Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
SH2 ми е от най-любимите произведения на изкуството въобще. Като го играх преди 20 години, за пръв път се сблъсках с това, че една история може да има различни завършеци. Това не говори добре за Първата вълна на книгите-игри в този аспект, понеже по онова време вече бях чел десетки книги-игри, но това, което виждах в Сайлънт Хил беше ново и вълнуващо. В книгите-игри имаше един "правилен" финал и много "неправилни", завършващи със смърт или край на приключението. В Сайлънт хил не беше така. Там играта не ти казваше кой е правилният финал. Историята можеше да звърши по много начини и да те кара да искаш да видиш още от тях, с надеждата, че историята на Джеймс Съдърланд може да завърши по по-добър начин... А може би не. От такава гледна точка и "Убежището" и "Сезона", а и всяко следващо нещо, което евентуално напиша, би било повлияно от Сайлънт Хил, понеже точно това за мен е най-силният потенциал на книгите-игри. Поредица от решения, които завеждат играча в една от множество различни вселени в края на историята.Не мога да пропусна и референциите към Костенурките нинджа, Умирай трудно, Silent Hill (?)
Я съм упорит - тогава напиши предистория
(Модерация -> Преместена)
Личи си, че за 30год са се променили много неща. Няма по- хубава и по- лоша вълна. Просто са различни. Имам чувството, че сега механиката я правят с помощта на софтуер.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas