• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Авторски книги-игри в e-knigi.net

• 1
  • 1
03 Юли 2013 13:39
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Topic Author
Авторски книги-игри в e-knigi.net #74419
На Таласъмия се запознах с една приятна жена на име Вихра, с която си поговорихме за възможна популяризация на книгите на сайта, който представляваше тя - e-knigi.net. Стана ясно, че има интерес към жанра и всякакви книги-игри в цифрови формати са добре дошли на нейния сайт. Това, което е интересно за вас, е че там има опция за Даряване, при което авторът получава 60% от сумата, така че ако някой хареса книгите ви игри има възможност да черпи бира или две. Има и опция за платени книги, доколкото разбрах, но не се поинтересувах повече в тази посока, поради мнението ми, че в момента няма особен пазар за платени електронни книги на български език (не го считам за миродавно - вие си решавате).
Предлагат и възможност за групово получаване на дарения, ако качваме като общност (книги-игри.нет), но тук е съмнително как ще се разпределят приходите, дали ще има единодушие за условията и т.н. - по скоро съм против.

Та, това, което получавате е възможността:
- да популяризирате книгите си допълнително;
- да получите нещо в замяна по преценка на читателите или ваша такава;

Това, което трябва да направите, за да го осъществите:
- да имате книгите си в електронен формат, препоръчително в повечко формати - epub, pdf, fb2, sfb и т.н., не им разбирам;
- да се свържете с e-knigi.net, мога да съдействам в тази посока; те ви очакват;
- моят личен съвет е да оформите продукта възможно най-добре, преди да го предложите на чуждо внимание, различно от това на тесен кръг първи читатели - лични праработки, тест, редакции, корекции, но тук знам че имаме различия, така че спокойно може да пускате и 5 минути след като сте написали последната дума;

Лошата новина е, че сайтът им е в процес на преработка и обновяване, т.е. в момента нещата не са придобили още оптималния си вид, но пък се движат в правилната посока.

Вие сте на ход.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Юли 2013 14:08
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Авторски книги-игри в e-knigi.net #74420
Качвал съм мои неща там и имам опит на сайта. Не препоръчвам. Вихра Манова е готин човек, превеждала е Томичукалата на Кинг и Хрониките на Амбър на Зелазни, но просто сайта не предлага нужното внимание, не е достатъчно популярен и пари оттам не се изкарват. Как да ви кажа, може да звучи грубо, но потенциалната аудитория там не е фен на книгите-игри. Хората пари за електронни книги не дават, за електронни книги-игри пък хич. Колкото до идеята да си ги пуснете безплатно и който хареса да ви дари там някой лев - за мен си е чиста проба просия. Ако искате - пробвайте, от опит глава не боли. Но... казах ви вече какво мисля.

03 Юли 2013 14:50
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Авторски книги-игри в e-knigi.net #74422
Аз повече визирах вече пуснатите безплатно така или иначе, а не тези, за които има други планове.
А оттам нататък един човек повече да ги прочете е файда. Даренията са просто бонус възможност.

03 Юли 2013 22:04
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
Авторски книги-игри в e-knigi.net #74433
Още преди Таласъмията говорихме в Вихра за тази възможност, но ставаше въпрос за книгите, които дигитализираме. Доколкото разбирам няма как книгите да са само безплатно (т.е. винаги я има опцията за дарение), но може би можем да говорим с авторите за разрешение (и да си получат евентуалното дарение), за да не губим един възможен канал за разпространение.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

03 Юли 2013 22:15
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Авторски книги-игри в e-knigi.net #74434
В последствие обаче този разговор се разви и аз дискутирах с нея за новите автори.
Относно старите, мисля че е много хубава идея, но това трябва да осъществи някой от екипа по дигитализация - доколкото знам имаше разговори с (някои от) авторите относно дигитализирането на творбите им, сега могат да се продължат преговорите. Лично аз не съм говорил с Вихра в тази посока, защото не съм информиран, нито опълномощен за тези творби и нямам какво повече да кажа от това, че идеята според мен е добра.

04 Юли 2013 10:53
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Авторски книги-игри в e-knigi.net #74442
Наличните ipdf-фи са над 100, pdf-тата са към 180. Предели сме на читанката към 40 книжки в док формат които те преработват в други формати. Ние като форум имаме принципно разрешение от издателии автори да качваме нещата. Вероятно трябв да се говори с авторите дали да ми качим нещата в е-книга и ако се събере някаква сума от дарения как да си я получат.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Time to create page: 0.049 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg