• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Ескейп книги - КИ?

Ескейп книги - КИ?

• 1
  • 1
02 Окт 2019 12:28 02 Окт 2019 12:30 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1000
Topic Author
Ескейп книги - КИ? #132116
Наскоро попаднах на тази статия:
novini247.com/novini/nova-kniga-igra-za-...-eskeyp_2065173.html

Въпросът ми е дали някой е чел вече подобна книга? Книга-игра ли е според битуващите тук виждания? Може ли тя да участва в конкурса "Златна никса"?
Честно казано не ми се иска да я поръчвам и да се окаже, че е книга с ребуси, пъзели, плетеници и темподобни логически задачи.

Тези книги игри от ново поколение осигуряват гарантирано забавление, развиват въображението и уменията за вземане на решение. Могат да се четат от малки и големи, да бъдат „играни“ в екип или самостоятелно и то повече от веднъж. Всичко това вече превръща ескейп книгите в популярен нов тренд в редица държави.

kiril-ps.itch.io/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Окт 2019 13:38 02 Окт 2019 13:38 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1610
Ескейп книги - КИ? #132117
Минах преди малко през Хеликона на "Витошка" и хвърлих едно око на тази ескейп книга-игра. Конкретно на твоите въпроси:

Въпросът ми е дали някой е чел вече подобна книга?
Да, аз малко - преди малко.

Книга-игра ли е според битуващите тук виждания?
Дори и според моите разширени разбирания за книга-игра, това не е книга-игра. По-скоро бих го оприличил на колекция логически тестове, ребуси за решаване и загадки за разплитане подредени с художествен текст и свързани с една повествователна нишка. Ако си играл игри от поредицата за професор Лейтън на японското студио Level-5, това би бил техния книжен аналог. Те са за Nintendo платформите, като мисля, че има и една за Android.

Може ли тя да участва в конкурса "Златна никса"?
Не.

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, kiril_ps

02 Окт 2019 19:10
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2449
Ескейп книги - КИ? #132121
Ефикс, можеш ли да разкажеш малко повече:
1 ) има ли разклоняване на сюжета, примерно да избираш къде да отидеш и кой пъзел да решиш първо, или е праволинейно?
2) има ли сюжетна цялост въобще, или са абсолютно независими пъзели, или среден вариант - някакво много елементарно навръзване на отделните сцени, тип "Приключения и загадки" на Фют или Битки Безброй?

02 Окт 2019 20:42
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 226
Ескейп книги - КИ? #132122
Достигнали сме нови низини щом след малоумната дума куест сме въвели и ескейп . На въпроса- щом Керус може да участва в конкурса значи всичко може - от кръстословица до доказателство на теорема.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

03 Окт 2019 12:59
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1610
Ескейп книги - КИ? #132129

Ал Торо писа: писа:
Ефикс, можеш ли да разкажеш малко повече:
1 ) има ли разклоняване на сюжета, примерно да избираш къде да отидеш и кой пъзел да решиш първо, или е праволинейно?
2) има ли сюжетна цялост въобще, или са абсолютно независими пъзели, или среден вариант - някакво много елементарно навръзване на отделните сцени, тип "Приключения и загадки" на Фют или Битки Безброй?

Четох и разглеждах малко от книгата, имам само първи впечатления. Реших да си спестя 15 лв за да ги дам за новия брой на "Призвание ГЕРОЙ", заради спортната и стратегическата игра. :) Иначе по въпросите ти:

1) Отначало тръгва линейно, загадка след загадка - после не знам дали има или няма разклоняване
2) Сюжета е нещо от типа "Намираш се в кула и трябва да избягаш от нея, като успешно решаваш проблемите, изпречили се пред теб." Има сюжетна цялост, както пишеш ти, но не и свобода за неговата промяна, чрез вземане на различни решения.

P.S. Вместо да си губиш времето във форума, седни и напиши нещата за "Торнадото", че вече 4-ти месец е в закъснение .... ;)

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

03 Окт 2019 14:04
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2449
Ескейп книги - КИ? #132130
Offtopic:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Благодаря за информацията и съветите :)
В момента работя много активно по КИ, мисля че приключих с моята роля по "Капан за сънища" и съм на приключване със "Сектор 49", после трябва да направим втора итерация с Деян по футболната, да видя какви промени е направил. Организационно вече сме готови с интервюто и се работи по корицата и по вътрешните. След като приключа с това съм изцяло по Торнадото и моята част ще е завършена на 3-ти ноември, за да излезе за Коледа, междувременно имаме предпечат завършен на голяма част от другия текст. На тази дата ще съм приключил и с един друг проект за настолна игра, а малко след средата на октомври с журирането на един конкурс, така че ноември и декември пък почвам яко редакция на "Запад" и който друг има нужда - за "Петия принц" мисля че ще съм закъснял, за което ми е много криво, но дините са много при мен.
За форума отделям не повече от 10 мин на ден, които са ми от времето за разтоварване, а не от това за работа, така че не си пречи с Торнадото.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, harlequin, ze BG, ninja_senso, comics_ross

09 Дек 2019 09:57
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1000
Topic Author
Ескейп книги - КИ? #132960
Това имение крие много повече, отколкото очакваш...

В мига, в който престъпиш прага му, попадаш в един завладяващ свят, пълен с предизвикателства и мистерии.

Използвай въображение и хитрост, за да развалиш магиите и да избягаш безопасно от мистериозното имение. Ще откриеш логически загадки, игри и лабиринти, загадъчни картини за оцветяване, оптични илюзии, както и фигури за изрязване и сглобяване. "Мистериозното имение" е книга-игра, която ще плени малки и големи.

Избягай от мистериозното имение! Дали ще успееш?

Избягай от мистериозното имение

kiril-ps.itch.io/

16 Дек 2019 21:22 16 Дек 2019 21:25 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 613
Ескейп книги - КИ? #133054
Не съм играл т.нар Искейп игри (които напоследък са популярни), но от това което знам за тях имам чувството, че са по-близки до ролевите игри, отколкото до книгите-игри. Като цяло се решават разни ребуси, мотаеш се насам-натам (много често - за ограничено време, например за час) търсиш начин да излезеш.

Истината ще те направи свободен

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Ескейп книги - КИ?
Time to create page: 0.077 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Коментари и въпроси относно Инициативата (509 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Yesterday 17:10
    • "Луска" Изгубени пътеки част 6-та . (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 09:59
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (534 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 00:17

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност