• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка"

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
06 Ян 2017 23:46
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1327
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118789

Der писа: писа:
Да, а в самата книга също са сложени празни прозорчета до номерата на епизодите. Там също може да маркираш, че вече си минал през епизода.

Това го има в немската книга-игра, която чета в момента ("Rider of the Black Sun", Swen Harder)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Ян 2017 14:01
Krassy's Avatar
Krassy
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118808
До тук ми напомня описание на механика на класическо RPG - нещо в стила на Baldur`s Gate, а бойната система на рундове е като в първите части на Fallout (по-новите не съм ги играла). Ако Der е играл тези игри или някои подобни на компютър, ще ми е любопитно да каже доколко нещата се припокриват.

Та това сходство спред мен е и хубаво, и лошо. От една страна е нещо познато и дава голяма вариативност, но от друга ще прави изиграването тромаво, особено по отношение на битките. Аз съм субективна, казвала съм и преди, че битките ги приемам за спечелени и ги прескачам. Чудя се дали и останалите биха се заели с такова подробно пресмятане на оръжие, защити, бонуси и прочие. Все пак друго си е да ти го изчислява компютърът и да не можеш да мамиш ;) Надявам се акцентът на книгата да не е върху битките и изчисленията, защото тогава това би била просто компютърна игра на хартия, което ще е жалко.

albumkrassy.blogspot.com/
www.facebook.com/krasimirastoevabooks?ref=hl

08 Ян 2017 14:31 08 Ян 2017 14:34 от Der.
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 624
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118809

Krassy писа: писа:
До тук ми напомня описание на механика на класическо RPG - нещо в стила на Baldur`s Gate, а бойната система на рундове е като в първите части на Fallout (по-новите не съм ги играла). Ако Der е играл тези игри или някои подобни на компютър, ще ми е любопитно да каже доколко нещата се припокриват.

Та това сходство спред мен е и хубаво, и лошо. От една страна е нещо познато и дава голяма вариативност, но от друга ще прави изиграването тромаво, особено по отношение на битките. Аз съм субективна, казвала съм и преди, че битките ги приемам за спечелени и ги прескачам. Чудя се дали и останалите биха се заели с такова подробно пресмятане на оръжие, защити, бонуси и прочие. Все пак друго си е да ти го изчислява компютърът и да не можеш да мамиш ;) Надявам се акцентът на книгата да не е върху битките и изчисленията, защото тогава това би била просто компютърна игра на хартия, което ще е жалко.

Трудно ми е да сравня една книга-игра с компютърна. Нагласите и усещанията са съвсем различни. Когато играеш компютърната игра, почти всичко се свежда до рефлекси, рутина и по-малко мислене. Докато с книга в ръка е съвсем друго. Тук използваш въображението си и има една романтика и носталгия в това да хвърляш зарове и правиш изчисления. Да не забравяме, че книгите игри в днешно време се четат предимно от порасналите стари фенове, а младите обикновено са техни по-малки роднини. Съмнявам се, че може да накараме новото поколение, което не е прочело един ред художествена литература през живота си по свое желание да прочете каквато и да е книга-игра.
И все пак ако трябва да сравня книгата с нещо, което съм играл на компютър... бих казал Диабло. А това с рундовете ми напомня на Heroes. Впечатлението ми е, че тук се набляга повече на играта и по-малко на литературата. Аз също си падам повече по "книгата", отколкото по "играта", но в живота винаги е хубаво да има разнообразие :)

Always Outnumbered, Never Outgunned

08 Ян 2017 15:27
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Topic Author
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118813
Просто е стандартна бойна система използваща Оръжие + модификатор + шанс срещу Броня + модификатор + шанс. Използва се в доста настолни игри, както и няколко вида ролеви системи.

Избери своето приключение

08 Ян 2017 17:05 08 Ян 2017 17:12 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118816
Иска ми се да стигнем най-сетне до литературния текст, защото това е което прави една книга. И си личи още от първата страница.

А и наистина правилата са напълно обикновени, не че може да се очаква друго от преводна книга.

ПП: О, сега ти прочетох и последния пост. :/ Кофти работа.

08 Ян 2017 18:04
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118819
Ще стигнем и до самите епизоди, но гледам максимално добре да превеждам текста и правилата. Немският език е няколко идеи по-труден от английския и преводите текат по-натоварващо и изискват проява на повече творчество. Още повече, че не съм филолог или професионален преводач. Желанието ми беше да представя пред общността една (сравнително) нова немска книга-игра, която е пусната със свободен достъп. Получих и позволението на автора да издадем книгата, ако тарторите на жанра проявят желание. Осъзнавам, че книгите игри в България са може би най-добрите в световен план и не обещавам нещо невиждано и нечувано :) Но съм сигурен, че това ще е добро мерило за всички автори и ще разнообрази още интерактивната сцена.

09 Ян 2017 15:11
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118830
Der продължавай. С интерес следя темата!

09 Ян 2017 15:31
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118831
Извъдил съм коментарите в тази тема за да е чиста темата с превода. Моля пишете тук ако имате нещо да коментирате.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

09 Ян 2017 18:56
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2450
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118834
Има си аудитория за КИ с такава система, макар че вече си е ниша дори сред феновете на КИ. Fabled lands от английските поредици имаше подобна механика с отметки на епизоди, складове на епизоди (оставяш си предмети там) и подобни.
Според мен това 3 готино, но само при първо изиграване и за хора, които си драскат книгите. За да направиш второ разиграване трябва да минеш с гумичка страница по страница и ако изпуснеш нещо, следващите ти разигравания ще се "счупят".

10 Ян 2017 01:46
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118861

Monevwww писа: писа:
Der продължавай. С интерес следя темата!

Понеделник и вторник се очертаха като дни без превод заради лични ангажименти. Надявам се в сряда да намеря време и концентрация да продължа. Радвам се, че има интерес и получавам насърчаване!

10 Ян 2017 13:41
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118868
Преди малко с мен се свърза ко-авторът на книгата. Той се явява редактор, тестър и нещо като ПР :) Изпрати ми демото в pdf, което като се изпечата и прегъне, представлява рекламна диплянка. Епизодите му са 13 и разказва предисторията на книгата - как кораба на главният герой е нападнат от пирати. Водят се и няколко битки за да се покаже механиката + няколко малки илюстрации. Ще се заема първо с него като намеря време.

11 Ян 2017 14:04 11 Ян 2017 14:28 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118897
На рандом ли избра да превеждаш тази книга? Или наистина ти харесва...
За съжаление нищо интересно не виждам тук, само ненужни опити от страна на автора да заменя съществуващата материя в негова си: Дневник/Раница
и т.н.т
Отивам в склада или завивам на ляво и т.н.т
Но може и да греша, дано не те отказвам...

ПП: И при наличието на 600 епизода ли колко бяха, ме затормозява със: вече имаш доспехи така че запомни колкото и точки да губиш в битка винаги ще губиш само 2 най-много" вместо да си го вмъкне сам в механиката
А да не говоря колко елементарно се намериха тези доспехи - просто влязох във склада...

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

11 Ян 2017 15:02
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2450
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118898
Преди всичко ти благодаря за усилията, Der! Моят съвет също би бил да ги насочиш към нещо друго, ако това е дори малко представително за нивото на книгата-игра. По лично мое мнение литератуа я няма, а играта също не изглежда впечатляваща - напомня ми малко на книгите игри, които пишех в четвърти клас.

Тази КИ на немски за метъл групата определено изглежда по-интересна, например.

11 Ян 2017 18:27 11 Ян 2017 18:29 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118901
Както казах, трябваше да почнем с текста. Без добър текст - няма реално книга-игра.

Но за стриктно форумен проект си става - защо не? Поне може да има разни ориенталски същества, като в шестата ББ у нас.

12 Ян 2017 02:55
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Коментари към "Пътят на Пъдпъдъка" #118904
Избрах да се захвана с книгата, защото е любителски проект и няма да има проблем с правата. Онази с метъла си има права, държани от немското издателство, което се занимава с този жанр и в пакета влиза и мултимедия (поне доколкото знам). Това са си сериозни неща.
Относно качеството... Като се чете в оригинал наистина не изглежда толкова лошо. Има нелоша история и нелош гейминг. В случая не знам дали аз имам прекалено ниски критерии, или вашите са високи. Със сигурност съм чел много по-слаби неща издавани в България, но това далеч не трябва да е летвата. Ще се радвам да чуя още мнения :)

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Time to create page: 0.085 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Луска" Изгубени пътеки част 6-та . (7 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 13:40
    • Коментари и въпроси относно Инициативата (509 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Yesterday 17:10
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (534 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 00:17

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност