• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Чудотворната икона/Тайната на гръцкия огън

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
10 Юли 2026 21:31 10 Юли 2026 21:57 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 181
Topic Author
Чудотворната икона/Тайната на гръцкия огън #145253
имам готови към 70 епизода, мисля че още към 30-35 епизода трябва да налея. Малко изостанах от графика, имам малко свободно време, а и имах лични проблеми... но сега открих как ми се получат нещата. Очакванията ми са след тази неделя да потръгнат нещата. Все пак се надявам че тази година късната есен ще излезе книгата.

Когато имам време текста направо се пише сам. Проблема е, да намеря свободно време.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: lagrestin

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

12 Юли 2026 15:45 12 Юли 2026 15:45 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1665
Чудотворната икона/Тайната на гръцкия огън #145283
Тази книга, живот и здраве, когато ѝ дойде времето, ще се издава ли или само ще се разпечатва?
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Count Monte Kristo

12 Юли 2026 16:08 12 Юли 2026 17:09 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Чудотворната икона/Тайната на гръцкия огън #145284
Като ѝ дойде времето (т..е. бъде написана, минат коректури, страниране и пр.) ще отида в някоя печатница - да речем "Симолини" или "Дигитална печатница" или пък някоя друга. Евентуално може там да направят странирането, но имам и познат който разбира от страниране. Като излезе книгата - хипотетично съм замислил 200 бр. ще търся разпространители. *

Цялата ми идея е, че през разни киuстарстъри и пр. често едни хора дават едни пари, после искат непременно да им включиш имената или пък изказват критики спрямо книгата. Някак си имаш морално задължение да се съобразяваш с тези хора, а то техните вкусове може да са различни.

Аз поемам цялата организация по написването и създаването на книгата, всички разходи ще са си мои, евентуално приходите ще ги деля с разпространителя. И разбира се - аз взимам всички окончателни решения какво да включва книгата, какво да не включва и пр.
Радвам се, че някой (в случая Ефикс) се интересува, това означава че съдбата на книгата не е безразлична на хората.
Много ми се иска до края на септември да свърша втория разказ, за да може за Зимния панаир да излезе книгата, но не умишлено не си налагам изкуствени срокове. когато - тогава. Около 65-70 епизода имам готови във втория разказ, останах около една трета, но според мен остава по-леката част. Първия разказ излезе 99 епизода.
Отделно ще има Пролог, Правила, Епилог, Оценка.

Двата разказа ще имат общ герой, и обща кауза - да направиш поробването на България по-малко вероятно. Но ако човек желае ще може да започне направо от втория разказ. Простот един НИП няма как да го срещнеш във втория разказ, ако не си го срещнал в първия, но това не е фатално за сюжета
Надявам се че съм отговорил възможно най-пространно и няма неясноти.

Пак казвам - мерси за интереса

Едит - специални благодарности на теб, Ефикс. Ти си човека, който издавайки цялата поредица "Балара" (не бъркам името, нали?) неволно ме подтикна и аз да си пробвам силите. Реших, че щом един човек може да успее без да стои зад гърба му солидно издателство, може да успее и втори.

*цена не искам да коментирам, преди да съм видял брой страници, брой илюстрации, калкулация на разходи, но смятам цената да е в рамките на възможностите на всекиго.. Ориентировъчно гледам "Ярост" и "Замъкът на смъртта" като модел.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Efix7, dechoto, Etom, lagrestin

17 Юли 2026 14:47 17 Юли 2026 15:10 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Чудотворната икона/Тайната на гръцкия огън #145314
Чудотворната икона излезе 99 епизода. Първоначално имах готов материал за Тайната на гръцкия огън от около 67 епизода. В хода прецених, че поне 7-8 епизода ще отпаднат и едва ли ще имам повече от 60 епизода. Но текста се разрастна!
До снощи имах 82 епизода, а днес написах на бърза ръка още 11. Илюзията, че за втория разказ ще са нужни под сто епизода (какво остава за 60) се спука като мехур. Сега съм се насочил ориентировъчно към числата 115- 120, да видим дали ще се побера в тези сметки.

Много кратко Демо
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

епизод 06 * естествено епизода в книгата ще е с друга номерация, тук е работен

Задраскай кодова дума „благословия“
Някакъв вътрешен подтик накара Баян да започне да се вглежда повече в стените. Скоро откри един малък проход, който водеше към някакви подземия. Баян реши да се довери на интуицията си и го последва надолу. Не мина много време и се озова през заключена желязна врата. Баян лесно се досети, че тук крият най-ценните документи.

Ако нямаш кодова дума „проклятие“ и същевременно:
имаш Ловкост – премини на ➔ епизод 08
имаш поне 1 точка Вяра зачеркни я и премини на ➔ епизод 18
Ако все пак имаш „проклятие“:
И същевременно имаш поне 2 точки Вяра зачеркни ги, задраскай и кодова дума „проклятие“ и премини на ➔ епизод 18
Са ти останали по-малко от 2 точки Вяра –премини на ➔ епизод 09
А ако нямаш „проклятие“, нито Ловкост избери сам ➔ епизод 11 или ➔ епизод 15

Този епизод е от по-кратките като литература, но ще има много епизоди, които на дължина са малко над половин страница A4 на Уиндоус

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, lagrestin

19 Юли 2026 16:26
Златаров
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Чудотворната икона/Тайната на гръцкия огън #145319
Успех с писането на книжките.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, lagrestin

26 Юли 2026 18:38 26 Юли 2026 21:41 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Чудотворната икона/Тайната на гръцкия огън #145339
Свърших частта с наливането на текст (остана Епилога но той не влиза в сметките). Сега остава да напиша Епилога и после предстоят бетатестинг, коректури, оформление и страниране. И разбира се - печат и разпространение

Чудотворната икона е 99 епизода, Тайната на гръцкия огън - 119

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Etom, lagrestin

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Time to create page: 0.067 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (15 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:17
    • Гората на обречените - Иън Ливингстън - ББ БГ2 (6 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Efix7
    • Yesterday 16:29
    • Ивайло - добрият цар (57 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Etom
    • 12 Авг 2026 21:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност