• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
Нова версия на форума

Нова версия на форума

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
23 Ное 2018 14:10 23 Ное 2018 14:11 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 781
Нова версия на форума #129905
Джордж е недоволен и неудовлетворен, за което съжалявам. Няма как да угодя на всички потребители на сайта, но и не искам да оставям у вас да се насажда усещането, че ви неглижирам или, че действията ми влошават нещата вместо да ги подобряват.

С цел по-голяма прозрачност, седнах и класифицирах проблемите от темата "Проблеми с форума" от последните страници, които са все още валидни.

kibg-bugs.PNG

Таблицата може да достъпите и разгледате тук: docs.google.com/spreadsheets/d/1ksWhe-Tq...69c/edit?usp=sharing

Като приключа заплануваните промени, ще допълня информацията и с очаквани features по сайта, които се разработват.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Прикачени файлове:
kibg-bugs.PNG
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, George-AL

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Ное 2018 14:11
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Нова версия на форума #129906
Те могат и 500 души да влизат, ама повече 15 души няма да се осмелят да пишат. Наблюденията са му на тази база.

Избери своето приключение

23 Ное 2018 16:53 23 Ное 2018 17:50 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Нова версия на форума #129911

SatanicSlayer писа: писа:
Те могат и 500 души да влизат, ама повече 15 души няма да се осмелят да пишат. Наблюденията са му на тази база.

Прикаченият файл е скрит за гости.
Моля влезте в системата или се регистрирайте, за да получите достъп.

Заядливковци сте големи. Ето ти справка (в прикачения PDF) за последната 1 година. 53 от тези потребители в списъка са активни от октомври включително насам. Това, че например потребители като Сикамор са писали малко на форума, не значи, че не са част от тази общност и не следят какво става с нея. Не коментирам това много ли е, малко ли е, ама колкото и да повтаряте, че са 25 или 15 - не са толкова.

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

23 Ное 2018 17:33
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Нова версия на форума #129912
Човече. Когато има невидими неща за обикновените потребители, за тях единствено остава да броят хората, които пишат по темите. За Джордж те са 25. Аз по-друг начин мога да преброя колко души са посетили форума за един ден, но това е друга тема на разговор.

Избери своето приключение

23 Ное 2018 17:46
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Нова версия на форума #129913

SatanicSlayer писа: писа:
Човече. Когато има невидими неща за обикновените потребители, за тях единствено остава да броят хората, които пишат по темите. За Джордж те са 25. Аз по-друг начин мога да преброя колко души са посетили форума за един ден, но това е друга тема на разговор.

Да, нямате достъп до тези данни. Затова ги казвам. Повтарям ги. Потретвам ги. Давам ви факти, а не спекулации. Кой както иска да си ги тълкува. Като пак кажете, че са 15 или 25, пак ще ви ги посоча и така...

23 Ное 2018 18:28
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Нова версия на форума #129914
Абе че няма активност, няма. Но не е проблемът в техническата част. Ринглас прави повече от нормалното, за което браво.

23 Ное 2018 19:42
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Нова версия на форума #129915
Пиша само, за да благодаря на Виктор за усилията, които полага. Хубаво е да се отчете, че те са безкористни и отношението му към поетите ангажименти е много по-сериозно от това, което някои биха имали дори и срещу заплащане.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: systemshock

23 Ное 2018 23:42 24 Ное 2018 00:10 от systemshock.
systemshock's Avatar
systemshock
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 44
Нова версия на форума #129916

comics_ross писа: писа:
Пиша само, за да благодаря на Виктор за усилията, които полага. Хубаво е да се отчете, че те са безкористни и отношението му към поетите ангажименти е много по-сериозно от това, което някои биха имали дори и срещу заплащане.
Присъединявам се към написаното. Не си давате сметка колко усилия коства цялата работа. Също не си давате сметка и колко струва, ако трябва да се заплати. Не казвам, че не трябва да се докладват проблемите, но определено не това е начинът.

Относно Discord: също както и за Slack и други подобни, аз лично никога не съм инсталирал на компютъра си официалния клиент, а използвам уеб версията. За всички подобни системи, тя обикновено е най-пълна или поне също толкова пълна, колкото и клиентите. Обикновено е по-лека, не се инсталира нищо и (очевидно) не се стартира автоматично, когато си пускате компютъра. Ако човек има нужда да му излизат нотификации при всяко ново съобщение, има и такава опция. След като веднъж бъде разрешена за даден сайт, достатъчно е да се държи брузъра отворен (може да се минимизира). При всяко ново съобщение, долу-вдясно на екрана (обикновено е там) ще излиза кутийка с нотификация. Имайки предвид това, което описваш, George-AL, мисля, че за теб това би било най-удачното решение. Деинсталирай си клиента и използвай Discord през браузъра. Прилагам screenshot за това откъде можеш да се логнеш в системата. След като веднъж го направиш, освен ако не изтриеш кешовете на браузъра, discord ще те запомни. При всяко следващо посещение на discordapp.com/ , бутонът "Login" ще бъде сменен с "Open" и директно ще зарежда твоят акаунт:

Untitled.png

Освен това, хора, вече сме 2018 г. Този начин на общуване лека-полека отива в историята. Не случайно всички вече са в социалните мрежи, в системи като discord, line, slack и т.н. Там можеш да си направиш каквито си искаш групи, да се свържеш с когото и както пожелаеш и сам да си определиш как да общуваш с хората. Например:
  1. Искаш да напишеш "Ваянознание" и да го споделиш с останалите: Правиш си Facebook група и каниш хората в нея. Който иска влиза, а който не иска, не го прави. След това когато публикуваш вътре откъси, никой не се оплаква, че "му спамиш". Освен това, вътре не пускаш никой, който те дразни.
  2. Искаш да си говориш с Уейн: Не се притесняваш, че са го баннали от форум някъде в Интернет. Винаги можеш да му изпратиш лично съобщение. Можеш и да следиш всичките му инициативи, достатъчно е да се абонираш за тях.
  3. Не искаш да си говориш с Уейн: Не влизаш в никоя от групите, които той е създал.
  4. Смяташ, че Уейн ти спами: Блокираш го веднъж и завинаги.
  5. Искаш да организираш работата по някой проект (например даден брой на списанието, дигитализациа на дадена книга и др.): с два клика на мишката отваряш нов канал в Discord/Slack/LINE и вече имаш работно пространство.
  6. и т.н.
А има и GitBook, JIRA, Office 365, Dropbox, OneDrive и какво ли още не. Знам, че човек понякога може да изпита страх от новото или носталгия по старото, но ако веднъж ги превъзмогне, вижда, че в случая, всъщност новото наистина е по-добро и дава повече възможности.

Но пък го няма сеира и възможността да се орезилиш пред всички, а те, както знаем, са безценни :-)
Прикачени файлове:
Untitled.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG

24 Ное 2018 16:58 24 Ное 2018 17:07 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Нова версия на форума #129926
викторе, първо не съм се съмнявал в усилията ти. За други неща ставаше дума.

Второ - лично за мен, когато един платформата на един форум продължава да бълва дефект след дефект тя не е надеждна, и не би следвало да бъде рекламирана като надеждна. Съжалявам, че ти отнемат време и усилия нещата, но така се получава.
Ясно ми е че не можеш да удолетвориш всички, не беше това целта на заниманието. Проблема бе, според мен, че твърде много хора са се оплакали като цяло, т.е. платформата не е надеждна, т.е глупаво е да се рекламира като надеждна.

И последно - моля те - нека не смесваме чат, форум и сайт. В Дискорда може да пишат и 1000 човека. Никога не съм спорил за тва. Някои от тези хора не се явяват с повече от един -два поста за цялата година във форума. Колко сме активно пишещите във форума най-добре личи на конкурсите за Златна никса и пъстра никса, като се отсеят мъртвите души - обикновено не превишаваше 30 човека, а е имало случаи да достигаме и 19 човека. Що се отнася до чата - там човек може да влезе просто за да прочете новините или за да си свери нещо в каталога. Нека не ни е показател, за това колко души активно пишат във форума. Хубаво е, че сайта се посещава, но между сайт и форум има разлика. Огромна част от пишещите във форума сме едни и същи хора, рядко някой нов има като Добромир или Пепи. В този ред на мисли - като казвам 25 души, може и да са 30 може и 31 да са, не съм засичал точно число, но аз говоря за активно чпишещи хора във форума. Не за чат, не за сайт.

Толкова от мен. Който разбрал - разбрал. Нямам желание да убеждавам никого в нещо или да доказвам нещо, просто моля, да не бъда цитиран правилно, както в случая с 25 души, когато бе видно че говоря за форума, а не за сайта.*
*мога да направя една извадка от последните две Златни никси и последната Пъстра никса колко души са гласували - между 20 и 30 човека.

Истината ще те направи свободен

24 Ное 2018 20:40
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Нова версия на форума #129933

George-AL писа: писа:
викторе, първо не съм се съмнявал в усилията ти. За други неща ставаше дума.

Второ - лично за мен, когато един платформата на един форум продължава да бълва дефект след дефект тя не е надеждна, и не би следвало да бъде рекламирана като надеждна. Съжалявам, че ти отнемат време и усилия нещата, но така се получава.
Ясно ми е че не можеш да удолетвориш всички, не беше това целта на заниманието. Проблема бе, според мен, че твърде много хора са се оплакали като цяло, т.е. платформата не е надеждна, т.е глупаво е да се рекламира като надеждна.

И последно - моля те - нека не смесваме чат, форум и сайт. В Дискорда може да пишат и 1000 човека. Никога не съм спорил за тва. Някои от тези хора не се явяват с повече от един -два поста за цялата година във форума. Колко сме активно пишещите във форума най-добре личи на конкурсите за Златна никса и пъстра никса, като се отсеят мъртвите души - обикновено не превишаваше 30 човека, а е имало случаи да достигаме и 19 човека. Що се отнася до чата - там човек може да влезе просто за да прочете новините или за да си свери нещо в каталога. Нека не ни е показател, за това колко души активно пишат във форума. Хубаво е, че сайта се посещава, но между сайт и форум има разлика. Огромна част от пишещите във форума сме едни и същи хора, рядко някой нов има като Добромир или Пепи. В този ред на мисли - като казвам 25 души, може и да са 30 може и 31 да са, не съм засичал точно число, но аз говоря за активно чпишещи хора във форума. Не за чат, не за сайт.

Толкова от мен. Който разбрал - разбрал. Нямам желание да убеждавам никого в нещо или да доказвам нещо, просто моля, да не бъда цитиран правилно, както в случая с 25 души, когато бе видно че говоря за форума, а не за сайта.*
*мога да направя една извадка от последните две Златни никси и последната Пъстра никса колко души са гласували - между 20 и 30 човека.

Джордж, по-нагоре в темата съм извадил вече извадка, която е максимално точна и отразява реалността, а не твоето лично възприятие. Извадката е от форума с брой мнения, а не е от сайта и не е от чата. Може да си я свалиш и разгледаш. И не са 31, не са 15, не са 50, а са колкото съм ти написал по-горе.

Не разбираш техническия аспект на нещата, не разбираш какво ти пиша, а повтаряш едно и също - форумът не е надежден, та не е надежден. Ще се опитам да ти го обясня за пореден път. Представи си, че имаш автомобил. Автомобилът ти се амортизира с времето, има нужда от поддръжка, от профилактика. Може да те закара от точка А до точка Б. Надежден ли е в това отношение? Да. Няма да откаже по средата на пътя, няма да се развали. Климатикът му обаче има нужда от смяна на филтрите. Защо? Защото започваш да дишаш мръсен въздух и не добре за теб в дългосрочен план. Какво правя аз? Сядам и го ремонтирам докато автомобилът е в движение. Какви са последиците? Докато трае ремонтът, не може да си ползваш климатика. Ама карам ли те да си оставиш колата на сервиз и да не може да я ползваш седмица-две? Не. И след като приключа с ремонта, няма да имаш такива неудобства.

Интернет се променя, правилата се променят, не може една сложна онлайн система да стои константно една и съща. Обаче докато я оправям няма да ти резна достъпа до сайта, за да я оправям на спокойствие. Надявам се да разбереш аналогията и да вникнеш в същността на нещата, защото иначе излиза, че в момента се заяждаш за думата "надежден" на база как ти си я разбираш.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, sycamore_bright

24 Ное 2018 23:57
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Нова версия на форума #129934
Аз никога не съм имал проблеми с новата версия на форума, освен при самата миграция, когато ринглас реагира на момента. В момента форума и сайта, дори и Дискорда работят бързо и без проблем.

Мондьо, Азис, Майндкрайм, Евгени Минчев

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

18 Дек 2018 18:11 18 Дек 2018 18:11 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Нова версия на форума #130189
От днес сайтът knigi-igri.bg вече се сдоби със SSL протокол за защитена комуникация на стандартната връзка.

HTTPS удостоверява сайта и съответния уеб сървър, на който е качен. Също така двупосочно криптира връзката между клиент и сървър, което осигурява защита срещу подслушване, подправяне или фалшифициране на съдържанието на съобщенията. На практика това дава достатъчно гаранции, че потребителят се свързва с правилния сайт (а не фалшиво копие), както и гарантира, че съдържанието на съобщенията между потребителя и сайта не може да се прочете или подправи от трети страни.

Това се превръща в задължаваща стъпка за почти всеки уеб сайт с изпращане на данни по формуляри, налагана най-вече от Google. Пешката още рано, рано през годината напомняше за това съвсем основателно, но нямаше как да го реализирам преди миграцията, която направих през ноемрви.

Заради промяната ще има презаписване на бисквитките ви, а също и дадени адреси е възможно да не работят. Както винаги, очаквам да пишете в съотнетната тема ако се натъкнете на проблеми.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, ze BG, nixata, ninja_senso, comics_ross, George-AL

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
Нова версия на форума
Time to create page: 0.107 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Today 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Today 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • Yesterday 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg