Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Пусни една отделна тема, ако има какво да се каже там. Аз съм видял само Дестинито от дебютанта Майкъл Уорд и вече съм загатнал мнението си за нея, а с всяко следващо изказване ще съм по-краен.Не е вярно, че няма нови КИ на запад, даже издадени на хартия, но не ми се спори по този въпрос.
Е, само тва оставаше. Нали изрично пиша в темата. (И пак ще напиша, по-ясно и изрично. Всичко важно, което се каже тук, ще го качвам като синтезирано инфо и в Инфотемата.) Та, частични инициативи ще има само за НОВИТЕ книги (първите две). (За седмата никой не е питал още каква е и що е. ) След това евентуалните приходи от тях ще захранват издаването на ЦЯЛАТА останала серия БЕЗ нужда от повече пред-заявки.Дори да се съберат 2 000 лева за 1-ва част, определено няма да се съберат 14 000 за всичките 7.
Рони, всичко се ПОЧНА от контакта с авторите. Друг начин изобщо няма. Ако не беше тоя контакт, нищо нямаше да стане.Последно не разбрах, ще се влиза ли в контакт с авторите? Има ли единодушие между теб и останалите участници в инициативата? За важността на контактите съм съгласен!
Да, занимавал се е неколкократно.До сега занимавал ли се е с превод на книги-игри?
Не и в моите. Но си свободен да се включиш като допълнителен бетатестър по всяко време, както и всеки друг желаещ.Ще има ли бета тестери за объркани препратки? (да има объркани неща в новите книги)
Щото по цял ден е на работа. Защото така ме помоли. Защото иначе трябваше да пейства това, което аз съм написал (относно това, което съм свършил). И много други подразбиращи се причини. Предполагам, че довечера ще се разпише в темата, като му остане време да седне на компа.Щом инициативата е на Рахвинина защо той не стартира темите?
Приемаме съвет и помощ от по-опитните. Вярвам, например, че Никсата, като голям фен на серията и инициативата, ще поеме тази част.Как ще се събират парите?
Приемаме съвет и помощ от по-опитните. Вярвам, например, че Никсата, като голям фен на серията и инициативата, ще поеме тази част.
Много прозорливо, Хами, дано повече хора го виждат това, защото ще избоде очите.Е, сега съм доволен.
Някои хора знаят, че първоначалната идея не ми харесваше (твърде малко бонуси за жанра, на твърде висока цена), но така представено и ако се получи ще е прекрасно. 7 КИ, за грубо две години ще дадат това, за което някои хора говорехме, че е критично - количество продукт, каквото дори да имахме на ръка не можем да издадем.
Нищо такова. Събираме само 1000 лева, и то само за първите две (нови) книги. И то не разчитаме на общността, а на феновете на серията като цяло.Лошата страна е само за разни като мене и Ронина - ако за всяка книга по отделно трябва да се събират по 2 бона, общността бързичко ще се изтощи и за новите автори ще остане само Призванието, като опция. Лошо за еготата ни, но едва ли на някой му пука особено.
Джейми сам ще напише подробностите в обръщението си към българските читатели в първа книга. Засега новината е точно, че финалът на серията (в шеста книга) е оправен, а има и ЦЯЛА ЧИСТО НОВА КНИГА, завършваща серията. Нищо чудно точно и при нас да й е световната премиера.Въпрос 1: Първоначалния план на авторите не беше ли да преиздадат 5 от шестте и да напишат една нова? Не се оплаквам - смятам, че повече свесен продукт винаги е бонус - просто ми е интересно кога са си променили решението?
Колкото при досегашните книги (Патрула и Призванието да речем), ако не и по-добре. Даже ще е ОСНОВНО (80%) през книжарниците, от издателството си имат много добра мрежа там. Целта е да стигне до всички (старите читатели и най-вече максимум сектори нова публика) и се отделя МНОГО мислене на маркетинговата стратегия.Въпрос 2: Колко ще е застъпено разпространението по книжарниците?
Имаме си хора за това, знаем. Ще видим кой точно ще го направи. И е задължително, да - няма никакъв смисъл от инициативи в тесните рамки на форума.Въпрос 3: Фейсбук, сайт, това-онова? Таласъмчето мисля показа, че това е важна част за всяка книга.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas