• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Ще отговаря ли Любо на въпроси?

• 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
07 Юни 2014 09:48
Колин
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90223

nixata писа: писа:
Искам да попитам: Как ти се стори премиерата? Какви емоции предизвика в теб? Ако може кратки впечатления от нея.
Ами чудесно беше. Надявам се да е същото и в неделя.
Тук искам да се извиня на всички, които би трябвало да познавам. Страдам от този дефект - много трудно запомням хора. Много съм мислил за това и предполагам, че част от капацитета на мозъка ми се е пренасочила към фантазията, отнемайки от паметта за лица и имена.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Юни 2014 14:47
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90231
Привет Колин.

Навремето херцог Демерал ми направи доста силно впечатление в "Нокти срещу Огън", беше интересен и запомнящ се герой. В тази връзка, имал ли си прототип за него, или е по-скоро сборен образ? Имаш ли някакъв подход когато изграждаш героите си? Полицейският инспектор от "Десетият Праведник" също ми се стори интересен типаж.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

07 Юни 2014 16:54
Колин
Автор
Автор
Скрий Още
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90232

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Привет Колин.

Навремето херцог Демерал ми направи доста силно впечатление в "Нокти срещу Огън", беше интересен и запомнящ се герой. В тази връзка, имал ли си прототип за него, или е по-скоро сборен образ? Имаш ли някакъв подход когато изграждаш героите си? Полицейският инспектор от "Десетият Праведник" също ми се стори интересен типаж.
Херцог Демерал наистина е сборен образ. Колкото до Буше от "Десетият праведник", за неговия образ донякъде ми е повлиял Дегре (в изпълнение на Жан Рошфор) от френската филмова поредица "Анжелика, маркиза на ангелите". Но това рядко се случва. Обикновено героите, за които пиша, са напълно измислени.

07 Юни 2014 23:26
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90268
Сетингът, разразботен в "Десетият праведник" е доста интересен, същото бих казал за стилът и насочеността към по-зряла аудитория. Някога съществувал ли е план за книга-игра в този "свят"?

08 Юни 2014 12:45
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90276
Здравей, Колин,

Присъединявам се към въпроса на Торо - мислил ли си за друга книга-игра за по-възрастни деца, така да се каже, след "Звезден легионер"? В нея беше засегнал теми (проституция, самоубийство), които избягваше в по-ранните си книги. Или може би си усещал, че жанрът умира и имаш по-голяма свобода?

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

09 Юни 2014 09:08
Колин
Автор
Автор
Скрий Още
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90312
Ако се пише за по-възрастни, ще трябва да се смени цялостният подход към книгата игра. Досегашните схеми са предназначени именно за деца и юноши. В тях героят разполага с далеч по-големи възможности, отколкото в реалния живот, трупа точки и това му носи успех. Една сериозна книга-игра ще бъде много по-строга, но не знам доколко ще се хареса това на читателите. Все пак досегашните КИ се възприемат до голяма степен като приказка.
Колкото до обстановката в "Десетият праведник", не мисля, че е подходяща за книга-игра. До голяма степен е концентрирана около една-единствена идея, което е нормално за роман, но не и за КИ.

09 Юни 2014 22:33
Oldham Lockhart
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90381
Здравейте г-н Николов.
Имам следното питане към вас - от известно време се интересувам от романи написани от второ лице и се чудех дали не може да споделите с нас имената на такива, ако разбира се сещате? Интересувам се от по-малко популярни, които не са покрити със слава като "Bright Lights, Big City" например. И мислите ли, че подобен тип романи биха били полезни на човек, опитващ се да напише книга-игра?
Поздрави

Film director & Writer
pavelgvesnakov.tumblr.com/

10 Юни 2014 00:32
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90394
Наистина ми е интересна темата и ще си позволя още един въпрос по нея:
Защо е неподходяща за книга-игра обстановката на "Десетият праведник"?

Лично моето мнение е, че постапокалиптичният сетинг, описан там, е изключително благодатен за всякакви приключения, дори главният герой от романа е идеален за книга-игра - контрабантист, наемник, моралист, водещ опасен живот, изпълняващ мисии и като цяло човек с много приятели и врагове.
Самият свят си има интригуващите особености - технологичните такива, по-различни от тези при стандатните постапокалиптични обстоятелства, както и интересен поглед върху регресията на обществения строй и нотките на анархия.

Съжалявам, че го обръщам на дискусия, администрацията ако реши нека махне мнението.

10 Юни 2014 10:16
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90399
Да се присъединя и аз към Ал Торо. Когато четох за пръв път "Десетият праведник" имаше толкова моменти, когато съм си мислил - "ех сега Любо Николов ако е имал повече време можеше да вкара някакви избори и да стане много добра книга-игра". Така че една книга-игра в сетинга на "Десетият праведник" най-вероятно ще е нещо, което ще се хареса на порасналите деца от 90-те :wink:

PEACE & LOVE

10 Юни 2014 11:12
Колин
Автор
Автор
Скрий Още
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90403

Cliff_Burton писа: писа:
Да се присъединя и аз към Ал Торо. Когато четох за пръв път "Десетият праведник" имаше толкова моменти, когато съм си мислил - "ех сега Любо Николов ако е имал повече време можеше да вкара някакви избори и да стане много добра книга-игра". Така че една книга-игра в сетинга на "Десетият праведник" най-вероятно ще е нещо, което ще се хареса на порасналите деца от 90-те :wink:
Няма да споря, но разполагам с още много сюжети за ненаписани романи, които биха могли да се превърнат в книги игри. Например "Космоиграчите". Или, да речем, "Спящи заводи" - една антиутопична история в бъдещето, където властват големите корпорации, а един детектив (аутист със свръхмощна мозъчна протеза) се оказва замесен в борбата между тях.
Пак повтарям: проблемът не е толкова в декора и обстановката, колкото в подхода. Всички виждат, че има противоречие между литературната и игровата част. Може да се търси най-добрият баланс между двете, но неминуемо едната страна губи.

11 Юни 2014 14:55
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90506
Кои книги-игри от други автори са ти направили добро впечатление?
Какво мислиш за работата в тандем, пробвал ли си с някой автор да напишете нещо заедно?

kiril-ps.itch.io/

11 Юни 2014 16:09
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90514
Аз пък да попитам какво е това на автара ти и от къде е?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

11 Юни 2014 16:36
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90518
Аз пък да ти отговоря: от Властелина, дверите към Мория. :grin:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

11 Юни 2014 23:05
Колин
Автор
Автор
Скрий Още
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90539

kiril_ps писа: писа:
Кои книги-игри от други автори са ти направили добро впечатление?
Какво мислиш за работата в тандем, пробвал ли си с някой автор да напишете нещо заедно?
По принцип избягвам да коментирам другите автори. Но е естествено да харесвам ранните Блонд и Уейн, както и Върдж.
Няма по-хубаво нещо от работата в тандем с подходящия човек. Две глави мислят пет пъти по-добре от една. Но подобна работа среща много пречки от чисто практическата страна на нещата, затова рядко се случва.
Над част от книгите-игри съм работил заедно с моя добър приятел Григор Гачев. Включително и над "Ледената цитадела". Това е човек с много дълбоко мислене и удивителна фантазия. Заедно писахме и разказа "Бонанза".

11 Юни 2014 23:25
Колийн Ливингстън's Avatar
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Ще отговаря ли Любо на въпроси? #90541
А имаш ли някакви книги-игри, които са ти в главата или пък донякъде на хартия и си готов да ги споделиш с други автори? Например с Колийн Ливингстън? Аз напълно се съгласявам, че две глави мислят по-добре от една, а за Самсон съм много благодарен на моя добър приятел Григор Гачев (не знам дали става дума за съвпадение на имена), без който тази книга надали би се появила на бял свят.

Уповавам се на ЛСЧ

• 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Time to create page: 0.079 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • Yesterday 21:47
    • Таблица с наказанията на потребителите (64 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от ringlas
    • Yesterday 21:21
    • Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност