• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Джордж М. Джордж

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 9
20 Юни 2011 16:05
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Topic Author
Въпроси към Джордж М. Джордж #16521
Влизам аз днеска във форума и що да видя: Майкъл си пуснал тема за въпроси и дори отговаря в нея, което наистина ме зарадва, даже и аз бях там и аз питах. После обаче се сетих, че наоколо витае един друг автор който също може да понесе свой дан от въпроси. Не че и двамата не са отговаряли в други теми, но така ми се струва доста по-прегледно и подредено. Та ето и моята партида:

Замислял ли се се за страт в света на „Господаря на Мрака” и „Древното зло”?
Стратове „поръчкови” ли бяха или по идеи на авторите?
В Джонга имаше едно много хубаво разказче-повест което настина ме накара да се вживея във света и честно казано Белия лъв си ме плашеше. Та дали като част то новата вълна предвижваш други такива хубави лирични отклонения от игрите?
Ако се хванем да изчопкаме грешките във Виртуална полиция, ще ни зарадваш ли със „Виртуален полицейски сборник”?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Юни 2011 17:19
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 411
Въпроси към Джордж М. Джордж #16529

Вилорп писа: писа:
1. Замислял ли се се за страт в света на „Господаря на Мрака” и „Древното зло”?
2. Стратове „поръчкови” ли бяха или по идеи на авторите?
3. В Джонга имаше едно много хубаво разказче-повест което настина ме накара да се вживея във света и честно казано Белия лъв си ме плашеше. Та дали като част то новата вълна предвижваш други такива хубави лирични отклонения от игрите?
4.Ако се хванем да изчопкаме грешките във Виртуална полиция, ще ни зарадваш ли със „Виртуален полицейски сборник”?
Първо извинявай, че ти номерирах въпросите, така ми е по-лесно да отговоря.

1. Не не се е замисляла такава стратегия. Те си бяха "игри на Плеяда".

2. Тоя въпрос не ми е много ясен. Какво имаш предеид под "поръчкови"? Ако се отнася до темите - да, даваха ни преложения, какво според издателството ще се продава. Никой не ни е налагал какво да пишем... обаче веднага си признавам, че поне аз направих няколко неща без да съм много запален по сюжета. Предложиха ми и аз се съгласих... май бях станал прекалено самоуверен... знам ли :?

3. Ами честно казано не знам... аз не съм много добър в "литературата" като се "вдъхновя" пиша прекалено патетично, после когато корегирам и става все по-зле.

4. Това много искам да го направя. Само ми намерете текстовете, че не ги пазя и казвайте какво да поправям и допълвам.

02 Юли 2011 23:04
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Въпроси към Джордж М. Джордж #17650
Брех, как си го бях нарочил, пък сега се усетих, че съм забравил! :rolleyes:

Джордж, ти каква литература харесваш? Кои са книгите, които са ти направили най-силно впечатление? И в последно време какво си чел? За художествена литература говоря.

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

05 Юли 2011 10:08
Kromodor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Въпроси към Джордж М. Джордж #17999
Какъв е Myers-Briggs профилът ти? :)

Изтеглете "Котаракът и Спасението на Аврея" безплатно
www.legacyofkreya.com
www.legacyofkreya.com/blog
www.facebook.com/legacyofkreya

05 Юли 2011 11:40
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Джордж М. Джордж #18015

invincible писа: писа:
Брех, как си го бях нарочил, пък сега се усетих, че съм забравил! :rolleyes:

Джордж, ти каква литература харесваш? Кои са книгите, които са ти направили най-силно впечатление? И в последно време какво си чел? За художествена литература говоря.

По-лесно и по-кратко ще е да отговоря какво не харесвам. Не харесвам така наречените "розови романи", не харесвам съвременната тенценция да се пишат "книги разкрития за тайни общества", които всъщност са само глупости, не харесвам истории за "нещастните добри вампири, които лошите хора преследват само от злоба". Сущо така не обичам да чета дебели многотомници, в които непрекъснато се преразказва какво се е случило до момента.
Най-много си падам по фантастика и фентази - това напоследък много се преплете и също почва да не ми харесва.

Какво чета: Аз имам лошия навик да чета няколко книги едновременно и да препрочитам периодично това, което ми е харесало. В момента около леглото (чета легнал, друг лош навик) се мотаят "Пиратите" на Х. Нойкирхен, тритомника "Корабите" на Чони Чонев, "Операция Фулър" - Калин Цачев, "То" - Стивън Кинг.

Kromodor писа: писа:
Какъв е Myers-Briggs профилът ти? :)
Не знам за какво говориш? Какво е това?

05 Юли 2011 11:44
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Въпроси към Джордж М. Джордж #18017
^ на Чони Чонев препоръчвам "Руските Подводници" и може би "Подводниците на третия райх". За руските е двутомник, където специално в първата част са описани първите, най-примитивни експериментални съдове, конструирани още в царка Русия. Много интересно представена информация.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

05 Юли 2011 13:43
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Въпроси към Джордж М. Джордж #18029
Майерс-Бригс е нещо като четирибуквен "коефициент на личностната характеристика" по Юнг.

** ...квантите са магически частици, чието поведение има пряка зависимост от упражнената върху тях вяра... **

05 Авг 2011 00:00
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Въпроси към Джордж М. Джордж #22246
Гледам, че тази тема не е много активна, но аз искам да задам един въпрос на Джордж М. Джордж. Тъй като тези дни изчетох Легионът На Отмъстителите ( навремето я бях пропуснал) и ми хареса. Доста добра книжка, според мен. Понеже ми се стори, че е замислено нейно продължение, защото така и не бе открита и нападната планетата на Риароните, а в края на книгата пишеше, че това ще бъде съществената битка и че не съм напълно победил.
Искам да питам дали тази книга има продължение (и ако има кое е то), замисляно ли е такова и ако няма, би ли го направил сега?

05 Авг 2011 00:53
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Въпроси към Джордж М. Джордж #22259
Вярно и аз чаках продължението.
Мисля, че това е като цяло най - добрата му КИ.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

05 Авг 2011 11:33
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Джордж М. Джордж #22323

stalk писа: писа:
Гледам, че тази тема не е много активна, но аз искам да задам един въпрос на Джордж М. Джордж. Тъй като тези дни изчетох Легионът На Отмъстителите ( навремето я бях пропуснал) и ми хареса. Доста добра книжка, според мен. Понеже ми се стори, че е замислено нейно продължение, защото така и не бе открита и нападната планетата на Риароните, а в края на книгата пишеше, че това ще бъде съществената битка и че не съм напълно победил.
Искам да питам дали тази книга има продължение (и ако има кое е то), замисляно ли е такова и ако няма, би ли го направил сега?
Честно казано нямам готово продължение. Края беше оставен "отворен" ако книгата се хареса и ако обстоятелствата са подходящи да направя още поне една книжка. Нещата се развиха така, че в ИК Астрала се ориентирах към други теми и на "Легионът..." не му дойде редът.

Лично аз много си падам по тоя тип "научна фантастика" и с удоволствие бих направил игра на подобна тема. Няма обаче да бъде истинско продължение на "Легионът..." - освен като най-обща история. Нямам оригиналните картинки, а без тях книгата няма да е същата. Отделно непрекъснато ме обвиняват, че хем съм взаимствал историята от "Звездни войни" и хем не съм използвал "автентичната" терминология :D

Освен това няма свободно време за писане. Отвикнал съм и върви трудно. Опитвам се да подкарам сериозно историята с мутантите, но за сега съм само на етап правила и обща сюжетна линия.

П.П. Добре че темата не е активна. Щеше да си седи с въпроси без отговори и да ми излезе името на "надут тип, който гледа отвисоко на читателите".

05 Авг 2011 11:34
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Въпроси към Джордж М. Джордж #22324
Джордж, имам въпрос тук:

viewtopic.php?f=66&t=1168&p=22296#p22296

:)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

05 Авг 2011 12:26
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Джордж М. Джордж #22331

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Джордж, имам въпрос тук:

viewtopic.php?f=66&t=1168&p=22296#p22296

:)
Отговорих пак там :lol:

05 Авг 2011 16:34
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Въпроси към Джордж М. Джордж #22391
Гледам, че темата остава по бедна откъм въпроси, та реших да пита, въпреки че вероятно някъде вече си отговрил- как всъщност стигна до писането на книги- игри? Струва ми се, че вече знам историите на всички автори, само твоята ми се губи все още.

05 Авг 2011 18:29
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Джордж М. Джордж #22411

Nichy писа: писа:
... как всъщност стигна до писането на книги- игри? Струва ми се, че вече знам историите на всички автори, само твоята ми се губи все още.
Нека това което ще кажа не прозвучи като бъзик. Значи стана така... бях тръгнал на среща с едно момиче и толкова се унесох в мечти, че вместо при момичето стигнах до офиса на Плеяда. Там седят значи двама... гледат уж благо... ама тръпки да те побият. Влизам аз и единия пита:
- Носиш ли я?
- Какво да нося - учудих се аз.
Другият ме погледа, подсмива се и казва:
- Тоя е дошъл за аванс. Дай му там няколко хилядарки и да се маха. И следващия път искаме да носиш книгата!
Ами аз какво да направя. Взех парите и за да не ме помислят за мошенник написах "Господаря на Мрака". И като се почна едно писане... още не мога да се съвзема. След всяка книга казвам на издателите:
- Не мога да пиша, бе хора! Това беше за последно.
- Добре де, разбрах - отвръща поредния издател - искаш още пари! Хайде от мен да мине ама да знаеш, че даже Уейн и Майкъл заедно не взимат толкова. Ще платим и тоя път обаче не прекалявай!

Да не повтарям пак стари истории ето интервюто на Ян дето съм си признал всичко:
viewtopic.php?f=65&t=526&hilit=%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E

05 Авг 2011 19:16
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
Въпроси към Джордж М. Джордж #22418
Много шантава история. От която ние всички сме спечелили. Надявам се и момичето. И после нямало случайни неща да се случват все още.

;)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 9
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Time to create page: 0.080 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg