• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Интервю на Богдан Русев за "Дневник"

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
28 Дек 2011 01:13
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #40196

stalk писа: писа:
Обаче не се разбра защо го смяташ за не съвсем български, може ли да поясниш?
Аз не съм чел нищо негово извън книгите-игри за да давам оценка, но определено ме е яд, че не желае да се занимава повече с книги-игри. Но все пак това си е негово решение. Интервюто е доста кратко и не е особено интересно.

Не е съвсем български писател, защото изказът, темите и житейската философия в неговите писания и изказвания в общественото пространство нямат нищо общо с българския дух и с добрите образци от българската книжнина (които са минало, за жалост). В тази насока той не се отличава по нищо от другите пробутвани през последните двайсетина години "модерни пичове", окичени със смешен ореол на интелектуален авангард. А стремежът да минаваш за готин, остроумен и "успешен" в очите на публиката (най-вече женската и готова на отдаване при всякакъв повод част от нея) няма нищо общо с творчеството.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Дек 2011 09:30
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #40225
Темата е отцепена

Уейн, що не вземеш едно интервю от съавтора си? Поне за теб ще направи изключение и ще намери време.

My deviantART page.

28 Дек 2011 09:45
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #40229
Прочети "синьо лято" (май-че-се-казваше) от "електрочакра". На пръв поглед непретенциозен разказ, възхваляващ сладката анархия и безгрижието на родната действителност и техно-партитата. Там е описано момче, което живее в югоизточна България, прилича на хобит и се казва Мечо.

и един ден тръгнахме на стоп от Варна докъдето стигнем по посока Бургас и някъде към Несебър срещнахме момче, което прилича на хобит и се казва Мечо. умрях от кеф. бях сигурен, че е персонажът на Русев, който можеше да е и чиста художествена измислица.

това му е великото - той създава и случва нова, родна митология, която можеш да докоснеш и да участваш в нея. съвсем български е и здраво е нагазил в родната действителност във всичките и елементи. от простите хора, които пият дюлева ракия и ядат салата докато гледат Къщата и са страшно уверени в начина си на живот, до лишения от емоции Турист, който сякаш е българин, но е повече част от Света, отколкото от България. И всичко е разказано по един пестелив начин, оставящ много на въображението и все пак болезнено точен.

Това, което не ми харесва у него, но не го прави по-малко велик, е ценностната система, която развива за героите си - липса на сериозно обвързване с всичките му последствия, илюзия за непреходност на начина им на живот, куха елитарност, култура на потреблението. Просто не я споделям, не смятам, че има бъдеще, вярвам, че скоро ще бъде заличена, както е била заличавана няколко пъти в историята. Но дори тя е показана в контраст с толкова други ценностни системи, че дори не дразни.

За това - излезе ли нещо негово, ако ще да е боклук писан за половин час и струващ 25 лв като Безкрайния път, вадя парите и го купувам. Е, може просто да съм идиот.

28 Дек 2011 10:34
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #40231
Много добро предложение на Краля, подкрепям с две ръце. Може да го вземета на срещата с Юри, та да си подсигурите и разквасване на устатата.
Колкото до дарението Вилорп е винаги готов да вземе още няколко книжки и допреди Уейън да каже че има разлика между даряване на Кампанията и даряване на Вилорп въобще не се бе замислял, че може някой да си помисли за такава разлика, дори той самия.

пп. Кефиме да говоря в трето лице =Р

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

28 Дек 2011 11:34
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #40236

Coblin King писа: писа:
Уейн, що не вземеш едно интервю от съавтора си? Поне за теб ще направи изключение и ще намери време.

Напълно подкрепям идеята. Щом за малко е изпуснал да дойде на премиерата на книгата ти игра, то поне едно интервю не трябва да е проблем да се направи. И подкрепям предложението на Анардил, разговорът да бъде воден в присъствието на поне още един човек. Аз предлагам Козия !!!

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

28 Дек 2011 11:38
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #40237
Аз предлагам себе си! Казвате кога, взимам отпуска, зареждам колата и тръгвам! Ще платя и сметката!

Ако Русев се навие, нека направим една тема с въпроси към него, за да могат повече хора да научат това, което им е интересно.

28 Дек 2011 11:51
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #40239
Перфектна идея !

Преди около две години разговарях с Русев и той открито си каза, че за никакви книги - игри не мисли, няма да издава и не е виждал Уейн от три години. :lol:

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

28 Дек 2011 12:12
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 973
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #40240
Мисля и Уейн беше споменал за Робърт Блонд, че в момента има други приоритети и не желае да се занимава с книги-игри. Това не означава, че не е уведомен. Човекът си има друга работа и предполагам, че Уейн само го информира, когато прави нещо с неговото име. Така и е редно, за какво да го насилва да поема инициатива, като няма желание.

kiril-ps.itch.io/

28 Дек 2011 21:34
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #40290

Лисичков писа: писа:
Преди около две години разговарях с Русев и той открито си каза, че за никакви книги - игри не мисли, няма да издава и не е виждал Уейн от три години.
За две години доста неща се променят - може да са се видели след това.

kiril_ps писа: писа:
Това не означава, че не е уведомен. Човекът си има друга работа и предполагам, че Уейн само го информира, когато прави нещо с неговото име.

Принципно Уейн няма право да "прави" каквото и да е с "името" на когото и да е. На корицата на "Асасините" пише Блонд и Уейн, което означава, че Блонд трябва да има участие в книгата иначе корицата лъже брутално. В идеалния случай участието на всеки автор трябва да е приблизително 50%, но ако се придържаме към по-свободна дефиниция, Блонд може и 2 изречения да е написал и пак да се зачита...
Не знам каква е истината, но мен ме интересува, че излизат книги, а не какво става докато се пишат. Иначе за плюсовете и минусите на самите книги има други теми за обсъждане.

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

29 Дек 2011 15:52
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #40356
Брандън Сандерсон сам пише всяко едно изречение от Колелото на времето в момента но на корицата пише първо Робърт Джордан защото негова е идеята и по неговия свят се работи.

29 Дек 2011 16:00
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #40358
Ник Перумов тогава защо не написа името на Толкин на корицата на продълженията на "Властелина"?

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

29 Дек 2011 16:24
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #40360

Greed писа: писа:
Брандън Сандерсон сам пише всяко едно изречение от Колелото на времето в момента но на корицата пише първо Робърт Джордан защото негова е идеята и по неговия свят се работи.
Идеята за Асасините е на Уейн, ако помня правилно. А Блонд се е явявал нещо като наемно перо :D

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

10 Ян 2012 12:40
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 66
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #41463
Тук някъде Уейн спомена, че Богдан Русев не разговарял със "случайни" хора. По тази класификация аз трябва да съм един неслучаен човек, защото всичко, което трябваше да направя, за да уредя интервю с него, беше да вдигна телефона и да му звънна ;) - човекът бе изключително отзивчив, нищо общо с образа му, представен тук.

В интерес на коректността е да кажа, че в задочния ни спор Уейн беше прав - Богдан Русев наистина знае за съществуването на "Асасините...", въпреки че няма "почти нищо общо с нея".

Жалко, че Алекс не прояви - нека цитирам собствените му думи - "мъжество" да се хване на бас с мен, щеше да спечели :mrgreen:.

С Богдан Русев поговорихме относително пространно и по доста други интересни теми (за което му благодаря, все пак беше в работно време), но те нямат връзка с конкретния спор и няма да ги споделям. Засега!

Интервюто трябва да влезе в списание след около 3 седмици - ако на някого (Xenox?) му е интересно, ще му кажа къде да го намери след това.

10 Ян 2012 12:44
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #41466
И на мен ми е интересно.

10 Ян 2012 12:55
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 66
Интервю на Богдан Русев за "Дневник" #41469
ОК, ще те имам предвид като е готов материалът! :)

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Time to create page: 0.074 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg