• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Карта (на задната корица)

Карта (на задната корица)

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
05 Сеп 2013 15:06
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 480
Карта (на задната корица) #76871

partci писа: писа:
Ха, не знам с векторизиране (и копи-пейст) колко по-време и пр. емко щеше да е, на мен ми се струва два пъти по-бързо, но как да е - на който както му е удобно.

А шрифтът ме дразни, просто защото стои чуждо. Дет' се вика, КомикСанс да бяхте сложили, щеше да е по-добре.
Ами пробвай. Имаш карата, нарисувай си една "планина", "хълмче", "дърво" и давй с копи/пейст - пък да видим какво ще излезе. Става много смешно ако са едни и същи.
Ако се хванеш да пипнеш тук там за да не седят еднакви елементите... и ето ти рисуване.
Ами моретата как ги виждаш с копи/пейст... реките, разните там пустини и блата.
Копи/пейст може и във Фотошопа :)

За шрифта дет' се вика, Алекс трябваше да ми даде повече време и да я пусне за коментари по-рано преди да влезе за печат. Иначе дали седи добре или "чуждо" е въпрос на личен вкус.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Сеп 2013 15:10
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Карта (на задната корица) #76873
Е, естествено, че ще пипнеш малко, сигурен съм, че и на Фотошопа си пипкал. :D За другото си има линии и криви и т.н. Стават нещата. Ако се откача от моя Фотошоп днеска, ще пробвам малко за лично удовлетворение. ;Р

Шрифтът си седи просто чужно. Сигурно щото е подчертано серифен. Макар че ако беше без главни букви, сигурно щеше да изглежда по-добре.

05 Сеп 2013 15:19
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Карта (на задната корица) #76876

Е, естествено, че ще пипнеш малко, сигурен съм, че и на Фотошопа си пипкал. :D За другото си има линии и криви и т.н. Стават нещата. Ако се откача от моя Фотошоп днеска, ще пробвам малко за лично удовлетворение. ;Р

Шрифтът си седи просто чужно. Сигурно щото е подчертано серифен. Макар че ако беше без главни букви, сигурно щеше да изглежда по-добре.
Разбира се, че съм "пипкал" нали затова казвам, че е прерисувана. Давай поиграй си. Не е толкова сложно. Само е много подробно и става досадно. Мен надписите ме забавиха повече.

За другото си има линии и криви
- Много ясно ама не стават за тоя случай. То и макроси могат да се дефинират (ако знаеш как) и после могат да се правят подобни карти "на килограм".
Всеки работи както му е удобно и според дадената задача. Аз рисувам с мишката толкова бързо колкото на ръка с молив.

Rahvin, аз не се сърдя. Partci, проявява професионален интерес, не се заяжда. Затова пиша подробно какво и как съм правил и защо точно този начин съм избрал. Не се караме.

05 Сеп 2013 22:46
tonystarks's Avatar
tonystarks
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Карта (на задната корица) #76897
Ето нещо което направих набързо без да ровя из шрифтовете. Няколко различни шрифта, с различна големина на буквите.

dl.dropboxusercontent.com/u/327 ... 20map1.jpg

... For one who has not lived even a single lifetime, you're a wise man, Van Helsing!

06 Сеп 2013 00:41
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Карта (на задната корица) #76907

tonystarks писа: писа:
Ето нещо което направих набързо без да ровя из шрифтовете. Няколко различни шрифта, с различна големина на буквите.

Шрифта е добър, не е никак лош.

Пешка това че не смяташ че можеш е твой пролбем, ако присадиш ръце на едно куче може да се свършат месарите...

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

06 Сеп 2013 00:43
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Карта (на задната корица) #76909

Шрифтът в имената на моретата е много хубав.

06 Сеп 2013 08:12
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Карта (на задната корица) #76915

vg писа: писа:

Шрифтът в имената на моретата е много хубав.
Да разбира се. Шрифта в моретата е идеален. Хайде сложи нещо такова и в долната част дето надписите са един върху друг и едва се четат. Върху морето е най-лесно.

Много моля ако някой показва колко по-добре е можело да стане да вземе и да работи с по-тъмната карта, която е на свитъка и е в размерите на книгата. Иначе аз имам празна карта на psd файл с голяма резолюция, който мога да надпиша както си искам.

06 Сеп 2013 08:25
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Карта (на задната корица) #76916
Предложение.

Корицата може да бъде и по-добра, може и по-лоша. Затова предлагам:

Всички, които знаят и могат да направят хубава корица да се обадят и ще им изпратя изходните материали и изричните указания на издателя. След това се прави един конкурс и се избира дизайнер за останалите книги от поредицата. Победителят сам ще се запознае с условията на работа. Пожелавам успех на всички!

Държа да се разбере и запомни!
Аз въобще не съм се натискал да се занимавам с предпечат и оформление на тая книга. Имам си достатъчно друга работа при това добре платена.

06 Сеп 2013 10:44
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Карта (на задната корица) #76926
Картата си е хубава както е. Дори по-хубава от тези в западните издания.

06 Сеп 2013 12:07
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Карта (на задната корица) #76933
Джордж, ще ме прощаваш, но на това ниво "завършеност", подобни изказвания не помагат на идеята, че продуктът се издава професионално. А с впечатленията които си създадох от "условия за работа", лично ми стана мъчно за теб във връзка с какво е трябвало да се бориш (къде успешно, къде не), при това притиснат от някакви срокове (щото останах с впечатлението, че се е бързало).

БДУ, ето вчера за два и половина часа някъде какво направих на Илюстратора, дето ти говорих:

В този ред на мисли, не останах с впечатление за някаква цялостна концепция за визията на цялата колекция книги. Останах с впечатлението, че даже логото ще се прави книга за книга, което ми звучи безумно.

06 Сеп 2013 12:52
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Карта (на задната корица) #76946
Чудесно! Точно като работа "за половин час на Илюстратора". Като го гледаш смяташ ли, че си заслужава загубеното време. Ако беше кандидат за работа в моята фирма щях да ти откажа... съжалявам.

Не разбирам за какво "ниво на завършеност" и какво "професионално издаване" говориш. Алекс ме помоли да му помогна за сглобяване на корицата. Даде точни и подробни инструкции. Направил съм това, което се е искало от мен с материалите, които имах и във времето, с което разползгах. Толкова!

Никъде не е споменавано, че лого ще се прави различно за всяка книга. Това дето седи вместо заглавие не е лого, трябваше да има лого ама няма. Има заглавие с картинка.
Представите ни с Алекс за цялостното оформление се разминаваха много и понеже той в качеството си на издател има право на избор работегхме по неговия план.

По повод на всички критики към корицата. Не отвхърлям нито една с лека ръка. Очевидно е, че можеше да бъде различна. Може по-добра, може би и по-лоша. Ама почти не видях критика по същество. Прочетох всякакви високопарнии и безмислени приказки колко било ужасно и как трябва да се личнува, този който използва "бръш шрифтове" за корица. Видях два примера на partci в стил "сега се уча, ама гле'й к'во мога" и толкова!

Ако ще се заяждаме - сега е момента! Тъкмо съм в настроение!

Всеки има право да харесва или не харесва нещо без да е длъжен да обяснява защо или да показва по-добро произведение. Харесването няма нищо общо с професионалния опит.
Обаче щом даваш примери от рода "виж какво направих за половин час" губиш правото си на свободна критика. Направи цяла, по-хубава и най-важното използваема карта (сигурен съм, че можеш не е толкова трудно), предложи я на Уейн и се спазарете за заплащането. Вече казах, че съм готов с радост да отстъпя почетното звание "дизайнер на поредицата".

06 Сеп 2013 14:40
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Карта (на задната корица) #76985
Първо, не те знам ти за колко време си го направил това по твоя начин, второ, подмотал съм се защото съм си доизцъквал някакви неща, а пък след цял ден висене пред Фотошоп и Илюстратор, в един момент ми дойде малко нагоре да правя и бекграунд, но не се притеснявай, и до него ще стигна.

Ще си направя карта за мен си, не за Уейн. Нямам намерение да му ставам топ дизайнер на поредицата" по причини, които ти сам обясни вече поне два пъти. Започнах тази карта, щото ми стана интересно/забавно.

Колкото до шрифтовете на корицата - мсиля също сам каза, че не си доволен от тях. Че не ти е харесал вариантът с изпъкващ и реално контрастен цвят на уонаби логото - ОК. И на мен не ми харесва особено, но със сигурност ми стои по-добре от равното, което е постнато като оригинал.

06 Сеп 2013 15:55
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Карта (на задната корица) #77003

Първо, не те знам ти за колко време си го направил това по твоя начин, второ, подмотал съм се защото съм си доизцъквал някакви неща, а пък след цял ден висене пред Фотошоп и Илюстратор, в един момент ми дойде малко нагоре да правя и бекграунд, но не се притеснявай, и до него ще стигна.

Ще си направя карта за мен си, не за Уейн. Нямам намерение да му ставам топ дизайнер на поредицата" по причини, които ти сам обясни вече поне два пъти. Започнах тази карта, щото ми стана интересно/забавно.

Колкото до шрифтовете на корицата - мсиля също сам каза, че не си доволен от тях. Че не ти е харесал вариантът с изпъкващ и реално контрастен цвят на уонаби логото - ОК. И на мен не ми харесва особено, но със сигурност ми стои по-добре от равното, което е постнато като оригинал.
А бе, не се впрягай толкова на мен вече ми мина. Прави си карта щом ти харесва.
Правилно, казах че не съм доволен от цялата корица. Моето виждане за корицата като лице на книгата е далече по-различно от "шарена опаковка". Факт е обаче, че не показах на Уейн нещо, което да му хареса. Намери ме в лош момент.

Забравих да кажа за времето. Картата ми отне около два дена - рисуването и напасването с размерите на книгата + няколкото преработки заедно с писането. Главно заради многото текстове. По едно време ми писна и продължих на следващия ден.

И не бързай да се отказваш от дизайнерското място. Уейн въобще не е лош работодател. Малко повечко се бави, ама то е защото до последно изпипва нещата. Ние с него не си пасваме главно защото той работи когато аз спя и обратното :lol:

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
Форум
/
Книги-игри