• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител

• 1
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
25 Дек 2017 21:51
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #125952
Минаха доста години и бройката ми само събираше прах...незнайно защо бях решил, че като излезе и Убиец, то тогава ще се заема с поредицата. Дойде и това време. Истината е, че светът на Орб е едно от тези магически места, редом с Легенда, Алансия, Старата гора и т.н., където винаги ти е кеф да избягаш от ежедневието. Има своите минуси - проблемът, че преводът не е в "духа" на останалите книги, корицата и вътрешното оформление, както и правилата, но това са дъвкани неща. Хубавото е, че поредицата вече има своите пълни части (чакаме 7-ма никса) и може да се проследи как се развива историята.
Отмъстител е страхотно начало на сагата - първо ти предстои труден двубой, за да станеш Магистър...и след това тръгваш по пътя на отмъщението, за да накажеш убиецът на баща ти...е твоят Бог Куон ти е подготвил и други задачи!
Светът на Орб е супер развит...така че всеки герой има своите подбуди за действията си, а и има пълнота - градове, богове, различни магични същества и т.н.
Та, абе, винаги е готино да си нинджа :)
За самата книга - изобщо не е лесна, но това я прави още по-интересна!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Ное 2019 16:28
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #132666
Ето как издателство Millenium ограби ИККИ с изкопиране на корицата на Пътя на Тигъра: Отмъстител:
cdn.ozone.bg/media/catalog/product/cache...na-prikazkite-30.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin, ze BG

27 Ян 2020 02:23
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 129
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #133857
Четох я по време на новогодишните празници и останах много разочарован.
Почва директно с битка, след което ако победиш веднага следва нова битка. После избираш накъде да тръгнеш, при което пак попадаш в битка и така до самия край на книгата. Скачаш от битка в битка и тук-там между битките си избираш по кой път да поемеш към следващата. Страшна скука и еднообразие.
Като ученик бях фен и на четирите части излезли у нас и дори когато ги препрочетох преди няколко години, въпреки вече по-критичния прочит пак ми харесаха, при все че открих доста кусури, които не бях забелязал като по-малък.
С две думи, доста слаба първа част на поредицата и огромно разочарование.

Оценка 1,5/10

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, nixata, George-AL

01 Май 2025 23:21 01 Май 2025 23:22 от snake_fang.
snake_fang's Avatar
snake_fang
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #143788
Огносно медальона:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
може би имаш в предвид опаловия пръстен, който получаваш в началото от магистъра ако отговориш правилно на двата въпроса. Но можеш да убиеш магъосника Манс и без него, просто първо влез в кулата на Хонорик и като му вземеш меча, с него пречиш на Манс да прави магии.

01 Май 2025 23:52
snake_fang's Avatar
snake_fang
Асасин
Асасин
Скрий Още
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #143789
Показателите за удар не се променят при успешен/неуспешен удар - това грешно тълкувание идва от първоначалните преводи от 90те. Показателите се променят ако в играта е указано това (например като научиш Вършачката на Куон си добавяш 1 към удара с крак)

02 Май 2025 01:48 02 Май 2025 01:50 от snake_fang.
snake_fang's Avatar
snake_fang
Асасин
Асасин
Скрий Още
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #143790

Искам да попитам дали трябва да пазя точките за Вътрешна сила, броя на Шурикените, както са в края на Отмъстител или трябва да възтановя? (може би изпускам и нещо друго)

Всичко се пази и се възтановява само ако е изрично упоменато в края на книгата/началото на следващата книга. В конкретният случай в последния епизод на Отмъстител пише че Куон те излечава и си връщаш живота на 20 и вътрешната сила на 5. Лично аз се чудих дали си връщам шурикените които хвърлих на покрива преди последната битка с Яемон...

02 Май 2025 01:59
snake_fang's Avatar
snake_fang
Асасин
Асасин
Скрий Още
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #143791
Прочетох преди около два-три месеца Отмъстител (четейки всеки епизод паралелно с оригиналното английско издание), а днес прочетох и цялата тази тема. Нека си кажа личното мнение.

За изданието - съгласен съм с голяма част от критиките към това издание - липсата на арт (малките илюстрации, извадени от контекста не ги броя за арт), неподходящата корица и най-вече липсата на редактор (който би оправил доста от грешките на немърливия преводач, който не знам защо се има за професионалист). Разминаването на имената между това издание и тези на Еквус Арт не е плюс, а минус (независимо, че някои от новите преводи може би са по-добри от предишните). Също така забелязах доста разлики в промените на показателите (напр. в оригинала е написано 'губиш 5 точки издържливост', а в превода е 'губиш 3 точки издържливост'). Аз лично си играх книгата по оригиналните правила от английското издание.

Относно книгата - някой казват, че е най-добрата от поредицата, други казват, че е най-слабата - за мен е много добра, както и останалите. Харесва ми това че има скитосване из различни градове и опознаване на Орб (за да го обикнеш). Някой добре беше отбелязал, че не винаги в поредицата, можеш да направиш правилния избор на база логика, понякога просто трябва да го нацелиш. Ама така е и в живота понякога. Има един ключов момент в книгата, който оказва влияние на играта в цялата поредица - дали ще научиш вършачката на Куон или не. Ако изиграете книгата без да сте я научили, моят съвет е да я изиграете наново и да я научите, защото иначе ще е доста неприятно в моментите 'ако знаеш Вършачката на Куон...'

Относно системата - винаги ми е харесвала системата от правила - хем не тривиално прости, хем и не супер математически. Яд ме е за сгрешения превод при точките за удар и модификаторите им в оригиналните издания на Еквус. За пръв път сега (на дърти години, хехе) играя Пътят на Тигъра с правилните правила. Направих си и една модификация на правилата за хвърляне, защото ми се струва по-логична. Ако хвърля успешно противника при повторния удар си добавям 2 точки към сбора за удар (а не за щети) - по-лесно е да удариш паднал противник.

P.S. Добре сте задълбали в личностни дразги, припомних си арогантността на ММ доста бързичко. Но в случая той е надминат по арогантност от преводачът на Отмъстител.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Ал Торо, banskidedo

• 1
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Time to create page: 0.064 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (508 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 11:37
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност