• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Сикамор Брайт

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
10 Май 2014 21:46
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 222
Въпроси към Сикамор Брайт #88690
Проектът с крими и трилър елементи е готов. Надявам се скоро да види бял свят.
За научната фантастика с постапокалиптични елементи имам изградена идея + някои нахвърлени неща, както и много ентусиазъм, но засега нищо повече.
Със ЗеБГ искахме да завършим заедно един негов проект, но май и на двамата още не ни е останало време да се захванем сериозно с това.
Ако има нова КИ от Грешната земя, ще бъде отново за Мандрейк и действието ще се развива малко след разрушението на Мрак. За този проект имам написано въведението.
По принцип нямам нищо против електронното издаване на КИ. Лично аз предпочитам обаче издаването им на хартия - май най-вече поради чисто сантиментални/носталгични причини. Понякога чета и книги(-игри) в електронен вид, но е по-скоро по-рядко.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mayday

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Ное 2015 19:38
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Въпроси към Сикамор Брайт #110259
Как върви с продължението за Мандрейк? Ако ще го има, ще бъде ли последната книга от поредицата за Мрак? Как върви пост- апокалипсиса :grin: ? В продължението с Мандрейк има ли някакъв шанс да видим дуел между Мандрейк и Непокор?

"Въображението е по-важно от знанието."-Алберт Айнщайн
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

01 Дек 2015 22:01
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Сикамор Брайт #110278
За продължението имам готова основната част на схемата, но тепърва искам да я доразвия и доизпипам. След това ще трябва да се налива текст. Дали това ще бъде последната част от поредицата за Мрак - мисля, че по-скоро не. Виж, дуела между Мандрейк и Непокор бих оставил за абсолютно последната книга.

В наистина малкото оставащо ми напоследък свободно време, което отделям за писане, се занимавам обаче по-скоро със споменатото произведение в постапокалиптичен сетинг. В момента изпитвам по-голямо удоволствие да работя по него, макар че "работя" е доста условно казано, при положение, че го правя рядко и напоследък доста несериозно. В крайна сметка там имам начални части от схемата и малка част от текста.

Ако трябва да бъда честен, нямам никаква идея кога тези неща ще видят бял свят. Естествено, ще се радвам да е възможно най-скоро, но изобщо не си давам зор. Искам да ми е приятно и да не гоня срокове. Освен това бих желал - доколкото е възможно - да изпипам всичко, а книгите да бъдат в голям формат по няколкостотин епизода с доволно количество илюстрации. Това изисква адски много работа и време.

19 Фев 2017 19:47
Спарки
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Въпроси към Сикамор Брайт #120059
По колко начина може да бъде изиграна ''Щурмберг'' ?

аз умрях веднъж ....

а втория път мисля че обвинихме и наказахме не-правилните хора...

ПС. много промени в времето правих .... пък ми послужиха само веднъж ...
колко пъти ти трябва Време ? (общо взето) ...

иначе е доста изплетена историята ...

благодаря за отговора предварително.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: sycamore_bright

20 Фев 2017 20:01
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Сикамор Брайт #120077
Щурмберг може да бъде изиграна по доста на брой начини, като основните разлики са в това кои улики ще събереш, кого ще обвиниш на тяхна основа и какви мотиви ще му/ѝ припишеш. Основните финали са - ако не се лъжа - около 4-5, като до тях можеш да стигнеш по доста на брой пътища (например можеш да обвиниш лицето А в престъплението Б поради мотиви В, Г, или Д и т.н.), а в зависимост от това кого обвиниш и как ще подкрепиш обвиненията си, ти или някой друг от селото може да бъде нарочен за виновник и съответно линчуван. Ако нацелиш истинските виновници и подкрепиш със солидни доказателства тезата си, може да се завърже битка, а от там също има няколко възможни края.

Показателят Време се проверява на сравнително малко на брой места. Основната проверка е към края, когато става развръзката. Преди това има малко на брой проверки, в зависимост от които има различни развои на историята (например дали си пристигнал много късно в тухларната, кога си се свестил в къщата си).

Ако искаш, можеш да пишеш тук или на лично съобщение какви варианти си изиграл досега и кого си обвинил. Оптималният вариант ("най-щастлив край") се постига, ако накрая си взел КД Тайна.

21 Фев 2017 08:35
Спарки
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Въпроси към Сикамор Брайт #120082
Благодаря за отговора..

sycamore_bright писа: писа:
Щурмберг може да бъде изиграна по доста на брой начини, като основните разлики са в това кои улики ще събереш, кого ще обвиниш на тяхна основа и какви мотиви ще му/ѝ припишеш. Основните финали са - ако не се лъжа - около 4-5, като до тях можеш да стигнеш по доста на брой пътища (например можеш да обвиниш лицето А в престъплението Б поради мотиви В, Г, или Д и т.н.), а в зависимост от това кого обвиниш и как ще подкрепиш обвиненията си, ти или някой друг от селото може да бъде нарочен за виновник и съответно линчуван. Ако нацелиш истинските виновници и подкрепиш със солидни доказателства тезата си, може да се завърже битка, а от там също има няколко възможни края.

Мисля че това е доста пост-модернистично от ваша страна, в смисъл харесва ми че няма точно добри и лоши ..(черно на бяло).. ами малко е като -- ''когото набедиш'' ... '' когато го набедиш'' или '' както го набедиш'' ...
от това лъха някаква студена реалност .....
което ми допада...

Оптималният вариант ("най-щастлив край") се постига, ако накрая си взел КД Тайна.

До сега съм я изиграл два пъти , но не съм взел ''Тайна'' и не съм го чел ... макар че го видях че е на края ...
по - принцип не мамя ...
(само ако е пародия-книгата игра ..)
(или ако трябва да се хвърлят много зарове...) :)

04 Окт 2017 23:09
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Въпроси към Сикамор Брайт #124575
Беше обещал едно разказче вече не знам преди колко години. После потвърди, че ще действаш по въпроса. Та въпроса е, кога ще го видим :)

05 Окт 2017 07:51
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Сикамор Брайт #124581
:)
Не знам. Разказчето мутира и сега бавно работя по нещо вече по-голямо. Знаеш, че ще видиш какво е като му дойде времето.
Друго малко разказче - може би за ПГ7, ще видим.

26 Окт 2017 03:57
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Въпроси към Сикамор Брайт #125128

sycamore_bright писа: писа:
:)Друго малко разказче - може би за ПГ7, ще видим.
ОБЕЩАНО!

30 Ян 2018 09:55 31 Ян 2018 05:24 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Въпроси към Сикамор Брайт #126378
Здравей,
излезе Прах и Сол в Стийм. Как се чувстваш на международната сцена?
Поздравления!

knigi-igri.bg/shop/

15 Юни 2022 21:41
BERSERK's Avatar
BERSERK
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 145
Въпроси към Сикамор Брайт #140189
Здравей. Няколко неща които са интересни:

- Как избра псевдонима Сикамор Брайт?
- Би ли определил най-доброто си произведение (по твоите критерии) и това по което си работил с най-голямо удоволствие
- работиш ли по нова книга след Запад и ако да на каква тематика ще бъде
- би ли се завърнал към криминалната тематика (тип Щурмберг) с някое от бъдещите си произведения?

Капитан Хайнс, Серджо Зъба, Малдеризи, Приятелите, ИК Мега
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, George-AL, Etom

15 Юни 2022 22:11
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Въпроси към Сикамор Брайт #140190
Давай, давай идеи за интервю :)

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

22 Юни 2022 17:37
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Сикамор Брайт #140201
Привет, Берсерк!
Благодаря за въпросите и извинявай за закъснелите отговори.

- Как избра псевдонима Сикамор Брайт?
Преди 10 години, когато попаднах на този форум и участвах за първи път в конкурс с мое произведение, се регистрирах с този псевдоним. Воден от носталгията, реших да избера име, което, подобно на начина, по който старите автори са избирали своите по времето на първата вълна, има нещо общо с моето истинско име, но същевременно звучи по-"западно". По същия начин избрах и А. Хорн :)

- Би ли определил най-доброто си произведение (по твоите критерии) и това по което си работил с най-голямо удоволствие
Най-доброто ми произведение според мен е "Запад". Критериите, които прилагам при поставянето на тази оценка, са: 1) цялостна атмосфера, 2) литература, 3) игра. По него работих и с най-голямо удоволстие досега, поне в по-голямата част от времето. Накрая вече стана бая мъка, особено като набъбна толкова обемът и редакциите и преработките станаха съответно доста тромави, правейки итерациите между мен и редакционния екип по-бавни от обикновеното.

- работиш ли по нова книга след Запад и ако да на каква тематика ще бъде
Не съм започнал все още да пиша, но имам две идеи - едната бих оприличил на трилър/ужас, вдъхновен от "Къща от листа" и "Анихилация". Другата е уестърн вариант на Battle Brothers с повече наблягане на смислени история и сюжет, но там по-скоро искам един ден Виктор да се освободи, за да я направим директно в компютърен вариант.

- би ли се завърнал към криминалната тематика (тип Щурмберг) с някое от бъдещите си произведения?
С удоволствие. Нямам конкретна идея за криминална книга-игра, но може би някоя от гореспоменатите идеи ще съдържа подобни елементи.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, harlequin, George-AL, BERSERK, Etom, vikenti, banskidedo

23 Юни 2022 16:18
BERSERK's Avatar
BERSERK
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 145
Въпроси към Сикамор Брайт #140212
Благодаря за отговора. Още не съм завършил Запад (до смърт 9 съм) но до момента впечатленият ми са много добри. Тази книга е шедьовър и заслужено спечели конкурса. И като литература и като механика на игра - нивото е високо. Със сигурност това вече е една от любимите ми книги игри.

Пожелавам ти успехи и занапред и бих се радвал да видя още твои книги скоро.

Капитан Хайнс, Серджо Зъба, Малдеризи, Приятелите, ИК Мега

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg