• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Корица

Корица

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
02 Сеп 2013 07:10
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Корица #76573

Ейдриън Уейн писа: писа:
... контрастът...
Спри, моля те...
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
(щот' съм пич) КОНТРАСТ

Мога да ти покажа още два варианта, и двата по-добри от този. Не решават проблема с шрифта, но решават друг(и) проблем(и).

Сега, да вместя един друг... отговор, който май снощи се изпусна да бъде зададен:
гледайки това оформление, следва да заключим, че всички книги от поредицата ще бъдат, ТРЯБВА да бъдат, с минимум 90% припокриване във вариативността на композицията (10-те процента разлика идват от основния цвят, подзаглавието и (формата в която е) централната картинка).

К'о прайм ся?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Сеп 2013 08:13
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Корица #76579
Нямах намерение да се обаждам, ама като видях последния пост на partci не се сдържах.
Първо: Корицата има много... особености да ги наречем. Тях Алекс ще успее да ги защити.
Бях готов да се съглася донякъде с критиките на partci докато видях идеята му за "подобрение". Сега вече съм спокоен. Определено предпочитам схващането на Уейн за дизайн, цветове, композиция и т.н.

За да няма недоразумения. Аз сглобих корицата (за всички технически недостатъци обвинявайте мен).
Алекс я измисли и осигури картинките (по въпроси за композицията и цветовете търсете него. Всичко направено точно по този начин си има причина).

02 Сеп 2013 08:39
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Корица #76580
"Пътят на Тигъра" не се ли водеше дарк фентъзи? Фигурата в средата е доста добро попадение, признавам, но останалото някак не ми се връзва. Или просто харесвам прекалено много старите корици. Партци, това синьо откъде го измисли?

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

02 Сеп 2013 09:04
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Корица #76581

Bloucester писа: писа:
... Партци, това синьо откъде го измисли?
Вика му се "контраст". Реален, какъвто преди това липсваше. Какво прави можеш да си отговориш, като погледнеш моята версия и тази на Джордж. А ако се зачисти още малко от един определен цвят, цялата корица ще светне още.

Джордж, не, не искам да се "доверяваш" на някакъв непознат в интернет, но ако се "доверяваш" на Уейн за графичен дизайн, нищо чудно, че тази корица се е получила по този начин. Колкото и скрити послания да носи.

02 Сеп 2013 09:26
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
Корица #76585
В корицата виждам явно разностилие: 3 шрифта и 3... рисунки?
Използнваия шриф поразително ми прилича на „комикс” и някак си не ми седи удачно на корица на книга-игра.
Нещо с иероглифи определено би било по-добре за заглавието и ако не сте намерили подходящи кирилски е можело да намерите подходящи латински. В нещо време не е проблем буквите да се дорисуват или направо да се нарисуват. За справка вижте шрифта от Мутирала плът който също не е кирилски.
Аз принципно обичам светлички неща, но бамбука и готическата картина ми се бият твърде много, отделно не смятам че „логото” на пътя трябва за е забито в центъра на надписите. Бих предложил поне да го повторите и на гръбчето.
Очаква ли се цялата поредица да е светла?

Ако трябва пак да се върна на готическия персонаж той би седял по добре както е направено на кориците от нашенския кървав меч отколкото самотно сред бамбука. Ако пък търсите някакъв евект нвсе едно това е дупка в пасторалния пейзаж бих препоръчал да оптете някак си да я подчертае. Да речем с дебелина станета - кръга.

Разбира се ако това е крайния вариант то коментарите са сравнително излишни но пък нищо не ни спира да си говорим. Тук сме все стари кучета и така или иначе ще си вземем книжката.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

02 Сеп 2013 09:40
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Корица #76588
С Уейн само дето не се сбихме за корицата. Като се почна от "какво е композиция" и "кое е лого и кое заглавие" та до: подходящ шрифт, цветове, размери, разположение, кръгчета, акценти... Какво да кажа освен, че при такива задачи се работи на принципа "Който плаща - поръчва музиката". Алекс може да обясни и обоснове всеки един детайл от негова гледна точка. Обмислил е кориците на цялата пордица отдавна.

Няма да се оправдавам, защото не успях да му предложа нещо което да отговаря на концепцията му и да му хареса. До последния момент имахме недоразумения какво иска от мен и какво му показвам. По тази причина няма дори силует на нинджа.

Ако чак толкова ви забавлява може да си направим едно теоритично упраженение "Как се прави корица на книга" и "Критика на представен модел", ама само ако може да минем без заяждане.

02 Сеп 2013 09:58
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 973
Topic Author
Корица #76590
НЕ съм Дизайнер, НЕ съм художник, НЕ съм илюстратор, само от 3Д изображения разбирам на любителско ниво.
Значи корицата е страхотна!
Рисунката в кръга е просто върховна, на изключително ниво. Забравям за всякви плеяди, меги и прочие.
Извън кръга дизайна си е приятен, контрастен на рисунката в кръга.

kiril-ps.itch.io/

02 Сеп 2013 10:07
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Корица #76591
Добре де, тъй като Уейн не иска да ми отговори, ще може ли някоя добра душа да ми каже кой е героят в центъра - бавно схващам явно - какво да се прави :-)

02 Сеп 2013 10:17
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1304
Корица #76592

Blackjack писа: писа:
Добре де, тъй като Уейн не иска да ми отговори, ще може ли някоя добра душа да ми каже кой е героят в центъра - бавно схващам явно - какво да се прави :-)

Моли се да не е "Shaggoth or slime beast" (както подозирам), защото изобщо няма да си отговаря на описанието. :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

02 Сеп 2013 10:41
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Корица #76596

partci писа: писа:
Бранко, това дали и колко корици на книги съм правил през живота си не значи, че не съм наясно кога нещо е сбъркано из корен и кога направено като хората. Айде ще те попитам "професионално": посочи ми композиционния център, от който тръгваш да разглеждаш корицата. Ако откриеш два, три и повече такива центъри, не се притеснявай, проблемът не е в твоя телевизор. Ако пък случайно откриеш само един, отма, сподели с мен какво послание ти носи той... и накъде тръгва да те "води" след това.

Ако забеляза, аз харесах корицата. И нямам претенции за професионализъм, композиционни центрове, контрасти, вариации, криви на Мьобиус, котки на Шрьодингер и поредици на Фибоначи. Ти спориш, предполага се че ги разбираш - ти трябва да се обосновеш ;)

Хора, колкото до това да има нинджа на корицата - ако си спомняте, на четирите стари книжки издадени у нас само на една на корицата присъства нинджа. На оригиналния Авенджър има нинджа, което не мисля, че прави корицата уникално добрата:

02 Сеп 2013 10:44
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Корица #76598
Мойте пет стотинки:

Като цяло ми харесва, ама тоя бамбук и шрифта за името на поредицата са ми малко... нъх? То не смо бамбука, ами тоя светъл фон като цяло. Иначе... ми, става, аз бих го направил малко по-иначе, ма кво разбирам аз ;)

100% съм сигурен, че съм виждал тоя тип дизайн някъде и преди (не на нашенски продукт) и с много по-убит цвят за фон.
Тигърът ако помня правилно си е емблемата на поредицата, а не нинджата.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

02 Сеп 2013 10:47
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Корица #76600
Корицата ми е странна. Картинката в кръг предполагам, че от метър - два ще се вижда просто като черна дупка и трудно ще се различава нещо по нея. Въпросната картинка въобще рисувана ли е за корица? Оригиналната не е ли по - голяма и сега просто е изрязана по окръжност? Кой е художникът?

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

02 Сеп 2013 10:57
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1304
Корица #76603
Бранко, а за тази корица какво мислиш:

[attachment=0:zgyiak0v]<!-- ia0 -->tiger1a.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:zgyiak0v]

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Прикачени файлове:
411_1529dd75cd12a6a1385ab5c9c81339ba.jpg

02 Сеп 2013 11:00
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Корица #76604
Тая корица, защо така грубо се изпразва откъм гръбчето? Ще подскажа, че през по-голямата част от времето хората виждат точно тази част на книгата. Предполагам, че не очаквате книжката да стои на масичката "нови заглавия" вечно.

И нещото в илюминатор в средата, малко под средата, в композиционното лимбо все едно е изрязано от вестник и залепено допълнително. Дори може да подсилите ефекта, ако му плеснете един лак.

Уточнявам, че коментирам от позицията на фен и познанията ми за композиция се изчерпват с основна представа за златно сечение, опростено в популярната фотография като "правило на третините". Също така допускам, че е възможно отпечатано да създава по-различно впечатление.

P.S. Извинявам се, доложиха ми, че гръбчето не е такова, каквото си мисля, така че не се заяждайте "много" с коментара ми.

Roger, roger!

02 Сеп 2013 11:08
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
Корица #76608

nixata писа: писа:
Бранко, а за тази корица какво мислиш:

Най-добрата от предствените в темата, но е малко ретро и тежи в дясно. Предполагам че се търси нещо по-модерно и хората поръчали корицата предпочитат да се продава отколкото да изглежда добре.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Корица
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg