• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Общи приказки
/
Размисли и страсти за цени от ИККИ

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
25 Ное 2011 00:39
_Nocturnal
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37514
Понеже няколко човека горе споделят защо не са взели първата част, да си кажа и аз, макар че причината присъстваше още в първия ми пост тук: цената. В този смисъл и вече по темата:

Можем ли да очакваме, например, с излизането на втората част, цената на първата да падне до 3-4 лева?

Понеже ми се ще най-сетне да видя тези прословути нови книги-игри и съответно да дам някой лев за каузата, но не мога да го оправдая при тази цена. Единствената ми възможност остава да се свържа с някой добър човек от форума и да взема книжка на заем, което е доста тъжна перспектива за нещо, което ме интересува, само че не точно толкова и не в точно тази форма.

Напуснал форума след многократен произвол от страна на модератори и админи.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Ное 2011 00:44
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37515
(rofl)
Е и аз съм за ниски цени, ама чак пък толкова...

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

25 Ное 2011 01:20
_Nocturnal
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Topic Author
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37519
Обяснявах ги вече тези неща, не върви да се каже "чак пък толкова". Супер е, че ти явно нямаш проблем с настоящата цена, но една прилична част от хората, към които са прицелени книгите-игри сега са студенти, струва ми се... Дори да оставим това настрана, дори да приемем, че книгите са невероятни и всеки би заключил, че настоящите цени са напълно оправдани след прочитането им, същинският проблем си остава: Прагът, който трябва да бъде прескочен, за да разбере човек за какво иде реч, е твърде висок.

Как мислиш, защо например цените на билетите за кино падат през определени дни от седмицата? И тъй като в случая цената на книга-игра е сравнима с цена на кино билет: според теб, какъв процент от потенциалната аудитория би предпочела да купи книга, вместо да отиде на кино? Книгите-игри толкова по-популярни от киното ли са, толкова по-често ли се появяват и т.н.?

Накратко, идеята ми е, че измеренията на "чак пък толкова" са различни за всеки. И хората като мен в момента няма какво да правят. Дори да искат.

Ъм.

Окей, може би има известни алтернативи ...

25 Ное 2011 07:08
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37529
смешно е, защото съм дълбоко убеден, че една книга излиза поне 2-3 лева на бройка за напечатване. Сложи и минимум х2 за разпространителите иииии... опа, минимална цена 4 лева, като книгата се издава на загуба и нищо не остава за автора, издателя, художника, редактора...

Има си някакви разумни минимуми в икономиката. 10 лева са две кутии цигари. След като безработен студент-пушач като мене може да отдели 10 лева без проблем (не е като да имаме кинти в семейството) - всеки с минимални доходи може.

25 Ное 2011 08:55
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37536
Nocturnal до момента са излезли две нови книги, всяка на цена десетина лева. Две нови книги за 6 месеца - 20лв. По три лева да отделяш всеки месец ще си ги вземеш.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

25 Ное 2011 10:02
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37548
Сряда купих сборник стихотворения на Диана Маринска, "Нещо Друго" се казва, 56 страници, формат по-малък от книжен, с телбод захванат, разбира се без корица и илюстрации, предпечат и като цяло с доста малко мастило в него. Струва 10 лева. Рядко виждам нещо в книжарниците под тази цена, а за книгите игри на български език е още по-трудно заради тиража.

Когато разходите се делят на 500 - за илюстрации, предпечат, автор (ако допуснем че имаше и за автора), печатна подготовка и т.н. е съвсем друго, не е като да се пуска 10 000 тираж. Да приемем че този разход с печата е 2000 лв - което е по 4 лева на бройка базова цена. Минавайки през данъци, комисионни и т.н. и допускайки че тиражът ще се продаде напълно, тези 4 лв. трябва да се умножат по 2,5 до 3 само за да се избият парите = 10-12 лв. Може да се пусне и тираж 1000, при което се намалява разхода за книга, но ако пак се продадат само 500? Загубата става още по-голяма.

Може би си задавате въпроса защо някое издателство не проявява интерес да се занимава с това? Защото е загубно начинание. Пак казвам, ако някой мисли, че може да осигури по-добри цени, да пише PM - от мене писането, от него издаването и разпространението.

25 Ное 2011 10:10
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37550
Що нямаме Лайк бутон, че да го кликна за мнението на торо

25 Ное 2011 10:59
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37560

hameleona писа: писа:
10 лева са две кутии цигари. След като безработен студент-пушач като мене може да отдели 10 лева без проблем (не е като да имаме кинти в семейството) - всеки с минимални доходи може.
... А в крайна сметка, всичко опира до приоритети. Аз ако искам да си взема КНИГА, ще спестя от всичко останало - ще пуша по малко през седмицата, ще пия водица на някой купон или пък един ден ще се храня с геврек и солети, вместо KFC примерно. Щото нали, за мен книгите са приоритет.

Мога да разбера как ако някой е притиснат за кинти и се е начел на "безстрастните" ревюта за Асасините не му се ще да рискува пари за продукт в чието качество не е убеден. Но не мога да разбера ако някой разправя как "иска" да прочете книгата, ама цената му била висока.

25 Ное 2011 11:02
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37561
Днес се изръсих 45 лева за три книги от Бард, едната от които (Сплавта на закона на Брандън Сандерсън - доказан вече автор с една идея (10% не повече) по- дебела от котарака, даже са и един и същ формат и която струва 14 лева докато Котарака беше 10 лева.
Не виждам накъде повече да падат цените на книжно тяло.

25 Ное 2011 12:39
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37577
Библиотеките също са алтернатива Уейно чака че ще даде нам колкото книжки се полагат на народната библиотека, та от там може да се прочете асасините.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

25 Ное 2011 13:20
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37591

_Nocturnal писа: писа:
Можем ли да очакваме, например, с излизането на втората част, цената на първата да падне до 3-4 лева?
Не се обиждай, но... ТИ НАРЕД ЛИ СИ С ГЛАВАТА!?!
Няма книга на пазара дето да е по-малко от 10-12лв. то самото издаване излиза по около 4-5лв. и то ако всичката допълнителна работа (редакция, предпечат, оформление и т.н.) се прави на доброволни начала т.е. не се плаща на хората за тази работа.

Супер е, че ти явно нямаш проблем с настоящата цена, но една прилична част от хората, към които са прицелени книгите-игри сега са студенти, струва ми се... Дори да оставим това настрана, дори да приемем, че книгите са невероятни и всеки би заключил, че настоящите цени са напълно оправдани след прочитането им, същинският проблем си остава: Прагът, който трябва да бъде прескочен, за да разбере човек за какво иде реч, е твърде висок.
И аз съм студентка и работя основно за родителите си т.е. не ми се плаща редовно, а като си хвана някой отделен проект обикновено с месеци ми се бавят плащанията поради капризите на клиентите и фактът, че в криза всеки иска да му се върши работа, но не иска да си плаща.
Въпреки това съм си купила и "Котарака" и "Асасините" и даже съм подарила няколко бройки на познати.
И никога не съм ги взимала на промоция по събитията, въпреки, че Уейн ги е предлагал, а ги купувам от клуба до Попа на коричната цена, понеже смятам, че и двете книги напълно я заслужават и нямам намерение да ограбвам авторите.
Та не ми е ясно какъв е този праг, за който говориш.

Как мислиш, защо например цените на билетите за кино падат през определени дни от седмицата? И тъй като в случая цената на книга-игра е сравнима с цена на кино билет: според теб, какъв процент от потенциалната аудитория би предпочела да купи книга, вместо да отиде на кино? Книгите-игри толкова по-популярни от киното ли са, толкова по-често ли се появяват и т.н.?
Аз лично на кино не съм ходила от година или година и половина - просто няма какво толкова да се гледа, че да ми се развали кефа ако го гледам на компютъра. Пък и по принцип си падам по по-стари филми, които в момента не се дават много много по кината. Та за това предпочитам да си купя книга (игра или нормална) отколкото да си дам парите за кино.

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

25 Ное 2011 14:13
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37600
Едва сега, след последните писания тук, осъзнавам колко полезен и необходим е скептицизма на _Nocturnal, Лисичков и още няколкото форумни скептици (извинявам се за повторението). Най-малкото предизвикват групата на оптимистите да търсят решение на поставените проблеми и преодоляване на пречките.

SilverWolf, с горния пост и още няколко свързани с четенето на компютъра и предпочитанията към интелектуални забавления ми даваш просто безценна информация. Предполагам обаче, че ако не бяха скептичните изказвания никога нямаше да се сетиш я напишеш.

Казвам това защото съм се заинатил да поддържам интереса към книгите-игри (включвам бордови, ролеви и социални) - не да "възраждам" и "съживявам" жанра или да забогатея от тях. Открих, че все още ми е много интересно да играя в група и да се мъча правя игри. Вече без амбиции за печалба или слава.

За цените на книгите... по точно от написаното от aToro не може да се каже. Това е положението в момнета. Условията са такива, независино харесва ли ни или не.

25 Ное 2011 14:16
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37601
Е за това в другата тема писах за безплатно разпространение онлайн - за тези, които не биха купили съответна КИ и им се напрягат очите и опция за получаване на твърдо копие срещу заплащане - за фенове като Силвър.

Ако искаме вълната да стигне до повече хора, трябва да сме готови да им предложим това, което искат. Дори ако това значи загуба на потенциални продажби в краткосрочен мащаб.

25 Ное 2011 16:20
_Nocturnal
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Topic Author
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37622
gbm: Как "най-малкото", като тъкмо това ми е целта с тези постове. Само че не виждам да се търсят решения, виждам същото "проблемът е в собствения ти телевизор", което ми се е заповтаряло от самото начало тук.

Досега май само Ro#i# е схванал какво имам предивд. Вилорп също ме зарадва с предложението за библиотеките, макар че по този начин авторите пак не биха взели пари от мен и хората като мен, дори да имаме желание да им дадем някакви. Другото е, че Народната не позволява взимане на книги, а колко хора биха били склонни да пътуват дотам и да четат намясто? Но пак, това е крачка в правилната посока.

И за да не пренебрегна доста полезните сведения от aToro: Я да видим: Илюстрации? Пропускаме ги, разходите започват да се делят на 499. Умножената по 2.5 или 3 базова цена на бройка прави 10-12 лева? Окей, умножена по 2.5 или 3 по-ниска базова цена на бройка ще прави по-малко и т.н. Оптимизация.

25 Ное 2011 16:34
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Размисли и страсти за цени от ИККИ #37626
Не, пич, честно велик си. Искаш авторите ептен нищо ли да не вземат? И да си ги разпространяват самички, предполагам? А, да не забравяме да ги печатат на всникарска хартия, с шрифт 4 пункта и в А4 формат. А и да ги подшиват с телчета, че да спестят още малко кинти. Ми дай да правим шоколада от лайна - нали пак е ядене, кво та ебе за качеството.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Общи приказки
/
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност