• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри)

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • ...
  • 11
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
28 Авг 2011 17:43
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #27095
Прочети я докрай, тъй и тъй си я к... взел от адаша. Иначе няма смисъл да говориш за сюжета (за стила на Блонд ясно), пък и ще изпуснеш хубавата битка с боса в края - разбира се, ако се доверяваш на Ал Торо.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Авг 2011 18:56
Gravolez
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #27101
Не съм я взел от Ал Торо.
Пробвах се да продължа ама не мога.
Сигурно ще я прочета като ми мине фрустрацията ... стигнах до срещата с Ерик и това преля чашата на търпението ми.
Направо да я беше нарекъл "Клишишините на Персия" тая книга :)

Disclaimer: By reading the message above you acknowledge that the author is an amateur and not a proffessional in all possible areas of expertise and that he will not be held responsible for any moral, intellectual, financial or material damage that his message inflicts upon you or your property directly or indirectly.

29 Авг 2011 00:55
Gravolez
Командос
Командос
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #27163
Бих искал да обърна внимание и на още нещо дразнещо - едно от рекламираните качества на книгата е атмосферата.
И това щеше да е вярно ако не бяха интерлюдиите от автора, които са свързани с механиката на играта.
Много ме подразниха тези очевидни кръпки, които те изваждат от историята.
Освен че има цели такива епизоди, то и самите избори са в този стил вместо да са вплетени по някакъв по-ненатрапчив начин. Примерно можеше да са изброени от Омар Хаям.

Не знам дали някой не го е писал вече, но колкото повече си мисля, толкова повече осъзнавам, че да се преработи качествено една написана линейна история на качествена книга-игра е също толкова трудно и времеемко, колкото да напишеш книга-игра от нулата.
1. И в нормален роман и в книга-игра неочакваните обрати са плюс. Но ако докато преработваш романа сложиш избор на мястото където има обрат или нещо изненадващо, то няма как да се очаква от читателя да не налучква. И това е тъпо. В книгата игра обратите трябва да са на места където допринасят за историята. Ако пък искаш да са свързани с игралната система(и изборите) по някакъв начин, то трябва да дадеш някакви подсказки за евентуалния развой на събитията или изобщо нещо, за което читателя да може да се хване, когато прави избор. Иначе се получава: познай кое от изброените се струва готино на автора.
2. Много е трудно да направиш алтернативни разклонения понеже не можеш да обхванеш толкова голям текст и да го познаваш в детайли. Току виж си изпуснал някакви референции в по-късния текст към случки в по-ранния текст при преправянето. Дори и да намериш всички такива референции, то преправянето им няма да е лека работа.
3. Въвеждането на нови елементи в играта ... за него важи същото като за 2. Току виж си въвел някакъв нов елемент, който в романа отсъства и някъде в текста където се разчита на липсата на този елемент не се сложи разклонение или не се поправи текста. Това е доста трудоемка задача защото за разлика от точка 2 тук говорим за намирането в текста на нещо, което го няма(lol).
Например ако е въведено умение акробатика, то колко е трудно да намериш в текста всички ситуации където потенциално могат да се използват и да отсееш местата където има смисъл да слагаш разклонение?

Въпреки, че книгата не ми хареса аз напълно разбирам, защо тя е толкова зле. Мисля, че от преправяне на роман към книга-игра нищо качествено не може да излезе без да се хвърли поне толкова труд колкото за написването на книга-игра от нулата. Може би преправянето е даже по-сложно и скучно от писането на нов материал.

Disclaimer: By reading the message above you acknowledge that the author is an amateur and not a proffessional in all possible areas of expertise and that he will not be held responsible for any moral, intellectual, financial or material damage that his message inflicts upon you or your property directly or indirectly.

29 Авг 2011 04:48
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #27180

Gravolez писа: писа:
Сигурно ще я прочета като ми мине фрустрацията ... стигнах до срещата с Ерик и това преля чашата на търпението ми.
Направо да я беше нарекъл "Клишишините на Персия" тая книга :)
:lol: Така и щях - ако свършваше там, преди да е почнала. Ти си спрял точно когато реално започва историята, така че нищо чудно, че си на такова мнение засега. Неслучайно много от ревютата подчертаваха, че началото може да изглежда малко бавно, но колкото по-напред отива историята, толкова по-неудържима става. Така че спокойно мога да ти пожелая приятно четене, когато пак се наканиш.

29 Авг 2011 10:23
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 90
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #27196

Gravolez писа: писа:
Въпреки, че книгата не ми хареса аз напълно разбирам, защо тя е толкова зле. Мисля, че от преправяне на роман към книга-игра нищо качествено не може да излезе без да се хвърли поне толкова труд колкото за написването на книга-игра от нулата. Може би преправянето е даже по-сложно и скучно от писането на нов материал.

Абсолютно вярно. Преправянето на нормалният текст е в основата на купчината идиотщини като фиктивните избори неводещи до никъде, линейната история - саламите, епизодите от по един ред, където Уейн те понахранва, задето не си взел правилното решение и те експедира на верния епизод.

Но, тук идва и най - смешното - Уейн отказва и продължава да отказва да си признае, че прословутите Асасини са един преправян текст, неписан за книга игра !

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

11 Сеп 2011 15:45
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #29197
И аз много се радвам, че Мери се върна. :) Постепенно ще върнем заедно форума към приятния и спокоен тон от началния му период.

Мери, прав си че има принципна разлика между ИР и КИ - и доста точно го казваш в последния абзац.
ОБАЧЕ - всяка следваща книга от 6те Асасини отива все повече към нормален КИ геймплей и разклоненост, така че скоро от характеристикте на интерактивния роман ще останат само силната история (но не за сметка на разклонеността), героите и стилът. Първата книга е нарочно крайна форма на ИР поджанра (макар и със силни КИ елементи като системата и тактиката в схватките), от която да се върви към максимално пълноценно сливане с КИ, като се запазят всички плюсове и нито един от минусите на двата поджанра.

Защо точно по този начин? За да се хванат и въведат в интерактивната идея мнозинството нови читатели (на нормални романи), разбира се, на повечето от които "книга-игра" неслучайно им звучи смешно. И които никога не биха се заинтересували от повечето от старите КИ (тези в които имаше само зарчета, но не и история).

11 Сеп 2011 18:24
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #29229

Ейдриън Уейн писа: писа:
И аз много се радвам, че Мери се върна. :) Постепенно ще върнем заедно форума към приятния и спокоен тон от началния му период.
Да се надяваме, нямаш предвид момента преди да има потребители :mrgreen: ? Това беше най-спокойният период, който съм запомнил.

Напомням ти, чакаме "Асасините 2" ;)!

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

11 Сеп 2011 18:27
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #29231
Имам предвид момента, преди някои потребители да почнат да се държат все едно имат специални права - каквито нямат. Пролетта и началото на лятото. :)

11 Сеп 2011 19:10
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #29233
Уейн преди няколко дена драсках във Флууд темата за различните бойни системи - в КМ, в РИ, в Асасините.
Така както аз играх имаше моменти, в които излизах срещу опонент, който имаше защита (15) и контрираше моята най-силна атака, която беше (15). Тук всичко опира до зара и по тази причина не виждам някаква огромна дупка, която да прави битката толкова лесна, че каквото и да правиш да си победител. Аз не съм фанатик на 100%-логичната игра и не съм повелител на зара така, че за мен битките си бяха трудни.

11 Сеп 2011 21:04
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #29238
Ами - отношението атака/защита варира неимоверно при различните 6 техники. Така че ако при някоя техника противникът те превъзхожда, просто при следващия ход избираш друга (както и без това трябва). Ако съм те разбрал правилно.

11 Сеп 2011 21:19
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1219
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #29240
Море, същия пич дето е вадил защита 15 при твоя най-силна 15 (тук изтъквам че 15 е средна хубос атака) ще има защита 7 при твоя по слаба атака от 12. При това не включвам бонусите които можеш да извадиш при първото ползване на въпросната атака.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

11 Сеп 2011 21:25
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #29242
Как ще е средна хубост?
8+8 е макс за атака или защита. Повече от 16 не може да имаш базово нали така?

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

11 Сеп 2011 21:28
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1219
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #29244
8+8 +2 от меча дава 18 атака като макс и 7+8 +1 от меч= 16
Близо си до макисимума, ама пак си 1 до 3 под него. *свив рамене*
+3 при среден зар 7 си е чудесно преимущество и това без бонусите от успешна защита и използването на атаката за първи път.

дописка: 4+8=12, а пък най-ниската възможна е 4+4=8 без меч и без бонуси. 15 атака е над средното но не е толкова добра.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

29 Сеп 2011 22:32
alxmarinov
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #31847
Уейн: Мерси за рецензията. Местя я в по-подходящата тема.

Моля занапред всички прочели книгата да пускат първоначалното си мнение в темата за Рецензиите - най-малкото защото там си пише СПОЙЛЕРИ в заглавието. И допълнително да скриват с офтопик скоби най-спойлърските места. Благодаря.

01 Окт 2011 22:06
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #32407
През портала или най-добре на ЛС до aToro можеш да си поръчаш неговата "Котарака и черния нарцис". Скоро се очакват и други нови книги игри, но тези двете са единствени за сега. Иначе употребявани (от първата вълна) можеш да си намериш във форума в раздел "Книжна борса". Точно в момента там е заринато от заглавия. Добре дошла!

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • ...
  • 11
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Time to create page: 0.129 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

503 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (238 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • Today 20:02
    • Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube (42 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Yesterday 19:25
    • Представяме ви "Моята Колекция" - интера... (18 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от Nichy
    • 02 Окт 2026 16:23

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност