• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Ейдриън Уейн

Въпроси към Ейдриън Уейн

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 12
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
01 Мар 2013 13:05
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Въпроси към Ейдриън Уейн #68670
Нищо не е станало, много пъти съм казвал, че имахме материал поне за още три броя (след първоначалните три). След като не само, че не се намери кой да продължи Списанието след трети брой (както бях обещал пред себе си отначало - че ще го създам и движа поне до 3ти брой, пък барем някой поеме оттам), а и един човек активно го плюеше навсякъде, оставих въпросния човек да го менажира, защото твърдеше пред мен и Вилиан, че може да го направи по-добре. :) Това е цялата история.

ПС1: Торо, сега като се замисля, можеше да продължи Списанието. Той ми помагаше все повече с всеки следващ брой и очевидно не се плаши от организаторска работа. Може би трябваше да му го завещая на него, вместо да му дърпам щепсела, но въпросният човек вече адски ме беше издразнил. Ей така си заминават хубавите неща - като не уважаваме хората, които ги правят. :) Не е ядрена физика.
ПС2: Книгата е на Върдж, от късния Мега период.
ПС3: Не искам повече да се дълбае по темата и няма да кажа кой точно ме е издразнил. :) Ако искате да прочетете книгата, помолете Върдж. Само че не виждам къде ще я качите - освен редом с аналогично изровената "нова" на Сим.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Мар 2013 13:37
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Въпроси към Ейдриън Уейн #68674
До колкото знам, Торо продължава да има достъп до списанието и качва материали. Знам кой е въпросния човек, но все тая. Аз лично искам да видя книгата на Върдж, но тя отдавна спря да ми отговаря на мейлите. Сигурен съм, че някой от дигитализаторите би бил така добър да го докара до ай пи ди еф.
Съвсем друг е въпроса дали има смисъл в нови КИ пуснати по дигитален начин. Не съм единствения стигнал до извода, че за да се прочете нещо, трябва да е напечатано. Може би за това Ал е решил да пренасочи енергия в по-правилната посока.

01 Мар 2013 13:49
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Въпроси към Ейдриън Уейн #68675
Тъкмо това имах предвид, че Призванието е още по-амбициозен, труден и важен проект и че няма как да е навсякъде (адаша).

01 Мар 2013 15:13
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 219
Въпроси към Ейдриън Уейн #68682
Уейн преди беше казал,че ако стар автор напише книга ще я издадеш/ако се не лъжа даже беше говорил с някои от тях/.Та още ли важи тази оферта?

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

01 Мар 2013 16:02
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Въпроси към Ейдриън Уейн #68684
Не само "бях говорил", но и договори имахме с всички без Майкъл, което всички освен новаци като теб знаят, защото го пише на много места. :)

Офертата вече е малко трудно да важи, предвид къде съм. (Важеше две години.) Те дай да напишат все пак нещо хората, ще се намери кой и как да ги издаде (Торо движи нещата и продължава каквото сме почнали.)

Щях и книга от нови автори да издам, част от нея точно на Торо и прехвърлих при заминаването ми - и ми е любимата част от Призванието. ;)

29 Мар 2013 13:10
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Въпроси към Ейдриън Уейн #71182
Уейн, бих искал да попитам как измисляхте имената на градовете в книгите с Боби. По-специално тези в Принцът на Алкирия и в Олтара (Тиндорт, Злинд и т.н.) Някаква по-специална методика ли имаше, или?

29 Мар 2013 14:49
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Въпроси към Ейдриън Уейн #71183
За Отец Вонедалм специално, да. ;) (Ако някой не се сеща, прочетете "името" наобратно.) Което показва и смешната стойност на подобни названия и изобщо на стария Валенсов сетинг. Притесняват ме и дублажи като Гриндорн/Гринлорн.

Иначе, не. Не знам Боби как ги правеше (сигурно като мен), но на мен си ми идваха самички, пущините, и ги записвах на няколко страници на гърба на работния си бележник, редом с отделните фентъзи идеи, които можеха да паснат в някоя подходяща КИ (все още имам няколко десетки страници такива). И после като ми трябваха имена, отварях там и бързо си намирах подходящо като звучене. После в един момент мисля, че почнах да си ги измислям директно за каквото ми трябваха - а малко след това спрях да ползвам измислени имена изобщо, защото минах на исторически романи/фентъзи. :D

Във всеки случай, не вземайте директно от английския, както правеше понякога Върдж, да речем.

08 Апр 2013 22:35
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Въпроси към Ейдриън Уейн #71962
Искам да попитам ще излиза ли "Господарят на кошмарите" ?

09 Апр 2013 01:17
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Въпроси към Ейдриън Уейн #71963
Не като отделна книга, но Новите приказки от 1001 Нощ (Коприна в Нощта) ще си излезе в пълния, нов вид: цялата история с начало и край и в двойно по-голям обем. Плюс сюжет (щото в старата нямаше особено). Плюс нов главен герой (уникален :)). Плюс много диалози и хумор (край него).

Няма да е скоро, де, щото е доста места назад в графика. Но определно е в графика. :) Като пусна Асасините 2 и Първия Валенс тази година, ще дам график за още няколко книги напред.

09 Апр 2013 08:07
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Въпроси към Ейдриън Уейн #71965
С Война на Дестиниту какво стана?

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

09 Апр 2013 16:57
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Въпроси към Ейдриън Уейн #71986
Нищо, измести го леко Валенсът (От 4то на 5то място). Щото много повече ме привлича и сетингът, и стилът, и героят най-вече. :) Воин на Съдбата е от старата вълна (70% написана още 1993та) и като такава силата й не е в горните три. Но си остава първата тактическа КИ изобщо: нещо като Принцът на Алкирия, но без шанс, с избор на герой от 4ма и с тактически битки. Така че си заслужава да я завърша и пусна (веднага след Валенс, по сегашни планове).

Използвам случая да потвърдя официално каквото виждате тук: вече нямам ограничения за издаването на книги (в БГ). :) В момента, в който почна някаква свястна работа тук, изкараните пари ще отиват директно в джоба на българските печатари. Така че, да не избързвам, но - добри времена се задават.

Засега, АнП2 е потвърдена за майския Панаир (след месец и половина) и бива довършвана за издаване в момента, Числото на Звяра веднага след нея. Но като имам кесия за развързване, тогава ще има и точни дати за печата, засега още няма.

18 Юни 2013 08:34
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Въпроси към Ейдриън Уейн #73889

Ейдриън Уейн писа: писа:
Всяка книга или серия си е за себе си като художествено оформление. (Тоест Асасините например си е с един художник от първа до шеста - и с еднакво оформление, за да стоят красиво една до друга на рафта.) Иначе само форматът и дебелината ще бъдат общи черти за всички книги на ИККИ.

Еднаква дебелина на всички книги? Това ми се стори странно - това означава ли че като обем всички книги ще бъдат горе-долу еднакви? Ако да, ми се струва странно ограничение.

18 Юни 2013 16:19
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Въпроси към Ейдриън Уейн #73912
Това да ти е проблемът, гарич. :) След като съм го наложил, значи за мен не е ограничение и не ми пречи, а ми помага. За повечето автори сигурно е недостижимо, да.

Старата вълна беше отвратителна в това отношение: абсолютно разнородна пасмина, в която дори книгите на един автор често нямаха много общо с останалите и никога не знаеш какво точно получаваш (изненадите често не бяха приятни).

Аз лично безкрайно държа на симетрията едно, и искам да наложа стандарт второ, което включва и оптимален обем. Вече какво може да се измъкне от него си е до автора - и различния тип книги. Но книга с 40 епизода например, като Олтарът на Тъгата, няма място в наши дни. Вярвам ще се съгласиш.

18 Юни 2013 16:36
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Въпроси към Ейдриън Уейн #73916
Прав си - 40 епизода бих чел само ако е част от някакво списание и част от някаква мнооого дълга поредица :)

777 епизода е оптималното за мен :D

Искам няколко сюжетни линии, обрати, непредвидим край и ей такива ми ти работи :)

18 Юни 2013 16:56
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Въпроси към Ейдриън Уейн #73917
Избраният от мен обем (200 стандартни страници) позволява от 300 (да речем, ако са дълги и без много тактически битки) до 500-600 епизода (ако има много кратки и игрални). Което е предостатъчно и даже оптимално за всичко, което може да се иска от КИ. (Стига авторът да уважава хартията и времето и да цени всяка включена дума.)

В тази връзка, получи ли си книгите вече? :) Асасините 1 е 354 епизода, а новият Патрул за Ада - 450. Горе-долу еднакви са като обем.

garich писа: писа:
Искам няколко сюжетни линии, обрати, непредвидим край и ей такива ми ти работи :)

Последните две са абсолютно задължителни при мен, да. :) Колкото до разклонената сюжетна структура с няколко отделни подлинии - дори това успях да вкарам в последната книга, която пиша, в същия обем. ("Отец Валенс и Числото на Звяра".) Смятам да го има и в повечето бъдещи книги, защото ще се хареса.

А и вече като съм измислил механиката за това. :) Не става въпрос, апропо, за елементарното "2 географски пътя до целта през различни градове" като в Принцът на Алкирия, Господарят на Зверовете и още някои класически КИ. Говоря за силен литературен сюжет (криминален в случая, средновековна мистерия), който обаче не е линеен, както в Асасините 1, а дава на практика пълна свобода какво ще правиш или няма да правиш през цялата игра, откъде ще минеш и откъде не, без това да предопределя шансовете ти да превъртиш играта, що остава да те убива директно. :) Като същевременно съдържа две основни сюжетни линии (както си пожела), които си вървят паралелно, преди да се съберат в края, за да решат евентуално мистерията.

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 12
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Ейдриън Уейн
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1009 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:24
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (523 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:11
    • P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • 14 Юли 2025 11:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност