• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
Да изградим заедно новия каталог

Да изградим заедно новия каталог

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
16 Юни 2016 14:34
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2369
Topic Author
Да изградим заедно новия каталог #116072
Тук, няма смисъл да зацапваме в каталога с неща, които малко след като се напишат ще се обработят и няма да са актуални.
Това си е работна дискусия - в каталога идеята е да се пишат мнения за самите книги.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Юни 2016 19:29 17 Юни 2016 19:30 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Да изградим заедно новия каталог #116077
Моля да се добави към Кагалога въпроснатак нига - игра

Книга игра: немезис
жанр - уестърн
автор : Върджийл Дриймънд (Елена Павлова)

ревю: Немезис е симпатичен уестърн със създател Елена Павлова. В него за разлика от уестърн -игрите на Джордж. М. Джордж и Майкъм Майндкрайм нямаш специфични умения, а разчиташ повече на логически избори - каков да направиш - да стреляш от място или да се хвърлиш на земята? по кой противник да стреляш най-напред? като простреляш първите двама противници, да презареждаш ли пистолетите или да използваш пушка?
дадена е люпбопитна система - всеки стрелящ разполага с време за вадене на пистолета и време за прицелване - всяко което е в рамките на няколко десети от секундата - трябав да се съобразиш чрез проста аритметика след колок време ще отекна изстрела и по кого да се целиш първо и къде
Другият голям плюс е картата. Тази карта не Блондовската карта, а по-скоро празни квадратчета, които се запълват в хода на играта - като в играта "menesweeper". Във всеки момент трябва да внимаваш да не те гръмнат. Ако събереш достатъчон букви можеш да отидеш направо на финалния епизод, но не го препоръчвам ако ти остават половината бандити. Това може да бъде направена само ако си пропуснал 2-3 души, в противен случай застрелаваш Боса, но не следва щастлив край, което е добер замислено. подобен мотив има в Кървав меч, Планинит Шамутанти, Кръвта на зомбитата и т.н., но тук шанса за щастлив край е по-голям.
Към всичко трябва да се добави, че за разлика от индианските истории на Джорд М.Джордж. или Уестърните на Майндкрайм този път си има романтична история, което е голям плюс
ОСвен това целият уестърн има много приятен хумор, характерен за Върдж.
оценка 6/6

Бих препоръчал тази книга-игра да се добави в каталога.

Истината ще те направи свободен

18 Юни 2016 11:56
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1057
Да изградим заедно новия каталог #116080
knigi-igri.bg/catalogue/item/nemezis Добавих я. Може да пуснеш ревюто си в секцията за коментари.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

18 Юни 2016 16:42 18 Юни 2016 16:57 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Да изградим заедно новия каталог #116085
Духът на прерията
жанр :Уестърн/приключенска/историческа
година на издаване - 1994
издателство АСтрала
АВтор : Джорд М. Джордж (Георги Миндизов)

ревю : Духът на прерията е част от поредица "индиански" книги игри на Джордж М. Джордж . В нея ти - читателят поема контрол над тялото на индианец, които трябва да премине през инициация за ново име, да се докажеш като мъж, да намериш "Говорящата кожа" на която е записано посланието на Маниту към индианците. В книгата има закачка, защото е една от първите книги- игри които може да се играе както като мъж, така и като жена. Кардинално няма значение за сюжета, но има "закачки" на полова тема. Също така голяма част от индианците не искат да си дават кожата, защото тя е свещена, отделно от това има Бяла Кожа и Черна кожа и едната е фалшива, а разгадаването на посланието е вид ребус и е свързано с конкурс.
Самият играч може да избира между три вида герой като в зависимост от персонажа не е без значение какво племе ще избереш, а също и началните точки които ще получиш. Някои племена са смъртни врагове, а други - изкони приятели. Една от първите ситуация в които ще попаднете е че Поуните отвличат девойка шайени и ти попадаш в събитието. Не е без значение дали си поун или шайен в дадената ситуация, така че обмисляйте внимателно какъв играч ще играете. Тук е място да се спомене, че авторитета на героя е много важен пред вождовете и шаманите, така че си носете последствията от вашите избори. Също така Избора на герой до голям степен се доближава до компютърните игри където за персонаж ви предлагат Воин,Мъдрец и Следотърсач. В известен смисъл тази игра има нещо общо с Кървав меч но само като избор на герои, тя е много по-литературна и по - исторически достоверна.
Като цяло няма да имате възможност да се отклоните много-много от развитието на историята, но сюжета е линеен, в следващата книга-игра - Войната на Понтиак - събитията се разгръщат и вие имате възможност да поемете в свои ръце съдбата на Въстание на Понтиак.
Желая ви приятно четене.

оценка 5,5 /6 за тази книга игра

Войната на Понтиак
жанр :Уестърн/приключенска/историческа
година на издаване - 1995
издателство АСтрала
АВтор : Джорд М. Джордж (Георги Миндизов)

Войната на Понтиак е своеобразно продължение на Духът на Прерията. В нея ти читателю поемаш отново контрол над тялото на Самотния Вълк, войнът от първата част. Може да си избереш героя който си хареса от първата част или да го смениш с някой от другите два персонажа - изборът ти на герой отново се свежда до трима души, от които се влияят базовите ти характеристики и от кое племе ще бъдеш - а това не е без значение. След като вече си открил Посланието на Маниту - да бъдат обединени племената - ти отиваш при Великия вожд Понтиак, който готви въстание на всички индианци и се стараеш всячески да му бъдеш в помощ. Книгата ще те прекара през трудни задачи - измрели ацтекски войни, които пазят златото си, което ти искаш да вземеш за Бунта, подли бели заселници, ревнивият за властта си вожд на Оджибавите, Минавана и накрая разбира се - обсадата на Детройт и пристигането на майор Гладуин. Но ти ще се справиш.
Всичко казано за Духът на прерията важи и тук, но с още по- голяма сила, защото Джордж М. Джордж разгръща повествованието.
Няма да се повтарям, който се интересува нека прочете коментара ми за Духът на прерията.
Разбира се няма да ти бъде позволено да промениш историята, но ще може решително да повлияеш на играта и дори да разбиеш белите в поредица от битки и дори да превземеш "непобедимия" форт Детройт което е целта на играта.
Ще се справиш ли? само от теб зависи!
Желая ти приятно четене и Успех

оценка 6/6

21 Юни 2016 00:08
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Да изградим заедно новия каталог #116125
Добавих ги, George, може да публикуваш и твоите ревюта. Една малка изненада (не знам до колко е изненада за вас) и двете книжки са в ipdf!

21 Юни 2016 09:26 21 Юни 2016 09:45 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Да изградим заедно новия каталог #116126
Благодарско, ринглас, отлично работа. :cheer: :hello:

сега ако ти остане време от мачове - доста фантастики има за вкарване - предимно на Джордж и Върдж. Звездни рейнджъри, Планетата на Смъртта, Окото на Бога, Орбитални имоти "Лен и Брайт"., песни от Космическите Друми IV и т.н. Правя това с уговорката, че навремето имаше някакъв "черен списък" и не знам дали уговорките ви с Уейн са се променили, но пък видях "Последният убиец на дракони в каталога".

Второ - много голяма част от фантастиките, не са жанр "Научни фантастики" - например фантастиките на Блонд са направо постапокалиптични фантастики - пустинен огън, Сенките на Орм, Роди се Сянка, Бойците на Орм и т.н. мистерията "пегас 500 с" на Тед Грей и "Бойците на Европа също не могат да минат за научна фантастика, но са фантастика. във връзак с това предпалагам да махнеш думата научна като прилагателна и да остане само фантастика, още повече, че ако остане ще трябва да делим фентъзито на епично, героично, лирично и т.н. Няма смисъл, нека укропним жанровете вмесот да говорим за стийм - пънк - фантастика, пост-апокалиптична- фантастика, апокалиптична фантастика, научна фантастика, военна фантастика и т-н.

В комедиите може да се добавят Нещо Някакво Такова на Уилко, също и Истинска магия, както и замъкът Муш-мурок.

доста работа е, не те карам да вършиш всичко наведнъж, нито да почнеш от утре. К ;) ато имаш време имай предвид бележките ми, за да подобрим каталога.
Още веднъж - благодаря за труда койтто полагате да има пълен каталог на книгите- игри.

П.С. искам да помоля и други да дават предложения за катагола, чувствам се като самотен централен нападател в атак, когото съотборнициет са изостгавили напред и не достигат топки до него- ;)

21 Юни 2016 21:57
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 263
Да изградим заедно новия каталог #116129
Каталогът е супер идея и съм сигурен, че в съвсем обозримо бъдеще ще изглежда чудесно. Тук има подобен: www.knigi-igri.com/catalog.php
Направеният от Ринглас обаче изглежда по-функционален и хубав.

Има ли как да се добави опция за гласуване (сходно на Amazon)? Респективно да има възможност за подреждане на мненията по дата или по полезност. Предполагам, че би било сложна и времеотнемаща разработка, но не съм запознат и реших да попитам. В работата ми съм забелязал, че неща, които ми изглеждат много лесни затрудняват програмистите ни, а други, които мисля за почти невъзможни се оказват неочаквано лесни.

Мисля си, че е удачно да се сложи линк към форумната тема за съответната книга. Има много интересни дискусии, а и все пак няма някакво противопоставяне между сайт и форум, т.е. няма причина да не се ползва всяка възможност за промотиране и на двете.

Мисля, че дясната секция би могла да се стесни малко. При натрупване на повече коментари това би спестило скролване, а и просто не виждам причина да заема толкова място.

При стъпване върху диез-а (#) в секция "Последни коментари" не бивам редиректнат към коректното място.

Може ли "(Joomla-Joomla)" до "Логнат като..." да се махне? Не че пречи, но е странно и неестествено.

21 Юни 2016 22:38
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Да изградим заедно новия каталог #116130
Росене, благодаря за предложенията!

Ако имаш предвид да има ревюта, които да се оценяват отделно и да излизат подредени по оценка, да, мисля, че може да стане с относително нормални усилия. Запланувано е да се направи.

Звучи добре да има линк към форума за съответната книга, ще го добавя!

Ще пробвам как ще изглежда като е по-тясна.

При мен диезите работят, трябва да ми дадеш пример.

Това с Joomla-Joomla и мен ме дразни, но не искам да пипам кода им, ще го скрия по алтернативен начин.

21 Юни 2016 22:53
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 263
Да изградим заедно новия каталог #116132

ringlas писа: писа:
Ако имаш предвид да има ревюта, които да се оценяват отделно и да излизат подредени по оценка, да, мисля, че може да стане с относително нормални усилия. Запланувано е да се направи.

Супер! Да, това имах предвид.

ringlas писа: писа:
При мен диезите работят, трябва да ми дадеш пример.

Прав си. Заблудих се, че коментарът е под името на автора. А всъщност си го направил точно с комикс балончета :)

25 Юни 2016 21:27
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Да изградим заедно новия каталог #116160
Добавих книгите-игри на Джордж М. Джордж - knigi-igri.bg/catalogue/item/george-m-george

26 Юни 2016 00:34 26 Юни 2016 00:35 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Да изградим заедно новия каталог #116162
видях, че си добавил, което е прекрасно но има доста за добавяне

в раздел фантастика

ОКото на Бога
Песните от Космическите Друми IV
Лен и Брайт - Орбитални имоти
Пустинен Огън
Бойците на ОРм
Сенките на ОРм
Роди се Сянка

в исторически:
Завръщането на наследника
и книгите за Дик Ченси
Черното огледало например
Също и Конника на Апокалипсиса - Сянката на Сатаната
Също и Джо Харпър и четирите конника на Апокалипсиса.

В Фентъзи - Господарят на Зверовете и Трите камъка на Съдбата, Валенсианските хроники, серията Магията на мрака - Призрачният вятър, Вълшебният капан, Езерният Град, Древният враг; трилогията Реката от която никой не се завръщаше- Нокти срещу огън - Ледения вихър на Смъртта.

в комедии - Нещо Някакво Такова, Истинска Магия, Замъкът Муш-мурок.

доста работа е но има много книги-игри които ги няма в каталога. Съгласен съм, че дясната част може леко да се стесни. ако е възможно шрифта да се увеличи, ще е чудесно.

26 Юни 2016 12:27 26 Юни 2016 12:28 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2369
Topic Author
Да изградим заедно новия каталог #116164
Само да отбележа, че Ринглас има пълния списък с КИ, така че предполагам не е забравил всички тези заглавия, просто ги добавя едно по едно. По-полезно ще е да се преглеждат добавените, вместо (на този етап) да се изброяват пропуснатите.

10 Юли 2016 14:45
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Да изградим заедно новия каталог #116297
Добавих книгите-игри на Върджил Дриймънд - knigi-igri.bg/catalogue/item/virdjil-dreamand

26 Дек 2016 19:30
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 221
Да изградим заедно новия каталог #118458
Снимките на авторите каталога са що годе актуални само на Майкъл е от деведесетте .Що не сложите някоя по нова ?

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

26 Дек 2016 20:37
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Да изградим заедно новия каталог #118460
Може би аз им преча. Не съм сигурен, но е много вероятно да нямам снимка в последните няколко години.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/