Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Не може да е фантастика, на нея също не се гледа сериозно.
Трябва да е социална драма примесена с философия.
Първото...Интересна тема, бих се включил, да.
1. Какво разбираш под МОНУМЕНТАЛЕН ТРУД - едно хартиено издание-тухла, което някой автор е писал между 3-5 години и накрая е издал или цикъл от различни книги, обединени по общ признак - герои, светове, събития?
нямам кой знае какъв поглед ...2. Какъв поглед имаш върху пазара на книги в България през последните 10 години и дали той би "поел" подобно произведение?
3. Дали, ако подобно произведение можеше да бъде написано в Златната епоха на книгите-игри, то нямаше да бъде вече факт?
Помня думите на Върдж, която преди време искаше да направи нещо подобно с МЕГАСВЕТ-a и да събере 9-те карти, върху които да се разиграват МОНУМЕНТАЛНИ събития, но съжаление това остана само на думи.
4. Колко човека според теб от тук биха прочели подобно произведение? Стана дума на последната форума сбирка, че хората масово нямат време да четат и аз самият си признавам, че има книги от Новата вълна, които не съм чел и играл, защото просто не успявам да им отделя нужното време.
Да, разбрах те какво имаш предвид. Може да звучи леко мечтателно, леко нереално, но пък си има своето очарование.
Мога да посоча нещата, които виждам като плюсове и минуси:
Плюсове
+ няма да има аналог до момента, за обема, който предлагаш
+ възможности за създаване и развитие на многопластови герои и обрати в събитията
+ ще се развива в богат и огромен свят, направен специално за произведението и читателят буквално може да потъне в него
Минуси
- за момента има само един автор, който би могъл да напише подобно нещо в жанра и ще бъде оценено като монументално
- ако отгоре стои думичката "игра", то няма да се вземе НАСЕРИОЗНО, камо ли МОНУМЕНТАЛНО от 90 % от читателите в момента на пазара
ами , предполага се че с такива размери ще струва толкова .... да.- след няколко преигравания книжното тяло ще започне да се разпада, освен ако не струва 50-60 лв и не е изпипано в техническо отношение
- авторът трябва да се "зароби" няколко години, докато го завърши - рискове свързани с грешки, методи на писане, механики, които се използват и т.н.
- голям риск за автора и издателя, че ще си върнат инвестицията
И така нататък, не ме разбирай погрешно, и аз бих прочел подобно нещо, просто гледам реално на нещата в момента.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas