• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Таласъмия и Книгите-игри
/
Таласъмия 2013 и Книгите-игри

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
24 Юни 2013 13:06
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1275
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #74131

SatanicSlayer писа: писа:

ПП. Никса Майт енд Меджик онлайн съкс пред Меджика.
:
Дрън-дрън!

А по отношение на останалото:

Мрън-Мрън!

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Юни 2013 13:41
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2080
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #74136
Малко и от мен:

Всичко започна с няколко часово шофиране и събиране на пътниците из София. В колата бях подложен на политическа пропаганда срещу управлението на сборника и съдържанието на брой 2, както и на многобройни инсинуации относно екипа. Никой не остави бакшиш за шофирането.
Още с пристигането стана ясно, че ме чакат два много тежки дена. Бях подложен под натиск да пия и първите два часа устоях, но в последствие ме издърпаха в тъмна беседка встрани от основното събитие и въпреки съпротивата ми бях заобграден и заставен да консумирам токсични, психотропни течности. Последва разпит, на искаха от изкопчат информация от мен и да подпиша всичко, което те си бяха решили. Принуждаваха ме да се смея на снимките и да изглеждам безгрижен, сякаш извършвам всичко това доброволно. За тази част от престоя ми можете да прочетете повече в глава "Следствието" на творбата "Архипелаг Гулаг". В последствие един от останалите автори се възползва от старшинството и авторитета си и не ми позволи да си тръгна дълго вечерта. По време на последните часове бях постоянно опушван от огън, чието поддържане бях заставен да поддържам.

Няколко часа след заспиването ни Longshot бе приготвил коварна аларма, която бе нагодена така, че да няма никакво въздействие върху него, но да събуди мен. В ранния следобед се беше събрала цяла комисия, пред която бях заставен да издам вътрешна информация за сборника. Разбира се, не казах всичко и това ги ядоса. Решиха мъченията да продължиат, този път с добре познатите методи на водно и термично въздействие на място, носещо зловещото название "басейнът". Там имаше заточени хора от различни държави, някои бяха почти голи, вероятно с цел публичното им унижение, което да допречупи психиката им. След няколко часа подложен на болезненото слънце и студената вода в сенчестия басейн в гората не издържах и признах всичко останало за сборника, което до момента криех.
Мислех, че това ще ги накара най-после да се смилят над мен, но мъченията продължиха - вероятно мислеха, че крия още нещо. Затова бях заставен да ям свински уши, а в последствие не ми дадоха и от чевермето, оглозгано пред самия ми поглед. Последва повторно мъчение с алкохол. Възнамерявах да поспя, но групата се увеличи и до 5 сутринта трябваше да ги забавлявам, модерирайки игра след игра на Ultimate Werewolf.

Разбира се, терорът продължи и в ден 3 с ранно събуждане. Имаше задължително присъствие на събитие, наречено "търгът на книги" ръководено от личност, наричана просто "Генерала", което целеше унижение на мен и други присъстващи автори и издатели с продаване на книгите им на безценица. След няколко часа на крак ни отведоха в заведение, което наглед приличаше на ресторант, но всъщност не сервираха никаква храна - дори по едно време си взеха обратно приборите. Когато часове по-късно ни донесоха все пак нещо за ядене (защото не искаха да рискуват мъките ни да приключат), храната изглежда вече бе ядена от някого. Последната част от това мъчение беше пътуването към дома на 37 градуса температура и отново под същия психологически натиск на хората, за чийто шофьор бях поставен. Най-сетне явно счетоха целите си за постигнати и ме оставиха, но не без заканата, че този ужас ще се повтаря всяка година...

24 Юни 2013 16:27
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #74139
Получи се доста весело и тази година, като книгите - игри (доколкото си спомням) бяха за първи път толкова подробно и всестранно представени. Аз лично явно малко попрекалих с играта М., защото хванах само част от представянето на Таласъмчето на Никола, а изпуснах тази на сборника. Иначе в последствие успях да поразпитам Торо за бъдещите му творчески планове. Чух разни информации с гриф строго секретно, срок на поверителност 3 до 6 месеца, за участието на "стар" автор във втората част на Призванието. 8-)

+
- Бяхме си цяла групичка фенове на книгите - игри; следващия път елате повече - колкото повече - толкова повече;
- разбрах от първа ръка от самия автор и издател Никола, че Таласъмчето се продава с невиждана скорост за книга - игра от Новата вълна; стискаме палци да се наложи да правиш нов тираж;
- организирах си сам два турнира по играта М. и дори успях да спечеля единият;
- постигнах договорки с Любо Николов и с Иван Крумов /издателска къща Квазар/ съответно по отношение на жури и издаване за книгата - игра от конкурса през 2014г.
- вдъхнових се да напиша разказ- игра, озаглавен "Премеждия в кръчмата", подзаглавие "Принципи на оцеляването, първа част";

-
- не успях да напляскам Танер на играта М., така и не играхме заедно;
- не успях да науча Никсата да играе играта М., за да мога да го понабия на нея след това; но нищо, ще се науча да играя Майт енд Меджик онлайн :D
- в кръчмата наистина беше ужасно.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

24 Юни 2013 17:09
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #74141
Малко сериозни отзиви и от мен (не че всичко по горе не е вярно):

Събитието като цяло е супер. Организацията сякаш може да се подобри (да се създаде) с не-чак толкова усилия, имам чувството, че хвърлям повече усилия при подготвянето на среща за 10 човека на хижа Алеко.

Иначе има невероятни хора на това място, мен ми е чудно как не се събират още повече фенове - изобилстваше с доста сериозни, интересни и дейни личности - автори, издатели, илюстратори и какво ли още не.
Относно представянето на книгите-игри, сякаш повечето хора, които имаха някакъв интерес към тях, вече бяха чували отдавна това, което с Никола имахме да кажем. Разбира се, имаше и нови, но сякаш очаквах повече интерес към презентацията и всъщност цялата "програма на Таласъмия" се оказа по-скоро "разговори в тесент кръг". Това обаче не е проблем, а просто разминаване с очакванията - всъщност постоянните разговори с различните присъстващи си бяха 6+, като един "бизнес коктейл", който продължава 2 дена и не е "бизнес", а е по интереси (а застъпващи се такива - бол).
Може би възможността за популяризиране на това събитие страда от шеметното съотношение популяризиращи:публика - имам чувството, че всеки от присъстващите имаше какво да покаже, то не бяха книги-игри, сборници, списания, алманаси, романи, инициативи... Определено мога да кажа, че имаше и полезни контакти, които ще си дойдат на мястото след време, например за илюстрации, онлайн популяризация на книгите-игри и т.н. Никола също ни предаде някоя и друга полезна лекция по маркетинг :)

От игрите на върколаци също останах приятно изненадан, играта е супер с интелигентни и мислещи хора, които да могат да комуникират помежду си и така бързо да навлизат в правилата и особеностите (и разликтие с "Мафия"). Обикновенно дори да има един-двама нови играча се получават често проблеми и все някой не е разбрал нещо, а тук с 10 нови нямаше такива ситуации и станаха страхотни игри.

24 Юни 2013 17:34
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #74143

Събитието като цяло е супер. Организацията сякаш може да се подобри (да се създаде) с не-чак толкова усилия, имам чувството, че хвърлям повече усилия при подготвянето на среща за 10 човека на хижа Алеко.

Първите години на Таласъмия имаше по - стриктна програма или поне опит за такава - с лекции, беседи и прочие. Постепенно това отпадна, поради прозаичната причина, че е юни месец, има наблизо басейни, кръчми, кафенета, прохладни горски пътеки и хората се юрват насам - натам и не остава "публика".

Нужда от някаква особено организация май няма особено, защото повярвай ми тя най - често се е проваляла минали пъти. Няма нужда много и от програма, тъй като най - често не се спазва.

24 Юни 2013 18:45
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Topic Author
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #74146
fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 7264_n.jpg

Масата на далаверата или как да накараме да си кажат всичко...

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 6153_n.jpg

Клиф Бъртън

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 0422_n.jpg

Тук си говорехме за нинджи.

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 3173_n.jpg

Чевермето

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 6953_n.jpg

Най-успешната книга-игра от новата вълна.

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 9042_n.jpg

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 9424_n.jpg

Ежегодния маскенбал

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0679_n.jpg

Гадината нещо се е умислила

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 3719_n.jpg

Тук се джитка Кингсбърг

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 1318_n.jpg

Докато чакахме 40 минути някой да ни обърне внимание започнахме да пием от добавките към ястията, които бяха на масата.

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 1556_n.jpg

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 1621_n.jpg

За 2 часа и половина това е пицата, която успяха да скалъпят и да я донесат.

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 8296_n.jpg

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 4723_n.jpg

Представяне на Таласъмчо

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 8214_n.jpg

А има и легендарни Таласъми на Таласъмията, като въпросният Ханибал...

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 0381_n.jpg

Избери своето приключение

24 Юни 2013 20:36
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 33
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #74153
Раядвам се, че сте си прекарали яко. Така ви се пада :). Има няколко неща, които бих се радвал да науча от ключовите хора.

От Торо - за селекцията на бр. 2. Мисля, че щеше да обяви нещо и като че ли го е направил, само ето информацията не е изтекла.

От Никола - каква е "тайната на успеха". Ясно е, че интересът към детски книжки е по-голям, че произведението е уникално, но със сигурност и дистрибуцията е отлично организирана.

Радвам се, че най-накрая има издателство, което ще подкрепи КИ. Още повече се радвам, че не е от тези 3-4, от които ми се повръща само като ги чуя.

24 Юни 2013 21:26
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #74154

Рони# Мейдей писа: писа:
РОт Торо - за селекцията на бр. 2. Мисля, че щеше да обяви нещо и като че ли го е направил, само ето информацията не е изтекла.
Разбира се, просто не мога да насмогна, насъбра се много работа покрай сборника, а имам да наваксвам малко сън. Пишем синопсисите, до няколко дена ще сме пуснали информация, обещавам!

30 Мар 2014 23:46
Колийн Ливингстън's Avatar
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #87514
Това е било много интересно събитие. Дали и тази година ще има нещо подобно и може ли всеки да дойде? Ако може ще се опитам да дойда и да се запозная и наживо с някои от хората тук.

Уповавам се на ЛСЧ

31 Мар 2014 00:40
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #87515
Ела да изпием по една христова кръв заедно и после повечко от кръвта на Один :wink:

31 Мар 2014 17:36
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Topic Author
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #87538
Тази година мисля отново да направя посещение на Таласъмията, само Лисичков да подскаже за датите тази година.

Избери своето приключение

01 Апр 2014 13:00
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #87555
Лошата новина е, че станцията, където се провеждаше събитието, е превърната на старчески дом... така че в момента сме в процес на търсене на друго подходящо място, пак на Минералните бани. :o

Има известна вероятност да не е на същата дата, както до сега - около 20 - ти юни. Може да е една седмица напред или назад във времето. Като имам по - сигурна информация ще пиша своевременно. :-)

01 Апр 2014 13:15
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 128
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #87558
Ми кво бе, ще зарибим деденцата я на Лорд и Магьосник, я на Подземен Бяг... и те душа носят :wink:

Кандидати поне има ли?

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

01 Апр 2014 16:22
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #87566

Лисичков писа: писа:
Лошата новина е, че станцията, където се провеждаше събитието, е превърната на старчески дом... така че в момента сме в процес на търсене на друго подходящо място, пак на Минералните бани. :o

Има известна вероятност да не е на същата дата, както до сега - около 20 - ти юни. Може да е една седмица напред или назад във времето. Като имам по - сигурна информация ще пиша своевременно. :-)

Как лоша, това е чудесна новина! Аман от калпавата база и други кофти неща. Там дето се провеждаше Зимната Таласъмия, Августа Траяна не става ли?

01 Апр 2014 20:46
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Таласъмия 2013 и Книгите-игри #87568
Абе не знам дали на станцията, където се провежда Зимната Таласъмия е удачно място. Първо, че е доста отдалечена от останалите станции 0 доста в тъча е. Второ, че е с малък капацитет - за 40 души мисля. Останалите 30 - 40 души ще трябва да си търсят място другаде.

Досегшната станция беше удачна с това, че има хубава полянка пред нея, на която на практика се развива цялото мероприятие. От друга страна не знам на колко други места ще ни издържат до малките часове, с виковете и крясъците, песните и въобще целия хаос :lol:

P.S. Ясно, че досегашната станция е скапана, но на по цивилизованите станции предполагам ще изискват и по различно поведение на гостуващите. :|

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Таласъмия и Книгите-игри
/
Time to create page: 0.106 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 (38 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Ал Торо
    • Today 00:08
    • Продавам книги-игри на Английски език (1 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 29 Ное 2023 16:30
    • Истинска Магия от Роджър Уилко (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от Aleks~
    • 28 Ное 2023 21:27

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg