• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
28 Апр 2014 09:30
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1099
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88351
Здравей Иво, и добре дошъл на форумите на книгите-игри.
Спомена че си си чел книгите предимно като книги за илюстриране. А чел ли си ги и като книги-игри?
Сравнявал ли си илюстрациите си с тези на другите илюстратори в жанра?
Това което изкарваше от илюстрациите стигаше ли ти да си покривах разходите или трябваше да бачкаш и нещо друго?
Икономическата ситуация ли те изгони от татковината?
Защо избра Австралия?

Спирам за малко с въпросите и игрите да са с теб!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Апр 2014 10:03
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2005
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88353
Би ли ти донесло удоволствие да илюстрираш още някоя книга-игра?

28 Апр 2014 11:43
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88356

nixata писа: писа:
Как е животът в Австралия? Колко често си идваш в България (ако изобщо)?

Живея в Сидни от 15 години. Разликата между Австралия и България е, че в Австралия всичко работи както трябва, а в България за съжаление - не. =/ Въобще, Австралия е това, което наричахме „нормална държава” и което се стремим да направим в България. Мога да говоря счасове по темата... :twisted:
Иначе в България си идвам веднъж на две години, да се видя с роднини и приятели.

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Az ziveya v Sydney ot 15 godini. Razlikata mezdu Australia I Bulgaria e che v Australia vsichko raboti kakto triabva a v Bulgaria za suzalenie-ne :( Vuobshte Australia e tova koeto narichame "normalna durzava" I koeto se stremim da napravim Bulgaria. Moga da govoria s chasove po temata... :)
Inache v Bulgaria si idvam vednuz na 2 godini da se vidia s rodnini I priateli.

28 Апр 2014 11:45
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88357

Ал Торо писа: писа:
Би ли ти донесло удоволствие да илюстрираш още някоя книга-игра?

Да, определено. :-) Ако ми се отвори време с удоволствие! :-)

Da,opredeleno. :) Ako mi se otvori vreme- s udovolstvie :)

28 Апр 2014 11:49
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88358

Обаче разбира се това не може да замести илюстрации, направени по поръчка. Понеже героите имат определени описания и характеристики.
Ако вземеш просто рисунка от някъде, това няма да съответства на текста.

Наскоро намерих илюстрация на жена с черти точно като тези на моя героиня, но това е по-скоро съвпадение. Сега процедирам по друг начин - предварително си наблязвам илюстрациите и чак след това включвам съответните герои. Объркана работа.
Аз лично много бих се радвал да видя Ваши илюстрации в КИ от новата вълна, най-малкото защото ги намирам за по-добри от сегашните.

28 Апр 2014 12:03
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88359

Вилорп писа: писа:
Здравей Иво, и добре дошъл на форумите на книгите-игри.
Спомена че си си чел книгите предимно като книги за илюстриране. А чел ли си ги и като книги-игри?
Сравнявал ли си илюстрациите си с тези на другите илюстратори в жанра?
Това което изкарваше от илюстрациите стигаше ли ти да си покривах разходите или трябваше да бачкаш и нещо друго?
Икономическата ситуация ли те изгони от татковината?
Защо избра Австралия?

Спирам за малко с въпросите и игрите да са с теб!

Мисля, че само няколко книги съм чел като игра, където се ходи от един пасаж за на друг...

Да, човек винаги съревновава с конкурентите, :-) който всъщност са ми добри приятели. :-) Добрите илюстрации на други художници винаги са ме интересували в моята работа и желание да се усъвършенствам.

Да, аз бях един от малкото по това време който можеше да изхранва себе си и семейството си само с илюстриране. Но, за това се плаща цена :-). Аз работех много бързо и съм илюстрирал повече от 200 книги за 8 години, без да броя списанията... Като работих толкова бързо, често качеството страда, за съжаление. Малко от нещата ми са на ниво, което да ме задоволява. :sad: Но хонорарите по това време бяха направо смешни... Още си спомням 1996-та по време на хипер инфлацията аз илюстрирах детска книжка - 12 цветни илюстрации с корицата. Платиха ми в девалвирали левове, които веднага обърнах в американски долари. Бяха 45$. :sad:
Тогава окончателно разбрах, че трябва да се изнсям от татковината :-)
Досега нито за миг не съм съжалявал за решението си...

Кандидатирах се за Канада и Австрали и взех виза за Австралия. не знаех нищо за страната, но по логика допуснах, че от БГ няма как да е по-зле... :-) Оказах се прав :-)

Mislia che samo niakolko knigi sum chel kato igri-kadeto se hodi ot edin pasaz na drug..

da,chovek vinagi se sravniava s konkurenciata :) koito vsushtnost sa mi dobri priateli :) Dobri illustracii na drigi hudoznici vinagi sa me inspirirali v moiata rabota I zelanie da se usuvurshenstvam.

Da,az biah edin ot malkoto po tova vreme koito mozeshe da izdurza sebe si I semeistvo samo s illustrirane. No za tova se plashta cena :) Az raboteh mnogo burzo I sum illustriral poveche ot 200 knigi za 8 godini,bez da broia spisaniata... Kato rabotish tolkova burzo,chesto kachestvoto strada ,za suzalenie. Malko ot neshtata mi e sa na nivo,koeto da me zadovoliava :( No honorarite po tova vreme biaha napravo smeshni... Oshte si spomniam 1996 po vreme na hiper inflaciata az illustrirah detska knizka-12 cvetni illustracii s korica.Platiha mi v devalvirali levove,koito vednaga oburnah v US dollars. Biaha $45. :(
Togava okonchatelno razbrah che triabva da se iznasiam ot tatkovinata :)
Dosega nito za mig ne sum suzalil za reshenieto si...

Az kandidatstvah za Kanada I Australia I vzeh viza za Australia. Ne znaeh nishto za stranata,no po logika dopusnah che ot BG niama kak da e po-zle.. :) Okazah se prav :)

28 Апр 2014 17:23
turbobobi's Avatar
turbobobi
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 71
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88378
Здравейте!

Нов член съм на форума, макар че отдавна знам за него, а и се познавам с някои от хората наживо :P.
С тази кратка интродукция искам да премина към отдаване на "евала" и задаване на въпроси към Ивайло.

Ивайло,
За мен ти беше огромно вдъхновение с илюстрациите си!
Тогава по телевизията даваха няколко детски сериала с много яка за едно момче анимация: Мишел Ваян, Конан Приключенеца, СтарКом и т.н.
С огромна изненада установих колко много твоите илюстрации приличат на екшън анимациите и че става въпрос за български художник.
Илюстрациите ти от книгите-игри за мен крещяха "МУСКУЛЕСТ, МЪЖКАРСКИ ЕКШЪН!" :D

Погледите на героите обикновено бяха съсредоточени, а муцуните - на екшън герои. Позите - в действие или готови за такова!
Мацките, както останалите отбелязаха, бяха като излезли от нечия :wink: фантазия.
Демоните и другите фантастични същества - разкош!

Та, въпреки някои претупани илюстрации, благодаря ти, че показаваше техниката си. Беше истинско удоволствие още от списание Фют. :-)

Ето и въпросите ми към теб:

1. Как успя да развиеш тази "комиксова" техника, която използваше при илюстриране на книги-игри и комикси?
2. Какво би препоръчал на художници, които биха искали да развият тази техника?

Поздрави!
Борислав

ПС: Просто след гледане на толкова много твои илюстрации през детските ми години, сърце не ми дава да кажа "г-н Иванчев".

28 Апр 2014 17:29
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88379
Здравейте, г-н Иванчев!
Питаха ви вече за жените, а аз искам да ви питам за екшън сцените как се вдъхновявахте? Тренирали ли сте бойни изкуства, с които да си помагате при някои от илюстрациите, където се изискват по-специфични пози?
Интересувате ли се от манга и можете ли да рисувате в този стил? :-)

28 Апр 2014 17:45
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88382
Здравейте, Ивайло!

За мен Вие сте идолът ми от детството - още в началото на 90те (2 години преди първите книги-игри), аз ревностно събрах всеки нов брой на списание ФЮТ и закачах плакатите Ви от там на стената в детската ми.

Исках да Ви питам следното:

Лъжа ли се, но в един момент ВИЕ бяхте БУКВАЛНО навсякъде: в МЕГА, в Плеяда, в Хермес, в Астрала....

Честно казано, вероятно сте работили под дяволско темпо и Ви свалям шапка за това но...

Как и от къде намирахте сили (и време) за всичко? Не искам да ви изкарам наркоман, или обсебен, но например, по колко часа спяхте на ден през онзи период, пушихте ли докато рисувате, слушате ли музика (каква), от къде черпехте вдъхновение (чужд арт албуми с комикси и прочее? филми? едно време нямаше нет?), и изобщо - как смогвахте с всички срокове, и дали (ако?) изобщо сте се дънили, спомняте ли си?

И за да не излезе, че питам за лични неща, напомням, че самият Майкъл често е казвал как работи, какво пие и какво слуша, докато пише - ето защо не смятам, че въпросите ми са неадекватни или неприятни! :-)

Поздрави от мен :hi:

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

29 Апр 2014 02:09
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88397

GamebookerT писа: писа:
Здравейте!

Нов член съм на форума, макар че отдавна знам за него, а и се познавам с някои от хората наживо :P.
С тази кратка интродукция искам да премина към отдаване на "евала" и задаване на въпроси към Ивайло.

Ивайло,
За мен ти беше огромно вдъхновение с илюстрациите си!
Тогава по телевизията даваха няколко детски сериала с много яка за едно момче анимация: Мишел Ваян, Конан Приключенеца, СтарКом и т.н.
С огромна изненада установих колко много твоите илюстрации приличат на екшън анимациите и че става въпрос за български художник.
Илюстрациите ти от книгите-игри за мен крещяха "МУСКУЛЕСТ, МЪЖКАРСКИ ЕКШЪН!" :D

Погледите на героите обикновено бяха съсредоточени, а муцуните - на екшън герои. Позите - в действие или готови за такова!
Мацките, както останалите отбелязаха, бяха като излезли от нечия :wink: фантазия.
Демоните и другите фантастични същества - разкош!

Та, въпреки някои претупани илюстрации, благодаря ти, че показаваше техниката си. Беше истинско удоволствие още от списание Фют. :-)

Ето и въпросите ми към теб:

1. Как успя да развиеш тази "комиксова" техника, която използваше при илюстриране на книги-игри и комикси?
2. Какво би препоръчал на художници, които биха искали да развият тази техника?

Поздрави!
Борислав

ПС: Просто след гледане на толкова много твои илюстрации през детските ми години, сърце не ми дава да кажа "г-н Иванчев".

:-))) Може да ми казваш Иво :-) Аз съм на 45 години вече, но в главата си аз съм още на 16 :-)))
Сериозно, аз се чувствам на 16 и никой не може да ме убеди в противното! :-))) Проблемното е когато трябва да комуникирам със "сериозни" хора на "моята възраст" и се чувствам много неадекватно :-) Чувствам се все едно че съм на някакво скучно събиране, където родителите ми са ме завели и си мисля: Какви са тези чичквоци и лелки и за какво въобще ми говорят? :-)))))
Просто гледай повече комикси, но такива на по-добри художници и се опитвай да анализираш стила им, обръщай внимание на детайла, прерисувай от тях. Това са правили художниците от как свят светува - те са се учили един от друг.
На мен любими са ми Франк Милър, Моебиус, Хюго Прат, Травис Шарес. Знам, че никога няма да стигна тяхното ниво, но това не е причина да спра да се опитвам :-)

:))) Moze da mi kazvash Ivo :) Az sum an 45 godini veche,no v glavata si az sum oshte na 16 :))) Seriozno,az se chuvstvam na 16 I nikoi ne moze da me ubedi v protivnoto! :)))) Problemnoto e kogato triabva da komunikiram sus "seriozni" hora na "moiata vuzrast" I se chuvstvam mnogo neadekvatno :) Chuvstvam se vse edno che sum na niakakvo skucno subirane kadeto roditelite mi sa me zaveli I si mislia: "Kakvi sa tezi chichkovci I lelki I za kakvo vuobshte mi govorat? " :)))))

Prosto gledai poveche komiksi,no takiva na po-dobri hudoznici I se opitvai da analizirash stila im,obrushtai vnimanie na detaila,prerisuvai ot tiah. Tova sa pravili hudoznicite ot kak sviat svetuva-te sa se uchili edin ot drug.

Na men lubimi sa mi Frank Miller, Moebius, Hugo Pratt, Travis Charest. Znam che nikoga niama da stigma tiahnoto nivo,no tova ne e prichina da spra da se opitvam :)

29 Апр 2014 02:21
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88398

Horacio B. Andreas писа: писа:
Здравейте, г-н Иванчев!
Питаха ви вече за жените, а аз искам да ви питам за екшън сцените как се вдъхновявахте? Тренирали ли сте бойни изкуства, с които да си помагате при някои от илюстрациите, където се изискват по-специфични пози?
Интересувате ли се от манга и можете ли да рисувате в този стил? :-)

За бойните сцени се изискват познания. Аз съм събирал учебници по бойни изкуства, албуми с оръжия, учебник по сценична фехтовка. Като пример как човек може да се учи мога да дам как тук преди години започнах да работя по продукция, където героите са нещо подобно на Кунг-фу Панда. Аз взех от видеотеката всички видеокасети (това беше преди години) за манастира Шаолин и започнах да ги гледам кадър по кадър, като спирах на стоп-пауза и да прерисувам всичките движения едно по едно и да ги анализирам. Все още пазя всичките рисунки.

От манга да, но само от по-добрите в артистично отношение. Главно съм фен на Masamune Shirow - художника на Ghost in the Shell. Той е гениален. Но не от мейнстриим манга. Повечето са посредствени в художествено отношение. То същото важи и за Марвел комиксите.

Za boinite sceni se iziskvat poznania. Az sum subural uchebnici po boini izkustva, albumi s oruzia,uchebnik po scenichna fektovka. Kato primer kak chovek moze da se uchi moga da dam kak tuk predi godimi zapochnah da rabotia po produkcia,kudeto geroite sa neshto podobno na "Kung-fu Panda" Az vzeh ot videotekata vsichi videokaseti [tova beshe predi godini] za manastira Shaolin I zapochnah da gi gledam kadur po kadur kato spitah na stop-pause I da prerisuvan vsichkite dvizenia edno po edno I da gi analiziram. Vse oshte pazia vsichkite risunki.

Ot Manga da,no samo ot po-dobrite v artistichno otnoshenie. Glavno sum fan na Masamune Shirow -hudoznika na Ghost in the Shell. Toi e genialen. No ne ot mainstream manga. Povecheto sa posredsvenni v hudozestvenno otnoshenie. To sushtoto vazi I za Marvel komiksite.

29 Апр 2014 02:34
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88399

Yann Gamgee писа: писа:
Здравейте, Ивайло!

За мен Вие сте идолът ми от детството - още в началото на 90те (2 години преди първите книги-игри), аз ревностно събрах всеки нов брой на списание ФЮТ и закачах плакатите Ви от там на стената в детската ми.

Исках да Ви питам следното:

Лъжа ли се, но в един момент ВИЕ бяхте БУКВАЛНО навсякъде: в МЕГА, в Плеяда, в Хермес, в Астрала....

Честно казано, вероятно сте работили под дяволско темпо и Ви свалям шапка за това но...

Как и от къде намирахте сили (и време) за всичко? Не искам да ви изкарам наркоман, или обсебен, но например, по колко часа спяхте на ден през онзи период, пушихте ли докато рисувате, слушате ли музика (каква), от къде черпехте вдъхновение (чужд арт албуми с комикси и прочее? филми? едно време нямаше нет?), и изобщо - как смогвахте с всички срокове, и дали (ако?) изобщо сте се дънили, спомняте ли си?

И за да не излезе, че питам за лични неща, напомням, че самият Майкъл често е казвал как работи, какво пие и какво слуша, докато пише - ето защо не смятам, че въпросите ми са неадекватни или неприятни! :-)

Поздрави от мен :hi:

Ами не. Аз никога през живота си не съм работил нощем или 24 часа, или нещо от сорта. По скоро е въпрос на лична нагласа.
Аз работя много бързо, 2-3 пъти по-бързо от другите. Разбира се, недостатъка на това е, че често качеството страда :-) Обаче за мен е скучно да отделям много време и да изпипвам нещата или много да ги променям - аз се отегчавам бързо. В много от нещата ми има ниво на детайл, обаче не са правени по стандартната процедура.
По принцип човек трябва да седне, да обмисли, да започне да скицира варианти на героите, много различни, докато стигне до някой, който го задоволява. После да разработи героя в различни пози и позиции. Същото се отнася за декорите и обстановката. После да започне да нахвърля скици за евентуалните илюстрации. Най-добрите да почне да ги разработва - да постегне от тук-там, да оправи композицията, перспективата... Аза обаче нямах време а нищо от това... хаха :-) аз сядах и почвах направо :-)
Но това не е правилната процедура и не го препоръчвам :-)

Ami ne,az nikoga prez zivota si ne sum rabotil noshtem ili 24 chasa ili neshto ot sorta. Po skoro e vupros na lichna naglasa.
Az rabotia mnogo burzo, 2-3 puti po burzo ot drugite. Razbira se,nedostatuka na tova e che chesto kachestvoto strada :) Obashe za men e skuchno da otdeliam mnogo vreme I da izpipvam neshtata ili mnogo da gi promeniam-az se otegchavam burzo. V mnogo ot neshtata mi ima nivo na detail,obache ne sa praveni po standartnata procedura.
Po princip chovek triava da sedne,da obmisli,da zapochne da sckicira varianti na geroite,mnogo razlichni,dokato stigne do niakoi,koito go zadovoliava. Posle da razraboti geroia v razlichni pozi I pozicii.Sushtoto se otnasia za dekorite I obstanovkata. Pozle da zapochna da nahvurlia skici za eventualnite illustracii. Nai- dobrite da pochne da gi razrabotva- da postegne ot tuk-tam, na opravi kompoziciata,perespektivata... Az obashe niamah vreme za nishto ot tova... haha :) az siadah I pochvah napravo :)
No tova ne e pravilnata procedura I ne go preporuchvam :)

29 Апр 2014 05:26
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88402
Добре дошъл на Ивайло! :hi:

Радвам се да "видя", макар и виртуално, още един от хората участвали в създаването на книгите-игри!

Спомням си, че в МЕГА взе участие първоначално в 3 брой - илюстрациите за ТОРНАДО 6 и Ринглас, струва ми се бяха твое дело. Повечето от тях бяха наистина изпипани, в сравнение с "редовните", които се появяваха в изданията на Плеяда, това ми на прави впечатление още тогава.

Спомняш ли си нещо за това време? Как протичаха нещата в МЕГА тогава - след 5 брой илюстрациите също бяха основно от теб, но със "стандартно" качество. Какво беше различно в началото на МЕГАИГРА?

Би ли споделил - ако има такъв - някакъв онлайн ресурс с твои работи сред феновете (извинявам се, ако това е публикувано, но не успях да намеря в темата)?

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

29 Апр 2014 08:11
Шангри
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88406

ivaylo_i писа: писа:
Ако някой иска да използва старите ми илюстрации - няма проблем. :-) Аз знам, че от такива начинания не се правят пари, особено в момента. Няма проблем дали е печатно или дигитално. Обаче аз нямам всичките оригинали а само част от тях. А от отпечатаните книги едва ли може да се извади прилично качество скан... не знам, може и да стане.
Ako niakoi iska da ispolzva starite mi illustracii- niama problem. :) Az znam che ot takiva nachinania ne se praviat pari,osobenno v momenta. :) Niama problem dali e pechatno ili digitalno. Obache az niamam vsichkite originali a samo chast ot tiah. A ot otpechatanite knigi edva li moze da se ivadi prilichno kachestvo scan...ne znam,moze I da stane.

Благодаря за предоставянето на оригиналните илюстрации (не говоря толкова за възможността да се ползват, а по-скоро за сканирането на оригиналните скици - разбира се и за двете неща големи благодарности). Мисля, че сте първия български илюстратор, който предоставя оригинални скици, но може и да бъркам. Определено качеството на оригиналите е по-добро от качеството на сканираните илюстрации от книгите по ред причини. Ето и един пример, но с преводна КИ:

Първо две оригинални скици:

Две сканирани от западно издание:

И накрая сканирана илюстрация от българското издание:

С това искам да кажа, че предоставянето на сканираните оригинални скици само може да повиши качеството на дигитализираните книги-игри и е повече от добре дошло.

"Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника."

29 Апр 2014 08:41
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88407

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Добре дошъл на Ивайло! :hi:

Радвам се да "видя", макар и виртуално, още един от хората участвали в създаването на книгите-игри!

Спомням си, че в МЕГА взе участие първоначално в 3 брой - илюстрациите за ТОРНАДО 6 и Ринглас, струва ми се бяха твое дело. Повечето от тях бяха наистина изпипани, в сравнение с "редовните", които се появяваха в изданията на Плеяда, това ми на прави впечатление още тогава.

Спомняш ли си нещо за това време? Как протичаха нещата в МЕГА тогава - след 5 брой илюстрациите също бяха основно от теб, но със "стандартно" качество. Какво беше различно в началото на МЕГАИГРА?

Би ли споделил - ако има такъв - някакъв онлайн ресурс с твои работи сред феновете (извинявам се, ако това е публикувано, но не успях да намеря в темата)?

Да ти кажа честно, нямам спомени за това. Тук имам мисля, няколко броя на Мега с мои работи... това беше доста отдавна - преди почти 20 години:) Предполагам, че причините са свързани главно с два фактора - срокове и най-вече заплащане. Аз описах по-подробно в един от отговорите, работния процес - какъв трябва да бъде по принцип и какъв беше при мен :-) Аз се опитвах да оптимизирам всичко до степен да ги свърша максимално бързо и в същото време да са достатъчно добро качество. Ако сваля качеството, това би разочаровало читателите, издателите и мен самия. За моите работи по-това време смятам, че бързината ми беше на отлично ниво - там нямах конкуренция. качеството беше на добро и много добро ниво. Някой би казал отлично, но аз знам, че не беше, но поне имам оправдание за това :-)
Иначе не, нямам онлайн ресурс с мои работи. Може би трябвало да помисля по този въпрос :-)
Da ti kaza chestno,niamam spoemni za tova.Tuka imam mislia niakolko broia na MEGA s moi raboti... tova beshe dosta ottavna-predi pochti 20 godini :) Predpolagam che prichinite sa svurzani glavno s dva factora-srokove I nai veche zaplashtane. Az opisah po-podrobno v edin ot otdovorite rabotnia process-kakuv triabva da bude po princip,i kakuv beshe pri men :) Az se opitvah da optimiziram vsichko do stepen da gi svursha maximalno burzo I c sushtoto vreme da sa dostatuchno dobro kachestvo. Ako svalia kachestvoto,tova bi razocharovalo chitatelite,izdatelite I mene samia. Za moite raboti po-tova vreme smiatam che burzinata mi beshe na otlichno nivo-tam niamah konkurencia. Kashectvoto beshe na dobro I mnogo dobro nivo.Niakoi bi kazal otlichno,no az znam che ne beshe,no pone imam opravdanie za tova :)
Inache ne,niamam online resource s moi raboti. Moze bi triabvalo da ponislia po tozi vupros...

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Гримоар - вгледай се в очите на страхa (42 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Der
    • Yesterday 20:39
    • Флууд (5566 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 18:38
    • Февруарска форумна среща - да се преброим. (7 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Ал Торо
    • Yesterday 18:37

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg