• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Сара Дженит

Въпроси към Сара Дженит

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
30 Ян 2017 22:19 30 Ян 2017 22:27 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Въпроси към Сара Дженит #119541
WTF, Мишак? :)

Иначе по един въпрос по-горе - ходатайства със сигурност е имало - дори и само под формата на това да се занесе някакъв ръкопис лично на издателя или да му се каже "има тук един нов автор". То няма и какво повече да се направи от това - а това е достатъчно. Един начинаещ автор със сигурност намаза по тази линия - и това е Тед Грей, за чието несвързано писане и болна фантазия имаше вътрешни шеги навремето. :)

За книгата на Сара - предполагам и аз, че си е заслужавала издаването така или иначе - макар и за нещастие да излезе твърде късно. Уникално тъп "инцидент" вярно беше убийството на жанра през 90те.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Ян 2017 23:28
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Topic Author
Въпроси към Сара Дженит #119543
Така и така сме те подхванали на тема Блонд. Спомена , че сте се запознали чрез писма.Ти си знаела, кой е той предполагам от някоя снимка по книгите и как изглежда.Той имаше ли представа с , кой си пише, има предвид визуална? Или поне първоначално е бил само интелектуално запленен?

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Ще помоля господата ММ и УБ да не осират всички теми , ако може да си се дракат само в техните. И, Майкъл май ти беше тоя дет обвинява Уейн, че говори от името на други хора , а сега караш дамата да прави същото.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

31 Ян 2017 12:49
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Въпроси към Сара Дженит #119555

Mindcrime писа: писа:
Понеже писа: "Сашо, ако обичаш, не отговаряй от мое име. Не отговаряй и от името на Боби, когато става дума за личния му живот, защото не ми се вярва да си му светил."
Вероятно все някога са си светили на нещо един на друг, имаха съвместна кариера. Но според теб кога за последно му е светил в писането?
Не знам. По това време Боби пишеше доста - книги-игри за няколко издателства, някои в съавторство, някои самостоятелно, отделно се опитваше пробие с публицистика. Не сме общували чак толкова, че да знам в детайли такива подробности.

Оттук нататък спирам да отговарям на всякакви въпроси свързани с личния ми живот, както и с личния живот на Боби. Ако толкова ви интересува, свържете се с него.

П.С. Инвестирайте време в семействата и приятелите си, не в клюки за живота на другите.

Гледам и не вярвам на ушите си!

31 Ян 2017 12:56
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Въпроси към Сара Дженит #119558
Как стана така че се преориентира от писането към рисуването?
Можеш ли да разкажеш малко повече за работата по проекта „герои”?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

31 Ян 2017 13:01 31 Ян 2017 13:02 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Въпроси към Сара Дженит #119561
Здравей,
аз искам да те питам нещо полулично ;) .
Едно време твоите приятелки интересуваха ли се от КИ?
Доколко женския пол изобщо се е интересувал според теб от КИ (където героите в мъжки род преобладаваха)?
(аз нямам спомен да съм обсъждал КИ с момичета, но пък на онази възраст май се деляхме от тях и може просто да не съм знаел).
Какво може да се направи, за да се привлече повече женския пол към КИ (още повече, че той чете повече от мъжкия според мен)?

knigi-igri.bg/shop/

31 Ян 2017 20:46 31 Ян 2017 20:48 от Сара Дженит.
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Сара Дженит #119574

Вилорп писа: писа:
Как стана така че се преориентира от писането към рисуването?
Спасе, не знам защо ми задаваш въпроси, на които вече знаеш отговорите. Винаги съм рисувала, още отпреди да се науча да пиша. В различни периоди от живота ми едното е надделявало над другото, но на мен ме ми изглежда като "преориентация".

Можеш ли да разкажеш малко повече за работата по проекта „герои”?
Този въпрос трябва да го зададеш също и на Никсата и Джордж. На Никсата дори повече, отколкото на мен. Преводът и преработката се проточиха доста, което за мен е кофти ситуация, защото подсилва склонността ми да отлагам и да се занимавам с други неща. Колкото и да не ми е приятно, работя по-добре във фаза "аларма", когато крайният срок е на хоризонта и особено във фаза "паника", когато земята се тресе, през прозореца навлиза пушек, а вратата се тресе от тежки удари. Но да не се увличам - с "Герои" не беше по-различно. Никсата в един момент ми сервира дата, в която книгата трябваше да се предаде за печат и изведнъж трябваше да се сътворят минимум десетина илюстрации плюс корица. Сколасах само за портрети на героите (и корицата), при това един трябваше да го почна отначало, защото се оказа, че бил сменен докато са преработвали текста с Ерик. (В оригинала на мястото на Кръстоносеца имаше една яка жена с магически татуировки и грамадна брадва). Никсата реши, че можем да допълним с малко стокови илюстрации (всички изображения на екстериори), които избрахме заедно, така че все пак накрая успяхме да направим прилична визуализация, макар и разностилова.

kiril_ps писа: писа:
Здравей,
аз искам да те питам нещо полулично ;) .
Едно време твоите приятелки интересуваха ли се от КИ?
Доколко женския пол изобщо се е интересувал според теб от КИ (където героите в мъжки род преобладаваха)?
(аз нямам спомен да съм обсъждал КИ с момичета, но пък на онази възраст май се деляхме от тях и може просто да не съм знаел).
Какво може да се направи, за да се привлече повече женския пол към КИ (още повече, че той чете повече от мъжкия според мен)?
Жените четяха КИ и все още четат. Просто не точно тези жени, за които първо се сещате, а специалната порода "гийк". Ако се замислите, всеки от вас има поне една позната, която е гийк/нърд и с която всъщност имате много повече сходни интереси, отколкото с доста от мъжете на вашата възраст. Някои дори са женени за такива. Жената-гийк има траен интерес към фентъзи/фантастична литература/филми, много вероятно играе бордови и/или дигитални игри, има креативно хоби (или професия) и като цяло има стабилна социална мрежа, без непременно да е екстраверт. Жените, които са посетили форума поне веднъж, са в тази категория, както и доста такива, които са пуснали корени по други дигитални общности.
Не знам как може да се направи така, че още повече жени да четат КИ. Вероятно трябва да се подходи както се прави в някои индустрии - да се пуснат много различни прототипи и да се види коя идея се продава най-добре. Никой не знае предварително как ще реагират потребителите и дали някоя случайна хрумка няма да донесе големия пробив. (Angry Birds е била 50-тата игра на Rovio - не е като да са ударили джакпота с първия удар, или дори с десетия, или трийсетия). Това, което със сигурност няма да привлече жени, е да се подхожда с нагласата, че жените не четат КИ и никога няма да четат, и това е житейски факт. Четящите жени са точно толкова склонни да пробват книги-игри, колкото и четящите мъже - оттук нататък е отговорност на авторите и издателите да направят така, че читателите да останат доволни от избора и инвестицията си и да са склонни да я повторят.
Извън тези общи съображения мога да препоръчам само едно нещо - ако се целите в пълнолетни читатели, наистина е по-добре да се опитате да наложите названието "интерактивен роман/повест/разказ", а не "книга-игра".

Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

31 Ян 2017 21:15
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Topic Author
Въпроси към Сара Дженит #119575
Защо избра псевдонима Сара Дженит?

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

01 Фев 2017 11:14
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Сара Дженит #119593

psicho_lg писа: писа:
Защо избра псевдонима Сара Дженит?
"Дженит" е изменено произношение на genet, което е вид дива котка. Genet се произнася по-лесно от wildcat, а референцията към дива котка е вдъхновено ето от тук:

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Пускам транскрипция, защото не намерих цялата сцена заедно с Денис хопър да е качена някъде:
Jack: [answering phone] Harry! Tell me good news man.
Howard Payne: Oh, I'm sorry Jack. He didn't make it.
Jack: [realizes; slight pause] Fuck!
Howard Payne: It was the watch that lead him to me, wasn't it? It seemed a little hammy to me, to build a bomb out of my precious retirement gift. But you know, I figured a sign that said "Howard Payne" would be pushing it.
Jack: I'm gonna rip your fucking spine out, I swear to God.
Howard Payne: You're gonna do exactly as you're told! Jack, we both know he was the brains of your particular operation. You can't beat me, you're gonna pay me every dollar. Otherwise, you, the wildcat, and every innocent person on that bus, are gonna end up just like your friend. You paying attention? Jack, you listening to me? Jack? Jack!
Jack: Yeah...
Howard Payne: Good! Now you tell them that the drop point is Pershing Square. You drop the bags and leave. I don't show until all your people are gone. It's getting on to 11 AM, Jack, and I think it's gonna be a very pretty day.
[laughs nefariously]
Howard Payne: [hangs up; Jack flips out]
Annie: Jack stop it! We're really scared and we need you right now. I can't do this by myself! Jack, please?
Jack: [chuckles] We're gonna die.
Annie: No we're not. We got this far alright?
[Jack looks at Annie's jacket]
Jack: I'll be damned. You go to the University of Arizona?
Annie: Yeah, so?
Jack: Good football team.
Annie: Yeah? I guess so, I wouldn't know.
Jack: Arizona Wildcats.
Annie: Right...
Jack: He can see you.
Annie: What?
Jack: He can see you. Just keep looking straight ahead.
Jack: [Jack looks around; finds the camera] He called you a Wildcat before. I didn't even pick up on it. Bastard's got a camera right in your face. He can see the whole bus. He's been playing me from minute one.

01 Фев 2017 14:16 01 Фев 2017 14:17 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Въпроси към Сара Дженит #119612

Сара Дженит писа: писа:
Стана ми любопитно доколко и други потребители на форума са склонни да си правят заключения за неща, които не са виждали никога със собствените си очи, като основават мнението си единствено на рекламата или анти-рекламата, която авторът си прави. :)
Рекламата е изключително мощно оръжие, като за справка можеш да видиш темата за Конкурс 11.
До каква степен ти базираш мнението си за даден продукт по „рекламите” за него?
Защо избра този аватар за представянето си тук?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

01 Фев 2017 21:27 01 Фев 2017 21:29 от Сара Дженит.
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Сара Дженит #119624

До каква степен ти базираш мнението си за даден продукт по „рекламите” за него?
Поддавам се на реклама идваща от хора, чието мнение уважавам. (Вероятно е по-коректно да се каже "препоръка"). Затова се съгласих с Торо в неговата тема, че мнението на хора, чиито критерии за нещата вече познаваш по собствената им работа, ще тежи повече, отколкото мнението на хора, чиито разбирания и критерии все още не познаваш.

Защо избра този аватар за представянето си тук?
Е, как защо. :whistle: Всички знаем, че форумът циклично преминаваше през сатурнов тригон, при което някакъв постоянен процент потребители се изпокарваха, раздаваха се банове и летяха клетви никога за край на посещенията. (Струва ми се, че аз бях предимно кибик в тези битки, но ако съм насосала някой някога, да прощава). Фигурата на Професора беше много на място в такава среда, макар че първият ми аватар беше с друга негова снимка. Сега вече общността е постигнала известна зрялост, никой не смята, че всяка мекица е плесница в лицето на международния империализъм, а и самият професор отдавна май вече не е на екран. Все пак, не смятам да го сменям. Все още ме радва.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Сара Дженит
Time to create page: 0.061 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg