• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
27 Апр 2014 10:06
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Topic Author
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88309
Вчера си писах с Ивайло. Каза, че с удоволствие би отговарял на въпроси и като цяло пази изключително хубави спомени за жанра и времето, през което е илюстрирал книги-игри. При него са почти всички оригинални рисунки, като част от тях ми изпрати и ще публикувам тук.

Надявам се, че към темата и творчеството му ще има интерес и че имате въпроси, които бихте искали да зададете. Те заедно с илюстрациите могат да се ползват и за отделни постове на страницата във Фейсбук.

Ивайло е един от най-търсените художници на анимационни филми в Австралия, където понастоящем живее със семейството си. Много харесвам комиксите, които създаде през 90-те ("Справедливите", "Крег", "Изгубеният свят", "Белия дявол"). Към част от илюстрациите му за книги-игри имам забележки, но съм сигурен, че е имало обективни причини за по-ниското им качество. Най-вече липса на достатъчно време, но отговор на този и други въпроси е най-добре той самия да даде.

С горното искам да кажа, че в темата може да се пишат и негативни неща (в рамките на добрия тон). Доколкото познавам Ивайло и по всичко, което са ми разказвали за него не мисля, че ще се обиди.
Прикачени файлове:
1323_6ec33acc40272373b16f247098def42d.jpg
1323_01fbd658d38f20e2038b0347df557864.jpg
1323_f33811802a4f30ed06093ce637e13c98.jpg

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Апр 2014 10:10
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88310
Колко време му е отнемало да направи илюстрациите на една книга-игра?
Коя му е любимата книга-игра?

Избери своето приключение

27 Апр 2014 10:18
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88311
Иво ще се регистрира и ще отговаря директно, за да не препредавам аз :-)

Сканираните оригинали на илюстрациите изглеждат страхотно. Ето още няколко:
Прикачени файлове:
1323_282d6499e3bfc058c76d802deec5f401.jpg
1323_0aac81e14d72429416d17d31db1faf1f.jpg
1323_b666686fbb53f038942e3528b26867d9.jpg

27 Апр 2014 10:21
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 22
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88312
Някак си съм пропуснал това име, бях останал с впечатление, че илюстрациите на всички книги-игри са от Димитър Стоянов или от Петър Станимиров. Но това, което виждам ме радва, ще трябва да поразгледам книгите-игри, за да видя кои са илюстрирани от него, за да мога да задавам въпроси. Междувременно мога да запитам коя е била книгата-игра, която е илюстрирал с най-голямо удоволствие и коя е била на другия полюс?
А от "Справедливите" имам само много добри спомени и като рисунък и като сценарий :-)

PEACE & LOVE

27 Апр 2014 10:24
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88313
първо искам да се извиня за латиницата, но нямам кирилица на клавиатурата.

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
purvo iskam da se izvinia za latinicata,no niamam kirilica na klaviaturata

27 Апр 2014 10:28
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88314
Правех ги много бързо. За един или два дена най-много. Тука говоря за 12 малки и 12 големи черно-бели илюстрации. Хонорарите бяха много ниски тогава и не можех да си позвлоя да работя по тях седмица или две.
Вината за това беше в икономическата ситуация. Издателите не можеха и да плащат повече, понеже приходите бяха минимални и въобще беше борба за оцеляване през 90те.

Praveh gi mnogo burzo. Za edin ili dva dena nai- mnogo. Tuka govoria za 12 malki I 12 golemi cherno-iali illustracii.Honorarite biaha mnogo niski togava I ne mozeh da si pozvolia da rabotia po tiah sedmica ili dve.
Vinata za tova beshe v ikonomicheskata situacia. Izdatelite ne mozeha I da plashtat poveche,poneze prihodite biaha minimalni I vuobshte beshe borba za oceliavane prez 90te.

27 Апр 2014 10:30
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88316

Cliff_Burton писа: писа:
Някак си съм пропуснал това име, бях останал с впечатление, че илюстрациите на всички книги-игри са от Димитър Стоянов или от Петър Станимиров. Но това, което виждам ме радва, ще трябва да поразгледам книгите-игри, за да видя кои са илюстрирани от него, за да мога да задавам въпроси. Междувременно мога да запитам коя е била книгата-игра, която е илюстрирал с най-голямо удоволствие и коя е била на другия полюс?
А от "Справедливите" имам само много добри спомени и като рисунък и като сценарий :-)

Аз мисля, че Ивайло е художникът, който е илюстрирал най-много книги-игри. Той може да каже по-точна бройка, но със сигурност са над 50.

А "Справедливите" са от новата "Дъга". Сценарист отново е Любомир Манолов. За оригиналната "Дъга" ги рисуваше Константин Георгиев-Коко. Това го пиша само за уточнение.

27 Апр 2014 10:32
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88317
А съм илюстрирал повече от 60 книги-игри. Пазя копие от всички и много от оригиналите на илюстрациите. Разбира се, сега като ги гледам, не съм доволен от художественото качество на много от илюстрациите ми, но като за времето, което ги правех е повече от добро :-)))

A sum ilustriral poveche ot 60 knigi igri. Pazia kopie ot vsichki I mnogo ot originalite na illustraciite. Razbira se,sega kato gi gledam,ne sum dovolen ot hudozestvenoto kachestvo na mnogo ot illustraciite mi,no kato za vremeto,koeto gi praveh e poveche ot dobro :)))

27 Апр 2014 10:36
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88318
Добре дошъл на форума.

И все пак, коя ти е любимата книга-игра?

Избери своето приключение

27 Апр 2014 10:37
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88319
Браво на Росен за огранизацията!

Добре дошъл на Ивайло Иванчев на форума!

Разкажи ни с какво се занимаваш сега.

А относно книгите-игри.. въпросите ми са следните:

1. Как протичаше процесът по илюстриране на книга-игра?. Авторите ли подбираха сцените, които да се илюстрират и пишеха задание за тях или ти изчиташе книгата-игра и си харесваше моменти, които да илюстрираш?

2. С кой автор ти беше най-лесно да работиш и кой е бил "най-претенциозен" относно илюстрациите?

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

27 Апр 2014 10:37
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88320
Много се радвам и добре дошъл на форума Ивайло! :-) Благодарности на comics_ross, че те е довел.
Има само хубави спомени от илюстрациите ти на книгите - игри, даже мога да кажа, че някои от тях все още си стоят, запечатани в съзнанието. Примерно на Суперагента или на неговата секретарка :grin: Всъщност така от дистанция на времето, това което ми допада е ясно изразеният комиксов стил.

П.П. Един въпрос и от мен - рисуваш ли все още с туш и перо както едно време?

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

27 Апр 2014 11:01
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88321
Здравейте г-н Иванчев! Добре дошъл на форума и игрите с вас! Без съмнение, вие бяхте любимият ми илюстратор на книги-игри. Моят въпрос в случая е един-единствен: днес бихте ли илюстрирали книга-игра и ако да, това каква сума бихте искали, за да направите една илюстрация? А пет илюстрации, десет? Благодаря предварително!

27 Апр 2014 11:03
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88322
От 15 години живея в Сидни. Работя в анимацията като storyboard artist and producton designer. Бил съм и storyboard supervisor. Работя на свободна практика в момента. През 90те, когато илюстрирах книгите-игри, сам подбирах сцените и поправки или промени нямаше :-) Авторите нямаха претенции към илюстрациите. Може да звучи смешно, но за мен процеса беше следния. Отивах в издателството, където ми давах разпечатка на текта. Аз го прочитах в трамвая, по пътя към Дружба :-) Като се прибера сядах и почвах да рисувам направо без предварителна подготовка. Ползвах само молив, перо, маркер и четка с туш. Свършвах ги за един или два дни максимум. След което ги занасях на ръка в издателството и ми плащаха на ръка. После се прибирах с трамвая и от пазарчето на спиркат с парите пазарувах продукти за ядене и каквото остане за сметки :-)))

Ot 15 godini ziveia v Sydney. Rabotia v animaciata kato storyboard artist I production designer. Bil sum I storyboard supervisor. Rabotia na svobodna praktika v momenta. Prez 90te,kogato illustrirah knigite igri,sam podbirah scenite I popravki ili promeni niamashe :) Avtorite niamaha pretencii kum illustraciite. Moze da zvuchi smeshno,no za men procesa beshe slednia. Otivah v izdatelstvoto,kadeto mi davaha rzapecharka na texta. Az go prochitahv tramvaia,po putia kum Druzba :) Kato se pribera siadah I pochvah da risuvam napravo bez predvaritelna podgotovka. Polzvah samo moliv,pero,marker I chetka s tush. Svurshvah gi za edin ili dva dni maximum. Sled koeto gi zanasiah na ruka v izdatelstvoto I mi plashtaha na ruka. Posle se pribirah s tramvaia I ot pazarcheto na spirkata s parite pazaruvah produkti za iadene I kakvoto ostane za smetki :)))

27 Апр 2014 11:06
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88323

Лисичков писа: писа:
Много се радвам и добре дошъл на форума Ивайло! :-) Благодарности на comics_ross, че те е довел.
Има само хубави спомени от илюстрациите ти на книгите - игри, даже мога да кажа, че някои от тях все още си стоят, запечатани в съзнанието. Примерно на Суперагента или на неговата секретарка :grin: Всъщност така от дистанция на времето, това което ми допада е ясно изразеният комиксов стил.

П.П. Един въпрос и от мен - рисуваш ли все още с туш и перо както едно време?

Мерси за хубавите думи и комплиментите! :-) Не, вече работя само дигитално. Имам wacom cintiq 22 ux
Mersi za hubavite dumi I komplimentite! :) ne,veche rabotia samo digitalno. Imam wacom cintiq 22 ux

27 Апр 2014 11:10
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88324
Натрупаха се много въпроси. Ще се опитам да обобщя тези, на които все още няма отговор, за да е по-лесно за Ивайло. Тъкмо ще публикувам и още илюстрации.

SatanicSlayer: Коя му е любимата книга-игра?

Cliff_Burton: Коя е била книгата-игра, която е илюстрирал с най-голямо удоволствие и коя е била на другия полюс?

nixata: С кой автор ти беше най-лесно да работиш и кой е бил "най-претенциозен" относно илюстрациите?

Bramimer: Днес бихте ли илюстрирали книга-игра и ако да, това каква сума бихте искали, за да направите една илюстрация? А пет илюстрации, десет? (Росен - на този въпрос си мисля, че може да изпрати отговор като лично съобщение. Не съм сигурен, че би искал да обсъжда финансови въпроси публично)
Прикачени файлове:
1323_3e05f28d118bedd589caef8cd9e905e9.jpg
1323_fa7422575be534e4929a9f48aac139b8.jpg
1323_02a7f46eee17444415689d1fc1753cab.jpg

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (22 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от kartacha
    • Today 16:02
    • Игрочетене в бар Абордаж - Пеледгатол: Последната ... (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от turbobobi
    • Today 14:19
    • Професия Ченге (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от George-AL
    • Yesterday 12:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg