• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Тема за въпроси и коментари

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 11
10 Юли 2013 21:25
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Тема за въпроси и коментари #74562
Всичко, което ви интересува във връзка с инфото в основната тема, нека е тук, за да може там всичко да е подредено и ясно.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Юли 2013 22:02
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
Тема за въпроси и коментари #74563
Щом срокът за излизане на първата книга е след месец и половина, от които половин за печатницата... работи ли се вече по превода и кой е избран за преводач?
До сега занимавал ли се е с превод на книги-игри?
Разбира ли за какво иде реч и за какво трябва да се следи?
Ще има ли бета тестери за объркани препратки?
Авторски ли ще са илюстрациите или ще се ползват такива от английските издания?
Илюстратора започнал ли е работа и дали ще е българин?

За сега толкоз, ще дам възможност и на другите да питат.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

10 Юли 2013 23:11
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Тема за въпроси и коментари #74570
Преводачът (Константин Петров) е избран точно с цел да разбира от темата и с идеята преводът да е по-добър както от старите книги, така и - един вид :) - от оригинала, както и да подчертае красотата на странния стил и свят на Орб. Объркани препратки колкото има в досегашните издания от НВ, толкова и тук: нула тоест. Да не говорим за самите правила на битките, объркани в старото издание. Преводът вече е готов в една част.

За илюстрациите още не е сигурно коя от двете опции ще остане (има и трета, самият Емилиян Станкев също ни е дал предложение), но резултатът при всяко положение ще е качествен и стилен, вкл. за широката публика.

11 Юли 2013 06:07
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Тема за въпроси и коментари #74572
Е, сега съм доволен.
Някои хора знаят, че първоначалната идея не ми харесваше (твърде малко бонуси за жанра, на твърде висока цена), но така представено и ако се получи ще е прекрасно. 7 КИ, за грубо две години ще дадат това, за което някои хора говорехме, че е критично - количество продукт, каквото дори да имахме на ръка не можем да издадем.

Лошата страна е само за разни като мене и Ронина - ако за всяка книга по отделно трябва да се събират по 2 бона, общността бързичко ще се изтощи и за новите автори ще остане само Призванието, като опция. Лошо за еготата ни, но едва ли на някой му пука особено.

Въпрос 1: Първоначалния план на авторите не беше ли да преиздадат 5 от шестте и да напишат една нова? Не се оплаквам - смятам, че повече свесен продукт винаги е бонус - просто ми е интересно кога са си променили решението?

Въпрос 2: Колко ще е застъпено разпространението по книжарниците?

Въпрос 3: Фейсбук, сайт, това-онова? Таласъмчето мисля показа, че това е важна част за всяка книга.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

11 Юли 2013 06:35
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 33
Тема за въпроси и коментари #74573
Не е вярно, че няма нови КИ на запад, даже издадени на хартия, но не ми се спори по този въпрос.
Дори да се съберат 2 000 лева за 1-ва част, определено няма да се съберат 14 000 за всичките 7.
Последно не разбрах, ще се влиза ли в контакт с авторите? Има ли единодушие между теб и останалите участници в инициативата?
За важността на контактите съм съгласен!

11 Юли 2013 09:14
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
Тема за въпроси и коментари #74576
Да си повторя въпросите на които не бе отговорено и нови:
Ще има ли бета тестери за объркани препратки? (да има объркани неща в новите книги)
Щом инициативата е на Рахвинина защо той не стартира темите?
Как ще се събират парите?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

11 Юли 2013 12:19
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Тема за въпроси и коментари #74586

Рони# Мейдей писа: писа:
Не е вярно, че няма нови КИ на запад, даже издадени на хартия, но не ми се спори по този въпрос.
Пусни една отделна тема, ако има какво да се каже там. Аз съм видял само Дестинито от дебютанта Майкъл Уорд и вече съм загатнал мнението си за нея, а с всяко следващо изказване ще съм по-краен. :)

Съвсем друго си е нова книга от старите автори (аз за тях и говорех поначало, щото главно там следя отблизо нещата) - и то в една от най-известните серии изобщо.

Дори да се съберат 2 000 лева за 1-ва част, определено няма да се съберат 14 000 за всичките 7.
Е, само тва оставаше. Нали изрично пиша в темата. (И пак ще напиша, по-ясно и изрично. Всичко важно, което се каже тук, ще го качвам като синтезирано инфо и в Инфотемата.) Та, частични инициативи ще има само за НОВИТЕ книги (първите две). (За седмата никой не е питал още каква е и що е. ;)) След това евентуалните приходи от тях ще захранват издаването на ЦЯЛАТА останала серия БЕЗ нужда от повече пред-заявки.

Така че положението всъщност е: на два пъти по 1000 лева сега и зимата, което ще осигури ЦЯЛАТА серия от СЕДЕМ книги. Мисля, че е оферта за жанра.

Последно не разбрах, ще се влиза ли в контакт с авторите? Има ли единодушие между теб и останалите участници в инициативата? За важността на контактите съм съгласен!
Рони, всичко се ПОЧНА от контакта с авторите. :) Друг начин изобщо няма. Ако не беше тоя контакт, нищо нямаше да стане.

Но и за това ще пиша изрично в инфотемата, както и за специалното им участие и реверанси към българските фенове във ВСЯКА от книгите.

11 Юли 2013 14:08
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Тема за въпроси и коментари #74589

Вилорп писа: писа:
Да, занимавал се е неколкократно.

Ще има ли бета тестери за объркани препратки? (да има объркани неща в новите книги)
Не и в моите. :) Но си свободен да се включиш като допълнителен бетатестър по всяко време, както и всеки друг желаещ.

Щом инициативата е на Рахвинина защо той не стартира темите?
Щото по цял ден е на работа. Защото така ме помоли. Защото иначе трябваше да пейства това, което аз съм написал (относно това, което съм свършил). И много други подразбиращи се причини. Предполагам, че довечера ще се разпише в темата, като му остане време да седне на компа.

Как ще се събират парите?
Приемаме съвет и помощ от по-опитните. Вярвам, например, че Никсата, като голям фен на серията и инициативата, ще поеме тази част.

Но по принцип няма нужда да се усложняват нещата, ако може и по-прост начин. Дава се банкова сметка (на организаторите или директно на издателството), и директно се превеждат пари, при което се заявяват в темата/при организаторите. И ти можеш да се включиш по тази линия?

11 Юли 2013 14:57
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1304
Тема за въпроси и коментари #74591

Ейдриън Уейн писа: писа:
Приемаме съвет и помощ от по-опитните. Вярвам, например, че Никсата, като голям фен на серията и инициативата, ще поеме тази част.

Абсурд! :D

Бях решил тотално да игнорирам тази поредна кьорфишек тема и само да чета и да се забавлявам, ама тъй като бях намесен, ще си кажа мнението:

1) Тази "инициатива" се организира от Уейн, който многократно е оплювал модела на "инициатива" като "непрофесионален" и "подаяния от публиката" и какво ли още не (мога да го подкрепя с цитати ама не искам да си губя времето);

2) Всичко е толкова нелепо и абсурдно описано и в нереалистични срокове, както и с взаимоизключващи се обявления, така че аз съм пас, както от участие, така и от каквато и да е помощ. Просто не искам да съм спомогнал някой да бъде завлечен, ако всичко се окаже "пирамида".

3) Всички знаем как той спазва срокове, така че 7 книги за 2 години... :D :D wtf не мога да не се разсмея. И то преводни с арт и бла-бла-бла.

Да, голям фен съм на Тигъра, и точно затова съм пълен ПАС! Не искам да си развалям хубавото впечетлние от поредицата. Не мисля повече да пиша по този въпрос, тъй като забелязвам как голяма част от темите на Уейн целят точно това. Много шум за нищо (справка новият Валенс :D )

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

11 Юли 2013 19:50
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Тема за въпроси и коментари #74593
Е, на Никсата ВИНАГИ може да се разчита. Или поне за едно нещо, което така непринудено отново е демонстрирал пред всички в горния си пръв и последен пост по темата. :)

Благодарим му за помощта от името на всички фенове на Пътят на Тигъра и книгите-игри у нас и ще го очакваме отново в тази тема през септември, за да поднесе извиненията си и да каже ТОГАВА вече как ще се включи.

hameleona писа: писа:
Е, сега съм доволен.
Някои хора знаят, че първоначалната идея не ми харесваше (твърде малко бонуси за жанра, на твърде висока цена), но така представено и ако се получи ще е прекрасно. 7 КИ, за грубо две години ще дадат това, за което някои хора говорехме, че е критично - количество продукт, каквото дори да имахме на ръка не можем да издадем.
Много прозорливо, Хами, дано повече хора го виждат това, защото ще избоде очите.

Лошата страна е само за разни като мене и Ронина - ако за всяка книга по отделно трябва да се събират по 2 бона, общността бързичко ще се изтощи и за новите автори ще остане само Призванието, като опция. Лошо за еготата ни, но едва ли на някой му пука особено.
Нищо такова. Събираме само 1000 лева, и то само за първите две (нови) книги. И то не разчитаме на общността, а на феновете на серията като цяло.

Обратното. Критичната маса хубави комерсиални КИ издания (особено през традиционно издателство вече) ще отвори много пътища пред всички.

11 Юли 2013 20:03
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Тема за въпроси и коментари #74595

Въпрос 1: Първоначалния план на авторите не беше ли да преиздадат 5 от шестте и да напишат една нова? Не се оплаквам - смятам, че повече свесен продукт винаги е бонус - просто ми е интересно кога са си променили решението?
Джейми сам ще напише подробностите в обръщението си към българските читатели в първа книга. :) Засега новината е точно, че финалът на серията (в шеста книга) е оправен, а има и ЦЯЛА ЧИСТО НОВА КНИГА, завършваща серията. :) Нищо чудно точно и при нас да й е световната премиера.

Затова пълната ни серия ще е от СЕДЕМ заглавия, а не шест. Затова и решихме да не излизат само 1ва и 2ра - а после да скачаме на 7ма.

Въпрос 2: Колко ще е застъпено разпространението по книжарниците?
Колкото при досегашните книги (Патрула и Призванието да речем), ако не и по-добре. Даже ще е ОСНОВНО (80%) през книжарниците, от издателството си имат много добра мрежа там. Целта е да стигне до всички (старите читатели и най-вече максимум сектори нова публика) и се отделя МНОГО мислене на маркетинговата стратегия.

Въпрос 3: Фейсбук, сайт, това-онова? Таласъмчето мисля показа, че това е важна част за всяка книга.
Имаме си хора за това, знаем. Ще видим кой точно ще го направи. И е задължително, да - няма никакъв смисъл от инициативи в тесните рамки на форума.

15 Юли 2013 08:38
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 498
Тема за въпроси и коментари #74663
Не е ли нормално след всички гръмки изявления за високо качество и велики подвизи, най-накрая някой да каже в какъв тираж ще излезе първата книга?

Когато някой попита дали преводачът се е занимавал с преводи на книги-игри, "Да, занимавал се е неколкократно." едва ли е най-висококачествения във всеки аспект отговор (а нали стремежа на инициаторите е да направят нещо "висококачествено във всеки аспект"). Занимавал ли се е професионално с преводи на книги-игри? Кога за последен път е превел книга-игра и колко пари е получил за това, от кое издателство? Иначе, дори човекът да е опитал на два пъти да преведе някога за удоволствие само едно изречение, пак не би било некоректно да се твърди, че се е занимавал с преводи на книги-игри (а хората, които познават Уейн, знаят, че за него дори само мисленето на някаква тема е занимание по темата, например писането на бестселъри на всякакви теми).

Да кажем, че има банкова сметка и някой реши да ви преведе пари. Нали уж всичко щяло да бъде легитимно... На какво основание ще се превеждат тези пари? Какво да попълни човек в съответното поле на формуляра за превод?

Как се връзва това изявление на Rahvin с легитимността: "днес ще отида да преведа 300 паунда на сметка за инициативата"? Коя е тази сметка, защо не я обявите всички да я научат? Ако е легитимна, де:)

Поздравявам Уейн, че след като "се отделя МНОГО мислене на маркетинговата стратегия", най-сетне теорията за могъществото на РЕП-овете при продажбата на книги тихомълком е оставена настрани при поредната му велика идея.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

15 Юли 2013 17:36
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Тема за въпроси и коментари #74669
На мен ми е по-интересно, как са уредени правата за издаване на поредицата. Понеже проектът е публичен (нали?) и с идеална цел (нали?!?), намирам за резонно обществото на книги-игри да се запознае с документа. Или най-малкото акционерите в начинанието да видят колко и за какво е платено на праводържателите.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

19 Юли 2013 19:07
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Тема за въпроси и коментари #74724
Опасявам се, че има твърде малко време до септември, а и като гледам няма наплив от желаещи да предплатят книжката. Та имам питане към организаторите - ако настоящото издаване пропадне бихме ли могли просто да си ги издадем форумно, като се използва контакта с авторите относно въпросът с правата?

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

22 Юли 2013 23:19
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Тема за въпроси и коментари #74785
Аз ся не разбрах...като дам 2х10лв те за по една книжка от първа и втора част ли са или за две от първа?
Искам по две пройки от всяка част ...

ТЪРСИ

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 11
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Time to create page: 0.092 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg