• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри)

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • ...
  • 11
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
08 Авг 2011 15:31
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #22829
И да ти плащат за измисляне и разказване на истории на всичкото отгоре :-)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

09 Авг 2011 19:37
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1219
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #23089
Аз да попитам, за чии се появи тоя Абу? Ни в клин ни в ръкав, пък нащо момче даже позна кой мята камъни по гълабите.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

09 Авг 2011 20:28
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 68
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #23100
Явно е сериозно в час със: (внимание, спойлър!!!)

[offtopic]Бащата на Светкавиците Абу Бурук, повелителят му Хасан ибн Сабах - Старецът от Планината и останалите 35 даи. Не забравяй още, че е кари...[/offtopic]

09 Авг 2011 22:08
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #23114
Кари, купи, ако ще всичко коз да е влизо в протоворечие с това да знаеш името пък да не знаеш кога е сезона за прелет на гугутките.

пп. Брех че завоалирано го казах =)

Цвят за модериране

16 Авг 2011 12:50
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #24556

kalin.tsvetkov писа: писа:
Всички правеха "книги в които героя си ти" - да ме извинява Уейн ама и неговите "Асасини" са си точно това, нищо че им е сложил надпис "интерактивен роман". Не казвам, че са лоши, а че са точно като нормалните книги-игри.
Мнение на Калин в темата за Сим, в което изрично се казва, че Асасините са си точно като нормална книга-игра, независимо от очакванията.

19 Авг 2011 16:35
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #25136
Ми, Радо, аз отдавна го повдигнах тоя въпрос за надписа на гръбчето, ама много хора твърдят че повечето им книги са точно така; Джордж пък каза че така го е направил по правило от някакъв печатарски учебник (или нещо такова, ще ме извини ако бъркам); а Уейн потвърди, че след като първата книга е излязла така - и другите щели да са тъй, че да не се различават.
Та, тия дето си държим книгите легнали оставаме малко попреебани.

19 Авг 2011 16:38
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #25137
При мен е 50:50 с надписите, но на библиотеката ми има книги от преди да се родя :D

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

19 Авг 2011 20:55
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #25162
Според стандарта, надписите се чатат от ляво на дясно и от долу нагоре. Странно ми е какви книги си си купувал ти та всичките ти са с надпис килнат на дясно.
Книгете които имам аз, на Бард, Дар, Еквус*, Хермес, Фентази фактор, Пан, Златното пате и Аполо-прес заглавията са им от долу на горе и нови и стари. На Плеяда, Мега, Вузев и Серпис, заглавията от горе на долу. Та в крайна сметка е въпрос на издателска политика дали ще се придържат към стандарта или ще играят напреки.
За тия дето си държат книгите легнали, да си ги поставят така че да им се чете заглавието, и без това пре легнал вариант на поставяне корицата не може да се види без кански мъки.

За всички на които им бърка в здравето надписа на асасините им предлагам неустоима оферта - купувате 2 книги и ми ги давате, пък до седмица аз правя на едната твърда подвързия с обърнато наопаки заглавие (Другата я запазвам за Кампанията от големи за малки деца).

*На еквос имам и книга която е с обратно заглавие.

Цвят за модериране

19 Авг 2011 22:14
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #25170
Продължавай продължавай, после прочети че на Мега и Пляда книгите игри са от горе надолу. Кървав меч имам и правилни и обратни надписи на гръбчетата.

Както казах, ако искаш мога да ти сменя гръбчето, просто ми прати две бройки от Асасините.

Цвят за модериране

20 Авг 2011 14:29
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #25212
Нещо такова направихме и тук. Разбира се, не може да се ограничи употребата на техниките, защото са само 6 - пък и няма логика. Но поне евентуалните бонуси от употреба на Умение важат само при първото използване на техниката в битка. Изобщо, има купища причини да не се бичат едни и същи техники, но на цикльора-чийтър никога не са му достатъчни, ако е решил да си самопрецака реалистичната, интересна битка. :mrgreen: :rolleyes:

Като цяло, в следващите книги очаквайте противници с по-малко живот - но с по-високи Умения дори от вашето. :twisted: Така битките ще свършват по-бързо, както в живота, но както вие можете да утрепете някого с комбо от 2-3 удара, така и на вас ще може да ви се случи.

20 Авг 2011 17:59
Shamajotsi
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #25235
Едно предложение към всички, които се занимават с интерактивни форми на изкуство: изгледайте прегледайте филмчетата на Extra Credits. Навремето бяха на сайта на Ескапист , сега почнаха да си слагат клипчетата в ютюб и занапред ще са навярно на друго място. Интересно, вдъхновяващо, а навярно дори и полезно.

В този ред на мисли, Уейн, мнението ми за теб за пореден път спадна рязко, мятайки отговорността за слабото представяне на Асасините към - видиш ли - "цикльоро-чийтващите" читатели. Ще ти простя това, че те е мързяло да направиш работеща и интересна система за водене на бой и още в началото се предаваш с думите "ми ако искате ги скипнете битките, не се брои за чийт". Но това, че не си забелязал очевидните First Order Optimal Strategies на системата ти преди читателите да го сторят и после наричаш същите тези читатели "циклещи чийтъри" е върховна проява на непрофесионализъм. Когато измислиш правила за игра, които трябва да представят чалъндж пред играещия, но в крайна сметка фейлват брутално в това начинание и трябва да си налагаме домашни правила, за да се забавляваме, ти, ти, ти и абсолютно никой друг е виновен! Все едно да играя на крави и бикове с теб и три игри поред да избирам 1234 и да те обвинявам, че си цикльоро-чийтър.

Този пример, между другото, мога да "доизстискам", че да завърша с един въпрос: ако някой играе с теб на Крави и бикове и е толкова предвидим, че да избере едно и също число всеки път (еквивалентно на тримата крайно предвидими противника, които играчът ще срещне със сигурност), ще играеш ли и четвърта игра с него?

20 Авг 2011 18:46
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #25243
Леко бе, човек. :) Къде тук съм казал нещо за "слабо представяне"? А очевидно си нямаш и най-малката представа колко пъти и от колко хора е тествана системата - и кои от тях всичките имам предвид като ги подкачам в предния пост. ;)

А ако самият ти си пробвал системата и си намерил сериозни слабости, които могат да се избегнат, заповядай, сподели (в спойлър таг).

20 Авг 2011 19:18
Shamajotsi
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #25246
[offtopic]Не разбрах защо трябва да е в спойлър таг, при все че в тази тема се споделят впечатленията от книгата, и как тъй не се разбра при все, че 70% от предния пост се отнасяше именно за някаквато слабост, която съм открил, ама щом тъй си рекъл, заповядай в скрит вариянт цитат от поста си, в който съм споделил мнението за тази игра (който пост може да се промени, защото съм забравил да включа двете неща, които все пак ми харесаха на книгата):

Но имало и битки! И то какви - абсолютно нищо не пречи на играч да мине играта само по схемата "виж на кои две атаки от трите, които можеш да прилагаш най-ефективно, противникът ти реагира по най-тъпия начин и ги редувай, че да останеш непредсказуем до края". Аз щото съм мазохист пробвах в началото дори и по-слабите си атаки, благодарение на което получих цели две рани през цялата игра. Сега като се замисля, това е по-интересният вариянт, защото инак, при липса на късмет, преглеждаш едни и същи три епизода хиляда пъти, докато не сразиш противника си.

Да се отбележи, че хич не мислех, когато разпределях точките в началото, тъй като правех героя си последователно, както е описано в книгата, и се запознавах с правилата по време на този процес, а не преди. Сега, като съм минал "Асасините", предполагам, че като нищо разпределение тип (8, 7, 7, 4), 4 би водила до ултимативната скука (скобите означава, че първите 4 показателя се пермутират как си щат).

Дали елементът на предсказуемост и повтаряемост на играта при двубоите с "непредсказуеми" опоненти може да се избегне - не знам, по-скоро бих казал, че да, ама за сметка на допълнително усложняване на инак твърде сложната система. Която сложнотия в конкретния си вариянт хич не води до дълбочина, да се отбележи...[/offtopic]

23 Авг 2011 14:45
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #25758
Днеска седнах да изчета Асасините и още не съм приключил. Наложи ми се да спирам на няколко пъти - заради мацката и заради битките. Скоро ще намеря верния подход за момичето, но битките са ми малко мъка и то защото аз не разбирам някои неща:

Като отида на епизода, който разпределя 6те типа атака и избера това, в което съм най-силен ме праща към работен епизод, който почва с един бонус в зависимост какво умение си избрал за тази битка преди тя да е започнала. Този бонус е веднъж, нали така? Ако мина едно раздаване на тупаници и съм пак наред да атакувам и отида на някой от шесте епизода, то той пак започва с бонус, но аз нямам право да го ползвам. Нали?
Контра и Захват /и по-специално захвата/
Нападам със Захват, а срещу мен се защитават с нещо си /блок да кажем/. Моето плюс зара е 26, а неговото със зара е 24. +2 е в моя полза, но нямам право да ги взема от живота му? Какво правя в този случай? Избирам нова атака като чета отново този епизод: примерно атакувам с таран, прибавям +2 към сбора от уменията и заровете, а той пак се защитава с блок ИЛИ връщам на базовия епизод, избирам атака, правя сметките, добавям +2 и там в епизода виждам как се защитава опонента?

23 Авг 2011 15:20
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #25778
Връщаш на базовия. Просто си добавяш разликата в силата на техниките към следващата си атака. Така се правят големи и доста сигурни щети.

Уменията важат само при първото използване в конкретна битка на всяка техника. За ВСЯКА от 6те. Тоест, ако изиграеш и 6те техники, ВСЕКИ път ще използваш евентуален бонус от Умение. Ако повториш някоя - дотам, без бонуси от Умения. ОЩЕ една причина (от десетина общо) да не се циклят едни и същи техники. ;)

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • ...
  • 11
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

503 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube (42 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Yesterday 19:25
    • Представяме ви "Моята Колекция" - интера... (18 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от Nichy
    • 02 Окт 2026 16:23
    • Бри и мистерията на Слендърмен (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • 02 Окт 2026 13:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност