Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Как е животът в Австралия? Колко често си идваш в България (ако изобщо)?
Би ли ти донесло удоволствие да илюстрираш още някоя книга-игра?
Наскоро намерих илюстрация на жена с черти точно като тези на моя героиня, но това е по-скоро съвпадение. Сега процедирам по друг начин - предварително си наблязвам илюстрациите и чак след това включвам съответните герои. Объркана работа.Обаче разбира се това не може да замести илюстрации, направени по поръчка. Понеже героите имат определени описания и характеристики.
Ако вземеш просто рисунка от някъде, това няма да съответства на текста.
Здравей Иво, и добре дошъл на форумите на книгите-игри.
Спомена че си си чел книгите предимно като книги за илюстриране. А чел ли си ги и като книги-игри?
Сравнявал ли си илюстрациите си с тези на другите илюстратори в жанра?
Това което изкарваше от илюстрациите стигаше ли ти да си покривах разходите или трябваше да бачкаш и нещо друго?
Икономическата ситуация ли те изгони от татковината?
Защо избра Австралия?
Спирам за малко с въпросите и игрите да са с теб!
Здравейте!
Нов член съм на форума, макар че отдавна знам за него, а и се познавам с някои от хората наживо .
С тази кратка интродукция искам да премина към отдаване на "евала" и задаване на въпроси към Ивайло.
Ивайло,
За мен ти беше огромно вдъхновение с илюстрациите си!
Тогава по телевизията даваха няколко детски сериала с много яка за едно момче анимация: Мишел Ваян, Конан Приключенеца, СтарКом и т.н.
С огромна изненада установих колко много твоите илюстрации приличат на екшън анимациите и че става въпрос за български художник.
Илюстрациите ти от книгите-игри за мен крещяха "МУСКУЛЕСТ, МЪЖКАРСКИ ЕКШЪН!"
Погледите на героите обикновено бяха съсредоточени, а муцуните - на екшън герои. Позите - в действие или готови за такова!
Мацките, както останалите отбелязаха, бяха като излезли от нечия фантазия.
Демоните и другите фантастични същества - разкош!
Та, въпреки някои претупани илюстрации, благодаря ти, че показаваше техниката си. Беше истинско удоволствие още от списание Фют.
Ето и въпросите ми към теб:
1. Как успя да развиеш тази "комиксова" техника, която използваше при илюстриране на книги-игри и комикси?
2. Какво би препоръчал на художници, които биха искали да развият тази техника?
Поздрави!
Борислав
ПС: Просто след гледане на толкова много твои илюстрации през детските ми години, сърце не ми дава да кажа "г-н Иванчев".
Здравейте, г-н Иванчев!
Питаха ви вече за жените, а аз искам да ви питам за екшън сцените как се вдъхновявахте? Тренирали ли сте бойни изкуства, с които да си помагате при някои от илюстрациите, където се изискват по-специфични пози?
Интересувате ли се от манга и можете ли да рисувате в този стил?
Здравейте, Ивайло!
За мен Вие сте идолът ми от детството - още в началото на 90те (2 години преди първите книги-игри), аз ревностно събрах всеки нов брой на списание ФЮТ и закачах плакатите Ви от там на стената в детската ми.
Исках да Ви питам следното:
Лъжа ли се, но в един момент ВИЕ бяхте БУКВАЛНО навсякъде: в МЕГА, в Плеяда, в Хермес, в Астрала....
Честно казано, вероятно сте работили под дяволско темпо и Ви свалям шапка за това но...
Как и от къде намирахте сили (и време) за всичко? Не искам да ви изкарам наркоман, или обсебен, но например, по колко часа спяхте на ден през онзи период, пушихте ли докато рисувате, слушате ли музика (каква), от къде черпехте вдъхновение (чужд арт албуми с комикси и прочее? филми? едно време нямаше нет?), и изобщо - как смогвахте с всички срокове, и дали (ако?) изобщо сте се дънили, спомняте ли си?
И за да не излезе, че питам за лични неща, напомням, че самият Майкъл често е казвал как работи, какво пие и какво слуша, докато пише - ето защо не смятам, че въпросите ми са неадекватни или неприятни!
Поздрави от мен
Ако някой иска да използва старите ми илюстрации - няма проблем. Аз знам, че от такива начинания не се правят пари, особено в момента. Няма проблем дали е печатно или дигитално. Обаче аз нямам всичките оригинали а само част от тях. А от отпечатаните книги едва ли може да се извади прилично качество скан... не знам, може и да стане.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]Ako niakoi iska da ispolzva starite mi illustracii- niama problem. :) Az znam che ot takiva nachinania ne se praviat pari,osobenno v momenta. :) Niama problem dali e pechatno ili digitalno. Obache az niamam vsichkite originali a samo chast ot tiah. A ot otpechatanite knigi edva li moze da se ivadi prilichno kachestvo scan...ne znam,moze I da stane.
Добре дошъл на Ивайло!
Радвам се да "видя", макар и виртуално, още един от хората участвали в създаването на книгите-игри!
Спомням си, че в МЕГА взе участие първоначално в 3 брой - илюстрациите за ТОРНАДО 6 и Ринглас, струва ми се бяха твое дело. Повечето от тях бяха наистина изпипани, в сравнение с "редовните", които се появяваха в изданията на Плеяда, това ми на прави впечатление още тогава.
Спомняш ли си нещо за това време? Как протичаха нещата в МЕГА тогава - след 5 брой илюстрациите също бяха основно от теб, но със "стандартно" качество. Какво беше различно в началото на МЕГАИГРА?
Би ли споделил - ако има такъв - някакъв онлайн ресурс с твои работи сред феновете (извинявам се, ако това е публикувано, но не успях да намеря в темата)?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas