Мисля че за такъв тип критика ще му отнеме по ден писане за половин страница за която и да е от книгите-игри, а не само на Върдж и Сим; неговите също не правят изключение. За всяко нещо по принцип винаги има за какво да се хване човек и е въпрос на нагласа дали ще го направи, по-скоро е подсъзнателно, отколкото изборно. Аз за момента се боря да изгладя далеч по-глобални проблеми - логическа издържаност на избори и сюжет, вкарване на малко литература и дълбочина на персонажите и историята; свят, който не е черно-бял, възможност за определяне на характера и морала на героя и т.н. - все неща, които са под всякаква критика в голяма част от старите издания и са много по-значими от това дали водата се изсипва или излива. Разбира се, има още много какво да се желае, а Майкъл е на 100% прав с основното си изказване - един добър редактор ще изчисти много от проблемите, сходни на тези, посочени от него (а и ще е полезен и в други насоки). Чисто от авторска гледна точка имам само няколко години опит в писането и то непрофесионално, така че няма как да постигна много високо ниво отведнъж. Има още доста книги да изчета за писането, трябва ми още много практика, но работя над себе сиВерно че Майк в писанията си се държеше, все едно Сим Николов или Елена Павлова не съществуват, наистина.
![]()
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Знам разбира се, нали във всяка книга за писане го пишеАл Торо нали знаеш, че само с книги за писането надали се става писател. По-скоро е нужно четене, четене, четене, ама много четене на художествена литература.
![]()
В нета има доста инфо на тема писане, предимно на английскиИма ли някакви книги за писането като файлове в нета?
И писане, писане, писане...Ал Торо нали знаеш, че само с книги за писането надали се става писател. По-скоро е нужно четене, четене, четене, ама много четене на художествена литература.
![]()
И писане, писане, писане...
![]()
И писане, писане, писане...
![]()
Това е най-важната част.
При мене поне е било така. В началото много не си харесвах разказите, докато в по-късен етап най-накрая почнах да харесвам творбите си и дори сам да си ги чета![]()
да се научиш да приемаш и отхвърляш критика...
При мен проблемът е, че аз на прима виста си ги харесвам, а после почвам да се разубеждавам...
При мен проблемът е, че аз на прима виста си ги харесвам, а после почвам да се разубеждавам...
И при мен го има този момент, само че ти го наричаш проблем, а аз перфекционизъм![]()
Това не беше ли тема за авторите във форума? Нещо се крият
![]()
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas