• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Списание Книги-игри представя
/
Пеледгатол - Последната крепост

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
15 Фев 2022 22:23
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 819
Пеледгатол - Последната крепост #139755

vikenti писа:
А каква е причината за интеглянето и от магазина на сайта?
Натрупваща се софтуерна грешка, която ще бъде разрешена в най-скоро време.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata, Monevwww

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Фев 2022 23:58
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1274
Пеледгатол - Последната крепост #139756

kiril_ps писа:
Натрупваща се софтуерна грешка, която ще бъде разрешена в най-скоро време.

Добре казано. Но важно е, че с хардуера всичко е наред! ;)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

01 Мар 2022 23:53
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Пеледгатол - Последната крепост #139771
Днес я получих.(взех си я от офис на куриер до работата ми) ... И забравих за нея. Сега се сетих и отворих пакета. Първи впечатления (за варианта твърда корица става дума):
1. Изглежда добре, но е доста мъничка.
2. Втори поглед с разгръщане на кориците: изглежда много добре - направо прекрасно като оформление.

Утре трябва да намеря време за четене :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

06 Мар 2022 13:58
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Пеледгатол - Последната крепост #139787
Искрено съм изненадан колко много много игра има в тези стотина епизода. В скромен обем авторът успешно е разгърнал цял един свят.
Подлъган от малкия обем първото ми четене беше ей така без да вниквам много много .... и изпуснах доста неща. Та почнах отначало по внимателно и ... пак провал ;-)
Но пък се запалих и направих доста преигравания. Определено мисленето ми е коренно различно от това на автора и ми отне време да осъзная, че според мен задължителното първо действие при заселването всъщност води до невъзможност за постигане на максималния резултат, но да не навлизам в подсказки.
Има още какво да се желае, но ако приемем, че целта е да се вмести всичко в 100 епизода - мога единствено да препоръчам книгата.
Купих варианта с твърда корица и въпреки че преди го споменах - няма как да не го направя пак - оформлението е прекрасно.
Историята си я бива - така че тази книжка определено е силно положително явление за харесващите класически фентъзита.... и направо ми се ще да има раширена версия - попитайте автора ако имате връзка с него ;-)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Monevwww, turbobobi, anplmat

06 Мар 2022 16:25
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 766
Topic Author
Пеледгатол - Последната крепост #139789
Благодарности за ревюто, авторът дава право ако искаме да направим разширена версия - сега ако някой навие Торо :)

27 Мар 2022 10:49 27 Мар 2022 10:50 от BatBoril. Причина: Неточност
BatBoril
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Пеледгатол - Последната крепост #139848
Някой с излишна кройка?
Знам че не е тук мястото но някой мислил ли е за абонамент примерно в началото на годината пращаш 100лв. И до края на годината имаш запазена бройка от всичко отпечатано (докато свършат Парите естествено)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin, Monevwww

27 Мар 2022 12:51 27 Мар 2022 12:52 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Пеледгатол - Последната крепост #139849
Пиши на Вилорп, може да я комбинираш и със Сива звезда 2.
Идеята за абонамент е добра, но трябва някой да организира ... И не знам кой ще се навие

29 Мар 2022 13:34
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 227
Пеледгатол - Последната крепост #139864
Може ли да я поръчам със Асасините на Алансия?

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

29 Мар 2022 18:46
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1132
Пеледгатол - Последната крепост #139865

Etom писа:
Може ли да я поръчам със Асасините на Алансия?

Асасините си ги поръчай от сайта, а за Пеледгатол ми пиши във фейса/дискорда, за да се разберем.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, Etom

02 Апр 2022 23:00 02 Апр 2022 23:05 от SpyHunter.
SpyHunter
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 17
Пеледгатол - Последната крепост #139886
Книжката ми хареса. Има недостатъци, но по-голямата част са в следствие на малкия брой епизоди.

Историята не е нещо специално – джуджета враждуват с гоблини. Изграждат си укрепление и се готвят за решителната битка. Нямам забележки тук може би, защото не съм прекалено „пречел“ на фентъзи и не намирам това за ужасно клише. Ако трябва да гадая бих казал, че авторът първо е имал идея за игра, където се строи крепост (Dwarf Fortress?) и след това е измислил сюжет около това.

Най-много ми допадна, че се случват доста неща и не почувствах да се влачи. Разбира се ситуациите се разрешават в 2-3 епизода(с едно-две изключения), но няма как да е иначе като се има предвиди обема.

Харесва ми идеята за изграждане на укрепление, макар че ми се искаше схемата на игра да е малко по-разчупена. Не съм „разкостил“ книгата напълно, но ми се струва, че има един оптимален начин да си изградиш базата (определена последователност от действия) и той даже е подсказан в едно писмо, което може да попадне у главният герой. Всеки друг подход просто дава по-лоши резултати. Единствено избора на локация на базата май води до сравнително равностойни резултати, но не съм на 100% сигурен, защото само набързо прехвърлих опциите. Тук може да се посочи за причина обема, но ако се вземе за пример „Кибернитични Войни“, правилата „Управител на Колония“ са дадени на 5 страници, а списъкът с единици ако беше таблица сигурно щеше да се побере на 2-3. Тези правилата си работиха прилично.

Това за което съм със смесени чувства е системата за битки. Хареса ми, че се мята зар само само веднъж на рунд(като да речем в Принца на Алкирия и Самотния Вълк). Мятам си зарчета с удоволствие и ако системата за битки е малко по-сложна като в някои стратове е оправдано, но ако е семпла не виждам причина да се мята два пъти на рунд или повече(като Битки Безброй). Това което не ми хареса е, че който има повече живот нанася два пъти повече щети. Това може да доведе до лавинообразно протичане на битката, където единият като почне да мачка няма спиране. Ако разликата в уменията е в голяма полза на героя с по-малко живот това просто води то проточване на битката. Не ми хареса и че главният герой може да отнесе само 2 до 3 удара(обикновено 2, защото масово противниците имат повече живот). Това може да се коригира донякъде ако сам си разпределиш точките по характеристиките, но аз играх с тези по подразбиране. Предпочитам героят да има малко предимство пред лошковците, а не все едно играеш Dark Souls и всеки срещнат миньон да има шанс да те сведе от максимум живот до 0. Трудността на една определена битка сравнително рано в историята ме сащиса и се чудих защо авторът въобще я е сложил. Направо можеше да свири край на мача. Съотношението на силите беше -4 (трябва да метна 5 или 6 за да спечеля рунда, при 4 нищо не се случва) и бабаита имаше повече живот, което означава, че ако първите два рунда метна нещо различно от 4,5 или 6 си заминавам директно, а ако общо 3 пъти метна по-ниско от 4 пак губя, а се иска героят да спечели 5 рунда. Преиграх десетина пъти тази битка докато я мина.

Това което не ми хареса е, че за някои избори не е дадена достатъчно информация, за да се вземе логически обосновано решение. Например в края, когато трябва да се разпределя войската за различните задачи няма никаква ориентировка срещу колко врагове мога да очаквам да се изправя и въз основа на това да заделя определен брой войници. Даже не е посочен някакъв приблизителен брой общо на гоблинската войска. Със същия успех можех просто да избера число наслуки от 1 до общия брой войници. Това разбира се е проблем само при първото, преиграване.

Като цяло останах доволен от книгата. Особено за обема авторът е постигнал добър резултат.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Вилорп, Ал Торо, kiril_ps, Monevwww, turbobobi, George-AL, Etom

21 Апр 2022 10:51
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Пеледгатол - Последната крепост #139970
Изданието с твърдата корица смея да твърдя че е едно от най-добрите изпълнения на книги-игри, до което съм се докосвал. Огромно благодаря на екипа, който стои зад това! Играта започва интересно, в следващ пост ще пиша и отзиви за нея.

Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, ringlas, kiril_ps, Efix7, Monevwww

29 Апр 2022 11:43 29 Апр 2022 12:32 от Etom. Причина: добавка на текст
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Пеледгатол - Последната крепост #139987
Страхотна е книжката! Не само като оформление, ами и като гейм дизайн, история, приключения. В такова малко количество епизоди да вкараш толкова приключение е много сериозно умение. Историята е добра комбинация от линеен сюжет с цикличност при изграждането на крепостта и подготовката за финалната битка. Има много битки, разнообразни герои и врагове. Напомня малко за Битки безброй, но гейм механиката е в пъти по-добра. И не те убиват на всеки втори избор заради произволно решение да завиеш на ляво или на дясно. Не знам дали този автор е писал други книги-игри, но ако има такива искам да ги намеря.

Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, Monevwww, turbobobi

29 Апр 2022 13:27
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2028
Пеледгатол - Последната крепост #139988
Списание 9 - knigi-igri.bg/shop/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1...E%D0%B9-9-p276276248

Борци за правата на андроидите са окупирали важна инсталация и заплашват да убият хиляди, ако исканията им не бъдат удовлетворени! Ти ще трябва да ги спреш. Макар да е кратко, това приключение ще те потопи в един интересен футуристичен свят и ще постави пред теб трудни избори и морални дилеми.

"Марс 2112" - Аштън Сайлър
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, Etom

29 Апр 2022 17:52
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Пеледгатол - Последната крепост #139989
когато прочетеш МАРС 2112 - то задължително виж и тази тема : knigi-igri.bg/forums/all-about-the-magazine/5446-2112#129492

Иначе Аштън е издаден и в брой 10 на списанието със Завета на Зендари, приключение, което е спечелило Windhammer. Може да видиш и интервюто с Аштън в брой 13 на списанието ;)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Etom

30 Апр 2022 09:55
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Пеледгатол - Последната крепост #139990
Оказва се, че този автор е много наясно с гейм-механиката. Много се радвам, че попаднах на Пеледгатол, Ще проуча и другите му неща.

Тери Пратчет

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Списание Книги-игри представя
/
Time to create page: 0.089 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (483 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Efix7
    • Yesterday 21:52
    • Урок 2: Условно съдържание (1 Мнения)
    • в Работилница / Работилница с Ink
    • от ringlas
    • 06 Юни 2023 18:57
    • Материали (1 Мнения)
    • в Работилница / Работилница с Ink
    • от ringlas
    • 05 Юни 2023 18:08

За контакти