• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Неделчо Богданов

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
25 Ян 2016 22:57
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Topic Author
Въпроси към Неделчо Богданов #112056
Здравейте на всички. Радвам се, че сте отразили книгите на Българ и тук. Прочетох темата на първата книга и попаднах и на доста негативни мнения относно сериала ми. Привикнал съм на това, но тук в случая беше ново за мен да бъда толкова нареждан от един от любимите ми автори от детството. Нищо...истината си е такава каквато си е, и няма смисъл да оборвам мнения... "Златният Оракул" все още си е любимото ми заглавие, заедно със "Замакът на Таласъмите" и "Пурпурният змей". Като фен от малък на книгите игри се радвам много на канските усилия, които полагате за да развивате жанра. Развили сте жанра адски много (толкова много, че вече праволинейните книги-игри (като Българ :-) са ми леко скучни. Не мога да се сетя, дали на времето имаше кодови думи, таблици и т.н.т (в спомените ми като че ли нямаше)"Призвание Герой" е страхотна поредица и ме е яд, че нямам 1ви брой, та ако ми кажете как мога да си го купя...? Герои също е страхотна книжка, изиграх я най-малко 5 пъти (първият път без да пробвам приключенци, защото не разбрах...но пък само първия път беше успешен). Все още не съм чел всички нови книги, но това което съм чел е изненадващо силно. Честита и първа книжарница на жанра! Тия дни ще се завъртя да я видя. Стискам палци нещата да вървят все на горе с всяка година.
Та, въпросите ми са: Има ли от къде да си закупя първия брой на "Призвание Герой"?
Кога ще излезе продължението на "Отново заедно" че след хироус 3 свърши :-)
Кога ще излезе продължението на Котарака Торо?
Поздрави на всички,
Неделчо

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Добромир

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Ян 2016 00:13
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Въпроси към Неделчо Богданов #112058
[offtopic]Неделчо, има останали застояли бройки на ПГ1 в две от магазинчетата, в които се продават, трябва да мина да ги заредя с новите издания, ще изтегля тогава застоялите бройки и ще ти изпратя Призванието 1 - иначе при нас първият брой замина много отдавна.
Котаракът - надявам се скоро да го пратя за текстови редакции, плануван е за пролетния панаир в НДК най-късно, заедно с "Хиперкосмос - Генезис", новата приказка игра и Българ 3 :)[/offtopic]

Как върви вторият брой, широката публика оценява ли го като първия? Тук широко разпространеното мнение на хората, които са го чели е, че се е получил по-добре от първия. И чакаме ли трети, наистина?

26 Ян 2016 01:30
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Въпроси към Неделчо Богданов #112059
Не знам още как върви? Не ме държат в течение. Имам идея и за Българ 3, като гледам да ги усложнявам игрово, но това дали ще има зависи до голяма степен от Сиела. Важно беше Българ 1 да е максимално лесна, защото от наблюдения виждам как децата се отказват от трудната механика и за това реших максимално прост вариант. Мисля че с горния пост казах същите похвали, които и Майндкрайм. От страни изглежда така, че развитието е голямо, точно както на теб ти изглежда от страни, че се занимавам професионално с това което правя и за това имам нужда да фамилиарнича :-) А това, че го правят безкористно нямаше нужда да го споменавам, то се вижда. От редакция не разбирам, за това не мога да го отбележа. Спомените ми бяха че май нямаше кодови думи навремето, но може и да съм забравил. Новите таблици, които визирах са "Да намериш дракон", "Отново заедно" и"Герои" а не просто да попълвам точки живот и екип.... Втория Българ и мен ме кефи повече, Торо, особено идеята ми за кодовите думи с цифри (не съм сигурен дали някой не го е направил вече) но едва ли ще мине по успех пъвия. Много се радвам за ПГ1 :-)

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

26 Ян 2016 07:15
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Въпроси към Неделчо Богданов #112062
Хайде, мир! :grin:
[offtopic]Послепис: За разлика от Майндкрайм и половината форум, аз харесвам сериала ;) Кога ще има нов епизод?[/offtopic]

"Въображението е по-важно от знанието."-Алберт Айнщайн

26 Ян 2016 11:23
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Въпроси към Неделчо Богданов #112080
Скоро ще има нови епизоди :-) правим ги в момента.

26 Ян 2016 11:56
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Въпроси към Неделчо Богданов #112082
Здравей, Nedelcho Bogdanov.

Аз имам следния въпрос: двете книги /Българ 1 и 2/ изцяло ли са написани по твой сценарий от Богдан Русев или и ти имаш някакво участие в писането им.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

26 Ян 2016 12:46
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Въпроси към Неделчо Богданов #112085
Той ги написа изцяло по мои планове. За това съм го писал Ghost Writer, какъвто е в случая, ако бяхме решили да не го споменаваме на корицата

26 Ян 2016 22:34
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Въпроси към Неделчо Богданов #112108
Движението по карта чия идея беше?

Избери своето приключение

27 Ян 2016 07:06
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Въпроси към Неделчо Богданов #112113
Господин Богданов добре дошли във форума и поздравления за успеха на книгата.Не е важно дали хората в този форум я харесват , важното е че младите читатели се зарибяват. Искам да ви попитам лесно ли се нави Богдан Русев да стане гост писател ?

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

27 Ян 2016 10:39
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Въпроси към Неделчо Богданов #112117
Здравейте на всички,
Monewww и останалите - Българ е най-продаваната книга игра заради марката, не заради качеството. Прочел съм всичките нови книги-игри (с няколко изключения) и са по-добри като книги игри, това ми е ясно. Но търсеният ефект е сполучлив, защото феновете я харесаха много, тъй като не знаеха какво е книга-игра до сега. В този ред на мисли Майндкрайм в предната тема (преди да пуснем книгата) имаше опасения, че го е страх ако е издънка после всички ще викат за вашите книги-игри: това са онези гадните книги. Стана точно обратното. Майндкраим направи това което мрази най много - грешна прогноза. Добре си дошъл да се извиниш :-)
SatanicSlayer - моя е идеята, но не знам защо питаш - това не е нещо сложно да се сети човек. Виждам че доста ме подценявате относно интерактивния жанр и ви пращам следните излязли неща от мен:
2011 - Мисия Българ (комикс-игра):
games.balgar.bg/games/mission-balgar/
2012 - Брейн Демидж - Куестът

psicho_lg - Благодаря ти за етикета, но може да ми викаш Неделчо, Дечо - Не знам до колко да говоря от името на Богдан, но от моя страна изглежда че лесно се нави и моите впечатления за него са супер яки.

27 Ян 2016 21:31
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Въпроси към Неделчо Богданов #112176
Здравей Неделчо!

Поради липса на време и сериозен интерес, така и не прочетох Българ 1, а поради същите причини все още не съм се сдобил с Българ 2. :grin: В интерес на истината не съм прочел и още доста книги-игри от Новата вълна... Феновете на форума сме предимно ветерани и сме ориентирани към съвсем друг тип книги-игри, което е разбираемо. Поздравления за постигнатите успехи със заглавията "Българ"! По време на панаирите на кинагата лично видях как децата им се радват и ги търсят. Смятам, че те са чудесна възможност за по-младото поколение изобщо да разбере, че такова животно като книгата-игра съществува и второ, което е по-важно - да се поинтересуват за други заглавия от настоящето и миналото.
Имам няколко въпроса, които обяснимо се ситуират и около Робърт Блонд. Ясно е, че ти не можеш да отговаряш от негово име и все пак :

1. Имаш ли желание да разработиш книга-игра и за по-старото поколение?
2. Щом Р.Блонд се е навил с лекота да участва в проекта "Българ" смяташ ли, че би могъл да се завърне към жанра и с някое по-"конвенционално" произведение за нас ветераните? Интересно ми е водили ли сте разовори на тази тема и какво е ноговото становище, ако го е изразил?
3. Би ли поканил Робърт Блонд на този форум за да участва в дискусия с неговите фенове, които са много?

"Intellect is invisible to the man who has none".

27 Ян 2016 22:07
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Въпроси към Неделчо Богданов #112178

Nedelcho Bogdanov писа: писа:
SatanicSlayer - моя е идеята, но не знам защо питаш - това не е нещо сложно да се сети човек.

Питам, защото като започнах да я играя, доста ми напомни на олекотен вариант на Херкулес, написана от Блонд.

Избери своето приключение

28 Ян 2016 10:37
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Въпроси към Неделчо Богданов #112183
Здрасти Zort,
Заложената схема на книгите-игри на Българ е да се усложнява с всяка следваща. Така че може да се включиш, като читател към някоя от следващите (ако изобщо има следваща - това все още не е сигурно)
Относно Блонд не мога и не искам да отговарям. По-правилно е не аз, а вие да го поканите тук
SatanicSlayer - на мен пък ми напомня на любимата ми игра от училище - Мънки Айлънд

28 Ян 2016 21:21
Peter Lee
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Въпроси към Неделчо Богданов #112235
Здравей, Неделчо. И аз да те питам нещо, което ми е интересно. :-)
Защо избра да наемеш точно Р. Блонд за написването на книгите- игри? Преговарял ли си с други автори?
Предлагал ли си оферта на Е. Уейн, партньорът на Р. Блонд от едно време, и той да помага в начинанието??

Книгата е чудесна като за сегашното поколение деца. По мои впечетления те никак не четат, та може и тя да им е първата книга въобще и истински да им хареса, като нямат как да съпоставят със старите класики.

28 Ян 2016 21:51
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Въпроси към Неделчо Богданов #112236

Nedelcho Bogdanov писа: писа:
Относно Блонд не мога и не искам да отговарям. По-правилно е не аз, а вие да го поканите тук

Вярно е, че е по-правилно ние да го поканим тук, но лично аз му нямам координатите иначе досега да съм го сторил. Даже по едно време дадох предложение и интервюто в ПГ4 да е с него защото смятам, че ще е интересно на публиката. Не че със Сикамор беше лошо, но Блонд е любим автор на мнозина. Тъй като счетох, че сте в добри отношения, опитах да си издействам твоето посредничество, но здраве да е! Ще предложа на отговорните фактори ако желаят да го поканят, защото смятам, че ще бъде много интересно да обмени мнения с (по)читатели от близкото минало. :-) Честно казано - малко се опасявам да не стане пак някоя дандания ама... може да го предупредиш, какво го чака. :wink:

"Intellect is invisible to the man who has none".

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Time to create page: 0.072 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg