• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

494 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Приливи на Хром - Щефан Хаген (Бонус приключение)

• 1
  • 1
14 Дек 2017 22:07
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 802
Topic Author
Приливи на Хром - Щефан Хаген (Бонус приключение) #125828
Понеже с инициативата се събраха достатъчно средства, та включихме и това фантастично произведение. Носител на награда от Windhammer 2015-та (4-6-то място). Понеже е бонус не е минавало редакция, така че бъдете снизходителни към качеството на текста, благодаря предварително :oops:
Та за историята - ти си дроид в свят на дроиди, бил си изследовател в подземна станция наследство от митичните Архитекти. Станал е катаклизъм и си изваден от употреба...до днес, защото си активиран отново и изпратен на мисия. Светът ви е заплашен от опасност - черни кристали, които не могат да бъдат унищожени и са като чума...предполага се, че има спасение на бившето ти работно място...
Приключението е експлорът..като условно бих го разделил на 2 части - като в първата част, докато се намериш как да се придвижваш из станцията на големи разстояния, в която има и най-голям шанс да умреш - между 33% и 66% ;) и втората част същинския експлорър на станцията.
Единствено ще спойлна, че историята има 4-тири УСПЕШНИ края, като от играча зависи, кой му харесва най-много.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: snake_fang

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Ян 2018 14:38
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Приливи на Хром - Щефан Хаген (Бонус приключение) #126259
Ми не е лошо. Има добри неща и определено става за игра.Вероятно ще хареса повече на хората, които обичат да обикалят. Аз не съм от тях и това може би ми намали удоволствието. Освен това ми беше, как да се изразя доста сухо, нямаше хумор, нямаше нещо друго интересно, просто добре измислена система и изследване. Минах го от третия път без да имам някакви постижения и не смятам да търся как се постигат.

ПП. Още щом влязох в базата разбрах, как се пътува умиранията ми бяха после.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, snake_fang

04 Мар 2018 13:56 04 Мар 2018 13:58 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 613
Приливи на Хром - Щефан Хаген (Бонус приключение) #126779
според мен това е едно от най-добрите произведения в списанието. Не искам да спойля, но ще кажа, че е фантастика,, че има много варианти за преиграване и то не само заради стотината епизоди, а зараде многото комбинации, че кодовете са интересно измислени, а системата за оценяване е още по-интересна и че ще се радвам на продължение. :P

П.С.Зора ми бе да вляза в Командната зала, оттам нататък бе лесно.

Истината ще те направи свободен

21 Мар 2018 19:29
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 802
Topic Author
Приливи на Хром - Щефан Хаген (Бонус приключение) #127036
Ето и схема на Приливи на Хром.
Наистина сюжетът не е нещо кой знае, а и можеше краищата да са по-развити (проблемът с ограничението 100 епизода), но мен ме кефят подобни игри с обикаляне и намиране на верния път...тук е повече от един.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Ако не се лъжа, краят Ренегат носи най-много точки, но това е защото иска и най-голямо обикаляне! Лично аз съм фен на край Звезден търсач

Както и да е ето ви схемата на играта.
chrome_tides.jpg
Прикачени файлове:
chrome_tides.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: SatanicSlayer, snake_fang

03 Ян 2019 13:43
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 629
Приливи на Хром - Щефан Хаген (Бонус приключение) #130259
За мен това е най-силното произведение в брой 9. Има доста обикаляне, избор на умения, кодове... откъм игра е много добре направено.

Always Outnumbered, Never Outgunned

04 Ян 2026 19:39
turbobobi's Avatar
turbobobi
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 163
Приливи на Хром - Щефан Хаген (Бонус приключение) #144433
Когато прочетох Приливи на хром през 2017та и освен интересните механики, нищо друго не ми направи впечатление - ала-бала Думи с Големи Първи Букви (Архитектите, Инцидента, Бахура и т.н.), но наличието на И виж как небесата се разкъсват, дава необходимия контекст на тези думи, а пък на мен ми даде и необходимия интерес да чета внимателно текста и да вниквам в събитията.

След като прочетох "И виж как небесата се разкъсват" в 4ти брой на Агамор, веднага се върнах да прочета и Приливите.

Мисля, че двете като комбинация са супер, защото се допълват като история (Приливи на Хром е хронологично продължение) и контекст.

Също така, се допълват и като механики - в Небесата изборите са напрегнати, но прости и с линейно продължение, а играта е проста - кодови думи, предмети и един мини пъзел.
А Приливи пък имаме доста семпли избори, но пък яко натъпкани механики: кодови думи, предмети, числов показател ЕНЕРГИЯ, скрити преходи, циклене по локации и постижения спрямо направените открития и достигнат финал.

Като атмосфера, Приливи на хром доста ми напомни на играта SOMA, но за жалост само като атмосфера, а не и като дълбочина на персонажите.

Много ще се радвам в бъдещ брой на Агамор наистина да видим превод и на обявената на автора финалната част: Градът на часовниковия ангел.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, snake_fang

30 Ян 2026 03:09
snake_fang's Avatar
snake_fang
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 49
Приливи на Хром - Щефан Хаген (Бонус приключение) #144642
Доста ми хареса този разказ, все още не съм прочел някои от краищата, но имам интерес да го направя, за да си подредя повече парчета от пъзела на историята в главата. Защото филмът е голям. Много ми хареса как turbobobi го каза, че И Виж Как Небесата Се Разкъсват зарибява да разбереш още детайли за цялата схема. :)

Хареса ми в механиката, че можеш да обикаляш няколко пъти из места, на които знаеш кодовете за локация. От един момент нататък факторът време не е сериозно застъпен - бърза работа нямаш, стига да не се забъркаш в проблем. Това ми допадна.

Въпреки, че като цяло играта е доста трудна има и добри краища, които не се достигат чаааак толкова трудно. Премислена е много и след два прочита (и допълнително разузнаване) мисля, че знам как да стигна до най-заплетения край - много е тънка работата там.

Сериозни спойлери:
Първия път умрях след битката с червея, когато при хакване ми взе една точка енергия и останах на 0. Това ме накара втория път да ходя в оръжейната за оръжие, защото играя без бойната програма. Така стигнах до края с Дронове - Програми за Управление, който не е лош, но не е черешката на тортата - при него изобщо не говорих с Надзирателя.

Ето някои наблюдения:
- Комуникационната програма е напълно ненужна.
- за най-заплетения край, в началото трябва да се пуснеш към научния център за да вземеш кода за втория научен център от счупения робот (1 т. енергия отива там)
- другия задължителен код за края Ренегат е този към Надзирателя - има два начина да се намери, единия е във втората оръжейна, но нея май я знаеш само ако си минал през първата, а тогава май няма как да разбереш кода на втория научен център, който също е задължителен за Ренегат.
- за да могат да се наредят нещата и да минеш през нужните локации, изборът на умения в началото е много важен. Не съм още напълно сигурен, но в началото трябва да се направи нещо за да спестиш енергия и да оцелееш - или Енергоспестяващата програма или Бойната.

С нетърпение ще чакам да излезе и третия разказ на Щефен Хаген.

Monevwww писа:
Ако не се лъжа, краят Ренегат носи най-много точки, но това е защото иска и най-голямо обикаляне! Лично аз съм фен на край Звезден търсач
Да, Ренегат се води за най-заплетения край, но и автора казва, че е въпрос до личен вкус кой най ще ти допадне. Мисля, че разгадах как да се достигне до него - има много тънки моменти, които почват още от избора на умения и началния избор къде да отидеш при слизането.

turbobobi писа:
Мисля, че двете като комбинация са супер, защото се допълват като история (Приливи на Хром е хронологично продължение) и контекст.
Дааа, може би и на мен Хрома нямаше да ми хареса толкова ако не бях се зарибил от Небесата.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

08 Фев 2026 22:42
snake_fang's Avatar
snake_fang
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 49
Приливи на Хром - Щефан Хаген (Бонус приключение) #144708
Успях да стигна до края Ренегат (без да мамя системата :) ). Много важни случки и детайли има в него. Тази схема с епизодите и преходите, на пръв поглед може да изглежда затормозяваща, но е доста полезна. Също така писах и на автора Щефен Хаген и след неговия отговор открих още една важна и съществена директна връзка между Небесата и Хрома. Имало и още една, която обаче не съм разкрил.
Имам едно име Brandt от Хрома, но не се сещам дали се среща в Небесата.

Пускам тука отговора на Щефен на моето писмо:

Hi Simeon,

Thank you very much for the kind words, glad you had fun with the stories! I always love seeing how people explore, discover and figure out all the little secrets. By the way, the great Emily Short made a map for Tides of Chrome, maybe it helps: emshort.blog/2015/09/27/windhammer-prize...fen-hagen/#more-9310

Regarding your questions -
City of the Clockwork Angel is almost done (missing about 20 sections), although it's been in that stage for a long time now... In any case, it takes place after the first two stories, and many of the references (and thus deeper understanding of what's going on) require good knowledge of both Tides and Skies.
One thing that makes Ethan Cage more important to all sides than he should be is his perceived ability to make the correct decisions under extreme pressure. This is actually a meta-commentary on gamebook stories, which require exactly that, and most often in a fashion that requires multiple runs to figure out the correct sequence. So, how much precision would it take for a human to maneuver through the situations of Skies? Immense, right?
There are two very revealing connections between the two stories that you apparently haven't made yet. I'm not sure whether they're even possible to make from the Bulgarian versions, though. If you wish to figure them out on your own, I would recommend taking a look at the English versions which should be easily available online. (If you really wish me to, I can of course spoil them, but where's the fun in that?)
I have a copy of the magazine available, by the way. I did not expect that the publication would have such an impact, maybe this gives me the kick I need to get around finishing City.

Best regards,
Steffen

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, ringlas, turbobobi, banskidedo

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Time to create page: 0.094 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• В ЛАБИРИНТА НА ВРЕМЕТО (44 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Pe6ka_S_Mnenie
    • 18 Апр 2026 00:15
    • Неразказани Легенди: коментари и ревюта (27 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от Pe6ka_S_Mnenie
    • 17 Апр 2026 23:23
    • Продавам Книги-Игри на Английски Език(Самотния Въл... (9 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 17 Апр 2026 00:26

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност