерно 2-3 месеца.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 10
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Ал Торо
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg