• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Сим Николов
/
Трошача

Трошача

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
02 Авг 2012 11:20
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Topic Author
Трошача #59938
Кой не знае Трошача, кой не е чувал за него.
След "Прокълната земя" с невинна детска надежда, преди 16-17 години, си купих тази КнИ (Книга не Играй). Представяте ли си какъв Шок съм изживял след епизод 1....???

knigi-igri.bg/shop/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Авг 2012 11:55
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Трошача #59944
Честно казано аз съм от тези дето не са имали честта да се запознаят с това произведение. Всъщност я имах наскоро, зачетох я в читанката, ама бързо се отказах, не че ми се е сторила чак толкова зле, просто не ми се занимаваше, не обичам да чета на компютър. Трошача наистина е доста известен и направо трябва да ме е срам, че като малък още не съм се запознал с него :).

02 Авг 2012 12:11
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Трошача #59946
Споко. Наистина, много КИ от старата вълна сега изглеждат доста по-зле отколкото са ни изглеждали преди. Но точно Трошачите (като повечето Симки) и навремето си изглеждаха така, така че нищо не си изпуснал. :)

02 Авг 2012 13:36
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Трошача #59958
Трошача- началото на една фамозна трилогия изпълнена с много напрежение и неочаквани обрати.Авторът ни въвежда в приказен свят изпълнен с говорещи животни,великани и непредвидими природни стихии.Завистливия бог на бурите извайва каменният гигант Трошача и го праща срещу владенията на доблестния княз Архан-следват низ от невероятни приключения/има подробна карта,която помага на играча/ и бродене из страната в търсене на победния път.Има си и любовна история.Страхотните рисунки помагат да си представим обстановката и главния злодей.А той е култов един от най-запомнящите се образи в книгите игри каменният великан Трошача,кой не го знае кой не е чувал за него.Той броди навред и руши всичко по пътя си/и все пак по свой начин е симпатичен/ и смразява кръвта на всички с бойния си вик УРИКУУУУУУУУУУ

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

02 Авг 2012 14:59
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Трошача #59962
Препоръчвам Трошача на всички, които не са го чели.
Любима трилогия.

Избери своето приключение

01 Май 2014 14:34
roz
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Трошача #88488

SatanicSlayer писа: писа:
Любима трилогия.

Тъкмо щях да кажа "Само на мен ли са ми харесали?" ..

Вероятно гледаме на нещата по различен начин и не разбирам защо така недолюбвате Сим Николов, но на мен тогава и всичките Трошачи, и Окото на дявола (щото само тия си спомням в момента) ми бяха много любими.

Dragons exist if you believe in them.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: banskidedo

10 Авг 2014 11:45
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Трошача #94451

roz писа: писа:

Любима трилогия.

Тъкмо щях да кажа "Само на мен ли са ми харесали?" ..

Вероятно гледаме на нещата по различен начин и не разбирам защо така недолюбвате Сим Николов, но на мен тогава и всичките Трошачи, и Окото на дявола (щото само тия си спомням в момента) ми бяха много любими.

В момента тече разиграване на първата книга във форумни игри. Ако желаеш можеш да се включиш, но единственото условие е да не четеш от книгата предварително :-)

22 Ян 2015 22:35
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Трошача #100631
Провокиран от темата за разказите, които са станали книги-игри , реших най-после да дам шанс на Сим и фамозната трилогия Трошача.
В първата книга "Трошача" става ясно, че ти си княз Архан, богат, хубав, силен, смел и т.н. владетел на малко, но богато и непобедимо княжество. Е един ден както си обикаляш с твоя приятел, война Торк,от езерото излиза каменен великан - разбирай ТРОШАЧА! Скоро разбираш, че името му отговаря на истината и губиш всичко, добре че е добрата Веста (има ли нещо общо с Прокълната земя???) , тук безумното е, че посредата на играта ти се дава да избираш 10 от 16 магически дара :O
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
само един май влиза в употреба
Както и да е има премеждия, има история, няма да давам повече спойлери. Типична СИМка, добра идея, но кофти изпълнение. Все пак продължавам с Юмрука на Трошача!

22 Ян 2015 22:49
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Трошача #100633

Monevwww писа: писа:
Провокиран от темата за разказите, които са станали книги-игри , реших най-после да дам шанс на Сим и фамозната трилогия Трошача.
В първата книга "Трошача" става ясно, че ти си княз Архан, богат, хубав, силен, смел и т.н. владетел на малко, но богато и непобедимо княжество. Е един ден както си обикаляш с твоя приятел, война Торк,от езерото излиза каменен великан - разбирай ТРОШАЧА! Скоро разбираш, че името му отговаря на истината и губиш всичко, добре че е добрата Веста (има ли нещо общо с Прокълната земя???) , тук безумното е, че посредата на играта ти се дава да избираш 10 от 16 магически дара :O
само един май влиза в употреба
Както и да е има премеждия, има история, няма да давам повече спойлери. Типична СИМка, добра идея, но кофти изпълнение. Все пак продължавам с Юмрука на Трошача!

Кви спойлери бе човек. Все още разиграваме Трошача в секцията Форумни игри. Само където леко го занемарих. :D

23 Ян 2015 23:31
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Трошача #100685
Юмрукът на Трошача - втората книга от фентъзи трилогията на СИМ. Снощи ме приспа, но реших все пак да събера волята си и да я довърша. Веста още в първата книга ти беше казала, че ти (княз Архан) няма да успееш да победиш Трошача, ама кой ти слуша, а и успя да го победиш, но не и да го унищожиш. 10 години след събитията в първата книга Трошача се завръща и започва да прави това, в което го бива - да троши! ...Пропускам съдържанието, лутането, несвързаните събития, магическите предмети посредата на книгата и т.н., за да стигна до края, който вече ми е в топ на най-слабите края на книга-игра.
с две думи пак побеждаваш Трошача, а умираш и се вселяваш в сина си, преди да умреш му казваш, че Трошача има навика да се съживява...

Типична СИМ-ка :!:

23 Ян 2015 23:57
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Трошача #100686
Сега ти остава и трета книга. Там всичко е на мноооого по-високо ниво.

25 Ян 2015 17:48
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Трошача #100751

Сега ти остава и трета книга. Там всичко е на мноооого по-високо ниво.
Съгласен съм с мнението напълно. Краят на Трошача ме изненада приятно. Това е една от най-добрите книги-игри на Сим. Има ги типичните за него избори, но историята е приятна, има вълшебни предмети, които се използват и без тях се мре :grin: има скрит епизод, на който трябва да се отиде, доволно дълго приключение, не всичко свършва със смъртта на Трошача, като цяло добър завършех, жалко че другите две не бяха поне на това ниво...

22 Окт 2022 22:42
Sandrious
Асасин
Асасин
Скрий Още
Трошача #140829
Наскоро се сдобих с трилогията, от която бях играл само третата като хлапе. Сега съм на първата и съм със смесени чувства.

28 Окт 2022 18:09
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 98
Трошача #140833
Скоро, с прискърбие ще прогнозирам, чувствата ще станат напълно еднозначни.

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
Ревюта на "Призвание герой" разказите
"Печелившата ръка"

29 Ное 2022 20:52
Sandrious
Асасин
Асасин
Скрий Още
Трошача #141014
Приключих с първия "Трошач" и в общи линии финалната ми присъда е, че няма изненади. 10-годишното ми "Аз" е доволно, сравнително приемлива книга-игра (като за 10-годишни) и най-накрая се запознах с началото на тази поредица.

30-годишното ми аз обаче не е толкова доволно. Без да забравям и за миг, че съм надрасъл с 20-тина години целевата аудитория на книгата, трябва да се отбележат редица слабости.

Най-напред да започнем с напълно безполезната механика за шанс. Става въпрос за табличката в края на книгата, която съдържа разбъркани числа от 1 до 12. Вместо нея използва 12-стенен зар. Въпросната механика обаче е използвана само и единствено за избор на "разклонение" в някои епизоди. Проблемът е, че разклонението е само привидно - стигнете ли до епизод, в който разклонението е базирано на шанс, то максимум 1 епизод по-късно, книгата ще ви пренасочи към правилният избор. Много рядко в двата "странични" избора, има някаква полезна или поне интересна информация. В повечето случаи са безсмислени думи.

Проблемът с "псевдо-разклоненията", уви също не е само до случаите при избор на следващ епизод, базиран на шанс. Доста разклонения всъщност са псевдо разклонения и така реалният изход от повечето епизоди е само 1.

Предметите в играта също са далеч от удачно употребени. Идеята им е, че избирате 10 предмета измежду двадесетина и когато стигнете до епизод, в който се търси даден предмет, най-често ще имате право на избор накъде да продължите - и в повечето случаи отново ще се сблъскате с "псевдо разклонение", което ще ви върне на "правилния" избор още на следващия епизод. Липсата на реален избор просто обезсмисля до голяма степен и другите механики.

От друга страна книгата е наистина елементарна и подходяща за малки читатели, които тепърва се сблъскват с жанра. Тя включва в себе си най-базови неща, що се касае до това "Какво е КИ?" и е добро начало в света на книгите-игри.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Сим Николов
/
Трошача
Time to create page: 0.074 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (23 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:04
    • Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg