• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Списание Книги-игри представя
/
Дяволският остров

Дяволският остров

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
22 Юни 2021 14:23
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1817
Дяволският остров #138558
Ето го и моето мнение за книжката:
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Shin, George-AL, MurderInc, Tralalaiko

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

22 Юни 2021 14:34 22 Юни 2021 14:34 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 517
Дяволският остров #138559
Я да ви питам и аз - писали сте "само от сайта или от събития". Това значи ли ще се продава на Панаирите на книгата? Ако да - отсега ми запазете една бройка за Зимния панаир.

Истината ще те направи свободен

22 Юни 2021 15:31
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1817
Дяволският остров #138561
Тя и на този се продаваше, ти нали мина през щанда? Или може би си минал през някой от първите дни, а тя излезе по към края.
Имаш запазена (благодарностите са към Монев) - ще я има на зимния (ако не се появи някой панаир по-рано, на който да участваме).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

22 Юни 2021 15:49
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 517
Дяволският остров #138562
На втория ден ходиш - валя и срещнах затворени шатли
После ходих на третия. Срещнах Ефикс и Тралалайко. Купих Принцът -откривател, Пристанището на Гибелта и АЛрисите.

Дяволският..още не бе излязъл за късмет излезе след ден-два, а на мен не ми се идваше за трети път на Панаира.
В Събота и неделя пък бях зает.

На Монев и редакторския екип - специални благодарности.

Истината ще те направи свободен

22 Юни 2021 18:56
Away
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 40
Дяволският остров #138563
Въпросчето ми за срокът на доставка все още е в сила. Тръпна в очакване и се питам дали книжките не се изпращат от въпросният остров след като повече от седмица не може да пристигне.

22 Юни 2021 22:54
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 724
Topic Author
Дяволският остров #138565

vanio_l писа:
Въпросчето ми за срокът на доставка все още е в сила. Тръпна в очакване и се питам дали книжките не се изпращат от въпросният остров след като повече от седмица не може да пристигне.
поръчката е задно с Котарака и Черният нарцис (2-ро издание), за който изрично пише, че най-рано след 21.06. ще започнат да се обработват.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: vanio_l, George-AL

23 Юни 2021 06:55
Away
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Дяволският остров #138567
Не съм обърнал внимание. Така е като гледаш предимно картинките и пропускаш малкия шрифт ;-)

25 Юли 2021 19:36
Away
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Дяволският остров #138791
Няма много мнения, пък книжката не е толкова лоша, та да не заслужава поне мъничко коментари. Та да напиша моите :)
1. Първо - визия. Малко книжле - 100 епизода. Голямата изненада е размерът - дори и 40 епизодовите книжки от едно време изглеждат в пъти по-големи. Има смартофони, които са по-големи от това книжле. Може би на някой му е хрумнало, че ще е яко да си носиш книга в задния джоб. Аз лично много се разочаровах - никак не се вписва в представите ми за книга.
2. Второ - визия. Абстрахирайки се доколкото е възможно от горното - корицата и илюстрациите вътре са много добре според моя вкус. на страниците са отпечатани зарчета, така че не ви е необходим зар за да можете да играете. Но все пак си пригответе истински зар - качеството на моят екземпляр от Острова е лошо (подозирам такова е на целия тираж, а не че аз съм изтеглил късата клечка) , та след няколко разгръщания книжлето започва да се разпада.
3. История - интересна е. Аз лично имах неловкото чувство на дежа вю, тъй като в едно от списанията имаше някаква история за сделка с дявола и тя хич не беше лоша. Тук сюжета е различен, но поради горната причина нещо не се насладих на книгата както заслужава.
4. Удоволствие от играта. - Заслужава си. Има някои много много дълги епизоди, но дали литературата малко му куца на автора, дали преводача не се е справил толкова добре - определено в литературно отношение има какво да се желае за да бъде грабнат още повече читателя.
Големия проблем, съществуващ в повечето книги игри го има и тук - грешките. Играх на ниво Студент. Показателите на този герой го правят губещ в битките и единственият начин за успешен финал е притежанието на револвер. Само че точно епизода където се взима револвера е със сгрешена препратка (дали калпав превод, дали грешно изчисление - резултатът е невъзможност да се вземе револвера и съответно обричане на гибел на студента).
Иначе книгата има много от това, което ми харесва в книгите игри - обикаляне из различни локации и случки навсякъде. Та в тези 100 епизода има неочаквано много игра и вълнение. Като фен на жанра - на мен лично книжката ми допадна (но моля - не правете повече такива джобни експерименти - това е книга, а не кутия цигари). И е добре някой да ги изиграва преди печат , че не върви студентчето да умира ей тъй за нищо щото не му се дава оръжието, което си е заслужило.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, harlequin, Shin, Monevwww

25 Юли 2021 20:13
harlequin's Avatar
harlequin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 238
Дяволският остров #138792
Благодаря за отзива! Деййствително грешката с револвера някак сме я пропуснали, въпреки че след превода книжката мина през редактор и гейм тестър. За да може да се вземе револвера, трябва инструкцията в края на еп. 79 и 85 да се чете: "Ако притежаваш кутия с неговото име, събери само цифрите от ГОДИНАТА, написана на нея и обърни на получения епизод." Радвам се, че все пак като цяло книжката ти е харесала.

26 Юли 2021 16:54
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 710
Дяволският остров #138800
Забавна КИ.
Не ми допада особено твърде малкия формат, поне като Ужас в 4-то измерение трябва да е според мен. Иначе корицата е стилна, както и вътрешните илюстрации.
Харесва ми концепцията около мистерията на острова, и как са вплетени различните улики за разгадаването ѝ. Обикалянето, по-скоро гонитбата по острова е добре направена.
На моменти авторът "литературничи" и драмата, особено с момичето, "звучи" твърде изкуствено.
Като игра се е получило обаче. Определено позитивите на книжката надделяват над негативите, затова и се изкефих.
Приятно изкарано време определено.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, harlequin, Shin

26 Авг 2021 22:13
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Дяволският остров #138912
Приятна книга. Това с револвера изобщо не го забелязах. Обаче откривам, че имам един сериозен проблем с тези формати, в които стигаш до края и се оказва, че си пропуснал нещо малко за да спечелиш. В случая изтървах някой лич някъде. И нямам нерви да ровя цялата книга от началото :)
Иначе като за само една изиграване ми се получи учудващо добре. Бях изненадан колко е дълга при толкова малко епизоди.

Форматът е безумен. Ама то и самото списание е с ужасен формат и супер неудобно. Не ме разбирайте погрешно- страхотно е, че го има. Просто е трудно за съхранение, четене и т.н.

И да пуснете инфо кое как се минава вбъдеще :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, kiril_ps

25 Дек 2021 23:03
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 724
Topic Author
Дяволският остров #139487
Реших да я изиграя вече и аз, че само от тестовете, но вече беше минало достатъчно време.
За историята - книгата само в 100 епизода предлага една доста интересна игра. Да, трябва да се намери верния път, но е интересно търсенето му. Историята е увлекателна, има атмосфера.
Относно играта - позната система за битки, може би, малко излишна, но не е дразнещо. Кодови думи и бележки - като на доста места има скрити епизоди - еп. 79 и 85 да се чете: цифрите от годината и деня от датата. Което си е интересно предизвикателство.
Оформлението - корицата и илюстрациите са хубави, форматът е зле, просто този формат не е удобен за четене. Другото е, че е можело да вкараме няколко страници с реклами в края, че сега седи малко празно :(
Цялостно едно много добро приключение!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Списание Книги-игри представя
/
Дяволският остров
Time to create page: 0.061 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Мината на Орките" е вече налична за сва... (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Rahvin
    • Today 17:58
    • Кой какви неща е намерил в нета (665 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от kiril_ps
    • Today 16:34
    • Пролетен базар на книгата 2022 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • Today 12:48

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg