• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Инфотема

Инфотема

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
04 Ян 2015 18:19
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Инфотема #99959
Ами няма нужда да се съживяват стари дрязги - достатъчно е да се отговори точно на някой (обикновено Лисичков, в случая Торо), който не е забелязал, че излизането на повече книги от серията винаги е зависело пряко от самите тях (читателите), а не от друг.

А иначе маймуните, които намират изданието за тричаво, са напълно свободни да не го купуват изобщо, няма да им се обидим ни най-малко. (Има достатъчно хора, които го ценят.)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Ян 2015 18:24
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Инфотема #99960

Ейдриън Уейн писа: писа:
Пише си пределно ясно още в началния пост.
Нищо не пише ясно в първия пост, даже аз не помня дали са се събрали парите, или не (хем бяха по моя сметка), да не говорим за останалите :wink:
Резултатът никъде не е обявен поне в инфо темата. Виж освен това 2 поста нагоре какво си писал:

Поначало си пишеше в инфотемата, че неиздаваните книги от серията си излизат и без инициатива.
Така че си имаше нужда от това обявление, яснотата може да съществува в плановете ти, но със сигурност не е комуникирана към останалите и дори обратното - написаните неща тук противоречат с това, което сега научаваме. Отново - не го казвам като съдене или заяждане, просто в търсене на информация :-)

Последно - аз не съм от феновете на Пътя на Тигъра, не искам да прочитам 3-6 да не си развалям детските спомени, а единицата за мен не би спечелила и форумен конкурс. За това не съм подкрепил инициативата, освен заради конфликтите покрай нея.

04 Ян 2015 18:27
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Инфотема #99961

Ал Торо писа: писа:
Последно - аз не съм от феновете на Пътя на Тигъра, не искам да прочитам 3-6 да не си развалям детските спомени, а единицата за мен не би спечелила и форумен конкурс. За това не съм подкрепил инициативата, освен заради конфликтите покрай нея.

Абе кой говори за тебе. :-) Ти, както обикновено, се опита да помогнеш донякъде. Никой не е чакал друго. Знам, че не си фен на ПнТ.

Но ПнТ1 съм убеден, че е най-добрата преводна КИ изобщо, така че не мисля, че форумните ни "звезди" могат изобщо да се сравняват с нея, но ОК.

Ал Торо писа: писа:
Отново - не го казвам като съдене или заяждане, просто в търсене на информация :-)

Ясно, ясно. Точно така е, точно затова и отговорих на предния ти пост. Всичко точно.

04 Ян 2015 18:37
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Инфотема #99962
Кое е ясното?! На няколко места във форума си написал, че издаването на първите две книги не е обвързано с никакви инициативи. Торо е посочил само едно подобно изказване, сигурно ще се намерят още поне два цитата в същия смисъл.

Няма начин да не намесиш обаче инициативата за Майкъл...

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

04 Ян 2015 18:46
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Инфотема #99964
повтарям за Лисичков част от предния пост:

Ако не се съберат парите до края на август - което не би трябвало да е опция, при положение колко фенове имат тези книги - ще допълваме колкото е нужно и пак ще излезе първа книга . Но идеята е първа и втора книга да излязат по този начин, което после ще подсигури излизането на цялата останала серия без повече частични инициативи. Завъртят ли се нещата, това ще отвори път и на много други книги-игри.

Пише си пределно ясно още в началния пост.

Тук е обещана единствено първа книга - която си излезе даже предсрочно (за неприятна изненада на същите хора). Тва е . :-)

04 Ян 2015 19:39
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Инфотема #99970
Ок, виждам че темата не ти е приятна. :cry:
Поне сега стана ясно, че няма надежда да видим втората книга от ИККИ. Въпреки, че не виждам каквото ти пречи да направиш инициатива за втората. :wink:
Явно е време за фенски, непрофесионални действия. :-)

04 Ян 2015 19:56
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Инфотема #99972
Не, нищо не се е променило от последните двайсет пъти, когато е ставало въпрос, насам.

Обещана е първата - изпълнена е. Дали и кога ще има още, си е изцяло моя работа. Ако някой има личен интерес към издаване на 2ра книга (примерно) от СКИ (да речем), свободен е да ми пише за координация на действията. Иначе не е добра идея да предприема каквото и да било, очевидно.

Инициативите и сдруженийцата обикновено са за който не може да се справи сам. Някои хора се справяме и без такива. :-)

05 Ян 2015 11:33
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Инфотема #99980

Инициативите и сдруженийцата обикновено са за който не може да се справи сам. Някои хора се справяме и без такива. :-)

Абсолютно съгласен съм. Друго си е зиме и лете на сергийката и сам войнът е войн! Да се губи времето със сдруженийца, банкови сметки, фактури и други неща, които нямат общо с българската финансова действителност! Важно е алъш-вериш да има и шурочичобаджанащина! :grin:

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

05 Ян 2015 12:23
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Инфотема #99982
Сега, в цялата тая плява може ли да ми се потвърдят или отречат следните твърдения:
1. Втората книга от серията няма да бъде издадена от ИККИ преди продажбите на първата да усигорят достатъчно средства.
2. Уейн, като представител на ИККИ сам ще прецени дали и кога да издаде втората книга от серията.
3. Уейн, като представител на ИККИ държи правата за издаване на серията и е склонен да ги преотстъпи.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

05 Ян 2015 12:44
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Инфотема #99984

nixata писа: писа:

Абсолютно съгласен съм. Друго си е зиме и лете на сергийката и сам войнът е войн! Да се губи времето със сдруженийца, банкови сметки, фактури и други неща, които нямат общо с българската финансова действителност! Важно е алъш-вериш да има и шурочичобаджанащина! :grin:

Както обикновено Никсата въобще не е в час какво представлява всъщност ИККИ и поради тази прична се налага да го ограмотя. Ейдриън Уейн отговаря на въпроси на Спасимир Игнатов :

viewtopic.php?f=137&t=1030

Мнение от Ейдриън Уейн » Чет Юли 14, 2011 12:41 pm

И какви са целите на издателството всъщност?

Пише си ясно. Нови КИ за нова публика, за да си личи, че са минали 15 години оттогава - и не сме си вече на детския акъл. Ще има и по старите рецепти - но само ако са качествено по-добри от предишните неща.

Ще пуска ли наши книги-игри и за чужбина?

Непременно.

Ако да, в каква посока?

Виждаш кво сме пуснали като програма.

Ще пуска ли преводни книги-игри?

Не. Освен на разменни начала. :lol:

Само с книги-игри ли ще се занимава?

И интерактивни романи, да. (допълнено заради Хами)

Кой представя издателството?

Аз и колегите.

Колко хора работят за това издателство към момента?

Десетина общо. Колкото е необходимо. Freelance.

Има ли въобще такива?

Не ставай глупав. :mrgreen:

Айде спирам за момента.

Разгеле. Мерси за пожеланията.

05 Ян 2015 15:03
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Инфотема #99986

nixata писа: писа:

Сам? Не, всички истински стари автори, създателите на жанра, сме заедно - но не се кичим със смешни и нищо не значещи титли като някои главозамаяли се фенчета* от СДРУЖЕНИЕ КНИГИ-ИГРИ.

"Банкови сметки, фактури и др." ти бяха необходими колкото да събереш 6-те хиляди лева (и повече) от хората - да видим дали ще ти помогнат да ги върнеш, когато Славейков най-сетне признае (на петата или десетата година от началото на Инициативата си), че не може да напише великата книга.

Колкото до "сергийката", явно не изглежда толкова зле отстрани, щом винаги целта ви е била да си отворите своя сергийка. Жалко, че не се получават така лесно имитациите.

* Та така, видя се веднага кои са "въпросните хора", сами се показаха. :-) Вилорп за сметка на това е учудващо адекватен.

05 Ян 2015 15:53
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Инфотема #99988
Добре, като я препрочетох, темата пак отива накъм излишни заяждания - така че от мен МИР. Не е мястото тук, нито има каквато и да е нужда. Уточнихме как стоят нещата с Тигрите, оттук-нататък ще измислим какво може да се направи, за да се появи все пак 2ра книга - и така.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: snake_fang

10 Ян 2015 00:29
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Инфотема #100084
Не можем ли с парите за книгата на ММ да я издадем Пътя на тигъра 2, а докато ММ я напише и ще сме събрали достатъчно за да върнем всичко и да остане дори лихва?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Инфотема
Time to create page: 0.097 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност