Доколкото си спомням, причината беше да не се поражда завист между издателствата - по онова време беше големият бум на книгите-игри и се вихреше остра конкуренция.винаги ми е било интересно защо "Господарят на Зверовете", "Трите Камъка на Съдбата" и "Светилището на Хиперборея" написани под псевдонима Тим Дениълс?
И има ли специална причина за това?
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Започвам отзад напред.Колин, какво е мнението ти за написаното от Ник Перумов продължение на Властелина? Стори ми се, че Преумов променя цялата концепция на Толкин, нагаждайки героите към своята трактовка.
В този контекст, съгласен ли си с кино трилогията за Властелина? На мен първи епизод ми направи добро впечатление. Но втори и трети бяха огромно разочарование. Образите на героите бяха променени до гротескна неузнаваемост и само имената напомняха за Толкин.
Писах . Явно не мога да се отърся от Каджанга тези дни, би ли искал да споделиш нещо повече за двете книги? Примерно, как се чувстваше докато ги пишеше?Рони,
Отговорът е "да".
Не успях да се справя със системата за отговаряне на съобщения.
Ако искаш, пиши ми на <!-- e --><a href="mailto:lubomirnik@abv.bg]lubomirnik@abv.bg[/url]<!-- e -->.
Прочетох го. Мисля, че наистина е подходящо за тежки моменти. Много красиви описания и. От него лъха надежда.Ако искаш, погледни в блога ми малкото разказче "За тези, които си отиват".
Не съм предлагал книга на външния пазар. Струва ми се, че за момента в света няма голямо търсене на книги-игри.Опитвал ли си някога да предложиш твоя книга-игра на издателство, което продава на англоезичния пазар?
Смяташ ли, че с твоя опит като писател и преводач би могъл да направиш достатъчно добър превод на английски на твоя книга-игра, за да се възприеме добре от тамошната аудитория (по мои впечатления, в огромна част от случаите преводът на английски е непосилен за хора, за които английския не е роден език)?
Можеш ли да споделиш какви са плановете ти за книгите-игри в рамките на следващата една година?
Естествено, че писането! Преводът може да бъде приятен, ако се върши между другото. Превърне ли се в професия, става страшно бреме.Здравей, Любо, и добре дошъл, и от мен!
Имам два въпроса:
Кое ти доставя по-голямо удоволствие? Писането на авторски неща или превеждането на чужди произведения?
Кой според теб е най-добрият преводач в България от и на английски (ако не включваш себе си в класацията ) ?
Подреждам по степен на владеене:Какви чужди езици владееш?
За най-добрия преводач от английски съм категоричен - Валери Петров. Бих разказал тук един анекдотичен случай. Когато гледам филми по телевизията, от време на време започвам да следя превода и да се ядосвам на идиотските грешки. Но преди време по един от кабелите засякох по средата някакъв странен филм с леко приказен сюжет. Загледах го, като се мъчех да разбера защо сюжетът ми изглежда познат. И в същото време усетих, че стихотворният превод е страшно добър. Признавам, обзе ме завист. Брех, рекох си, кой е тоя добър преводач? После схванах, че филмът е по "Сън в лятна нощ" на Шекспир. И всичко си дойде на мястото. Валери Петров - висше качество, разбира се.
Щото си знаем "матриала".
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas